Seni cok iyi anlıyorum tatlım.. Aynısından bendede var, üstelik kp de aynı.. Sabahtan akşama kadar onların hastalıklarını dinliyorum.. Biri kolum ağrıyor diyor, öteki benim daha cok ağrıyor diyor.. Biri tansiyonum yüksek diyor, öteki benim daha yüksek diyor, bu bütün gün böyle devam ediyor, şaka gibi yaaa... yok şekerdir, dizidir, bacaklarıdır, başıdır, koludur.. Fenalık geliyor bana...
Öğlen uykusuna yatarlar, hiiiiiicc uyuyamadım derler, halbuki horultuları oturmaodasına duyulur...
Bi cözüm bulursan banada haber ver lütfen, bu gidişle ben hasta olacağım yoksa :)..
offff arkadaşım yaramı deştin gece gece:) benim kayınvalidem de hep hastadır hastalığı hiç bitmez yaşlılığı kabul etmez ve ben beş senedir dinliyorum kendisini( senin ki ilgi çekmek için diyor belki de ya da hastalık hastası.ya ben ne yapayım! biz şehirdeyiz kendisi bize üç saatlik uzaklıkta köyde.kayınvalidem köyü sevmez kayınpederim hasta olmadıktan sonra köyden adım atmak istemez.durum böyle olunca bizim kayınvalide de hep hastadır buraya gelebilmek için...öksürüğüm geçmedi diye kaç defa geldi hoş bi kere öksürdüğünü de duymadık,buna rağmen doktor doktor gezmekten hastalık dinlemekten bıktık usandık artık.ama kendisi olmayan hastalığı için dünya hap içmekten bıkmadı.ağrımayan yeri kalmadı bel bacak boyun baş abartmıyorum biri bitiyor biri başlıyor.anlıycan bundan kurtuluş yok allah yardımcın olsun..[./QUOTE)]
benim de kp köyü çok sever sırf orada kalmak için ev yaptırdı fakat kv kalmak istemiyor o yüzden yatılı kalmazlar gittikleri günün akşamı geri dönerler.. kv böyle olması biraz da eşinden dolayı yemek yapıcağı zaman eti doğramak balık temizlemek hep kp görevidir işten bile gelse o yapar, kv fazla narin yola çıkamaz pek araba tutar asansöre de binemiyor o da tutuyor.. tamam kocası çekiyor da nazını bide bize çektirmese..
biraz ilgiye muhtaç gibi geldi vakit geçirseniz gezip alışveriş yapsanız yemeğe falan çıkartsanız hayatında uğraşabileceği birşeyi olsa bence bu kadar hastayım demez..
Ayy arkadaşım bu kadar mı benzerlik olur ya :))
Benim kayınvalidede öyle oturmaya cağırıyo bizi gidiyoruz bi bakıyorum yatak döşek yatıyo,surat asık vs.
Ama bi dedikodu yapmaya başla hemen canlanıyo kim ne demiş kime ne olmuş yüzüne kan geliyo
Geçenlerde omzunda kas yırtılması oluştu doktor iğne yapmış ama geçmemiş,komşusu okunmuş su vermiş,kayınvalidemde diyoki bana vallaha cok iyi geldi bu su bi sürdüm ağrılarım yok oldu nazar varmış bende nazar dedi eşimde bende kahkalara boğulunca kendiside anladı komik duruma düştüğünü
Kendisi miss turkey oldugu için herkesin nazarı değiyo
anlatmak istediğim tam olarak o değil eşimle ikimizde çalışan insanlarız zaten her şeyimizi kendimiz kurduk, kaç yıldır ailemden akrabalarımdan ayrı başka şehirde yaşıyorum, anlayacağınız tek muhtaç olduğum şey manevi destek, ilgi, sıcaklık ve güler yüz..
Söylediklerinize katılıyorum hiç bir şeyin sıralaması yok hayatta bende yarın ölebilirim garantisi var mı ama kvmin önemli bir hastalığı olsa ben zaten ilgilenirim her türlü tedavisine destek olurum iyileşmesi için çabalarım ama ortada ciddi bir rahatsızlık yok tedavi edilecek bir sıkıntı yokki şifasını bulalım umarım anlatabilmişimdir.
hanımlar başlıktan da anlaşılacağı gibi kayınvalidem sürekli hasta.. Biz nişanlandıktan kısa bir süre sonra kv bir ameliyat geçirdi ama hayati riskli bir operasyon değildi.. Ameliyat öncesi ve sonrası hep destek oldum hatta bi ara çok bunaldım bizim düğünümüze çok az kalmışken tek konumuz ameliyat, tahlil sonuçları, doktor muayeneleri olmuştu, belki bencilce gelebilir ama siz neler yaptınız, düğün hazırlıkları ne alemde diye sormadılar hiç.. Ameliyattan sonra her şeyin düzeleceğini sanmıştım fakat öyle olmadı kv uzun istirahat dönemi geçirdi neyse o hastalığı geçti başkası başladı, sonra daha başkası yani anlayacağınız kayınvalidem hep hasta ve bu beni çok bunaltıyor..
