Hastalik psikolojisinden nasil kurtuluyorsunuz?

iyotsuztuz çok komiksin yaklaşımın bile güzel bence.

Kisti olmayan birini gösterin valla dişimi kıracam yaniii. Bende de polikist var. Vallahi aklıma getirmeyeyim dedikçe felaket senaryoları yazarken buluyorum kendimi. Hergün yeni bi senaryoyla geliyorsun, kendini tekrar etmiyorsun başarılısın dedi eşim geçenlerde Ayy gülsem mi ağlasam mı

Sevgili Slim, yaşadığın psikoloji bana çok tanıdık . Geçtiğimiz eylül ekim gibi Poli polikistlerim olduğunu öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı sanmıştım. Adet gecikmesinin tekrar olması şikayetiyle gittiğim için ben hamilesiniz diye bir haber bekliyordum., ki o zaman hiç ihtimali olmamasına rağmen hani yanlışlıkla olmuştur gibisinden, ama Dr ultrasondan inci tanesi gibi bir sürü kistimi gösterip " polikistik oversin ne olduğunu biliyor musun " diye sorunca sadece cılız bi hayir çıkmıştı ağzımdan. Sonra aldı beni odaya anlattı da anlattı aka benim kafamin içi ugulduyor resmen dinliyorum ama duymuyorum ki. Sonra işte bir sürü tahlil istedi kesin tanı koyabilmek için ve bana sıkı sıkı tembihledi " sakin internetten bilgi edinmeye çalışma ne merak ediyorsan bana sor ". Dinledim mi tabii ki hayır ama keşke dinleseymisim neler kurdum kafamda neler anlatsam buralara sığmaz. Sonra bıraktım. Ne iyi ne kötü pko hakkında bi şey arastirmamaya karar verdim. Gundemimden tamamen çıkardim onu. Evet ilk başlarda zor oldu ya arastirsam daha iyi en azından yapmam gereken ekstra bişey varsa onu öğrenir im vs vs. Diye. Ama yok bu sağlık konularında internetten araştırma yapmak sadece moral bozuyor. Çünkü doğru bilgi kadar salt deneyime dayalı yalan yanlış dayanaklara dayandirilmis, iyi niyetle de olsa yazılmış o kadar kötü şey var ki bunaltiyor insanı. O yüzden sana tavsiyem netten araştırmayı bırak. Hatta tv de sağlık programlarinda tüp bebek infertilite vs ile ilgili uzman çıkınca da dinleme . Onu yok say. Gündelik hayatını zihnini bir süre sonra meşgul etmeyi bıraktığını göreceksin. Başka uğraşlar bul. Meşgul et kendini. Bu kistler ne senin hayatına ne de anne olmana engel. Sadece süreci uzatabilir ki bu da bi ihtimal. Bir de şöyle düşün sebepsiz infertilite daha da sıkıntılı hiç bir terslik yok ki tedavi edilecek. Bu şekilde en azından bi sebebin var ve sen onun için dr una gerekli tedaviyi olacaksın. Ve unutma stres yaptıkça yumurtalarin u tanır ve buyuyemezler onlar küçük ergen kızlar utandırma sürekli düşünme ki rahat rahat büyüyüp kadın olsunlar, Sperm ler gelince akılları başlarından gitsin bunu bana dr um söylemişti. Bi nevi sen bakarken yapamıyorum hesabı. Çok uzun oldu ama idare ediver

Bi de hiç bir şey kesin ve net değildir bu hayatta bunu bilir bunu söylerim. Bunu kendine düstur edinirsen daha rahat kolay gelir bazı şeyler. Dayimin esine 19 yaşında iken teşhis konmuş çocuğu olmaz kistler var vs vs diye bi de rapor almış yengem ilerde eşim olacak insana ilk bunu söylerim bilsin diye. Nisanlanmadan evvel söyledi dayima bak bu raporum benim çocuğum olmaz diye. Dayım da saçmalama kısmet diye de bişey var kim nerden bilecek bu kadar kesin olarak dedi ve evlendiler. 6 ay sonra bebis haberi geldi. Ondan 3 yıl sonra da 2. Bebis. Şimdi kocaman adam oldu çocuklar. Biraz akışına bırakmak lazım. Fazla müdahale fazla panik. Çünkü bizim gücümüz sınırlı bi yerden sonra yetisemiyoru z öyle olunca da panikliyoruz. Gevsetmeye çalış zihnini. Ama kesinlikle araştırma . Dr una sor.

Her iç sesin hastayım bittim ben dediğinde, Korkmadığını düşün kendini telkin et gitgide susar o canım mutlaka...

