- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
- Konu Sahibi mylittlesunshine
-
Bende de var bu durumdan. Özellikle 12 yaşlarımdayken tavan yapmıştı. Başım ağrıyor diye beyin kanaması geçireceğimi Ellerimi yıkamazsan çok kötü bi mikrop kapacağımı düşünürdüm. Benim bu yaşadığım durumlar ama günlük olurdu gece kendimi yer bitirirdim düşünmekten ölecem ölecem diye ama ertesi sabah uyanıp ölmediğimi anlayınca geçiyordu bi daha aynı nedene takılmıyordum ama yine de hemen hemen hergün gün içinde yaşadığım bişey gece yatakta beynimi kemiren düşüncelerle ölecem telaşına kapılıyordum.
Aslında bu hastalığımı kendi kendime yendim. Mesela takıntı yaptığım hastalıkların gerçek belirtilerini araştırdım ve aslında ben de olmadığını anladım. Elimi dışardan eve gelince 100 kere yıkamadım. Baktım dünyanın en ölümcül mikrobunu kapmadığım için biraz daha rahatladım. Ama tabi bu anlattıklarım bu kadar kolay olmadı 4 5 sene sürdü.
Şimdilerde çok çok hafif bi şekilde ara sıra nüksediyor ama ben bu haline bile geçti diyorum. Öğrendiğim tek şey ise ilaçtan ziyade insanın kendisine yardımcı olmasının en önemli şey olması. Bu rahatsızlığım yokmuş gibi davranmadım inatla üstüne gittim iyiki de gitmişim
sizinki biraz daha farklı gibi geldi bana şikayetlerinizi okuyunca, bende mikrop kaparım vs gibi düşünceler yok ve hastalığın belirtilerini okuyunca gayet de kendimde o belirtileri buluyorum :)
tabi ki gerçekte belirtiler değil ama atıyorum baş ağrısı diyor hemen başım ağrımaya başlar, bilmemnerde şişlik derse hemen orda elime şişlik gelir böyle böyle şeyler...
sizinkinde kompulsif düşünceler de var bende o yok. siz tek başınıza halletmişsiniz ben sanmıyorum bu saatten sonra tek başıma üstesinden gelebileceğimi inşallah iyi bir doktor bulurum da biter bu saçmalıklarım. geçmiş olsun size de
evet ailelerin tutumu çok önemli. bizim aile de seninki gibi. dur kızım ben yapayım, sen otur ben alayım. bazen keşke beni daha rahat daha özgür bıraksalarmış diye düşünüyorum. 25 yaşındayım ama aileme fazla bağlıyım, özellikle anneme... dediğin gibi üniversiteyi de aynı şehirde okusaydık nolurduk bilmem :)
ben tek başıma karar verebilmeyi 17 yaşından sonra öğrendim, üniversieye gittiğimde derslerim çok kötü oldu ortalamam düştü dönem tekrarına kaldım. şimdi düşününcce hepsinin bu korumacı aile tutumuna bağlı olduğunu anlıyorum. sen tek başına yemek yapamazsın, tek başına bi yere gidemezsin, tek başına ders çalıştığını anlamazsın özel ders alalım neler neler...
düşünce baya baya toparlamışım kendimi, şu psikoloji üzerine aldığım eğitimin de çok faydası oldu.
Siz kendinizi degil sanki beni anlatmissiniz.Tam 1 yil cok yogun yasadim bu duygulari.Ilk is yerinde masamda calisirken birden sirtima bir agri girdi.Acaba kalp krizimi geciriyorum diye dusunurken birden vucudum kalp krizinin butun belirtilerini vermeye basladi (Bunu beynim yapiyormus) Apar topar hastaneye goturduler beni.Tam 6 saat kaldim butun testler yapildi.Cok sukur hic bir sey cikmadi.Anxiety (endise,kaygi) atagi teshisi konuldu.Antidepresan verdiler.Bir tane hastanede ictim ama bir daha icmedim.O gunden sonra endislerim artti.Oyle hale geldim ki hergun agricak bir yer buluyorum ve kanser olmaktan korkuyorum.Doktora gidiyorum.Herseyin yolunda oldugunu ogreniyorum.Iki gun rahatim ama bu iki gun icinde de gelecekten endiseliyim.Hooop ucuncu gun ben yine agriyan bir yer buluyorum.Kazayla google dan arastirdiysam butun belirtileri kendime yakistirip hastaneye acile gidiyordum.
