• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık, yeni evlilik, karmaşa..

Kuzenim, nisanlisina bana danışmadan mi buna karar veriyorsun dediğinde benim babam sana mi sormam gerekiyor gibi birşeyler demiş .
Kuzenim de o ev senin olduğu kadar benim de evim .
Bana danışmadan böyle bir karar vermen ne kadar doğru?
Kaldı ki biz seninle 20 yıllık evli değiliz .
Öyle olsak .
Duzenimiz belli olsa çocuklarımız yetişkin olsa tamam ama aynı evde yabancı bir bakıcı ile ben sürekli olarak ne yapcam demiş ..
Oda istemiyorssun öyle mi demiş .
Istememek değil burada soz konusu olan 8 kardeş olarak , orta yolu bulun .
Diğer kardeşlerinin düzenleri herşeyi belli yeni evli bir çifte mi bu yakışır demiş .
Insanlar ilk evlendiklerinde oturmaya misafir kabul etmiyor sen benden çok büyük bir şey talep ediyorsun .
Hadi 2 kardeş 3 kardeş olsaniz tamam ama 8 tane bu demiş .
Gayet sakin bir şekilde .
Evlilik işini askıya almayı düşünüyor

Ben böyle bir cevapla karsilassaydim asla evliliği düşünmezdim.

Çünkü bu cevap büyük bir sinyal. Hayatları boyunca " sana mi soracağım " kafasıyla karşılaşacak. Erkek bu kafada olduğunu çok belli etmiş.

Hep diyorum evlenmenin gerçek karşılığı hayat arkadaşıdır. Beraber yaslanmaktir. Beraber yaşlanmak zor gelecek insan ile evlenilmez.

Evliliği askıya alsa o zaman sıkışır ve yol bulmaya çalışır . Ben olsam yine istemezdim.

Ah keşke herkes sizin eşiniz gibi olsa karısını korusa. Sizin gibi olsa da buyuklerine baksa. Ben de yaşlı başlı insanların 2 3 ayda bir dolastirilmasina karşıyım cok zor. diğer evlatları varsa gercekten görmek vakit gecirnek istiyorlarsa o başka. Ama diğerleri bakmayıp geline yıkıyorlarsa mecbur tutuyorlarsa ve kv kp cok huysuzsa cektiriyirsa o gelininde kendine göre düzen kurmak hakkı.

Kesinlikle çok haklısınız. Kadının vicdanı bir yere erkek çok önemli bu kararlarda.

Yoksa yaparsın yaparsın , bir hiç alırsın karşılığında.

Çözüm olarak da yan yana ev tutabilirler. Bakıcısı bakar. Oğlu da kontrol eder sürekli ama yeni evlilerin evinde olmaz.

Son düzenleme:
Ayrıca kuzenim babalarını bahane edip gelirler ben kimseye sürekli hizmet etmek zorunda değilim kusura bakma demiş .
Sürekli aynı evin içerisinde hasta bir insan var , banyo yaptın sorun.
Misafir geldi gürültü oldu sorun.
Hep sorun.
Diğerleri şu anda da hiç bir şey yapmıyor ki .
Evlenmesin .
Tamam adam babası sonuçta atamaz ama çözüm de bu değil .
Allah yardımcısı olsun

Kizlar guncelleme;
kuzenimle görüştüm...
Nişanlısı bu konuya dair hiç bir şey soylememis .
Hiç bir şey olmamış gibi devam ediyormuş ..
Kuzenim enistemle yani babası ile konuşmuş bu konuyu .
Eniştem çok akıllı ve sakin bir adamdır .
Kimse yokken damadina , madem aile içi karışık babanın durumu ne olcak demiş.
Ona bir şey dememiş .
Ayrı ev tutup bakıcı ile orda mi kalacak doğru mi anlamisim demiş .
Dmat bey de tık yok .

Kuzenim de benim hiç fikrimi bile almadan emrivaki yapip konuştuğu için çok kırgınım.
Ve evlenmek istemiyorum diyor .

