kayınvalideniz hastalık hastası olabilir de bu onun sorunu, siz niye bunu dert edindiniz? gerçekten hasta olabileceğini hiç düşündünüz mü? ya da belkide aynen sizin dediğiniz gibidir, bu durumdada bi geçmiş olsun, demek bu kadar zor olmamalı...
diyeceksiniz ki tabi senin için kolay, bu durumla ben uğraşıyorum, yok işte öyle değil, benim çevremde o kadar çok varki böyle insanlardan, ablam, annem, dayım, teyzem, kayınvalidem... biraz düşünürsem bu listeyi dahada uzatabilirim ama hiçte sizin gibi bunları düşünüpte dert etmedim...
biraz hoş görmek, biraz duymamak ve yakınmalarını dahada uzatmamaları için başka konular açmak lazım, çözüm bu kadar basit
benm kv de hep hasta ama misafiri gezmesi bitmez.
ve gititğimzde sürekli sülaleden bu hasta şu öldü şu kanser şunda miyom çıktı hepsini kusar, kendi oflar çuflar, ya beli ya boynu tutuktur.herkesi arayıp sormamı bekler herkesin sıkıntısını bize duyurur eşime de duyururu. kendi tüm sülaleyle iletişim halinde. benm de öyl eolmamı ister. kendi hasta sürekli zaten. beni suçlusuyum sanki hastalığının. nasıl oldun dediğimde gittiğğimzde şimdi mi aklına geldim der gibi bi güldü, iyiiiii dedi sonra da. öyle yaptıkça ne ararım ne sorarım. sinirlerimi zıplatıyo. sürekli hasta. eşim d eilk zmanlar sürekli söylerdi annem hasta bilmem ne baktı pek de ilgilenmiyorum eşim çok ilgilenmeye başladı. şimdi napyolarsa hiç ilgilenesim yok. kendi bunalımımdayım zaten.
bütün insanlar farklı kişiliktedir.hele hele bu yaşını almış biriyse dahada hassaslaşmış ve ilgi bekliyordur.isterse ömrünün sonuna kadar hastalığından bahsetsin,sabırla dinle bence..bıkma,usanma..güzel düşün,güzel bak.zaten haftada bir gidiyormuşsunuz.abartılı değil.haftada birde iyilik meleği ol,istemesende dinle.o böyle huzur buluyordur belki...
Hayat zaten kayınvalidenle geçireceğin çoook uzun bir ömür sunmuyor sana.elbet birgün eşinle yalnız kalacaksınız....kendi annende böyle davransaydı aynısını söyleyebilirmiydin,veya bu şekilde bir tepki verirmiydin..
Eşinin annesi(kayınvalide)olarak değilde kendi annen gibi davranırsan problem kalmaz diye düşünüyorum...
aaaah ah canım seninki gene doktora gidiyomuş.. bizimki hem hasta, hem teşhisi de kendisi koyuyoAllahtan uzağız da senede bir kere görürürm. yoksa bilmiyorum ne yapardım. geçen yaz 10 saatlik yoldan gider gitmez başladı "kalbim sıkışıyo, gece hiç uyuyamadım. by-pass olacam heralde" hoppalaaa :))) hatun teşhisi koydu, ameliyata karar verdi. nerdeyse tarih verecek
ne zaman arasak hastanedeler. her gün bi hastalıkları çıkıyo. gerçekten bazı insanlar böyle olabiliyo. napalım. böyle kabul edicez. bu saatten sonra huyları değişecek değil ya.. belki o yaşa gelince biz de öyle olcaz ilgi şefkat beklicez ne biliim :44:
gördüğüm kadarıyla bütün kayınvalideler hasta, demek ki ilgi bekliyorlar...
annem 10 yıldan fazladır ms hastası, bizim gelin bana soruyor geçenlerde "abla, annemin rahatsızlığını anlatır mısın biraz,ben de bileyim" diye, düşünün ki hiç anlatmamış kıza, topukları uyuşur, ellerini kullanamaz zaman zaman,çok yordum kendimi bugün,eee olacak o kadar,elden ayaktan düşmeyeyim de,bunlara razıyım der geçer... her gün kendine iğne yapar,sancı çeker iğne sonrası yine ağzını açmaz...iğnesini bile herkes uyuyunca yapar... diğer taraftan babaanem 83 yaşında maşallah, her sorana "çok şükür bu saatime, iyiyim ben birşeyim yok der", kırk türlü rahatsızlığı var bu arada...
