- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
- Konu Sahibi mylittlesunshine
-
zor bi durum olsa gerek ..
Allah yardımcınız olsun..
kendinizi ve çevrenizdekileri daha fazla yıpratmamak için
dediğiniz gibi bi uzaman doğrultusunda tedavi görün..
çok zor...kesinlikle tedavi olmalısın yaşadığın durum çok zor
geçmiş olsun
rahatsız edici bir durum sizinkisi
benim kayınvalidem öyle
bizde ona hastalık hastası oldun iyice deyip
güleriz arada bir
kendine neyse bizede aynı şekilde davranıyor
hastayız demeye korkuyoruz onun yanında
anında teşhis koyuyor bizede...
k.valideme psikiyatriste görün diyoruz ama
o hala bıkmadan usanmadan
branş doktorlarına görünüp duruyor...
Senin kadar olmasada bende de gençliğimde vardı hastalık hastalığı.
Hatta hiç unutmam kanser olmaktan o kadar korkuyordum ki eski eşime bir gün bacağım ağrıyor dedim
adamı nasıl bunalttıysam evet kesin bacak kanseri olmuşsundur demişti
Başım dönse tomografiye girerdim ur var diye.Neyse aynı şeyler işte anlarsın beni.Sonra nasıl geçti dersen hayat koşuşturması,
hobiler,sorumluluklar derken aaa bir baktım ben artık takmıyorum..Tabi arasıra nüksetmiyor değil.Canımız çok tatlı sanırım.Ölüm korkusu değil de
hastalık sürecini yaşama korkusu.Ohooo bende çok hikaye var bunlarla ilgili ama en ironik olan bu kadar hastalık takıntılıyken sigaradan bir türlü vazgeçmiyorum mesela..
Bi garip durum.Kesinlikle ileri durumdaysa doktora git canım.Ben gitmedim ama belki de daha sonra acısı çıkacak.Git ve ilerlemeden iyice sorunun kaynağını bulup çöz..
çok güzel bir noktadan bahsettiniz bende bir aydınlanma oldu şu anda :)) ne zaman boş kalsam kendimi dinliyorum onu farkettim. kışın okuldayken hiç aklıma gelmez mesela eve geldim mi ağrılarım başlardı. şimdi de 2 ay olacak nerdeyse tatildeyim iş güç olmayınca bendeki dertler azdı desenize.
çok teşekkürler bana bu bakış açısını kazandırdığınız için. aynen o kanserlerden bende de var, kulak kanseri, kol kanseri of ki of.
ve yine çok doğru söylediğiniz bir başka nokta ölüm korkusu değil evet ölümden korkmuyorum ama hastalık sürecini yaşama korkusu beni hayattan soğutuyorsigara içmiyorum ama ben de bu kadar takıntıya rağmen cep telefonundan bilgisayardan vazgeçmiyorum. dışardan yemeyi baya azalttım ama korkudan :)
inşallah iyi bir doktor bulurum da kurtulurum bu durumdan. teşekkürler ilginiz ve yardımınız için :)
Ne demek rica ederim.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Ben bir de fena araştırım.Gece yarılarına kadar bir yerimde farklı bir şişlik çıkmasın.Tüm gece net başında o doktor sitesi senin
bu doktor sitesi benim.Evet aynı belirtiler bende de var deyip ağlarım falan.Yani eğitimli,iş güç sahibi insanlarız yaptığımızın ne kadar çocukça olduğunu o an göremiyoruz işte.
Kalbim yerinden çıkacak gibi olur mesala o durumda.Doktora gidene ve temiz sonucunu alana kadar benim yanıma kimse yaklaşmasın,bir aylık ömrü kalmış der gören.Sonra ise benden meleği,tatlısı bulunmaz.