Bu arada Amerika da yasiyorum.En iyi doktorlara,hastanelere gidiyorum ama aklimda hep acaba sorusu var.Hic bir sekilde tatmin olmuyorum.Bir gun kulagim agriyordu.Once klinige gittim.Yok bir sey dediler.Ama ben bir turlu ikna olamiyorum.Cunku google dan bakmisim beyin tumoru kulak agrisi yapar yazisini gorunce ipler kopmus bende.Ertesi gun doktoruma gittim.O da ayni seyi soyledi.Ucuncu gun kulak burun bigazciya gittim .Tumor varmi diye burnumdan kamera ile bogazima indi.Sadece beni ikna edmek icin.
Size daha verebilecegim bir suru ornek var.Gecen kis bir ara gazetede cok fazla gogus kanseri olan unluleri okudum ve ben meme agrisi cekmeye basladim.Doktora gittim.Kontrol etti.Yok birsey dedi.40 yasindan sonra memografiye girmeyi oneriyoruz.Senin icin daha erken dedi.Ben o memografiye ne yapip edip girdim.Girmesem uyuyamiyorum.Acaba sorusu beynimi yiyor.
Baktim olmuyor.Hayati kaciriyorum.Kendime ve etrafimdakilere hayati zehir ediyorum.Terapiye basladim.Bu arada israrla antidepresani reddediyorum.Icsem gecici rahatlicam birakinca tekrar baslicak dusuncesi korkuttu beni.10 seans terapiye gittim ve sebebin annem oldugunu bulduk.Evet benim annem cok evhamli bir kadin.Surekli kendinde bir hastalik arar.Basim agrisa beni hastaneye goturmeye calisirdi.Kocaman kiz olmustum evden cikip koseye donene kadar arkamdan bakardi.Asansore binme diye tembihlerdi.Bir yerim agrisa tedirgin gozlerle surekli bana bakardi.O zamanlar annemi bu konuda umursamaz hatta kizardim.Demek ki oyle bir beynime yerlesmis ki yasim ilerledikce istemeden bu konuda anneme benzemeye baslamisim.Bunu ogrenince daha cok korktum cunku bu konuda anneme benzemek asla istemiyorum.Onu canimdan cok seviyorum ama onun gibi olmak istemiyorum.
Yoga,spor yapmaya basladim.Nispeten hafifledi ama gecmedi.Bir gun yine endise ve kaygilarim tavan yapmis.Dislerimi sIkmaya baslamisim.Agliyorum ama rahatlayamiyorum.Hasta oldugumu dusunuyorum.Sesli bir sekilde kendime bagirmaya basladim.Nereye kadar yapacaksin bunu.Birgun oleceksin herkes gibi bunu degistirebilirmisin hayir.Olacaklarin onune gecebilirmisin hayir.Niye hayati kaciriyorsun? Manyakmisin diye kendimden hirsimi alana kadar hem agladim hem bagirdim.Ise yaradimi cok yaradi.Hersey gecti gittimi.Hayir ama hafifledi.Daha sonra uzun zamandir etrafa bakmadigimi farkettim.Ne yesili gormusum ne maviyi ne cicegi ne bocegi.Hergun yuruyus yapmaya basladim.Cok iyi geldi.Cocuk yapmaliyim dedim (Asla yapamam diyen ben) Cok sukur rabbim onu da verdi.Simdi 6 aylik hamileyim.10 aydir bu duygular benden uzak.Anne olunca guclendim sanki.Simdi kizim icin daglari delermisim gibi geliyor :)Kaygilarim yok mu var ama herkes kadar.
