hastalık hastası kayınvalidem..

inşallah bir çözümü vardır yoksa sahiden bizi hasta edecekler.. benimkiler de hasta ama yağlı tuzlu demeyip en ağır yiyecekleri yiyorlar sonra da tansiyon diye dert yanıyorlar..

offff arkadaşım yaramı deştin gece gece:) benim kayınvalidem de hep hastadır hastalığı hiç bitmez yaşlılığı kabul etmez ve ben beş senedir dinliyorum kendisini( senin ki ilgi çekmek için diyor belki de ya da hastalık hastası.ya ben ne yapayım! biz şehirdeyiz kendisi bize üç saatlik uzaklıkta köyde.kayınvalidem köyü sevmez kayınpederim hasta olmadıktan sonra köyden adım atmak istemez.durum böyle olunca bizim kayınvalide de hep hastadır buraya gelebilmek için...öksürüğüm geçmedi diye kaç defa geldi hoş bi kere öksürdüğünü de duymadık,buna rağmen doktor doktor gezmekten hastalık dinlemekten bıktık usandık artık.ama kendisi olmayan hastalığı için dünya hap içmekten bıkmadı.ağrımayan yeri kalmadı bel bacak boyun baş abartmıyorum biri bitiyor biri başlıyor.anlıycan bundan kurtuluş yok allah yardımcın olsun...

Son düzenleme:
biraz ilgiye muhtaç gibi geldi vakit geçirseniz gezip alışveriş yapsanız yemeğe falan çıkartsanız hayatında uğraşabileceği birşeyi olsa bence bu kadar hastayım demez..

bu dediklerinizi yaparım ama ben çalışıyorum kayınvalidemle her zaman bu şekilde ilgilenemem ki, yani bir kaç kere yemek yedik diyelim devamı olmadıktan sonra pek işe yarayacağını sanmıyorum.. zaten tüm akrabalarına gitmek istiyor bizimle, bende anlatıyorum işten yorgun geliyorum dinlenmek istiyorum haftasonları da kendime vakit ayırmazsam haftaya iyi başlayamıyorum.. yani büyüklerle oturup kalmak gezmek bana pek cazip gelmiyor.. aslında yaşıtlarıyla vakit geçirse daha iyi olucak.. geçenlerde güne katılsana dedim hastayım kızım günde ayağa kim dönücek dedi..

Ayy arkadaşım bu kadar mı benzerlik olur ya :))

Benim kayınvalidede öyle oturmaya cağırıyo bizi gidiyoruz bi bakıyorum yatak döşek yatıyo,surat asık vs.
Ama bi dedikodu yapmaya başla hemen canlanıyo kim ne demiş kime ne olmuş yüzüne kan geliyo

Geçenlerde omzunda kas yırtılması oluştu doktor iğne yapmış ama geçmemiş,komşusu okunmuş su vermiş,kayınvalidemde diyoki bana vallaha cok iyi geldi bu su bi sürdüm ağrılarım yok oldu nazar varmış bende nazar dedi eşimde bende kahkalara boğulunca kendiside anladı komik duruma düştüğünü

Kendisi miss turkey oldugu için herkesin nazarı değiyo

güldürdün beni bu saatte sağol :) aynı aynı gidiyoruz başını bağlamış ağrıyo diye üstünde pijama hastayım diyor.. mahallede kim gelmiş kim gitmiş hepsinden haberi var.. komşunun kızının eşiyle araları bozulmuş küs gelmiş, eşini aldattı diyorlar kızım bu mahalle dedikoducu işte diyor :)

Babaannemi okudum bu yazıda...
Evet evet ya annem yazdı bu yazıyı ya da yengem, kayınvalide dediğine göre ...
3 hafta önce kaşları ağrıyordu kendisinin...

Biz de artık aay biz de hastayız aynen yaa havalardan galiba bacaklarımız sızlıyor bizimde falan diyoruz, susuyor bizim dertler ortaya dökülünce.. ://
Böyle bir çözüm bulduk, o hastaysa bizde hastayız..

Hastalık oldumu işin içinde her türlü hurafeyi önerir,her çeşidinide çok iyi bilir.
Ben 7 bucuk hamileyim bana diyorki eğer canın bişey iştersede bulamazsan sol eline üfle memene sür geçer o isteğin dedi ya hemde kac kere

Bugünde gittik matmazele battaniyelerle örtmüş kendini aşağı katta görümcesi oturuyo olay çıkmış evde birileri gelmiş bağırışlar falan vardı,çok hasta ya kendisi hiç üşenmeden inmiş aşağı kavgayı takip etmiş yukarı cıktı beni gördü basladı carpıntım var ay ben hastayım neden bunlar beni buluyo demeye.Madem hastasın otur oturdugun yerde.Kavga bitti hastalıklar geri döndü.Yani anlıyacağın kıyamette kopsa o hastalıkları bitmez..Sende kendine göre bi yol bulmaya bak yoksa başa cıkamazsın.

kayınvalideniz hastalık hastası olabilir de bu onun sorunu, siz niye bunu dert edindiniz? gerçekten hasta olabileceğini hiç düşündünüz mü? ya da belkide aynen sizin dediğiniz gibidir, bu durumdada bi geçmiş olsun, demek bu kadar zor olmamalı...

diyeceksiniz ki tabi senin için kolay, bu durumla ben uğraşıyorum, yok işte öyle değil, benim çevremde o kadar çok varki böyle insanlardan, ablam, annem, dayım, teyzem, kayınvalidem... biraz düşünürsem bu listeyi dahada uzatabilirim ama hiçte sizin gibi bunları düşünüpte dert etmedim...

biraz hoş görmek, biraz duymamak ve yakınmalarını dahada uzatmamaları için başka konular açmak lazım, çözüm bu kadar basit

:)) benim kv de aynen öyledir..kadın benim annemler ne zaman bize gelse hastalanırdı ne tesadüfse :)) hastalığı da beli ağrır ayağı ağrır midesi bulanır midesi yemek almaz eli tutmaz tansiyonu çıkar ayağı tutmaz vb vb :)) hastalanırdı diyorum görüşmüyorum haberim yok da artık nolduğundan herhalde gene hastadır :))
ama o hastayım ben diyen kv ağrılardan ölen kv yere soğuk betona bağdaş kurar oturur 1 saat yerde dolma sarar ağrıyan kolunla :)) kolum ağrıyo der 1 saat dolma sarar yerde yani valla ben sağlamken saramam..ayağım tutmuyo der benden önce odaya koşa koşa girer vb..
bu durumda 2 seçenek var..1.si iyi niyetli hastayım diyen grup: yaşlılık psikolojisine girmiştir herşeyi abartır bazı yaşlılar..bazıları gerçekten hastadır onlara bisözüm yok aslaaaaa..herşey bizler için hepimizin zaten hastalıkları var sonuçta türlü türlü..ama bazı yaşlılar hastalık moduna giriyolar iyi olsalar da hep hastalarmış gibi geliyor kendilerine yaşlıklık psikolojisinden ötürü..
2.grup da benim kv min grubu..sürekli birilerine özellikle oğluna kendini acındırtmak için mesela oğlunun karısına olan ilgisini kıskanıp oğlunun ilgisini kendi üstüne çekmesi için sürekli hastayım moduna girer..sırf ilgi çekmek için yani kıskançlıktan hasetlikten..ben bunu nasıl mı anladım?defalarca anlıycağım şey oıldu da bi örnek vereyim..benim annemler bize gelmişti..eşim annesiyle tlf da bunu konuştu..annesi bikaç saat sonra aradı belim tutmuyo diye dr a götürmüşler dr bişeyin yok teyze senin boşa gelmişsin demiş yollamış eve..tabi 1 gün boyunca eşim annesini merak etti..kadının istediği de buydu ilgi çekmek..oğlunun ilgisini karısından ve kv sinden kendisine doğru yönlendirmek..sonra eşim kardeşiyle face de konuşurken gördüm..aynen şu cümleleri kurmuşlar..eşim:annem hastaymış..kardeşi:annemin herzamanki hali..dr u görünce bişeyi kalmamış :))
yani amacı kendini dr a götürtüp ilgi çekmek..ayrıca bi dr tanıdığım var..adam diyor ki yaşlılara bişeyin yok diyince üzülüyolar bişeyin var desek seviniyolar..kendilerine ilaç yazdırtmak için can atıyolar diyo :)) dediğim gibi iyiniyetli olanları yaşlılık psikolojisinden yapıyor kimisi gerçekten hasta kimisi de ilgi bende toplansın diye yapıyor bizim kv gibiiii

benim kv de öyle
hiç hastalık bitmez kendisinde sağolsun
ama hiç gezmeside günüde misafiride bitmez
ayağım şişiyo belim ağrıyo der ölü gibi hastadır bi bakmışsın ertesi gün (eşim iş dolayısıyla babasıyla yılda 3-4 defa şehir dışına çıkar 8 saatlik yol)
eşimin peşine takılmış gidiyo
e gelde inan sen bu hastalığa
bende hiç sormam nasılsın diye zaten aynı binadayız
oda bana sormaz hamileliğin nasıl gidiyo bi sorun varmı doktor ne dedi
geçinip gideriz

ayda bi kaç günlüğüne kızlarının yanına gider hemen hasta olur eşimde dediki anne ne zaman oraya gitsen hasta oluyon gitme bari

bütün insanlar farklı kişiliktedir.hele hele bu yaşını almış biriyse dahada hassaslaşmış ve ilgi bekliyordur.isterse ömrünün sonuna kadar hastalığından bahsetsin,sabırla dinle bence..bıkma,usanma..güzel düşün,güzel bak.zaten haftada bir gidiyormuşsunuz.abartılı değil.haftada birde iyilik meleği ol,istemesende dinle.o böyle huzur buluyordur belki...
Hayat zaten kayınvalidenle geçireceğin çoook uzun bir ömür sunmuyor sana.elbet birgün eşinle yalnız kalacaksınız....kendi annende böyle davransaydı aynısını söyleyebilirmiydin,veya bu şekilde bir tepki verirmiydin..
Eşinin annesi(kayınvalide)olarak değilde kendi annen gibi davranırsan problem kalmaz diye düşünüyorum...

aaaah ah canım seninki gene doktora gidiyomuş.. bizimki hem hasta, hem teşhisi de kendisi koyuyo Allahtan uzağız da senede bir kere görürürm. yoksa bilmiyorum ne yapardım. geçen yaz 10 saatlik yoldan gider gitmez başladı "kalbim sıkışıyo, gece hiç uyuyamadım. by-pass olacam heralde" hoppalaaa :))) hatun teşhisi koydu, ameliyata karar verdi. nerdeyse tarih verecek

ne zaman arasak hastanedeler. her gün bi hastalıkları çıkıyo. gerçekten bazı insanlar böyle olabiliyo. napalım. böyle kabul edicez. bu saatten sonra huyları değişecek değil ya.. belki o yaşa gelince biz de öyle olcaz ilgi şefkat beklicez ne biliim :44:

öylee anne ya hepimizz rahatsısız iştede dillendirmiyoruz diyip işten güçten konuşmaya basla :) bazende duymamazlıktan gel

benm kv de hep hasta ama misafiri gezmesi bitmez.
ve gititğimzde sürekli sülaleden bu hasta şu öldü şu kanser şunda miyom çıktı hepsini kusar, kendi oflar çuflar, ya beli ya boynu tutuktur.herkesi arayıp sormamı bekler herkesin sıkıntısını bize duyurur eşime de duyururu. kendi tüm sülaleyle iletişim halinde. benm de öyl eolmamı ister. kendi hasta sürekli zaten. beni suçlusuyum sanki hastalığının. nasıl oldun dediğimde gittiğğimzde şimdi mi aklına geldim der gibi bi güldü, iyiiiii dedi sonra da. öyle yaptıkça ne ararım ne sorarım. sinirlerimi zıplatıyo. sürekli hasta. eşim d eilk zmanlar sürekli söylerdi annem hasta bilmem ne baktı pek de ilgilenmiyorum eşim çok ilgilenmeye başladı. şimdi napyolarsa hiç ilgilenesim yok. kendi bunalımımdayım zaten.

