- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
- Konu Sahibi mylittlesunshine
-
en güzeli kafaya hiç bir şeye takmamakama olmuyor işte ..mesela bak ne güzel düğün telaşın varmış onu tatlı bir heyecana çevirebilsen ne güzel olur.. eşya alırken, nişan olurken ,evlenirken ,nikah kıyılırken hep zevk almaya kalsan hiç kasmasan ne kadar iyi olur ama tam tersi stres bu duyguları en iyi şekilde yaşamanı etkiliyor ama biliyorum ki bunları elinde olmadan yaşıyorsun ,istemeden stres yapıyorsun insan kendini kontrol edemiyor.. gelecek 3-4 yıl içinde bende aynı telaşları yaşarken sana bu tavsiye ettiklerimi uygulayabilmek isterim ama şu anki halime bakarak söylüyorum bunu hiç umudum yok zamanla inşallah aşarız bu huyumuzu
aslında ben geçmişi çok kafaya takmam ya da ne bileyim okuldaki olayları insanların laflarını vs bendeki stresin kaynağı daha çok bir işim varsa o bitene kadar sıkıntı yapmam. diyelim ki eşya alınacak o eşyalar alınıp da eve konana kadar stres içinde oluyorum ya da bu atama. atanamazsam ağustos sonundaki eş durumuna kadar stresim devam edecek :/
dediğin gibi kontrol problemim var keşke bu kadar abartmasam bazı şeyleri ama nasıl yapabileceğim konusunda hiç bir fikrim yok. yarın tekrar gideceğim doktora inşallah atanmış olarak bu sefer giderim :))
bakalım hayırlısı hepimiz için, mesela şimdi diyorum o kadar stres yapmam boşunaymış eşyalar için ama işte o zaman nasıldım gel de bana sor :))
umarım senin de dilediğin gibi olur her şey. sevgiler, görüşmek üzere hoşçakal :)
kızlar sizi o kadar iyi anlıyorum kiben de bu hastalık yüzünden bir yıldır korkularla yaşıyorum.bi haftam iyi geçerse sükrediyorum benimki de bi akıntı problemiyle başladı..onlarca doktora gittim hepsi bişeyin yok diyip gönderdiler beni en sonun rahmimde polip olduğu ortaya çıktı..bende de bi güvensizlik aldı başını gitti zaten atkındım evhama önceden de..aylarca günlük hayatıma bile devam edemedim okula gidemedim sadece uyudum uyudum uyudum..sonra terapiye başladım şimdi en azından okuluma devam edebiliyorum...
o kadar zor ki böyle yaşamak..kendime çok kızıyorum şımarıklık yapma diye insanlar gerçekten kanser oluyorlar ölüyorlar ya da yaşıyorlar ama mücadele ediyorlar senden daha güçlüler o halde bile diye..ama elimde değil olmuyor işte beynimin bi oyunu bu bana..birden bütün bedenimi ateş basıyor..hiç birşey kurgulayamıyorum sadece çok yoğun bir korku sanki kafama biri silah doğrultmuş gibi..
sevdiklerime verdiğim zarar var bi de..annem,babam,babannem,erkek arkadaşım,ev arkadaşım..hepsini bunaltıyorum keşke bunaltmakla kalsam üzülmücem :) onları üzüyorum...benim böyle mutsuz umutsuz biçare(?) hallerime öyle üzülüyolar ki..onlara bunu yapmaktan,kendime bunu yapmaktannefret ediyorum!
nasıl bir ironidir ki bazen ölsem de kurtulsam diyorum...sonra yine kızıyorum kendime..nefes almanın kıymetini bil diye..
içimde iki kişi var sanki..biri nefes almaktan korkar biri de dünyayı sırtına alır öyle bir cesaret anlatamam...
bundan nasıl kurtulucam bilmiyorum..şu an tek bildiğim iliklerime kadar korku..sorgulamayı çoktan bıraktım bunun neden olduğu flm umrumda değil..sadece ama sadece günlük sorunları büyütebilen,hayatın koşturmacasına katılabilen,biri hastalanana kadar hastalık düşünmeyen,yaşımın gerektirdiği gibi dünyayı heyecanlarımın etrafında döndürebilen eski halimi istiyorum..
