hastalık hastası olmak


sizinki biraz daha farklı gibi geldi bana şikayetlerinizi okuyunca, bende mikrop kaparım vs gibi düşünceler yok ve hastalığın belirtilerini okuyunca gayet de kendimde o belirtileri buluyorum :)

tabi ki gerçekte belirtiler değil ama atıyorum baş ağrısı diyor hemen başım ağrımaya başlar, bilmemnerde şişlik derse hemen orda elime şişlik gelir böyle böyle şeyler...

sizinkinde kompulsif düşünceler de var bende o yok. siz tek başınıza halletmişsiniz ben sanmıyorum bu saatten sonra tek başıma üstesinden gelebileceğimi inşallah iyi bir doktor bulurum da biter bu saçmalıklarım. geçmiş olsun size de


ben tek başıma karar verebilmeyi 17 yaşından sonra öğrendim, üniversieye gittiğimde derslerim çok kötü oldu ortalamam düştü dönem tekrarına kaldım. şimdi düşününcce hepsinin bu korumacı aile tutumuna bağlı olduğunu anlıyorum. sen tek başına yemek yapamazsın, tek başına bi yere gidemezsin, tek başına ders çalıştığını anlamazsın özel ders alalım neler neler...

düşünce baya baya toparlamışım kendimi, şu psikoloji üzerine aldığım eğitimin de çok faydası oldu.


evet tam olarak ben :)) ben de terapi istiyorum umarım iyi bir uzman bulurum. bu sorunun altında mutlaka aile ve çocukluktan kalma bi şeyler çıkıyor. ben ne olduklarını düşünüyorum aklıma bi şeyler de geliyor hatta birini yukarda bir mesaja yazmıştım. ama atlatamıyorum kendi başıma uzman yardımı lazım. çok sevindim sizin adınıza umarım ben de bir gün hallettim diyerek yazarım buraya :))


ilgi çekmek de bir sebep evet o bende de var gibi sanki ama tam sebebin bu olduğunu düşünmüyorum kendim için. umarım atlatırız, sevgiler.


ciddye alınmamak kötü böyle durumlarda :/ ilgi eksikliği de bir neden ama tam nedeni muhakkak geçmişten getirdiği başka şeylerdir. size kolay gelsin sevgilinizle :))



selam kendim :))) aynı semptomlar bu arada siz yazınca bi şeyi daha farkettim evet benim babam da hastalığı aşırı büyütür. birimiz hasta olalım adam çöker kalır baygınlıklar falan geçirir. bu da benim hasta olmaktan bu kadar korkutan sebeplerden biri olabilir evet.

geçmiş olsun size de. bakalım ben de bir doktora gideyim şu ağrılarımı göstereyim :)) sonra da psikaytriste giderim çünkü bu ağrılarımın nedenini öğrenmezsem bana gelenler gelmeye başlayacak yakında hissediyorum :))
 
bu yazdıklarının bikısmını bende yaşarım bi yerim ağırsa nedendir diye günlerce kafa yorarım midem ağırsa aman ülsermi var göğsüm ağırsa kansermi kistmi var vs vs ... çok takılırım herşeye bu yazını okuyunca kendimde farkettim bunu
 
Bu durumu bende çok yaşıyorum ama benim tek farkım var o da ben bir yerimde rahatsızlık hissettiğim zaman hepsi doğru çıkıyor ve artık çok bunalmış durumdayım bu hastalıklar yüzünden.O kadar çok rahatsızlanıyorum ki artık insanlar bile şaşırmıyor benim bu durumuma.Herkes de sen çok kafaya taktığın için kendini çok dinlediğin için hasta oluyorsun diyorlar.Doğru mu acaba bende bilemiyorum.
 


Bende o kadar araştırmacıyım ki,en ufak bir kesik bile olsa,kanasa parmağım,hemen net :) Gerisini siz düşünün artık.Kötü şeyler okuduysamda çevremdekilerle de paylaşmam,kendi kendimi yer,kafamda kurar dururum.Doktora da tek başıma gidemem,kimseyede bişey demediğim için gitmem.

Sadece kendim için değil,eşimin bir yerine bişey olsa hemen bakarım netten,ona şöyle yapacağız böyle yapacağız diye iyileştiririm.Ya da annem babama bişey olacak korkusu çok bende.Özellikle babama...


Nerede oturuyorsunuz bu arada?