Sakın internete ve görümcemde de vardı modundaki insanlara bakma, dinleme sakın onları.
Bak ben on yıl tiroitle uğraştım. On sene önce hoşimato ve asla iyileşmeyeceksin dediler, ömür boyu altı ayda bir kan tahlili dediler. Üç ay ağladım ben. Böyle hayat mı geçer sürekli kan mı aldırcam ben bilmem ne.
Sonra o gül gibi hoşimatom gitti zehirli guatr diye bilinen Graves'e çevirdi kendini benim tiroidim. Önce sürekli kalp çarpıntıları el titremeleri inanılmaz bir sinir ve kilo kaybı. Kabus gibiydi. Yine şanslıymışım göz fırlaması gibi kalıcı hasarlarda bırakabiliyormuş. İki yıl ağır ilaç tedavisi ve iyileşemedim. Öncesinde sintigrafi çekilecek dendi, damardan radyasyon verilecek iğneyle dendi onda da iğne büyük dediler acır diye ağladım minicik çıktı.
Bu sefer atom dediler. Üç gün hastanede kalacaksın kimse seni göremeyecek yok emzirene hamileye yanaşma sen de bir yıl hamile kalma dediler. Ona da ağladım ağladım içim çıktı ben üç gün bir başıma ne yaparım diye.
Bu sefer baktılar nodül dediler, biyopsi dediler, ağtal bir arkadaşım boğazına öküz kadar iğne saplancak acıyacak falan dedi. O da hiç acımadı boşa ağladım. Sonra biyopsi sonucunda A tipi belirsiz hücre kanser de olabilir. Ve benim babam da tam olarak o kanserden ölmüştü. Annem ağlar ben ağlarım, ameliyattan ödüm kopuyor zaten. Hayatımı kendime dar ettim.
Neticede ameliyat hemencik bitti, ne internette yazdıkları gibi kalıcı ses kaybı, ses felci oldu, ağrım sızım oldu. İz bile kalmadı boynumda...
Boşuna ben o internette falan okuyup zırıl zırıl ağlamışım. Kendime yazık etmişim.
Üstelik o alınan parça da nodül falan değilmiş kanser de değilmişim.
Kısacası kendini korkutma boşuna ağlama sızlama. Cidden internete bakarsan manyak olursun. Benim halamın bir yumurtalığını bağladılar falan ama bir şekilde ikinci çocuğunu yaptı.
Hatta en son amcam da cilt kanseri çıktı, direkt ölür diye ne ağladık maşallah turp gibi aldılar o kısmı. Meğer yayılma yoksa dert yokmuş yayılmadığından hayatı aynen devam edebilecek. İnternette cilt kanserini okusan var ya öldüm dersin.

Öncelikle geçmiş olsun...

Artık o kadar yaygınlaştı ki bu kistler,yiyip içtiklerimizden mi,stresten mi bilmem...

Ben de 8 yıl önce adetlerim çok sancılı oluyor diye gittim,dediğin gibi nurtopu gibi bir kistle döndüm.Oysa birkaç ay öncesi de göğsümden kitle aldırmış,ameliyat olmuştum.Aileden de kimsede böyle birşey yok,aha dedim her seferinde bi yerimden bi kist beliriyor,bunun sonu yok.öleceğim ben dedim...

Doğum kontrol hapı kullandım küçüldü,2011 de evlenmeden önce gideyim dedim kadın doğuma,yine ağrılar hissediyordum ama ben korunma yöntemi olarak ilaç versin diye gitmiştim.Doktor demez mi greyfurt büyüklüğünde kistin var,acil ameliyat olman lazım

Başka bir doktor yine doğum kontrol hapı verdi,işime geldi,hem adetim ağrısız,hem kist küçülecek.hem de korunuyorum (Gerçi zaten kist koruyormuş nerden bileyim!)

Yine uzun süren ilaç kullanımı sonucu kist küçüldü bitti derkeeeeenn,geçen sene haziranda yine gittim veee bu kez çikolata kisti olduğu onaylandı.Yine ilaç vs... ama bu inatçı çıktı.Birazda benim sabırsızlığım.Onca sene kullandığım ilaca üzüldüm,boş yere kilo ve psikoloji bozukluğu.Artık çocuk istiyorsun ama olmuyor,sürekli ağrı çekiyorsun.

En sonunda geçen ay doktor 5,5 cm olmuş ilacı bırakınca büyüyor,ameliyat edelim dedi ve sonra ne anlattı ne dedi duymadım,gözlerim doldu... Zaten anksiyete de var,herşeyi kendime stres yapan biriyim... Yurtdışına gidip geleyim alırız kisti dedi.

Geçen hafta pazartesi gittim mecburen,korkarak.Bi bakalım karından dedi son durum ne.
Kist yarım santim küçülmüş dedi,kendide şaşırmış gibiydi...
Artık ben o 1 aylık sürede kendimi Nasıl yiyip bitirdiysem,kistin yarım santimini de mi yemişim nedir

Tam sınırda olduğu için ameliyat etseymiş etmesek mi diye bayağı düşündü,ve sonunda dedikçi biz bu kisti aspirlerinize edelim.Anestezi altında kistin içindeki sıvıyı boşaltalım,boşyere ameliyat edip yumurta rezervini düşürmeyelim dedi ve mutluluktan uçarak çıktım ordan.

Çarşamba günüde işlem tamamlandı,ilaç kullanıyorum.Adetin 3. günü gideceğim bakalım...