Haftada bir ya da en geç iki haftada bir onları ziyaret ederiz inanın nasılsın demeye korkuyorum mesela cevaplar şunlar başımı hiç kaldıramadım tansiyonum yükseldi, her yerim ağrıyor dizlerimin ağrısı çok, griptim bi haftadır nefes alamadım, çiban çıktı canım çok yanıyor vb.. Bunları duyunca geçmiş olsun anne, doktora gittini, ilaçlarını düzenli al demekten illalah ettim inanın o kadar daralıyorum ki hep mi şikayet eder bir insan ayaklarım hep geri geri gidiyor herkes hastalanıyor ama bunu sürekli dillendirmiyor. Ben çalışan bir insanın bi sürü insanla uğraşıyorum ama sorunlarımı dile getirmiyorum, kv doktora gidiyor sonuçları gayet iyi çıkıyor bunu söyleyen de görümcem doktor da söylemiş neden bu kadar takıyorsun diye gene de kv suratı hep asık kızlar..
En son olayımızda 2 hafta önce anneannemi kaybettim kayınvalidem aradı önce başın sağolsun dedi sonra da hemen boğazlarım ağrıyo diye başladı kendi derdini anlatmaya.. Artık bunları dinlemek istemiyorum hanımlar ne yapmam lazım sürekli onu hastalıklarıyla ilgili teselli etmekten bıktım usandım bana anlatsın istemiyorum. Kv durumunun etrafındaki herkes farkında tek kayınbabam ve eşim dışında.. Eşim diyorki kadın hastaki hastayım diyor inanın öyle sabırlılarki sabahtan akşama dinliyorlar onun hastalıklarını.. Biz 8 aylık evliyiz yani şimdiden bu kadar hastalık konuşmak bana fazla geliyor daha bize destek olacakken torunlarıyla ilgilecekken hep onun derdini düşünüyoruz.. Annem ve babama bakınca onların hep anneleri kayınvalideleri belli yaşlardan sonra hastalıktan söz etmeye başladırlar öncesinde torunlarını büyüttüler gayet dinçtiler bizim hemen evlenir evlenmez bu sorunlarla uğraşmamız canımı çok sıkıyor..
bu dediklerinizi yaparım ama ben çalışıyorum kayınvalidemle her zaman bu şekilde ilgilenemem ki, yani bir kaç kere yemek yedik diyelim devamı olmadıktan sonra pek işe yarayacağını sanmıyorum.. zaten tüm akrabalarına gitmek istiyor bizimle, bende anlatıyorum işten yorgun geliyorum dinlenmek istiyorum haftasonları da kendime vakit ayırmazsam haftaya iyi başlayamıyorum.. yani büyüklerle oturup kalmak gezmek bana pek cazip gelmiyor.. aslında yaşıtlarıyla vakit geçirse daha iyi olucak.. geçenlerde güne katılsana dedim hastayım kızım günde ayağa kim dönücek dedi..
Babaannemi okudum bu yazıda...
Evet evet ya annem yazdı bu yazıyı ya da yengem, kayınvalide dediğine göre ...
3 hafta önce kaşları ağrıyordu kendisinin...
Biz de artık aay biz de hastayız aynen yaa havalardan galiba bacaklarımız sızlıyor bizimde falan diyoruz, susuyor bizim dertler ortaya dökülünce.. ://
Böyle bir çözüm bulduk, o hastaysa bizde hastayız..
Hastalık oldumu işin içinde her türlü hurafeyi önerir,her çeşidinide çok iyi bilir.
Ben 7 bucuk hamileyim bana diyorki eğer canın bişey iştersede bulamazsan sol eline üfle memene sür geçer o isteğin dedi ya hemde kac kere
Bugünde gittik matmazele battaniyelerle örtmüş kendini aşağı katta görümcesi oturuyo olay çıkmış evde birileri gelmiş bağırışlar falan vardı,çok hasta ya kendisi hiç üşenmeden inmiş aşağı kavgayı takip etmiş yukarı cıktı beni gördü basladı carpıntım var ay ben hastayım neden bunlar beni buluyo demeye.Madem hastasın otur oturdugun yerde.Kavga bitti hastalıklar geri döndü.Yani anlıyacağın kıyamette kopsa o hastalıkları bitmez..Sende kendine göre bi yol bulmaya bak yoksa başa cıkamazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?