velhasıl biraz ilgiye muhtaçlık biraz da huy galiba...
hanımlar başlıktan da anlaşılacağı gibi kayınvalidem sürekli hasta.. biz nişanlandıktan kısa bir süre sonra kv bir ameliyat geçirdi ama hayati riskli bir operasyon değildi.. ameliyat öncesi ve sonrası hep destek oldum hatta bi ara çok bunaldım bizim düğünümüze çok az kalmışken tek konumuz ameliyat, tahlil sonuçları, doktor muayeneleri olmuştu, belki bencilce gelebilir ama siz neler yaptınız, düğün hazırlıkları ne alemde diye sormadılar hiç.. ameliyattan sonra her şeyin düzeleceğini sanmıştım fakat öyle olmadı kv uzun istirahat dönemi geçirdi neyse o hastalığı geçti başkası başladı, sonra daha başkası yani anlayacağınız kayınvalidem hep hasta ve bu beni çok bunaltıyor..
haftada bir ya da en geç iki haftada bir onları ziyaret ederiz inanın nasılsın demeye korkuyorum mesela cevaplar şunlar başımı hiç kaldıramadım tansiyonum yükseldi, her yerim ağrıyor dizlerimin ağrısı çok, griptim bi haftadır nefes alamadım, çiban çıktı canım çok yanıyor vb.. bunları duyunca geçmiş olsun anne, doktora gittini, ilaçlarını düzenli al demekten illalah ettim inanın o kadar daralıyorum ki hep mi şikayet eder bir insan ayaklarım hep geri geri gidiyor herkes hastalanıyor ama bunu sürekli dillendirmiyor. ben çalışan bir insanın bi sürü insanla uğraşıyorum ama sorunlarımı dile getirmiyorum, kv doktora gidiyor sonuçları gayet iyi çıkıyor bunu söyleyen de görümcem doktor da söylemiş neden bu kadar takıyorsun diye gene de kv suratı hep asık kızlar..
en son olayımızda 2 hafta önce anneannemi kaybettim kayınvalidem aradı önce başın sağolsun dedi sonra da hemen boğazlarım ağrıyo diye başladı kendi derdini anlatmaya.. artık bunları dinlemek istemiyorum hanımlar ne yapmam lazım sürekli onu hastalıklarıyla ilgili teselli etmekten bıktım usandım bana anlatsın istemiyorum. kv durumunun etrafındaki herkes farkında tek kayınbabam ve eşim dışında.. eşim diyorki kadın hastaki hastayım diyor inanın öyle sabırlılarki sabahtan akşama dinliyorlar onun hastalıklarını.. biz 8 aylık evliyiz yani şimdiden bu kadar hastalık konuşmak bana fazla geliyor daha bize destek olacakken torunlarıyla ilgilecekken hep onun derdini düşünüyoruz.. annem ve babama bakınca onların hep anneleri kayınvalideleri belli yaşlardan sonra hastalıktan söz etmeye başladırlar öncesinde torunlarını büyüttüler gayet dinçtiler bizim hemen evlenir evlenmez bu sorunlarla uğraşmamız canımı çok sıkıyor..
herkes ayrı bir bireydir annenle babanla neden kıyaslıyorsun ki?
herkesin ayrı bir huyu vardır.
yapaca bir şey yok bence kadın öyle. sana yük oluyor mu bakım bakımından?
olmuyorsa zor da olsa deyivereceksin geçmiş olsun falan diye. başka sorununuz olmasın da.
o kadar yaşlı değil ki kendisi 57 yaşında.. kendi annem olsaydı bunları söyleyen ki daha önce de söyledim açık sözlüyümdür, anne abartma derdin varsa gel doktora gidelim çözüm bulalım böyle hastalıktan bahsedersen daha da kötü olursun derdim.. hastayım dedikçe beynimiz de bunu kabulleniyor bi nevi kendini inandırma durumu.. ama eşim ve kp gayet sabırlı dinliyorlar ahh keşke kendi annem deseydi rahatça derdim anne bunaldım artık yeter diye..
