Hastalık hastası olmak

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.524
2.299
448
Merhaba hanımlar herkese iyi ramazanlar
evet benim sorunum başlıktan da belirttiğim gibi hastalık hastası olmak
Mesela gecenlerde genital bölgemde baloncuk gibi bişey çıkmıştı, araştırdım internetten Allahım kesin hepatit oldum diye yaslara büründüm. kendiliğinden geçti sonra ama ben yine duramadım doktora gittim, anlattım kaale bile almadı yani geçti diyince.
Sonra adetlerim azaldı 3 günde bitmeye başladı, dedim kesin ya erken menepoz ya da kist resmen karalar bağladım yine doktora gittim usg çektirdim bişey çıkmadı çok şükür, sonra da düzeldi zaten
Sonra bu aralar ara ara baş ağrılarım oluyor ama mesela uzun yolculuklar yapıyorum son iki gündür de oruç tutuyorum bünyem pek alışık olmadığı için o da ağrı yapıyor olabilir benim aklıma hemen ya beyin tümörü varsa ya kötü bişeyse.. bunun için önceden doktora da gitmiştim seneler evvel bir şey çıkmamıştı
Sonra bir ara hapşurduğumda yumurtalıklarıma bir ağrı girdi baktım fallop tüpleri kapalı olabilirmiş ondan ağrıyabilirmiş, Allahım nasıl kötü oldum hayatı zehir ediyorum resmen kendime oysa bi sorun olsaydı ultrasonda çıkardı
Sonra geçenlerde spor yaptıgım 3-4 gün kalbime ara ara sancı girdi ama az bişey sonra hemen gecti, diyorum ya kalbim delikse ya kalp krizi geçirirsem, ama şımarıklık değil cidden böyle düşünüyorum ve hayatı kendime zindan ediyorum
geçen sene diş etlerim felaket kanıyordu doktora gittim kan pıhtılaşma değerlerimde sorun cıktı doktor faktör eksikliği olabilir falan dedi eve geldim araştırdım Allahım kesin anemi oldum ya kan kanseriysem tövbe tövbe.. sadece k vitamini eksikliği çıktı..
ve bunun gibi sayabileceğim bir çok örnek,
şimdi de genital bölgede küçük bi şişlik gibi bişey var dokununca az acıyor, anneme sordum kuzenime sordum sivilcedir o diyolar, ben yine internetten araştırdım bartholin kisti diye varmış o olmasın diye içim içimi yiyor, bir kaç güne geçmezse doktora gidicem ama bana da sivilce gibi geliyor, ama şimdi onu farkettim ya gene huzursuz saatler başladı benim için

Bundan nasıl kurtulabilirim, psikolog mu önerirsiniz ? Benim gibi olanlar var mı böyle, yemin ederim bıktım artık bu huyumdan, çevremdeki herkes de hastalık hastası felaket tellalı oldugumu söylüyor ki haklılar

Son düzenleme:
Canım ben seni çok iyi anlıyorum. bende panik atak var, en ufak şeyde kalbim atmaya başlıyor.
Asprin ilacı bile içsem yazılan tüm yan etkileri yaşıyorum resmen ölüp diriliyorum.
adını bilmediğim ağrı kesici içtim geçen gün sırf adı yabancı diye araştırayım dedim nette normal küçük ağrı kesici aman allahım yazılan tüm yan etkiler 1 saat içinde mi olur. Kalbim küt küt,elim ayağım titriyor sol kolum uyuşuyor nefes alamıyorum göz kararması mide bulantısı ne yazdıysa...
Çok kötü gerçekten ya.. hastalık hastasıyım bende sanırım :2:

Bende de mi panik atak var acaba diye düşünmeden edemiyorum, çok zor dimi ya hep diken üstündeyim böyle mesela ben de doktorumun bana verdiği hapı kullanmadım ya sırf hormon hapı yan etkisi olur diye.. Allahtan şikayetim geçmişti. İkimize de Allah kolaylık versin sağolun yorumunuz için

Amin canım valla çok kötü bir durum. Muhtemelen panik atağa dönüşecektir yada başlangıcı vardır.
bunun tedavisini bilmiyorum, psikiyatriye gittim antidepresan verdi daha beter oldum antidepresanı içtiğim gibi acile gittim daha beter oldum iyice..
Temiz hava ve egzersizle hafifliyor şimdilik tavsiyem budur canım umarım diğer arkadaslar yardımcı olabilirler

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.. Bizim ailede panik atak hastası olan kişiler var zaten eger genetik yatkınlık falan rol oynuyorsa ub hastalıkta buyuk ıhtımal bende de cıkacaktır.. Antidepresan kullanmak da zor ya hiç istemiyorum öyle ilaç falan kullanmak ama bu huyumdan nasıl kurtulacagım bilmiyorum da..İlginize tesekkürler.. :)

Canim yalniz degilsin bende ayni seningibiyim keske bi ilac kesfetselerde)kurtulsak bu psikolojik sorundan buarada bende kalp aritmimde var ama kendim kendimi yiyorum resmen ayni sizi. Gibiyim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende senin gibiyim.doktorun bişey yok demesine ragmen tahlillere tek tek bakarım netten .alında doktor bilmiyor kesin kanserim diyorum hemen

Merhaba..