Biraz uzun oldu ama belki yardimci olurum diye dusundum.Ne kadar zor oldugunu biliyorum.Umarim en yakin zamanda atlatirsiniz
evet tam olarak ben :)) ben de terapi istiyorum umarım iyi bir uzman bulurum. bu sorunun altında mutlaka aile ve çocukluktan kalma bi şeyler çıkıyor. ben ne olduklarını düşünüyorum aklıma bi şeyler de geliyor hatta birini yukarda bir mesaja yazmıştım. ama atlatamıyorum kendi başıma uzman yardımı lazım. çok sevindim sizin adınıza umarım ben de bir gün hallettim diyerek yazarım buraya :))
Geçmiş olsun çok zor bir durum. Bende de oluyor bazen ama ben sanırım büyük ilgi abimlerde olduğundan ilgi çekmeye çalışıyorum sanıyorum ama isteyerek değil çok üzücü bir durum hem kendim hem başkaları için. Anlıyorum sizi tam olmasa da umarım bir yolunu bulursunuz düzelirsiniz. Acil şifa diliyorum
ilgi çekmek de bir sebep evet o bende de var gibi sanki ama tam sebebin bu olduğunu düşünmüyorum kendim için. umarım atlatırız, sevgiler.
sevgilimde senin gibi..
bişey olsa doktora koşar.
hatta dalga geçiyorum senin aylık hastane tavafın gelmiş bi turlada gel diye..
ayda 3 4 kere gider... artık takmıyorum ciddiye de almıyorum ay şuramda ne var acaba dese ölceksin galiba derim...
çok sıkıcı bi durum ve ilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum...
insanı bunaltıyor...
ciddye alınmamak kötü böyle durumlarda :/ ilgi eksikliği de bir neden ama tam nedeni muhakkak geçmişten getirdiği başka şeylerdir. size kolay gelsin sevgilinizle :))
Hepinizin yazdıklarında kendimi buldum :)
Keşke o zamanlar ben de konuşup paylaşabilseydim,belki rahatlardım.
Yalnız dikkat çekmek kısmına katılmıyorum.İllaki dikkat çekmek için yapılmıyor,buna inanın.
Ben kimseye söylemezdim mesela,kendimi yer dururdum.Doktora da yalnız giderdim.Yanıma kimseyi almazdım.
Son doktora gidişim tam bir saçmalıktı.Boğazımda bir kitle buldum diye gittim ve öyle birşey yoktu tabii.
Oradan birşey çıkarmayınca,kolaltımdaki ağrıyan bölgeyi gösterdim.
İddialaşır gibi...O yoksa bu var.Hadi bakalım buna ne diyeceksin doktor ?
Doktor hastalık hastalığı dedi :)
Sonra iyice araştırdım ve son safhasının doktora inanmamak olduğunu öğrendim.
Ben henüz inanıyordum.İnanmak içimi rahatlatıyor,işime geliyordu.
Yalnız bir yerim ağrıyınca,doktora gitmeden hemen araştırmak gibi kötü bir huyum vardı.
Olabilecek tüm kötü olasılıklarla doluyordum.Artık mümkün olduğu kadar bakmamaya çalışıyorum.
Ve evet aşırı korumacı bir ailede büyüdüm.Aslında kendi çocuğum büyürken bunu daha iyi anladım.
Oğlum koşarken filan annem ay ay ay aman diye ayağa fırlıyordu :)
(Kimseye söylememem de bu yüzden sanırım.Bizim ailede bunlar aşırı büyütülür.
Bir anda herkes haberdar olur ve doktora gitmeden önce,gittikten sonra telefonlar susmaz.
Bittikten sonra tekrar sorulur,hala var mı diye..Biraz da büyümesin diye söylemiyordum.)
Bu arada,ben de başkaları konusunda son derece metanetliyim.
Ailem,arkadaşlarım tahlile,doktora benimle giderler veya oğlumun sorunlarında paniğe kapılmam.
selam kendim :))) aynı semptomlar bu arada siz yazınca bi şeyi daha farkettim evet benim babam da hastalığı aşırı büyütür. birimiz hasta olalım adam çöker kalır baygınlıklar falan geçirir. bu da benim hasta olmaktan bu kadar korkutan sebeplerden biri olabilir evet.
geçmiş olsun size de. bakalım ben de bir doktora gideyim şu ağrılarımı göstereyim :)) sonra da psikaytriste giderim çünkü bu ağrılarımın nedenini öğrenmezsem bana gelenler gelmeye başlayacak yakında hissediyorum :))