Benim evlenmeden önce gittiğim bir psikoloğum vardı.Şimdi çok uzak olduğu için 1 kere gidebildim.Bende anksiyete bozukluğu var,aslında psikiyatrla birlikte ona devam etmem gerekiyor ama onu da erteliyorum sürekli...
 

bu psikolojik bir rahatsızlık maalesef :/ umarım sizin hayatınızı benimki kadar etkilemiyordur, geçmiş olsun.


sizinki daha farklıymış, çok çok geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

anneme babama bi şey olacak korkusu anksiyete belirtilerinin en belirginidir zaten. ben adana'dayım şu anda ama istanbul'a gelicem kısmetse düğünümden sonra.

ben de uzman yardımı istiyorum, ilaç verip gönderen değil terapi yapacak bir doktora ihtiyacım var umarım bulurum. geçmiş olsun size de.
 

İstanbul'un neresinde oturacaksınız? Yani benim doktorumu önerebilirim.Çok tatlı bir kadın.Aile danışmanı.Psikolog da var,ona gitmiştim önce,sonra nişanlımla sorunlar yaşadığım için ona yönlendirmişti.Hemde ücretsiz.Böylesini bulmak zor :)
 
sağlıksız Gıdalarla ilgili çıkan haberler, katkı maddelerinin kanserojen olması sonra sürekli yapılan kanser haberleri , hatta en son çıkan şu damacana işi tabi bide etraftan şu amcan kanser felan .. yani çevremizde çok tetikleyici etki var
yaşadığınız pskolojik sorunun bunlarla alakası olabilirmi eğer öyleyse bu haberlerden biraz uzak dursanız

bende kızım olduktan sonra mikropfobik biri oldum geçen kimse yoktu parkta kaydırağın elle tutulan kısmını ıslak mendille sildim felan çantamda limangodan aldığım ıslak mendiller bide kolonya sil babam sil durumundayım
 
Sizce hastalığı bu kadar düşünmek,kendimizi bu kadar çok dinlemek mi bizi hasta ediyor? ya da biz hasta olduğumuzu sanıyoruz.Bu konuda kafam çok karışık :26:
 


Tatlım seni o kadar çok iyi anlıyorum ki bende şu anda bunun yüzünden tedavi görüyorum..Ama bu psikiyatrilik bi durum bende ilaç kullanmak istemedim başta ama yapamadım..Bazen kendime gülüyorum yani o derece bak sana bişey anlatayım..Geçen gün kuaföre gittim saçımı kestiricektim duş alıp çıkmıştım ve benim duş aldıktan sonra boynum ve kulağımın arkası kızarır..Bunuda biliyorum yani..Kuaför saçımı keserken dediki ya kulağının arkası kızarmış dedi..Ben bi tutuştum eve gittim hemen netten kulak kızarıklığına bakıyorum ve bu araştırma taaa kanser araştırmasına kadar gitti..Bunun gibi şeyler işte...Çok zor bir durum çookkk
 

evet ben de faydalanmak isterim, fatih'te evimiz. bugün bir doktor arkadaşımla konuştum başkent hastanesindeki prof.lardan birini önerdi psikoterapistmiş o da. 45 dklık seans 150ymiş uygun geldi. düğüne kadar bir kaç terapi yapmak istiyorum bakalım hayırlısı.


sizinki obsesyona giriyor :/ evet çok fazla kanser haberiyle kanserli kişiyle içiçeyiz kesinlikle bunun etkisi vardır. uzak durmak için inanın elimden geleni yapıyorumi haberde görsem izlemem, gazetede görsem okumam ama uzak durmayla olacak bir şey değil malesef :/

Sizce hastalığı bu kadar düşünmek,kendimizi bu kadar çok dinlemek mi bizi hasta ediyor? ya da biz hasta olduğumuzu sanıyoruz.Bu konuda kafam çok karışık :26:

evet kendimizi dinlemek en büyük sorunlardan biri. daha önceki cevaplarımdan birinde de yazmıştım, okulda hiç aklıma gelmezken eve girince tüm ağrılarım azıyordu. evde yalnız yaşıyordum bu arada. elimden geldiğince kendime meşgale bulmaya çalışyorum ben de.


