hastalık hastası olmak

Psikoterapi icin psikologa gitmek gerekiyor oyle mi?Haklisin evet ben yeni evliyim ve hic bilmedigim bir sehirdeyim esim tm gun iste.Ogretmenim ama atanmadim is olacak mi bilemiuorum.Gecen yil iyiydim is yorgunluk derken.Cocuk dusunmuyorum bile cunku korkuyorum ve kesinliklikle ilac kullanmak istemiyorum.Bu sehri de hic bilmiyorum ki nerde iyi psikolog bulunur.Dusun yani hala iyi bir kuafor ariyorum :)

çok iyi anlıyorum ben de geçen yıl bu zamanlar evlenerek hiç bilmediğim bir şehre gelmiştim. kuaför, market, fırın her şey bir dert. bir yere tek gitmeye bile korkuyordum dönüşü bulmam diyerek geçti şimdi şükür.

meslektaşmışız ben çalışıyorum şükür, yeni okul öğrenciler derken bi baktım pestil gibi yatıyorum akşam 10da hiç bir şey düşünecek vakit kalmıyor.

şehre, hayata karışmak lazım yoksa insan iyice izole olur hayattan.

ben psikologa hiç gitmedim psikiyatriste gittim hala da kontrole gidiyorum, psikolog arkadaşlar varsa alınmasınlar da bana psikiyatrist daha güvenilir geliyor :) ki zaten kendim de davranış bozuklukları konusunda yüksek lisans yaptım o yüzden doktorda kendimi daha iyi hissediyorum.

kpss düşünüyorsanız bir dersaneye yazılabilirsiniz, hem hazırlanmış olursunuz hem vakit geçer ya da bir kaç özel ders ayarlasanız ne bileyim ehliyete falan yazılsanız iyi gelecektir.

yaşadığınız yerdeki en iyi özel hastaneye gidin kesin iyi doktordur demiyorum ama muhtemelen şehirdeki en iyilerden biridir :))

çok iyi anlıyorum ben de geçen yıl bu zamanlar evlenerek hiç bilmediğim bir şehre gelmiştim. kuaför, market, fırın her şey bir dert. bir yere tek gitmeye bile korkuyordum dönüşü bulmam diyerek geçti şimdi şükür.

meslektaşmışız ben çalışıyorum şükür, yeni okul öğrenciler derken bi baktım pestil gibi yatıyorum akşam 10da hiç bir şey düşünecek vakit kalmıyor.

şehre, hayata karışmak lazım yoksa insan iyice izole olur hayattan.

ben psikologa hiç gitmedim psikiyatriste gittim hala da kontrole gidiyorum, psikolog arkadaşlar varsa alınmasınlar da bana psikiyatrist daha güvenilir geliyor :) ki zaten kendim de davranış bozuklukları konusunda yüksek lisans yaptım o yüzden doktorda kendimi daha iyi hissediyorum.

kpss düşünüyorsanız bir dersaneye yazılabilirsiniz, hem hazırlanmış olursunuz hem vakit geçer ya da bir kaç özel ders ayarlasanız ne bileyim ehliyete falan yazılsanız iyi gelecektir.

yaşadığınız yerdeki en iyi özel hastaneye gidin kesin iyi doktordur demiyorum ama muhtemelen şehirdeki en iyilerden biridir :))
Evet kurs dusunuorum ben psikiyatrdan korktum suphelerim var cunku belki benim gittigimle alakaliydi ama gittigimde birazcik dinledi hemen ilac ve vitamin yazdi.O ilac ki cok dusuk dozluydu kalp ritmimi bozdu.Simdi yine gitsem yine ilac yazacak diye tereddutteyim.Evet burada ozel iyi bir hastane var ordak psikologa gitmeyi dusunuorum.Ayrica meslektas olmamiza sevindim:-)

