hastalık ve evlenme

megafonla herkese anlatacak değildi ya anlatmış işte kocasına.
oda sorun etmemiş evlenmişler.
kurulmuş bir yuvayı yıkma çabası neden.
sanki kız kayınvalidesiyle evlenmiş.
arkadaşının kocası nasıl davranıyormuş peki.
destek oluyormu karısına.

arkadaşınız doğru olanı yapıp eşine söylemiş. herhangi birşeyi saklamadığı için sorun yok... benzer bir durumu yengemlerde yaşadı kız hastaydı yengem durumu öğrenince bir sürü olay oldu. ama mutlu sonla bitti kuzenim herkese rağmen evliliğini yaptı ve hep karısının arkasında durdu. yengemlerde yaptıklarıyla kaldı. darısı arkadaşınızın başına :)

Kendisi anlaşılan talasemi majör.Çocuğu taşıyıcı olur.Ve bir rahatsızlık belirtisi göstermez.Talasemi minor bir tedavi de gerektirmez..Ne yani evlenmesin mi böyle diye.Sanki aids olmuş.Eşinin bilmesi yeterli.Böyle büyük konuşuyorlar.

Son düzenleme:
bende ilk okudğumda aids taşıyıcısı mı acaba diye düşündüm???? yani tabiri caizse alan razı veren razı.. başkasına laf düşmemeli bence... kimin ne olacağı belli olmaz.. evlendikten sonra da bir hastalık oluşabilirdi... eşler birdinie dürüst ve sadık olduktan sonra bu hiç sorun değil... kimse müdahele etmemeli anne bile olsa...

Kadın üzerine düşeni yapmış, eşine söylemiş daha ne olacak ki, tüm aileye izahat vermesinin ne gereği var. Hem kayınvalide çok kızmak istiyorsa oğluna kızsın, oğlu da söylememiş. Yok illa geline saldıracak ya. Anlamıyorum bu insanları

Allah dermansız dert vermesin.
Eşiyle paylaşması yeterli bence.
Eğer eşi ailesine söylemek isterse söyleyebilir.
Ama her halukarda bu öğrenilecekti.
Sanki ayıp yada utanılacak bir şey.
Ne gerek var bu kadar patırtıya.

Eşi sevmiş kabul etmiş almış (tabiri caizse) başkalarına söz düşmez.
Kayınvalide de işgüzarlık yapmasın.
Söyler söyler susar elbet, kale bile almasınlar.

kayınvalide üzülmüştür haklı olarak, çünkü oğlunun çocuğu olmama, olursa da hasta olma ihtimali var.
o sebeple keşke hiç söylenmeseydi. huzur bozulmasaydı. adam sevmiş ki sorun etmemiş, kaynana bu şekilde düşünemez. kendi oğlunu düşünür.
ben de aileme eşimin epilepsi hastası olduğunu söylemedim, söylemeyi de düşünmüyorum.

Son düzenleme:

çocuğu olmamam durumu yok ki yukarıda yazılanlara göre.. taşıyıcı olması hasta demek değil.

bende talasemi minor hastasıyım ve ne sözlüm ne ailesi bunu dert ertmiyor lafı bile edilmedi şu ana kadar..o anne biraz garipmiş düşmez kalkmaz bir allah demişler yüce allah onada bir hastalık verir herkes kaçar ondan sonra

sevgi,saygı ve güven varsaaa hastalıkmış başka birşey miş vız gelir seven gönüleee..

Sanırım taşıyıcıymış arkadaşınız..

Bu bir hastalık değil öncelikle onu beliteyim..
Sadece taşlıyıcılık ..
Bende Akdeniz Anemisi taşıyıcısıyım gayet sağlıklıyım çok şükür , sevgilim biliyor bunun bi hastalık olamdığınıda biliyor..
Sadece eşinde taşıyıcılık olmamasına dikkat etmeli o kadar..
Başka bi sakıncası yok bulaşıcı birşey değil, erkek arkadaşının ailesine söyleyecek kadar önemli birşey de değil..

Tekrar belirtiyorum Taşıyıcılık ayrı Hastalık ayrı..

Son düzenleme:
arkadaşın da eşi de bunu sorun etmemeli bence. kayınvalideyi ilgilendirmez. biz evlenirken kan değerlerimiz eşimde de bende de sınırda çıktı. ve doktor çocuğunuz akdeniz anemisi olabilir dedi. çok şükür 2 çocuğumuz da iyi ama büyüğünün kan değerleri düşük ama anemi değil. neyse ne ben ne eşim ne de ailelerimiz bunu sorun etti tedbirini alırsın ilacını kullanırsın. ne dertler var insanlar buna mı takılıyor. eşin yarın öbür gün Allah korusun kanser olsa o zaman ne olacak. o zaman yaygarayı koparsın. tövbe tövbe. hiç takılmayın kendinizi yiyip bitirmeyin böyle şeylere.

kayınvalidenin bu kdr tepkis gstermesi sacmalık neden sakladınız diye merak eder ama belliki saklamakda haklılarmıs boyle kayınvalideler oldugu surece ona neyse allah basına verir bir hastalık oturur asagıya

İlaçlık bir durum yokki hastalık değil bu .. Tekrar yineliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…