:// sizin için de üzüldüm, evet psikiyatriste gideceğim ben de. doktoru ve ilacı reddetmiyorum fakat ilaç bu rahatsızlığa geçici çözüm, altındaki sebepler bulunmazsa hayatın çeşitli dönemlerinde tekrar ortaya çıkıyor bu meret maalesef. doktorum isterse ilaç kullanırım tabii ki ama psikoterapiyi kesinlikle istiyorum ki tamamen çıksın artık hayatımdan.

sanırım bende haastalık hastasıyım çok evhamlıyım ya:26:

umarım değilsinizdir :))
 

doğumdan sonra bir çok sıkıntım oldu.doktorlara gittim hepsi psikolojik dedi.artık pes edip psikiyatriye gittim.durumu anlattım.ağzım ,yüzüm.hatta boğazımda bile yanma var diye.bana doktor aynen şunu dedi " genelde hastalar başka hastalıkları olduğunu düşünürler" şaşırdım ve psikilojik tedaviye başlayacağım bi daha da doktora gitmeyeceğim dedim.çünkü sonuçlanmayınca ve her sıkıntımda eşime beni doktora götür demekten bıkmıştım.

eşim internetten araştırdı hatta dedi ki psikolojik hastalık hastalığı ve yanan ağız sendromu diye birşeyler buldu.ama ben kendimi ve vücudumu biliyordum.gereksiz yere patlak vermez evet psikolojikti herşey ama uyduruk şeyler değildi.artık kabul etmiştim psikolojik diye çünkü bende panik atakta vardı.

acile gittiğim doktor bile sırtımı dinlerken ve boğazıma bakarken ben ağlamaya başladım "neden ağlıyorsun ölümden mi korkuyorsun sende panik atak mı var "dedi.bende" evet "dedim.yineledi bende tekrar "evet "dedim."hiçbirşey yok sende benden daha sağlıklısın "dedi."ilaç yazma gereği bile duymuyorum çocukları da böyle alıştırma "dedi.

ne kadar acı çektiğimi bilemezsiniz ben konuyu kapattım ama ilaçları kullanmama rağmen geçmiyordu.iki hafta sonra benim ağrılar şiddetlendi ve panik atakla beraber seyretti.dehşet birşeydi.göğsümde yanma ,ağzımda ,boğazımda inanılmaz bir acı.
yataktan kalktım ve eşime dedim ki "ben iyi değilim sırtım bile ağrıyor".eşim beni telkin etti."sakin ol aşkım bu panik atak şuanda panik atak geçiriyorsun."
bende" başka birşey var ben bedenimi tanıyorum "dedim.

çünkü üç yıl önce de kolum boynum ağrıyordu.doktorlar.ağrı kesici ,kas gevşetici yolladı kuvvet kaybım yok diye.doktorları bi sorun olduğnu ikna etmek için canım çıktı.kendini anlatamamak çok kötü birşey.hatta gittiğim bi doktora."nasıl birşey yok ,ne yapmalıyım ağrılarımın şiddetli olduğunu belirtmek için ağrıdan kıvranıyorum " dedim ki yüzümden belli etmiyorum demek ki ne kadar acı çektiğimi ama söylüyorum.
Allah razı olsun bir doktor beni kaale aldı ve röntgen çekti boynumun s şeklinde olduğunu ve boynumda birşey oolduğunu söyledi.detaya girmeyeceğim.mr istedi.mr aldım gittim.doktor baktı "sen felç kalcan kızım naptın sen "dedi.ama kuvvet kaybım yok.klinik bulgularım normal.
sonuç boynumda omuriliğe bası yapan bi fıtıkla beraber dört tane fıtık.şimdi ise boynumun sağ tarafı ağrıyor ve belimde bacaklarımda da ağrı var.fıtıktan dolayı.bebekleri kaldırıp indirmekten.sonuç üç kere fizik tedavi gördüm biraz rahatladım.ne zaman kuvvet kaybı oluşursa ameliyat olmayı düşünüyorum tabi korkmuyorum da değil.


neyse gelelim diğer konuya.iki hafta geçti ben iyice kötü oldum.eşime beni doktora götür dedim.ama ikna çabalarımı görün yanıyorum resmen.doktora götürdü.sağolsun bebeklerime de bi arkadaş baktı.
sonuç : reflü. ve ben bir ay boyunca bu yanmaları çektim.
doktor yalancı kalp ağrısı yapar , göğüste yanma yapar vs vs yapar.
eşimin gözleri doldu ve doktora "kanser olduğunu düşünüyordu "dedi
doktor da korkmayın genelde hastalar böyle düşünür çünkü göğüste yanma şikayetleri olur.

güler misin ağlar mısın? demek ki ne hastalık hastasıymışım ne de psikolojikmiş.