Kuzeniniz net bir cevap almadan evlenmesin. Hatta bana kalırsa "Sana mı soracağım" cevabı bile ayrılmak için yeterli. Beyefendi kimseye bir şey sormadan kararlar almak istiyorsa evlenmeyecek.

Yarın evlendikten sonra emrivakiyle babasını getirip, hesap sorulduğunda eniştenize ve kıza "Ben cevap verip kabul etmemiştim ki ayrı ev meselesini" diye pişkince üste çıkabilecek potansiyel var bence bu adamda.

Kuzeniniz de hiç vicdan yapmasın. 7 kardeş babalarına bakmak istemiyorlarsa daha dün tanıdıkları kız bakmıyor diye vicdan yaptırmaya hakları yok. Önce kendi vicdanlarına baksınlar...

Kuzeniniz net bir cevap almadan evlenmesin. Hatta bana kalırsa "Sana mı soracağım" cevabı bile ayrılmak için yeterli. Beyefendi kimseye bir şey sormadan kararlar almak istiyorsa evlenmeyecek.

Yarın evlendikten sonra emrivakiyle babasını getirip, hesap sorulduğunda eniştenize ve kıza "Ben cevap verip kabul etmemiştim ki ayrı ev meselesini" diye pişkince üste çıkabilecek potansiyel var bence bu adamda.

Kuzeniniz de hiç vicdan yapmasın. 7 kardeş babalarına bakmak istemiyorlarsa daha dün tanıdıkları kız bakmıyor diye vicdan yaptırmaya hakları yok. Önce kendi vicdanlarına baksınlar...
Olur mu hiç?
Siz bilmiyor musunuz , erkeklerin aileleri kutsal onlar için herşey yapılmalıdır .
Gerçekten fenalık geldi .
Tiksindim .
Abisi niçin karısına diyemiyor ?
20 yıllık evli üstelik .

Hanımlar merhaba .
Kuzenimin ağustos ayında düğünü var.
Kayınpederi yatalak hasta ...
Hiç bir şey bilmiyor . Öylece yatıyor.
Ayrıca nişanlısı 8 kardeş .
Bu akşam nişanlısı, aile ici bir problemden dolayı evlenirken yanına alacağını belirtmiş .
Kuzenim de bunu bana danışmadan böyle bir karar vermen ne kadar doğru demiş ...
Babam benim ne yapayım, sokağa mi atayım demiş .
Kuzenim de, 8 kardeş bir araya gelip bir çözüm bulun burada mesele çok farklı yeni evli olcaz yarın bir gün çocuğumuz olcak , hemen evlenir evlenmez bu durum bizi nasıl etkiler farkında misin demiş .
20 yıllık evli olsak anlarım ama şu an için bu çok büyük bir şey demiş .
Ostemiyosun yani demiş .
Şu anda da bakıcı var bakıyor ..
Bakıcısı ile birlikte gelicek, evde yabancı bir insanla 24 saat ben ne yapcam demiş .
Konu çok derin yüzeysel olarak bu .
Bir yandan vicdan azabı çekiyorum bir yandan da 8 kardeş varken bana mi yakışır diyorum diyor .
Lütfen yardım edin kendisine..

Ben olsam bakarım, kıyamam, demek ki sevabı bana nasip oldu derim
Yaşlı ve yatalak insan, yarın benim de öyle olmayacağım garanti mi, bu durumda cicim aylarımı düşünmem bile

Bu arada 9 yıl hasta bakmış, bu konuda gayet tecrübeli biriyim, sorumluluklarını ve zorluklarını biliyorum ama yine de görüşüm bu.

Eşimin babası benim babamdır, kimseye muhtaç etmem, bana muhtaç edenler kendi ayıpları ile yaşasınlar.
Evde büyük olunca gelen giden çok olur, ha bak o modelleri de sokmam kapıdan içeriye, görmek isteyen alsın yanına bir kaç gün ya da dönüşümlü bakılsın, yanaşmıyorlarsa evime de sokmam ancak hastayı mağdur etmem. