hastalık hastası kayınvalidem..

beni rahatsız etmiş ki anlatıyorum.. size sürekli biri sorunlarından bahsetse çözüm bulmaya çalışmanıza rağmen bunları dikkate almasa, geçmiş olsun dedikçe hastalığını daha çok anlatsa dayanabilir misiniz, dünya kayınvalidem etrafında dönmüyor.. sürekli somurtan halinden memnun olmayan bir yüzü çekmek bana zor geliyor, ben huzur istiyorum sadece.. herkesin sıkıntıları var anlatır rahatlarsın tamam da her seferinde tekrar tekrar anlatmanın karşındakini de bunaltacağını düşünmek lazım..
demek ki sizin akrabalarınız sizin tahammül sınırlarınız içinde hastalıklarından yakınıyorlar.. benimki artık sınırı aştığı için çözüm arıyorum..

aynen aynen.. uzakta akrabaları var neymiş dıdısının dıdısında bir hastalık çıkmış sizde arayın diyor hayıflanarak, kendisi tam bir felaket tellalı sanki bir tek onun akrabaları hasta ben ki olumsuz şeyleri izlememek için haberleri bile seyretmem.. benim de ailem uzakta onları bile arayamıyorum her zaman ihmal ediyorum, onun uzak akrabalarını neden arayayım tanımam etmem.. evlerine gittiğimizd enrdesiniz ne zamandır diyor evimizde işimizdeyim nerde olucaz ama işte dertlerinden bahsedecek ya gitmemiz lazım sürekli..

bu şekilde yaparak diğer gelinini ve kendi kızını zaten evden uzaklaştırmış herkesin bir tek derdi o mu.. inanırmısınız kendi kızı benim kadar evine gidip gelmez..

o kadar yaşlı değil ki kendisi 57 yaşında.. kendi annem olsaydı bunları söyleyen ki daha önce de söyledim açık sözlüyümdür, anne abartma derdin varsa gel doktora gidelim çözüm bulalım böyle hastalıktan bahsedersen daha da kötü olursun derdim.. hastayım dedikçe beynimiz de bunu kabulleniyor bi nevi kendini inandırma durumu.. ama eşim ve kp gayet sabırlı dinliyorlar ahh keşke kendi annem deseydi rahatça derdim anne bunaldım artık yeter diye..
kvdem ile geri kalan zamanımızı güzel şeylerden bahsederek de geçirebiliriz, ben anladım ki dinledikçe, sordukça, onunla bir üzüldükçe davranışını pekiştiriyorum.. ömür boyu bana derdini mi anlatsın, böyle ilgi çekmesine ve bunu başarmasına izin mi vereyim

senede bir kere görseydim ben de olduğu gibi kabul ederdim :))

ilgilendikçe daha da artıyor hayıflanmaları yani amacına ulaşmış oluyor.. ben davranışı ilgi vererek pekiştirmek değil söndürmek istiyorum..

herkes ayrı bir bireydir annenle babanla neden kıyaslıyorsun ki?

herkesin ayrı bir huyu vardır.

yapaca bir şey yok bence kadın öyle. sana yük oluyor mu bakım bakımından?

olmuyorsa zor da olsa deyivereceksin geçmiş olsun falan diye. başka sorununuz olmasın da.

tek kendi ailemi kastetmedim genelden bahsettim hani anne baba koruyucu kollayıcıdır ya bizde tam tersi gel sana bakalım desek hayır diyeceğini sanmıyorum..
kendi annem bize geldiğinde onları evde yalnız bırakıp işe gittim akşama kadar onu da bunaltmış dertleriyle annem yılda ancak bi kaç defa yanıma gelebiliyor zaten, kimse onu dinlemek zorunda değil..

Son düzenleme:

şu yazım tarzından kayınvalidene olan (özür dileyerek yazmak durumundayım) kötü düşüncelerini çok iyi anladım.hmm ayrıca şunuda belirteyim annen ayda yılda bir gelmiş ama bunu ilk fırsatta sana söylemiş, garip....

canım anlıyorum da kadının ağzına kilit vuramazsın ki... olduğu gibi kabul etmekten başka çaren yok bence.....bir de sana yük olsa daha mı iyi? konuşsun dursun bırak sen kendi işine bak.. evleriniz ayrı değil mi? bence çok büyük sorun yok.