sürekli hastayım halsizim iştahım yok diyen insanlara kızıyorum
sanki herkes çok sağlıklı mutlu bir sen hastasın
ve bunu yapan insanların aslında önemli bir hastalığı bile yok dillerine doluyorlar bir hastalık
insanın götürüp bir revire yatırası geliyor artık
yada Allah çok çektirmesin demek geliyor içimden.....oda olmuyor işte

gördüğüm kadarıyla bütün kayınvalideler hasta, demek ki ilgi bekliyorlar...

annem 10 yıldan fazladır ms hastası, bizim gelin bana soruyor geçenlerde "abla, annemin rahatsızlığını anlatır mısın biraz,ben de bileyim" diye, düşünün ki hiç anlatmamış kıza, topukları uyuşur, ellerini kullanamaz zaman zaman,çok yordum kendimi bugün,eee olacak o kadar,elden ayaktan düşmeyeyim de,bunlara razıyım der geçer... her gün kendine iğne yapar,sancı çeker iğne sonrası yine ağzını açmaz...iğnesini bile herkes uyuyunca yapar... diğer taraftan babaanem 83 yaşında maşallah, her sorana "çok şükür bu saatime, iyiyim ben birşeyim yok der", kırk türlü rahatsızlığı var bu arada...

velhasıl biraz ilgiye muhtaçlık biraz da huy galiba...

Bence de kayınvalidene bir meşguliyet bulun.
Gezmek evet ama akraba ziyareti,gezmek sayılmaz.
Değişik yerleri gezip görmek,alışveriş yapmak,sinemaya,pikniğe gitmek gibi farklı gezmeler olmalı.
Bir de hobilere yöneltebilirsiniz.Elinden iş geliyorsa,mesela örgü örüyorsa,"anne bana bir yelek örer misin" deyin.
Bu şekilde hoşuna gider,yapmak ister.

benim yakınmam ona pek işlemez benim hastalığım seninkini döver yarışına gireceği için pek işe yaramaz, kendisi çeşit hastalık bulma konusunda uzman.. geçen eşimin yaşlı bir akrabasını ziyaret ettik eşime nasıl annenler dedi yaşlı adam, eşim de işte şu şu hastalığı var dedi.. amca, x gelin(kvden bahsediyor) o eve gelin geldiğinden beri hasta.. canı çok tatlı onun, evde otur otur hastalanıyor dedi.. bende tutamadım kendimi güldüm..

bizim kvler ne kadar birbirine benziyor öyle :) kvmin mahallesinde yaşlı bir teyze var onunla karşılaştığımızda aman onun nazarı çok değer pek konuşmayın onunla diyor, herkesin onu ve ailesini çekemediğini düşünüyor...neyi çekemiceklerse... o da eltisiyle komşu onunla da pek görüşmez ona göre sürekli dedikodu yapıyo eltileri.. mahalledeki her olaydan haberi vardır bize de gittiğimizde ayrıntısıyla anlatır.. o zamanlar canlanıveriyor anlayacağın..

biz araba almıştık, kvdeme fiyatını sormuşlar söylemiş eltisigile, onlar da arkasından o araba o kadar etmez atıyolar demişler tabi başkası da yetiştirmiş bunu kvye, neyse biz onlara gittiğimizde anlattı baktım eşim de o dedikoduyu çıkaran amcasigile kızıyor.. bende eve gittiğimide moralim bozulmuştu zaten, dedim bizi yalancı çıkarmışlar annenler neden bu şekilde sürtüşüyor dedim. o da annemin ne suçu var dedi bende bu işler karşılıklıdır ne yani tek annenin eltisi mi onun hakkında dedikodu yapıyor.. eşim annesinin tam bir melaike olduğunu düşünüyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…