:2:
sizler ne aşamadasınız?yol kateten oldu mu aranızda? paylaşırsanız sevinirim :)
ben evlendiğimden beridir iyiyim :) stresin tetiklediği bir rahatsızlık benimkisi, evlilik öncesi stres ve o dönemde çalışmayıp evde olmam rahatsızlığımı tetiklemişti. şimdi çalışıyorum, evlendim herhangi bir stresim kalmadı şükür. ama ufak bi yerim ağrısa -mesela dün bacağım ağrıyordu- hemen aklıma kanser miyim geliyorbi prof.a gidiyorum istanbul'da, ilaç da kullanıyorum, onların da etkisi var tabii ki iyileşmemde :)
bence vakit geçirmeyip bir doktora gitmelisin iyi bir doktora bu şekilde bir hayatı neden yaşayasın ki? insanın en güzel zamanlarını mahvediyor bu hastalık :/ umarım bir an önce iyileşirsin sen de
inşallah atanırsında stres kalmaz:) inşallah bende stresin yarattığı şu mide rahatsızlığını endoskopiye falan girmeden atlatırım:/ sonra kendi kendime söz vericem bir daha kolay kolay bir şeyi takmamaya çalışıcam :)
sizinki biraz daha farklı gibi geldi bana şikayetlerinizi okuyunca, bende mikrop kaparım vs gibi düşünceler yok ve hastalığın belirtilerini okuyunca gayet de kendimde o belirtileri buluyorum :)
tabi ki gerçekte belirtiler değil ama atıyorum baş ağrısı diyor hemen başım ağrımaya başlar, bilmemnerde şişlik derse hemen orda elime şişlik gelir böyle böyle şeyler...
sizinkinde kompulsif düşünceler de var bende o yok. siz tek başınıza halletmişsiniz ben sanmıyorum bu saatten sonra tek başıma üstesinden gelebileceğimi inşallah iyi bir doktor bulurum da biter bu saçmalıklarım. geçmiş olsun size de
ben tek başıma karar verebilmeyi 17 yaşından sonra öğrendim, üniversieye gittiğimde derslerim çok kötü oldu ortalamam düştü dönem tekrarına kaldım. şimdi düşününcce hepsinin bu korumacı aile tutumuna bağlı olduğunu anlıyorum. sen tek başına yemek yapamazsın, tek başına bi yere gidemezsin, tek başına ders çalıştığını anlamazsın özel ders alalım neler neler...
düşünce baya baya toparlamışım kendimi, şu psikoloji üzerine aldığım eğitimin de çok faydası oldu.
evet tam olarak ben :)) ben de terapi istiyorum umarım iyi bir uzman bulurum. bu sorunun altında mutlaka aile ve çocukluktan kalma bi şeyler çıkıyor. ben ne olduklarını düşünüyorum aklıma bi şeyler de geliyor hatta birini yukarda bir mesaja yazmıştım. ama atlatamıyorum kendi başıma uzman yardımı lazım. çok sevindim sizin adınıza umarım ben de bir gün hallettim diyerek yazarım buraya :))
ilgi çekmek de bir sebep evet o bende de var gibi sanki ama tam sebebin bu olduğunu düşünmüyorum kendim için. umarım atlatırız, sevgiler.
ciddye alınmamak kötü böyle durumlarda :/ ilgi eksikliği de bir neden ama tam nedeni muhakkak geçmişten getirdiği başka şeylerdir. size kolay gelsin sevgilinizle :))
selam kendim :))) aynı semptomlar bu arada siz yazınca bi şeyi daha farkettim evet benim babam da hastalığı aşırı büyütür. birimiz hasta olalım adam çöker kalır baygınlıklar falan geçirir. bu da benim hasta olmaktan bu kadar korkutan sebeplerden biri olabilir evet.
geçmiş olsun size de. bakalım ben de bir doktora gideyim şu ağrılarımı göstereyim :)) sonra da psikaytriste giderim çünkü bu ağrılarımın nedenini öğrenmezsem bana gelenler gelmeye başlayacak yakında hissediyorum :))
Mide rahatsızlığı ve endoskopi. Sen, bensin sanki. Bende yarın hastanede soluklancamAraştırdım deli gibi, ağrıyı hafifletsin diye nane ve tarçınlı çay bile içtim. Bıktım düşünmekten ya of.
Bende öyleyim, eskiden daha yaygındı, seni çok iyi anlayabiliyorum..
Uzun süre göğüs kanseri olduğumu düşündüm, beynimde kist olduğunu düşündüm, ne zaman adet dışında karnım ağrısa apandist sorunu aklıma geldi, burnumun kanaması bile düşündürür beni..ve daha bir çok şey böyle..
Sanırım benimde tedaviye ihtiyacım var,:26:ama senden tek farkım çevremdekilere çok yansıtmamaya çalışıyorum bunu, özellikle eşime, bir gün gerçekten sorun olursa kuruntu sanmasınlar yani..
çok sevindim daha iyi olduğuna birilerinin bunu aşabildiğini görmek güç verdi bana da.şu angittiğim bi doktor var zaten eskisine göre oldukça iyiyim ama bu hali bile oldukça ağır geliyor artık...umarım ben de aşabilirim bu durumu:2:
Çok özür dilerim ağlancak halimize güldüm. Benimde senden kalır yanım yok. Hastalık hastalığı var bende de. Hemen en kötüsünü düşünüyorum, araştırmaya başlıyorum hatta teşhis bile koyuyorum ki doktora gittiğimde bilinçli olayım diye.
İlaç kullanmamak adına psikiyatriye gitmiyorum çünkü beyni uyuşturmaktan başka yaptığı birşey yok o ilaçların yani tek deva: kendi kendimizi tedavi edebilmeyi başarmak.
Allah yardımcımız olsun. Benim durum git gide şiddetleniyor. Ağladım bugün dayanamayıp çünkü yeni bir hastalık keşfettim kendimde ve yarın hastaneye gidiyorum.
Bende öyleyim, eskiden daha yaygındı, seni çok iyi anlayabiliyorum..
Uzun süre göğüs kanseri olduğumu düşündüm, beynimde kist olduğunu düşündüm, ne zaman adet dışında karnım ağrısa apandist sorunu aklıma geldi, burnumun kanaması bile düşündürür beni..ve daha bir çok şey böyle..
Sanırım benimde tedaviye ihtiyacım var,:26:ama senden tek farkım çevremdekilere çok yansıtmamaya çalışıyorum bunu, özellikle eşime, bir gün gerçekten sorun olursa kuruntu sanmasınlar yani..
ben de endoskopi yaptırdım hastalık hastası olup da midesinden şüphelenmeyen yoktur sanırım...merak etme bişey çıkmayacağından eminim çünkü insanın düşünerek en kolay hastalık belirtilerini çıkarabildiği organı mide ben de çok korkmuştum midemdem
aynı şekilde bugün yine doktordaydım..boynumdaki önemsiz dedikleri lenf nodları nedeniyle..aldırıp kurtulmak istiyorum ama her gittiğim doktor aldırma diyo:44:
benim psikiyatristim bana ödevler veriyo kızlar ve baya işe yaradı bence deneyin.şöyle ki ben de korku yaratan şeyleri yapmamı istiyo..mesela hemen doktora gitmiyorum..bi kere gittiysem doktoryok bişey diyosa bi daha gitmiyorum mesela..hastalandığımı kurguluyorum..anksiyete yaşandıkça hafifliyomuş ve gerçekten işe yarıyor ama çok zor bi yöntem
doktorsuz çok zor bence de :/ yaşam kalitesini düşürüyor insanın :/
ben de böyleydim :) hala da en ufak bi şeyde panikliyorum ama durup durup kendimi dinlemeyi bıraktım sürekli düşünmüyorum da artık. bu konuyu açtığın dönemde tek uğraşım buydu. ya şimdi komik geliyor mesela ama kendimi kanser olduğuma inandırmıştım bari düğünden sonra ortaya çıksın düğünde insanların neşesi kaçmasın diyordum
çok garip bi psikoloji umarım siz de atlatırsınız bir an önce :)
ben de endoskopi yaptırdım hastalık hastası olup da midesinden şüphelenmeyen yoktur sanırım...merak etme bişey çıkmayacağından eminim çünkü insanın düşünerek en kolay hastalık belirtilerini çıkarabildiği organı mide ben de çok korkmuştum midemdem
aynı şekilde bugün yine doktordaydım..boynumdaki önemsiz dedikleri lenf nodları nedeniyle..aldırıp kurtulmak istiyorum ama her gittiğim doktor aldırma diyo:44:
benim psikiyatristim bana ödevler veriyo kızlar ve baya işe yaradı bence deneyin.şöyle ki ben de korku yaratan şeyleri yapmamı istiyo..mesela hemen doktora gitmiyorum..bi kere gittiysem doktoryok bişey diyosa bi daha gitmiyorum mesela..hastalandığımı kurguluyorum..anksiyete yaşandıkça hafifliyomuş ve gerçekten işe yarıyor ama çok zor bi yöntem
Evet güzel tesbit, keşke yapabilsek, ben mesela bir kaç gün kafama takıyorum, bu gün gideyim yarın gideyim derken erteliyorum, sonra unutuyorum ve iyi ki gitmemişim bişeyim yok diyorum
Ben 7ay ila kullandim birakinca ayni yazan ilk arkadss gibiyim aynen bende ve hicbir seuden zevk alamiyor insan.Mutlusun ya su an mesela sanki bir hastalik cikacak da bozulacak gibi.Ben psikiyatriste gitmistim ilac verdi yalnizca ama psikoterapi yontemi faydali oluormus.Bundan kurtulan varsa ilacsiz bilmek isterim.
bendede var şuan nüksetmiş durumda çok kötü birşeu bende geçen sene doktora gittim anksiyete teşhisi koydu ilaç verdi kullandm sonra okulum başlayınca bıraktım sonra geçti şuan yaz dönemindeyim okulum tatilde ve boş kaldığım için yine çıktı başıma kesinlikle boş kalmamak gerekiyor birşeylerle meşgul olunca hafifliyor bu hastalık
psikoterapi çok faydalı evet, kesinlikle tavsiye ederim :)
boş kalmamak lazım, ben bu konuyu açtığımda inanılmaz bi boşluk içindeydim. şimdi iş güç evlilik hobiler vs derken gerçekten hasta olsam da doktora hemen gidecek fırsatıbulamıyorum. tabii ilaç kullandım belli bir süre ve hala psikiyatristime kontrollere gidiyorum 3 ayda 1.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?