kvdem ile geri kalan zamanımızı güzel şeylerden bahsederek de geçirebiliriz, ben anladım ki dinledikçe, sordukça, onunla bir üzüldükçe davranışını pekiştiriyorum.. ömür boyu bana derdini mi anlatsın, böyle ilgi çekmesine ve bunu başarmasına izin mi vereyim[/QUO
SANIRIM YAZDIKLARIMI ÇOK İYİ OKUMAMIŞSIN.EVET BIRAK İLGİ ÇEKMEYE ÇALIŞSIN,İZİN VER, MUTLU OLSUN ZATEN BUNU HAFTADA BİRKEZ YAŞIYOSUN.HAYATTA NE KAYINVALİDELER VAR DUYUYORUZ.BU SADECE HASTALIĞINDAN BAHSEDİYOR SÜREKLİ....DEMEKKİ BÖYLE MUTLU OLUYO.EŞİNE OLAN SAYGI VE SEVGİNDEN DİNLEMELİSİN.BU ÇOKTA ABARTILACAK Bİ DURUM DEĞİL.DEMEKKİ HAYATTA HİÇ SORUN YAŞAMAMIŞSIN SEN.BU SANA FAZLA GELİYOR.SENİ ANLAYABİLİYORUM ASLINDA HUZURSUZLUK VERİYOR TABİİKİ BU DURUM FAKAT BU BİR KONU DEĞİL.BURAYA BUNU YAZABİLDİĞİNE GÖRE VARLIĞINDAN ÇOK FAZLA RAHATSIZSIN.BUDA BENCE PSİKOLOJİK BİR DURUM ,ADI KAYINVALİDE YA TAHAMMÜL EDEMİYORMUŞSUN GİBİ GELDİ BANA.
AMA FİKRİMCE YANLIŞ DÜŞÜNCELER İÇİNDESİN.BELKİ BU DURUM SANA SABIRLI OLMAYI ÖĞRETİR, HERŞEYDE BİR HAYIR VAR DERLERYA...
tek kendi ailemi kastetmedim genelden bahsettim hani anne baba koruyucu kollayıcıdır ya bizde tam tersi gel sana bakalım desek hayır diyeceğini sanmıyorum..
Kendi annem bize geldiğinde onları evde yalnız bırakıp işe gittim akşama kadar onu da bunaltmış dertleriyle annem yılda ancak bi kaç defa yanıma gelebiliyor zaten, kimse onu dinlemek zorunda değil..
tek kendi ailemi kastetmedim genelden bahsettim hani anne baba koruyucu kollayıcıdır ya bizde tam tersi gel sana bakalım desek hayır diyeceğini sanmıyorum..
kendi annem bize geldiğinde onları evde yalnız bırakıp işe gittim akşama kadar onu da bunaltmış dertleriyle annem yılda ancak bi kaç defa yanıma gelebiliyor zaten, kimse onu dinlemek zorunda değil..
hanımlar başlıktan da anlaşılacağı gibi kayınvalidem sürekli hasta.. biz nişanlandıktan kısa bir süre sonra kv bir ameliyat geçirdi ama hayati riskli bir operasyon değildi.. ameliyat öncesi ve sonrası hep destek oldum hatta bi ara çok bunaldım bizim düğünümüze çok az kalmışken tek konumuz ameliyat, tahlil sonuçları, doktor muayeneleri olmuştu, belki bencilce gelebilir ama siz neler yaptınız, düğün hazırlıkları ne alemde diye sormadılar hiç.. ameliyattan sonra her şeyin düzeleceğini sanmıştım fakat öyle olmadı kv uzun istirahat dönemi geçirdi neyse o hastalığı geçti başkası başladı, sonra daha başkası yani anlayacağınız kayınvalidem hep hasta ve bu beni çok bunaltıyor..