Bir yıl önce kolumu kırdım.Neyse bir komplikasyon oluştu günlerce araştırdım.Heterotopik ossifikasyon.Doktorcuğumu bunalttım.Adamdan güzel telaffuz ediyorum bir de.Ya cidden yaşamayan bilemez.Öyle işte lütfen nette takıntı yapıp araştırmayın bazı şeyleri.Her şey olacağına varıyor.Bu boşverin demek değil tabi sağlığınızı..
yok ben huyumu bildiğim için araştırmıyorum. ben mesela bu sırt ağrım için tekrar gidicem bu üçüncü mü dördüncü mi kaçıncı olacak. muhtemel ki- ve de inşallah- doktor yine kas ağrısı diyecek bende kısa süreli bir rahatlama olacak sonra yine başlayacak. bende bir de şey var doktorlara inanmama. kas ağrısı diyor ya sanki başka bir şey var da doktor bulamamış gibi geliyor.
göğsümün altında bir şişlik var ne zamandır gittim kaç kere bir şey çıkmadı. ultrasoundda bakıldı bi şey yok, röntgende bi şey yok. yok da yok o bölgedeki bronşlar yapışmış mı nolmuş bronşitten yine ondan olabilir demişti doktor. hala o kafamda mesela niye orda öyle bi şey var diye kendi kendimi yiyorum.
sol tarafımı komple üşütmüşüm işte o dönemde kolumun sırtımın göğsümün ağrısı hala geçmedi- ha bir de kalp için de gittim kol göğüs sırt ağrısı olunca- . bir ara iyiydim klimada yatmaya başlayınca tekrar başladılar haliyle benim bunalımlarım da başladı :/
Bu konuda benzemiyoruz.Ben doktor ve tahliller yok bir şey diyorsa anında inanırım..Tabi güveneceğim o doktora.Güvenmezsem başka doktora giderim.
Bir de benim ağrılarım falan doktor kas ağrısı derse geçiverir hemen.Kötü bir şey değil ya tamam.Psikolojik sanırım.Kesinlikle kendini dinlemeyeceksin.Başka şeylere odaklan.
Bilirim hiç bir şeyden zevk almazsın o kafanda durdukça.Emin ol aynı şeyleri yaşadım.Hala da tam geçmedi ama şu halime binlerce şükür.Sadece kendime ve çevremdekilere zehir ettiğim o güzel günlere üzülüyorum şimdi.Biraz kişilikten kaynaklı durum,ben soğukkanlı biri değilim mesela,panik bir yapım vardır.
ben de üzülüyorum ailem için eşim içinben de hiç soğukkanlı değilim. aslında şöyle eğer benim başıma bir iş geldiyse kendimi kaybediyorum ama yakınımda biri hastaysa bir şeyse kontrolü kaybetmem. bir de sen mesela hemen doktora gidiyormuşsun bende kaçınma da var. bir süre sürünürüm aklımdaki düşüncelerle sonra artık dayanamaz doktora giderim çünkü şey var bende "ya kötü bi şey çıkarsa?"
bu da çocukluğumla ilgili, 10 yaşındayken aşırı suçluluk duygusuyla psikolojik bir travma yaşamıştım ve kötü bir şeyim var diye inandırmıştım kendimi. sonra somatik belirtiler çıktı yemek yiyemedim, istifra ettim, kimseyle konuşmuyorum, hep ağlıyordum. 10 yaşında depresyona girdim yani. o kusma vs de aslında bozulan psikolojim yüzündendi ama ben hastayım sanıyordum kustukça. hastaneye gittik bir sürü test yapıldı ben sürekli ya kötü bi şey çıkarsa diye ağlıyordum. bi şey çıkmadı tabi ki ama beni fena etkiledi bu hale geldim işte.
Sen de ben de aydınlanmaya sebep oldun bak şimdi:) benim de ailem özellikle babam ve ağbim çok paniktirler.
Hep aman sen yapma bir yerine bir şey olur,bırak bıçağı elin kesilir gibi titizlenmeyle yetiştirdiler beni.Ufacık bir şey olsa hemen doktora.
