bir daha ki sefere kaynananla konuştuğunda o anlatmadan sen hastayım diyerek sürekli şikayetlensen tepkisi nasıl olur acaba kaynananın.bir dene istersen
Son okuduklarima kadar olan yorumum, bazi insanlar boyledir, hastalaninca cok mizmiz olurlar, ama hasta diye kimseyi suclayamayiz. Karakter meselesi, idare etmekten ya da konuyu degistirmekten baska birsey yapamayiz olacakti.
Ama son okuduklarima cok sasirdim. Daha bize destek olacak, torunlariyla ilgilenecek, etrafta insanlar once torun buyutup sonra hasta oluyor filan demissiniz. Bunlar ciddi mi?
Yani millet ne zaman hasta olacak, once ne yapacak bunun bir kurali, bir siralamasi mi varmis? Mazallah ya yarin brgun olurse? Cok sasirip, aa daha torunlarini bile buyutmedi, nasil olur diye cok mu sasiracaksiniz?
Kimsenin kimseye bakma mezburiyeti de yok zaten. Kadin hastaliginin derdine dusmus, olmaz, ilerde torun bakcam, destek olcam, sonra hasta olurum diyecek hali yok ya. Sizde tuhaf kacan asiri bir bencillik sezdim.
Bazı insanlar sürekli hasta olmayı seviyor. Geçen hastaneye gittim kadının biri yanındakine "Valla boşuna geldik hiç bi hastalığım çıkmadı." diye dert yanıyordu. Hastalığı çıksa sevinecek sankiHasta olmaya meraklı insanlar var işte yapacak birşey yok.
Aslında kayınvalidesiyle aşırı sorunlar yaşayanların yanında sizin bu anlattıklarınız devede kulak kalır, ancak ben okurken dahi daraldım şükretmesini bilmiyor demekki kayınvalideniz .Sizde ozaman bundan sonra nasılsın diye sormayın
-- Anne nasılsın?
-- Ayy ne olsunki başım ağrıyor, ayağım ağrıyor , şuram buram ağrıyor...
-- Yaaaa! neyse geçmiş olsun
-- Valla bende işte uğraşıyorum iş güç muhteşem yüzyılda bu hafta ne oldu seyredemedim, yada yeni bişey aldım sence nasıldır vs vs
diyerek dal konuya bitsin :26:
anlatmak istediğim tam olarak o değil eşimle ikimizde çalışan insanlarız zaten her şeyimizi kendimiz kurduk, kaç yıldır ailemden akrabalarımdan ayrı başka şehirde yaşıyorum, anlayacağınız tek muhtaç olduğum şey manevi destek, ilgi, sıcaklık ve güler yüz..
söylediklerinize katılıyorum hiç bir şeyin sıralaması yok hayatta bende yarın ölebilirim garantisi var mı ama kvmin önemli bir hastalığı olsa ben zaten ilgilenirim her türlü tedavisine destek olurum iyileşmesi için çabalarım ama ortada ciddi bir rahatsızlık yok tedavi edilecek bir sıkıntı yokki şifasını bulalım umarım anlatabilmişimdir.
kızma ama okurken güldüm çünkü sanki beni ve kaynanamı anlatmış gibisin
sanki ben yazmışım gibi geldi
benimkide düğünümüzden 1 ay sonra ameliyat oldu
senelerdir hep hasta , bende nasılsın demeye korkar oldum
ben evleneli 12 sene olucak halen yanı , evlendiğimde 48 yaşındaydı şimdi 59 oldu halen hasta
ben artık takmıyorum çünkü benide hastalıklı bir insan yaptı kendi hastalıklarımdan onla ilgilenemiyor
artık o bana nasılsın demeye korkar oldusende ona hep hastalıklarından dem vur belki anlar
ben hep ortamı neşelendirmeye çalıştım demekki hata yapıyorum.. ama bu yaşta ne hastasıyım diycem off hiç nmara da yapamam hemen anlaşılır..
Tabii ki, haklisiniz, sinir bozucu bir durum.
Ama kimi insanlar dogustan boyle oluyor ya. Ne bileyim, bu insanlarin aklini farkli yerlere cekmek de zor oluyor, hastalik diye diye kemiriyorlar kendilerini de cevrelerini de. Bana da rastladi boyle insanlar. Babaannem mesela boyle, insan bunaliyor.
Malesef, "gecmis olsun" diye gecistirmekten, cok rahatsiz olunuyorsa araya biraz daha mesafe koymaktan baska birsey gelmiyor benim aklima. Demek ki kayinvalideniz de boyle birisi. Tamam ciddi birsey olsa amenna da, pireyi deve yapanlar var boyle. Onun ailesi alismis, sabrediyorlar, size de alismak kaliyor galiba. :26:
canım bende senin yaşındayken hasta değildim ama 12 sene boyunca hastalık hastası bir kaynanadan sonra bende artık çabuk hastalanan biri oldum
şaka bir yanada takmamaktan başka çaren yok
sen ona nasılsın dediğinde o başlarsa lafını yarıda kes veya dinleme
ama umursamamaya bak çünkü bir süre sonra bu durum insanı boğmaya başlıyor
valla bu durumdan çok çekmiştim.2 ay oldu rahmetli olalı ama benimki gerçekten hastaydı.olmayan hastalığı yoktu ama hergün anlatınca insan bunalıyordu.hergün sürekli anlatırdı aynı apartmanda olunca dinlemek zorundasında.ama sen yine iyisin en azından haftada bir dinliyorsun.sana tavsiyem hiç kendi hastalıklarından falan bahsetme.bu sefer seninle yarışa girecek pes eden sen olacaksın.en güzeli sadece susmak.nolmuş şuraya gittinmi bunu yaptınmı gibi ilgini belli edecek hiç bir soru sorma.sadece dinle ve mümkünse arada başka şeylerle ilgilen.mesela çaktırmadan tvye bak.tamamen de kadını sallamıyormuş gibi yapma ama hiç bişeyde sorma.en güzel yöntem.bende etkili olmadı (benimki istisnaydı:))ama diğer yöntemlerle dahada çıldıracağına hiç bişey yapmayıp relax olup takmıyormuş gibi görünmek daha mantıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?