haftada bir ya da en geç iki haftada bir onları ziyaret ederiz inanın nasılsın demeye korkuyorum mesela cevaplar şunlar başımı hiç kaldıramadım tansiyonum yükseldi, her yerim ağrıyor dizlerimin ağrısı çok, griptim bi haftadır nefes alamadım, çiban çıktı canım çok yanıyor vb.. bunları duyunca geçmiş olsun anne, doktora gittini, ilaçlarını düzenli al demekten illalah ettim inanın o kadar daralıyorum ki hep mi şikayet eder bir insan ayaklarım hep geri geri gidiyor herkes hastalanıyor ama bunu sürekli dillendirmiyor. ben çalışan bir insanın bi sürü insanla uğraşıyorum ama sorunlarımı dile getirmiyorum, kv doktora gidiyor sonuçları gayet iyi çıkıyor bunu söyleyen de görümcem doktor da söylemiş neden bu kadar takıyorsun diye gene de kv suratı hep asık kızlar..
en son olayımızda 2 hafta önce anneannemi kaybettim kayınvalidem aradı önce başın sağolsun dedi sonra da hemen boğazlarım ağrıyo diye başladı kendi derdini anlatmaya.. artık bunları dinlemek istemiyorum hanımlar ne yapmam lazım sürekli onu hastalıklarıyla ilgili teselli etmekten bıktım usandım bana anlatsın istemiyorum. kv durumunun etrafındaki herkes farkında tek kayınbabam ve eşim dışında.. eşim diyorki kadın hastaki hastayım diyor inanın öyle sabırlılarki sabahtan akşama dinliyorlar onun hastalıklarını.. biz 8 aylık evliyiz yani şimdiden bu kadar hastalık konuşmak bana fazla geliyor daha bize destek olacakken torunlarıyla ilgilecekken hep onun derdini düşünüyoruz.. annem ve babama bakınca onların hep anneleri kayınvalideleri belli yaşlardan sonra hastalıktan söz etmeye başladırlar öncesinde torunlarını büyüttüler gayet dinçtiler bizim hemen evlenir evlenmez bu sorunlarla uğraşmamız canımı çok sıkıyor..
beni rahatsız etmiş ki anlatıyorum.. size sürekli biri sorunlarından bahsetse çözüm bulmaya çalışmanıza rağmen bunları dikkate almasa, geçmiş olsun dedikçe hastalığını daha çok anlatsa dayanabilir misiniz, dünya kayınvalidem etrafında dönmüyor.. sürekli somurtan halinden memnun olmayan bir yüzü çekmek bana zor geliyor, ben huzur istiyorum sadece.. herkesin sıkıntıları var anlatır rahatlarsın tamam da her seferinde tekrar tekrar anlatmanın karşındakini de bunaltacağını düşünmek lazım..
demek ki sizin akrabalarınız sizin tahammül sınırlarınız içinde hastalıklarından yakınıyorlar.. benimki artık sınırı aştığı için çözüm arıyorum..
biz 8 aylık evliyiz yani şimdiden bu kadar hastalık konuşmak bana fazla geliyor daha bize destek olacakken torunlarıyla ilgilecekken hep onun derdini düşünüyoruz.. annem ve babama bakınca onların hep anneleri kayınvalideleri belli yaşlardan sonra hastalıktan söz etmeye başladırlar öncesinde torunlarını büyüttüler gayet dinçtiler bizim hemen evlenir evlenmez bu sorunlarla uğraşmamız canımı çok sıkıyor..
beni rahatsız etmiş ki anlatıyorum.. size sürekli biri sorunlarından bahsetse çözüm bulmaya çalışmanıza rağmen bunları dikkate almasa, geçmiş olsun dedikçe hastalığını daha çok anlatsa dayanabilir misiniz, dünya kayınvalidem etrafında dönmüyor.. sürekli somurtan halinden memnun olmayan bir yüzü çekmek bana zor geliyor, ben huzur istiyorum sadece.. herkesin sıkıntıları var anlatır rahatlarsın tamam da her seferinde tekrar tekrar anlatmanın karşındakini de bunaltacağını düşünmek lazım..
demek ki sizin akrabalarınız sizin tahammül sınırlarınız içinde hastalıklarından yakınıyorlar.. benimki artık sınırı aştığı için çözüm arıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?