Sanırım ordan kalma bir durum.Bir de tabi babanın nazlı kızı olarak dikkat çekme de olabilir.
Başkalarına bir şey olunca o anki psikolojime göre sakin de kalabiliyorum.Benden başka kimse yoksa soğukkanlıyım ama başkası varsa o yardım etsin ben donarım..
Oğluma bu şekilde davranmamaya çalışıyorum.Anne şuramda bişey var nedir diye bile sorsa olur annecim geçer falan diye önemsemeden konuşuyorum.Tabi sonra o görmeden yine tüm gece nete:)) Ya ben de gideceğim doktora iyi ki açtın konuyu.Aarştırayım biraz bulunca yazarım sana da iyi bir doktor
evet o aile tutumu zaten en büyük sebep hipokondriyaya bende de var aynı aileden. 30 yaşıma geldim annem hala dur sen yapma elini kesersin bilmemne böyle şeyler, fazla korumacı aile işte. özgüven eksikliği de oluyor bu davranışları yüzünden, bende vardı mesela iyi ki üniversiteyi farklı şehirde okumuşum yoksa kendime gelemezmişim. iyice seme gibi olurdum herhalde
kızlar selam,
konuyu açsam mı açmasam mı diye çok düşündüm ama hem paylaşmak hem de doktor önerilerinizi almak için açmaya karar verdim. bende uzun süredir hipokondriya (hastalık hastalığı) var. anksiyete, depresyon, stres gibi durumlarda daha da artıyor. patofobim olduğunu da düşünüyorum, hasta olma korkusu yani. özellikle kanser bende saplantı haline geldi diyebilirim. kışın bronşit geçirdim o zamandan beri sırt ağrısı çekiyorum bir kaç kez doktora gittim kas ağrısı dedi ama ben manyak gibi kanser miyim acaba diyorum hala. ona gerek yok en ufak bi yerim şişsin ağrısın bi şey olsun kist mi kanser mi diye kendi kendimi yiyorum.
yaşamayan anlamaz inanın gerçekten insanı çok yoruyor bu düşünceler. acaba diyorum ilgi ya da dikkat çekmek için mi yapıyorum böyle. düşünüyorum çok düşünüyorum ama altındaki sebebi bulamadım bi türlü.
hasta olmak benim için ölüm zaten. bronşit olduğumda ilkin acildeki doktor domuz gribi dedi. neye uğradığımı şaşırdım ölüyorum diye evdekileri aradım. o saatte binip 5 saatlik yolu gelmişler ağlaya ağlaya. çevreme de çok zarar veriyorum bu rahatsızlığım yüzünden.
ya o kadar şey var ki anlatsam gülersiniz ama benim için her biri birer travma. bir kere belimi zorladım tık diye bi ses geldi sonra belim tutuldu oturamıyorum kalkamıyorum öyle kalakaldım, başladım yine ağlamaya felç oldum yürüyemicem altıma mı yapıcam ben diye, herkese çocukça geliyor, şımarıklık gibi geliyor ama öyle değil işte kendimi kaybediyorum ben o durumlarda kriz geçiriyorum resmen.
böyle böyle bir sürü şey nasıl çocuk doğurucam bilmiyorumiki üç gündür sol kulağım ağrıyor, sol kulağımda tutarım ben de telefonu genelde acaba telefon yüzünden kitle falan mı oluştu diye düşünüyorum :S lenf bezlerimi yokluyorum sürekli deli deli bir sürü hareket.
çok rahatsız ediyor bu durum beni, tedavi olmak istiyorum bir an önce. pskiyatra gidip ilaç yazdırıp evime dönmek istemiyorum çünkü ilaçla baskılandığında zaman içinde yeniden ortaya çıkıyor. bana önerebileceğiniz bir psikoterapist pskiyatr varsa sevinirim.
bu durumu yaşayanlar varsa onları da dinlemek isterim. teşekkürler okuduğunuz için, iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?