ay bu benim kaynanam. sorma bende de var aynısı. oğlum dün hastaydı diyorum ay ben de hastaydım yok tansiyon yok şeker. yok ateş. başkasının hastalığından bahsedemiyorum. insan bunalıyor gerçekten de. sırf bu yüzden kaynanamlara gitmek istemiyorum. bıktım artık. teselli ede ede bi hal oldum. hep aynı şeyler. ilacını aldın mı bi doktora gidelim. bunları adettenmiş gibi söylüyorum. ne insanlar var hastalıklarını belli etmiyor etrafa neşe saçıyorlar. napıcam bilmiyorum.

canım yaa aynı benım babaannemı anlatmıssın nasılsın demeye korkuyorum bende bır baslıyor hastalıgından ustune de duygu somurusu aman allahım o an bır cenderede sıkıstırıyorlar sankı benı ne dıyecegımı bılemıyorum benım babaannem kayınvalıdem ve anneannem aynı yastalar kv asla o kadar yakınmaz ıyıyse ıyıyım der kesınlıkle anneannem ıse o kadar memnunıyetsızdır kı bazen korkarım 75 yasına gelmıs rabbım tek saglık sorunu vermemıs sukret hamdet ters tepecek nedır bu nankorluk ınsanlar gencecık yasta kanser oluyor vefat edıyor vs ama yok sadece anneannem var dunyada asırı sese gelemez bası doner vs yanı dogrudur ben yalan demıyorum ama abartmak ve etrafındakılerı bunaltmak yanlıs kendınden bıktırmak onlara cektırmek yanlıs agrılarından yakındıgın zaman gecıyor mu agrılar hayır gecmıyor bence yaslılık en guzel zaman bır dınlenme zamanı rahatlıkla ıbadet zamanı evlendıkten sonra coluk cocuga karısınca mısafır es dost esının aılesı derken nasıl bır yarıs oluyor yataga gırdıgımde yorgunluktan sızıyorum resmen oysa yaslanıyorsun yavruların evlenmıs torun torba sahıbı olmussun tasan derdın eksılmıs bır kac ılac var kullanacagın yat kalk sukret rabbım kımseyı kımseye muhtac etmesın kafanı dınle kımseyı bunaltma kı kımse senı gormek ıstememe durumu yasamasın herkes gelsın zıyaret etsın nedır yanı ozellıkle bızatt gıcık uzerıne gıcık oldugum olay kendılerını acındırması babannem o kadar cok yapar kı allahım delırırım kanser oldu ve tamamen yendı bıttı yanı esamesı bıle yok sadece sende 1 rutın kontrollerı var hanı yenıden baslamıs mı dıye kı bılıyorsunuz saglıklı ınsanlar bıle kontrol olmalı degıl mı neyse ıste bu rutın kontrolerde hastaneye gıttıgımızde neyın var teyze dıyenlere kanserım dıyor cok sınırlendım artık hıc tarzım olmamasına ragmen tepkı verdım dedım kı kanser degıl ıyılestı tamamen kontrole gelıyoruz o hastanede gorsenız varya aglıyor bılmem napıyor sankı ona zulmedıyoruz hamıle halımle almısım senı kontrole getırmısım herkes bakıyor bu aglıyor falan yemın ederım bırsey yok ortada ayyy cıldırıyorum aklıma geldıkce rabbıme buyuk konusmayayım ben asla oyle bır yaslı olmak ıstemıyorum

herkesin sıkıntıları var anlatır rahatlarsın tamam da her seferinde tekrar tekrar anlatmanın karşındakini de bunaltacağını düşünmek lazım..DEMİŞSİNN....

DÜŞÜNEMEYE BİLİR CANIM, BU SENİN ARKADAŞIN DEĞİLKİ ÇEKİP GİDESİN,SAYGI VE S ABIRLA DİNLEMEK DURUMUNDASIN, HATTA SEVGİYLE...

Bence siz hiç yaşlı yanında bulunmadınız ki bunlar size garip gelmiş ve bunaltmış :)) Veya sadece bunları yapan kayınvalide diye tepkilisiniz.
Oysa ki bu anlattıklarınız klasik yaşlı psikolojisi. Evet yapmayan da vardır ama yaşlıların %80 i belli bir yaştan sonra sadece hastalıktan konuşur. Anneme de nasılsın de hemen dizlerim der. Çünkü canı yanıyor ve onun önceliği o.

İnsanların sağlığı öncelikli iken aman bu 8 aylık gelin sıkmayayım, öbürü 10 yıllık gelin sıkayım gibi birşey olmaz. Sorun komşularına onlara da sırf bunlardan bahsediyordur. Yani derdi tasası aman geline anlatayım değildir.