Bayağı uzun oldu benimde

Doğru tedavi ile önlem alınabilecek bir durum.Artık doktorlar için grip gibi,nezle gibi gidilen bir hastalık oldu sanırım...

Bundan 2 sene önce aynı şeyleri yaşadım 7 çmik kistle. Yumurtaligim alındı. Merak Etme insan sonrasında daha güçlü oluyor bişey olmadığını görüyorsun çoğu kadında bu k8stlerden var

arkadaşım şuan acilden geliyorum sabahtan beri kasıklarımda ağrı vardı belime vurmaya başlayınca soluğu acilde aldım . ve öğrendim sağ yumurtalığımda 4 cm çapında kist eee buyrun nur topu gibi kistim oldu birde bir sancısı var 2 kez hamile kaldım doğum sancım bu kadar değildi. neyse verdi doğum kontrol hapını yolladı 1 ay sonra gel bakalım dedi. takma herşeyi kafana

Ne de guzel anlatmissin ya bir kist konusu bukadar eglenceli anlatilabilir. Valla bende de o mevcut esimi deli ediyorum tavsiyeleri takip edicem...

Kızlar elimde baska telefon olduğundan alıntı işine hiç giremedim kusura bakmayın

Mesajlarınız için çok teşekkür ederim

Hepinizin önerilerini dikkate alacağım

benimde kistim vardı
hemde sizin ki gibi değildi
ultrasyonda görünüşü bile tehlike saçıyordu
acil ameliyat denildi
ameliyat oldum
çok şükür sonuç iyiydi ama
pek kimse ilgilenmediği için hasta psikolojisine giremedim bile
böylelikle atlattım
Allah şifa versin tüm hastalara inşaallah.

Ya slim kusura bakma da cok guldum yaa
Kistim var gelemem haa

Taa orta okul zamanlarimda benim de olmustu patlamak uzere bi yumurtalik kistim hatta dr ameliyat olucaksin bi sonraki muayenede kuculmeye baslamazsa demisti. Sonraki muayenede pufff kist gitmis
Kisacasi dogum kontrol hapiyla kuculup kaybolabilio bu kistler ameliyata gerek kalmadan.
Bende senelerdir pcos var, bi suru kistcikle yasiorum, oldurmuolar merak etme

Valla okuyunca pek bi sevimli biri canlandı gözümde.konuya gelince ; kist olmayan yok ben hamile olduğumu öğrendim keseden önce kist göründü 3cm.rahim arkasındada 2.5cm miyom.internete baktım kansere kadar gidiyo.doktora önemsiz dedi.internetten hiç birşey okumamaya çalış.bizide haberdar et durumundan.Rabbim tez zamanda kistlerinden kurtulup sağlıklı ömürlü evlatlar nasip eylesin...

Benimde kuzenimde vardı aldırdı , hiçbir sorunu yok , şu an nişanlı ona da çocuğun olmaz demişler ilk başta ama sonrasında kontrole gider , ilaç kullanıyordu en son şu an kullanıyor mu bilmiyorum. Doktor evlenip hemen hamile kalmalısın demiş. Çokta korkulacak bişey yok , o ameliyat olmuştu birde yani. sonuçlarında güzel şeyler duyarsın umarım. hakkında hayırlısı.

Anlatim sekliniz cok sevimli geldi bana

Allah sifa versin

vallaha bende de vardi yumruk kadardi :) doktor hanim heran patliya bilir hemen ameliyat olmalisiniz ve ameliyat sirasinda patlarsa yumurtaliklarinizi da alabiliriz vs o an sadece hayati durum önemli oldugu icin yumurtaliklara önem verilmiyormus vs ay nasil irkilmistim ama korkmadim nedense tamm dedim ameliyat icin randevu aldim tesadüf ya kocamn yerde bir türk kizina deng geldim yumurtaliklari alinmisti tedavi sürecindeydi bisey oldu bana ne oldu bilmiyorum ameliyat olmadim gitmedimm yani hicbirsey olmamis gibi yasadim devam agrilarim yoktu ilk zamanki gibi (feci derecede agrim oldugu icin dik dahi duramiyordum dr gitmis ve ögrenmistim) bi kac ay sonra doktoruma gittim vee kist mist yoktuu :))) ben sasirdim nasil olur nereye gitti yumruk kadardi ...kist cogu kadinda olur adet döneminde parcalar geldiginde bilinnki dagilmis iyggh igrenc anlattim evet :) yani kendinizi korkutmayin buarada ciplak ayak dolasmayin :) 6 ay bir kadin dr gidin agir korunma hapi kullanmayin yumurtalar iyice tembellesir vs ...

Çok sevimlisiniz:)
Sizi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım bende
Üstelik doktorun verdiği d.k hapini da kullanamadim
Yok şekeri yükseltiyor , klosterolu yükseltiyor , sinir harbi yaşatıyor tarzı yan etkileri beni soguttu. Beş gün dayanabildim biraktim:/ psikolojim berbattı. Çocuğum olmaz mılar vs vs .
Bir ay sonra gitmişti kıstim . Böyle olabiliyor o yüzden sizde stres yapmamaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…