Evet kurs dusunuorum ben psikiyatrdan korktum suphelerim var cunku belki benim gittigimle alakaliydi ama gittigimde birazcik dinledi hemen ilac ve vitamin yazdi.O ilac ki cok dusuk dozluydu kalp ritmimi bozdu.Simdi yine gitsem yine ilac yazacak diye tereddutteyim.Evet burada ozel iyi bir hastane var ordak psikologa gitmeyi dusunuorum.Ayrica meslektas olmamiza sevindim:-)

ben de bir kaç doktor değiştirerek şimdiki doktorumu buldum, aslında şöyle oldu diğer gittiklerim uzman doktorlardı baktım olacak gibi değil prof.a gideyim dedim hocam çok tatlı bir adam çıktı öylece hastası olmaya karar verdim. elektrik almak gerekiyor kesinlikle haklısın o konuda :)

ilaç konusunu mutlaka söylemelisin eğer doktora gidersen, psikolog düşünüyorsan da her psikolog psikoterapi yapamaz. sertifika gibi bir şeyleri oluyor psikoterapist yazar zaten kendini tanıtırken o psikologlara gidebilirsin.

ben de sevindim gelişmeleri yazarsan sevirim ya da sormak istediğin bir şeyler olursa ister burdan ister özel mesajla sorabilirsin :)

ben de bir kaç doktor değiştirerek şimdiki doktorumu buldum, aslında şöyle oldu diğer gittiklerim uzman doktorlardı baktım olacak gibi değil prof.a gideyim dedim hocam çok tatlı bir adam çıktı öylece hastası olmaya karar verdim. elektrik almak gerekiyor kesinlikle haklısın o konuda :)

ilaç konusunu mutlaka söylemelisin eğer doktora gidersen, psikolog düşünüyorsan da her psikolog psikoterapi yapamaz. sertifika gibi bir şeyleri oluyor psikoterapist yazar zaten kendini tanıtırken o psikologlara gidebilirsin.

ben de sevindim gelişmeleri yazarsan sevirim ya da sormak istediğin bir şeyler olursa ister burdan ister özel mesajla sorabilirsin :)

Tamam en kisa zamanda gidip yazacagim.Tesekkur ederim ilgin icin:-)

yok ben huyumu bildiğim için araştırmıyorum. ben mesela bu sırt ağrım için tekrar gidicem bu üçüncü mü dördüncü mi kaçıncı olacak. muhtemel ki- ve de inşallah- doktor yine kas ağrısı diyecek bende kısa süreli bir rahatlama olacak sonra yine başlayacak. bende bir de şey var doktorlara inanmama. kas ağrısı diyor ya sanki başka bir şey var da doktor bulamamış gibi geliyor.

göğsümün altında bir şişlik var ne zamandır gittim kaç kere bir şey çıkmadı. ultrasoundda bakıldı bi şey yok, röntgende bi şey yok. yok da yok o bölgedeki bronşlar yapışmış mı nolmuş bronşitten yine ondan olabilir demişti doktor. hala o kafamda mesela niye orda öyle bi şey var diye kendi kendimi yiyorum.

sol tarafımı komple üşütmüşüm işte o dönemde kolumun sırtımın göğsümün ağrısı hala geçmedi- ha bir de kalp için de gittim kol göğüs sırt ağrısı olunca- . bir ara iyiydim klimada yatmaya başlayınca tekrar başladılar haliyle benim bunalımlarım da başladı :/

Merhaba yazali cok uzun zamanolmus ancak belki de cevap verebikirsin arkadasim.Tedavioldun mu bir uzman bulabildin mi.Ben dede var bir ara ilac kullandim ancak zararini gordum.Simdi de hamileyim tekrar psikiyatriste gitmwk istemiyorum.Bu yuzden mersk ettim

Allah kahretsin bu takıntıyı abartı olmasa da bende de var,safra kesemde taş var ameliyat olmam lazım (ki en basit ameliyat) salak salak düşünceler sarıyo beynimi erteliyorum.

16 aylık oğlum var aklıma türlü türlü saçmalıklar geliyor.
6 ayda bir genel kan tahlili yaptırıyorum,boğazım ağrısın hemen dr.dayım,göğsümde bi kitle hissettim usg çekilene kadar aklıma herşey geldi,çok şükür ki temizdi.

Şöyle bişey biliyorum herhangi birşeyle uğraşmayan(çalışmayan,asosyal,yalnız takılan)kişilerde daha çok görülürmüş.
Allahtan eşim tam tersi biri de dengelemeye çalışıyoruz.

Bende şu an oğluma bakıyorum,çeşitli aktivitelere katılıyorum işte o zaman herşeyi unutuyorum süper oluyor..
Allah herşeyin beterinden korusun..

blogunu, ev dekorasyon zevkini falan severek takip eden birisi olarak senin adına üzüldüm, zor bir durum. bir arkadaşım var ve aynı anlattığın şeyleri o da yaşıyor. panik atak teşhisi koymuştu doktor. sen en azından belirtiden sonra hasta olduğuna inanıyorsun. arkadaşım durduk yere beynimde ur var diyerek doktora gitmişti. umarım en kısa zamanda geçer.

Merhaba yazali cok uzun zamanolmus ancak belki de cevap verebikirsin arkadasim.Tedavioldun mu bir uzman bulabildin mi.Ben dede var bir ara ilac kullandim ancak zararini gordum.Simdi de hamileyim tekrar psikiyatriste gitmwk istemiyorum.Bu yuzden mersk ettim

ben iyiyim uzun zamandır :)) ilaç kullandım 6 ay kadar doktor kontrolünde tabii ki. zaten hamile olduğun için ilaç kullanamazsın ama doktora gidersen sana yardımcı olacaktır bilemiyorum belki psikologa yönlendirir terapi vs ile atlatırsın. çok çok geçmiş olsun.

Allah kahretsin bu takıntıyı abartı olmasa da bende de var,safra kesemde taş var ameliyat olmam lazım (ki en basit ameliyat) salak salak düşünceler sarıyo beynimi erteliyorum.

16 aylık oğlum var aklıma türlü türlü saçmalıklar geliyor.
6 ayda bir genel kan tahlili yaptırıyorum,boğazım ağrısın hemen dr.dayım,göğsümde bi kitle hissettim usg çekilene kadar aklıma herşey geldi,çok şükür ki temizdi.

Şöyle bişey biliyorum herhangi birşeyle uğraşmayan(çalışmayan,asosyal,yalnız takılan)kişilerde daha çok görülürmüş.
Allahtan eşim tam tersi biri de dengelemeye çalışıyoruz
.

Bende şu an oğluma bakıyorum,çeşitli aktivitelere katılıyorum işte o zaman herşeyi unutuyorum süper oluyor..
Allah herşeyin beterinden korusun..

çok çok doğru ben de bu konuyu açtığımda yaz tatilinde ve evlenme hazırlığındaydım aşırı stres altındaydım. doktorum da bu durumun anksiyeteyi tetiklediğini söylemişti. hayatta uğraşacak şeyler bulmak lazım yoksa kafada sürekli bi şeyler dönüyor.

Mesela öncelikle kendinize "hastalık hastasıyım" teşhisi koymamakla başlayabilirsiniz...

şahane fikir ama yanlış yere yazmışsınız doktoruma söylemeniz lazım zira teşhisi koyan o.

blogunu, ev dekorasyon zevkini falan severek takip eden birisi olarak senin adına üzüldüm, zor bir durum. bir arkadaşım var ve aynı anlattığın şeyleri o da yaşıyor. panik atak teşhisi koymuştu doktor. sen en azından belirtiden sonra hasta olduğuna inanıyorsun. arkadaşım durduk yere beynimde ur var diyerek doktora gitmişti. umarım en kısa zamanda geçer.

teşekkür ederim çok daha iyiyim uzun süredir. arkadaşınıza da acil şifalar dilerim.

Bence boşlukta oldugunuz için böyle oluyor kendinizi dinleme fırsatınız oluyor boş vaktiniz fazla mesela hiçbişeyle ilgilenmediginiz halde bir yerinizin agrıması düşündürüyor sizi ama dışarıda yorulup gelseniz unutup giderseniz o ağrıyı.Farzedinki hastasınız ne olacak o süreçte çevrenizdeki herkes üzülecek yıllık gidin tabi doktora olacagı varsa zaten olur diyin ihmalide elden bırakmayın ama hastanede de mikroplar var bunuda unutmayın hasta olmayayım derken gidip mikrop kapıp boş yere hasta olmayın :/ En iyisi bir uğraş bulmak geçer inşallah :)

Back
X