Bartolin kistiyle ilgili icini rahatlatim diye yazdim sabaha kadar kafana takmaman icin :))

Gecen kis bendede oldu, vajina girisinin bir tarafi sisiyor( sol yada sag) cok buyukse oturken rahatsiz ediyor degilse hic bisey olmuyor.. Zamanla kendisi geciyor, benimki biraz uzun surmustumgecmesi, dr gitmistim ve zamanla gecwr diye hic bisey yapmadi .. Evli isen genelde olabilr dedi, yani cinsel hayati aktiv olanlarda olurmus genelde.. Cok sukur gitti öle kendisi.. Gitmeseydide ameliyatla alcakti dr ama gerek kalmadi sukur.. Umarim sizinde ole olur..

Son düzenleme:
Ayni beni tarif ediyorsun hastaligimin biri biter digeri baslar ama surekli bi suphelendigim hastaligim olur.su anda emziriyorum bitsin ben psikiyatri ye gitmeyi dusunuyorum beyin kimyam bozuldu

Senin gibi olan ben varim..anksiyete arti panik atak yasiyorum..Ben bu belirtileri doktora soyledigimde anksiyete hastasi oldugumu ogrendim..anksiyete kaygi bozuklugu demek..bende ufacik birsey olsa hemen kotu senaryolar uretiyordum..ufacik bas agrisi tumore kadar gidiyordu..
Psikiyatriye gittim ilac tedavisi basladik,yaklasik 10 aydir suruyor..iyimisin evet iyiyim,artik arada yasiyorum ataklari ve bu kadar korkunc gelmiyor,calismaya basladigimda psikologada gidicem.
Ben artik internetten hastalikla ilgili birsey arastirmiyorum..cunku sonu mutlaka kotu bir hastaliga cikiyor,beynimde sanki o hastalik varmis gibi belirtiler yasatiyor..
Artik bakmiyorum ve daha iyiyim

Canim yalniz degilsin bende ayni seningibiyim keske bi ilac kesfetselerde)kurtulsak bu psikolojik sorundan buarada bende kalp aritmimde var ama kendim kendimi yiyorum resmen ayni sizi. Gibiyim

Cok zor ya Allah size de sabir versin.. en ufak seyde en kotusunu dusunuyorum

A cok tesekkur ederim bilgiler icin ya ama iste ben evli de degilim daha ve otururken hic acima yok dun dusta farkettim kucuck bisey insallah dediginiz gibi kendiliginden gecer..

Ayni beni tarif ediyorsun hastaligimin biri biter digeri baslar ama surekli bi suphelendigim hastaligim olur.su anda emziriyorum bitsin ben psikiyatri ye gitmeyi dusunuyorum beyin kimyam bozuldu

Ay Allah yardimciniz olsun ben de bir turlu hastaliktan kurtulamiyorum tam seviniyorum cok sukur diyorum hop badka bisey ben yine huzursuz.. psikolog paklicak galba beni..

Gecmis olsun size de.. ben de psikolga gitmeyi dusunuyorum yakin zamanda artik.. hayatimi cok olumsuz etkiliyo cunku bu takintilar.. en ufak bisey olsa internetten arastiriyorum internette de en kotusu yaziyor zaten sonra hadi bakalim tak kafaya.. aslinda haklisiniz en iyisi arastirmamak internetten.

anksiyete başlangıcı gözüküyor.bendede bu aralar tavan yapmak üzereydi doktoruma gittim ilaçlarımı almaya başladım şuan bir nebze iyiyim.fazla kendinle başbaşa kalma sana tavsiyem.bir psikiyatrise gözükseniz eminim size çok yardımcı olucaktır

Off offf benim ben ....göğüs bölgede batmalar çok oluyor her zaman korkuyorum durmadan hastaneye gidiyorum kalbe ve kansere takmis biriyim hayati kendime zindan ettim...bir aydir geniz tikanikligi var nefesin keailecekmis gibi huzusuzum midemin ustunde öküz oturuyor resmen boynunda iki beze cikti kanserin kesin dedim gittim doktora lenflerin iltihaplanmis korkmadedi...kalbe cigere tiroite beyine baktirdim hep...reflu ve gastritim var bide bboynunda fitiklarim var onlarda hayat kaliteli düşürüyor ama o kadar...bende biktim doktora gitmekten ben bide psikologa basladim bakalim umarim etkisi olur...durmadan korku endişe ve agrilardan biktim artik...çözüm bulan varsa beklerim.

Cok cok zor bir durum.Bunu ancak yasayan bilir..Birde internetten hastalik arastirmak dogru olsaydi,doktora gerek duymazdik,oradan bakip hastaligimiza teshis ederdik,o zaman hastanelere,doktorlara,tahlilere gerek kalmazdi..Ben birazda bu acidan dusundugum icin biraktim arastirmayi..
Uzmandan destek alinca,biraz daha rahatlarsin..ayrica evde fazla oturma..beynini mesgul edecek seyler bul,dusunmeye firsat bulmasin..
Birde benim annem,kuzenlerimde var bu panik atak..bende genetik oldugunu dusunuyorum..birde cok korumaci bir ailede buyudum..surekli hersey tehlikeydi..surekli korunmamiz lazimdi..birde bunun etken oldugunu dusunuyorum..

Son düzenleme:
9 senedir panik atak hastasıyım ve hamileliğimin 8.ayında babamı kaybettim bende çok zor zamanlar geçirdim geçiriyorum kardiyoloji nöroloji Mr derken bu sabahta kbb'deydik şimdide sağım solum uyusuyo netten hastalık beğeniyorum kendime bu ruh halini bilmeyenler simariklik der çeken bilir

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

İnşallah önümüzdeki gnülerde fırsat bulursam gitmeyi düşünüyorum ben de.. İlaç kullanmak istemiyorum aslında ne bileyim Başım ağrısa bile dayananılmayacak olmazsa eğer ağrı kesici kullanmıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…