Evet zor, bunalabilirsiniz ama sizde ilginçsiniz. Hele de aşağıda yazdıklarınız.

Bence siz evliliğe çok anlam yüklemişsiniz, yeni evlisiniz diye ki insanların gündelik yaşamlarından farklı yaklaşmasını bekliyorsunuz gibi.

Hem zaten haftada bir, iki hafta da bir gidiyormuşsunuz. Kaldığınız 2-3 saat. Kafa sallasan, evet evet desen geçer.

AYNI DERT BENDE DE VAR BENDE 6 aylık hamileyim dün eşim baya bir telefonda kv ile konuştu sonra beni sordu en son yani ben bir evin tek oğluyla evliyim burarda sonra bana tlf verdi nasılsın dedim annen iyiyim dedi sen nasılsın bir sıkıntım var mı söyledi yok dedim ay dedi başladı ben hastayım da boğazım ağrıyor da sabah kadar öksüyorum da sen bayramda geldmiştin ya bana ilaç vermiştin hangisini vermiştim niye geçmedi de of sıkıldımda bilmemle sürekli şikayet bende çekemiyorum artık benim zaten sıkıntılarım var çocuğa bir tane bir sey almadı bir eksiği var mı diye de sormadı kendi derdini anlatıyor sonuçta babaenne oluyor sonra bu 15 dakka aralıklarla söyulenti bende dedim ki kendinizi çok dinnliyorsunuz boğaz ağrısı hemen geçecek bir sey değil zaman alıyor çok abatmayın kendinizi dinlemeyin dedim bol bol su için dedin geçmiş olsun falan demeden kapattım telefonu benim kendi annem sürekli bir seyler örüyor torunna kv hiç umrunda değil bir de bende ilgi bekliyor sanki bana çok ilgi gösteriyormuş gibi.... bende artık bu sekildeyim hatta eşimde yanımdaydı sesini çıkartmadı çünkü haklıyım biliyor .anlatırken bile sinirlendim....

Seni iyi anliyorum cok sinir bozucu bir durum.
Ben 17 yillik evliyim. Kv ile ayri sehirlerde yasiyoruz. Her telefon konusmamizda bas agrisiyla basliyor ayak ayrilariyla bitiyor. Duygu somurusu mu yapiyor, hastaliklarindan konusmaktan zevk mi aliyor anlamadim. Aslinda turp gibi benden saglamdir da. Yani sozun ozu bazi insanlar gercekten hastalik hastasi.
Takma bos ver hatta nasilsin diye sorma artik. Sikayetlenmeye basladiginda sozunu yarida kes baska bir konu ac.

kayınvalide dediğin dipdiri duracak yeri gelince.yeri gelince susmasını bilecek.yeri gelince dizini kırıp torunlarına bakmasını da bilecek..
haklısınız gerçekten.eminim o da yaşamının belli bir bölümünde kayınvalide sendromuna yakalandığı için şuan hastalıktan başını kaldıramıyordur.

ayrıca şu da var ki; insanın yaşı ilerledikçe direnci azalıyor.benim bir kaç yıl önceki halimle şuanki yaşım arasında hissettiklerimde bile fark var ki en az 50 yaşındaki bir insandan bahsediyoruz belkide..bir arkadaşın da dediği gibi son sözlerinizi pek iyi niyetli göremedim.

benimkileri anlatmadımki ben, nereden biliyorsunuz tahammülümü aşmadıklarını?

kv dedikodu yapıyor diye kızıyorsunuz ama burada kadının bana göre hiç günahı yokken arkasından konuşuyorsunuz.. desenizki; bana eziyet ediyor, kötü davranıyor, hakaret ediyor, anlarım ama kadının hastalıklarını anlatıp, dalga geçip, onu küçümsemeniz hiç hoş değil.. nedir bu kv düşmanlığı anlamıyorum

madem çözüm arıyorsunuz size daha önce yazdım çözümü; çokça hoş görme, biraz duymama, birazcıkta ilgi gösterip sabredin, olsun bitsin

yarın bizde yaşlanacağız ve bizim yaşlılığımız nasıl olacak sadece Allah bilir

Bu yapı ile de alakalı olabilir
Kimisi de titizlik hastasıdır mesela

Seni ilgilen bir durum görmedim ben..

söyler söyler susar.
o anlatsın siz başka konu açın sürekli
ya da tamam geçmiş olsun deyip geçiştirin.
üff ne gereksiz insanlar var ya hu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…