sadece strese bağlı reflü imiş.bende "yeni doğum yaptım" dedim ve kaynana elinde berbat günler geçirdim.ben reflü olmıyım da kim olsun.kanser olmadığıma şükür.ince hastalığa bile yakalanabilirdim.çünkü psikolojik tedavi de görüyorum.kadın psikolojimle beraber sağlığımı da bozdu.en güzel günlerimi ve ilkimi ilk doğum heyecanımı , evlat heyecanımı mahvetti.her ağrıda kanser mi oldum düşüncesi hala aklımda ama kanser olmaktan değil gerçekten acı çekmekten ve acı çekerek ölmekten korkuyorum.Allah ın huzurunda utanmaktan korkuyorum.rabbime olan borçlarımı ödemeden ölmek istemiyorum.

doktor iki aylık bi tedavi verdi birde diyet....

şimdi gerçekten ağrınız varsa dikkate alın.nokta atışı yapıp hastalığınıza uygun bölüme gidin.çünkü bazı hastalıklar başka bölgelerde ağrı yapabiliyor.

hep ihmallerden dolayı hastalıklar son safhaya geliyor.sağlık ihmale gelmez.

ayrıca sizi aklınızın almayacaı kadar çok iyi anlıyorum.
 

çok çok geçmiş olsun, umarım yaşadıklarınız kötü birer anı oalrak kalır. yarın tekrar gidip ağrılarımdan bahsedeceğim doktora ama sanıyorum ki kas ağrısı diğer doktorların da dediği gibi. kulak ağrımı da soracağım ama onun da 20lik dişimle alakalı olduğunu düşünüyorum. yine de tüm rahatsızlıklarımı sayıp iyi bir muayene olacağım gitmişken psikiyatristten de randevumu alacağım. umarım hiç bir hastalığım çıkmaz gerçekte de, çok korkuyorum çünkü

artık gerçekten kurutlmak istiyorum bundan, ne zamandır iyiydim aslında evlilik, düğün, atama stresi ve yaz tatiliyle gelen boşluk beni böyle tetikledi galiba.

desteğiniz için teşekkür ederim :)
 
offff ben de böyleyim ya,babama çekmişim.en ufak bişeyi büyütüyorum tamam çok hastayım bittim yine hastaneye gidicez yine serum takacaklar falan diye başlıyorum.tamamen psikolojik olduğunu biliyorum.hatta panikatağa çevirdi bu durum beni.otobüse binemiyodum resmen nefes alamıyodum.doktora gittik adam dedi tabi psikolojik bu kendin yeneceksin diye.öyle böyle derken panik atağı kendim yendim.ama hastalık hastası olmak durumu bazen hâlâ oluyo :44:ama eskisi kadar değil neyseki

ayrıca bi ara kalbimde ritim bozukluğum vardı nelerden şüphelendiler ne testler yaptılar anlatamam,benim kalp ritmim 100-120lerde oluyodu hep sanki koşup da gelmişim gibi,o da psikolojikmiş.citoles diye bi ilaç vermişlerdi bana o da afedersiniz sersem gibi yapıodu beni sürekli uyumak istiyodum hayat enerjim kalmamıştı.en sonunda herşeyi bıraktım ve kendi kendime güç vererek yapabileceğime inanıyorum deyip özgüvenimi yüksek tutarak yendim çok şükür,neler çekmiştim neler.neyseki herşey geçti. hiç hafife alınmayacak bişey aslında bu hastalık hastası olmak. ben bunu çok iyi anladım.o yüzden her birinizi ben de çok iyi anlıyorum
 
Son düzenleme:

yeni gördüm mesajınızı. anksiyete de hipokondriyazisi tetikliyor diyorlar, ve bu ikisi birleşip panik atağa neden olabiliyormuş. bugün bir doktoru aradım uzun uğraşlar sonucu karar verdim bu doktora. henüz hasta almaya başlamamış çaıştığı yeri değiştirmiş bir kaç güne başlar dediler ona gidicem sanırım. inşallah işe yarar. zaten şu dönemde inanılmaz stresliyim onu da söylerim gidince.

umarım yenebilirim ben de sizin gibi. geçmiş olsun size de :
 

sana da geçmiş olsun canım inşallah bir an önce atlatırsın,ben bide 22 yaşındayım,lise dönemimde yaşadım bunları.gençken çok daha zor.hâlâ otobüsle yolculuk yapmak istemem mesela.insanın üzerinde az da olsa kalıyo etkileri
 

bende ergenlikten sonra başladı. aslında önceleri bu şekilde değildim daha çok korktuğum bi şeyle yüzleşmekten kaçınırdım. ne bileyim sınav sonucu vs gibi. hipokondriyazise dönmesi ise yeni bende. bugün bir psikiyatriste gittim terapiye başlamadı henüz sadece konuştuk biraz, iyi geldi baya. bakalım devam etmeyi düşünüyorum. aslında terapi ücretlerni devlet karşılasa sürekli gitmek isterim belli bir psikoza gerek duymadan. insanın benliği için önemli bence ama bakalım bir süre gidicem en azından düğüne kadar sonrası Allah kerim :))
 
aynı bende böyle oldum son 2 senedir,benim kide şöyle başladı bir gün baş dönmesi gibi bir hisle uyandım ve bu gittikçe artı buna bulantı ,kusma, baş ağrısı falan eklendi nereye gittiysem herkes psikolojik dedi ve eve yolladı. o yıl üniversiteyi kazanmıştım dondurmak zorunda kaldım yataktan kalkamıyordum ..sonun da kbb ye görünmek aklıma geldi bi ona gitmemiştim ve iç kulaktan kaynaklanan bir sorun çıktı yani psikolojik değilmiş gerçekten bir sorun varmış ama bunu 2-3 ay kimse bulamadı ve ben bu süreçte ne oldum bende ur var beynimde ur var vs.mr temiz çıkıyor ,dahiliyeye gidiyorum midemde ur ,var diye o temiz çıkıyor doktorlara inanmıyorum bulamıyorlar diye hep özel proflara gidiyordum ancak onlara inanıyordum ,bazı doktorların stres diye geçiştirip atması beni panik atak gibi birşey yaptı, şimdi en ufacık bir durumda aynı şeyleri yaşıyorum midem ağrısa hastane hastane geziyorum ,başım ağrısa internette araştırmalar yapıyorum belli bi dönem depresyon tedavisi gördüm bu yüzden azaldı ama geçmedi .örneğin şu an midemde hep bulantı var doktora gittim büyük ihtimal gastrit çıktı ve doktor direk stres dedi sebebi bu son 2 yılda yaşadıkllarım şimdi ise endoskopi korkusu sardı bütün gün onu araştırıyorum her dk ,o olmazsa acaba kolonoskopimi ister diyorum onu araştırıyorum daha doktorun ağzından kolonoskopi lafı bile çıkmadı yani ama aynı senin gibi oldum bende her şeyde bir şey arıyorum ve kendi kendimi yiyip bitiriyorum ve ne zaman stres heyecan yapsam kusuyorum
 

en büyük tetikleyicisi stres canım ya sakin olmamız lazım biraz. ben de dün doktora gittim terapi falan yapmadı henüz ama konuştuk biraz. bu dönem inanılmaz stresliyim, şubattan beri önce nişan sonra eşya alma sonra nikah şimdi de düğün var ama düğünden önce benim atama stresim var. bugün sonuçlar belli olcak hatta :/

stresle başetme yöntemi olarak kullanıyorsun dedi bana doktor nasıl daha sakin olabilirim onu da bilmiyorum hayatımı etkileyecek sonuçta bu atama olmazsa naparım diye düşünmekten uyuyamıyorum :/

kısacası kelin ilacı olsa başına sürermiş sana diyeceğimi bilemiyorum o yüzden :) muhtemelen senin de bu rahatsızlığını tetikleyen bir şey vardır eğer sen de benim kadar rahatsız oluyorsan bir doktora git derim. ben bi kere gittim o bile psikolojik olarak işe yaradı herhangi bir ilaç vermedi çünkü henüz ama placebo etkisi yarattı doktor bende :))

geçmiş olsun canım, inşallah biz de stresimizle başetmeyi öğreniriz :))
 

en güzeli kafaya hiç bir şeye takmamak ama olmuyor işte ..mesela bak ne güzel düğün telaşın varmış onu tatlı bir heyecana çevirebilsen ne güzel olur.. eşya alırken, nişan olurken ,evlenirken ,nikah kıyılırken hep zevk almaya kalsan hiç kasmasan ne kadar iyi olur ama tam tersi stres bu duyguları en iyi şekilde yaşamanı etkiliyor ama biliyorum ki bunları elinde olmadan yaşıyorsun ,istemeden stres yapıyorsun insan kendini kontrol edemiyor.. gelecek 3-4 yıl içinde bende aynı telaşları yaşarken sana bu tavsiye ettiklerimi uygulayabilmek isterim ama şu anki halime bakarak söylüyorum bunu hiç umudum yokzamanla inşallah aşarız bu huyumuzu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…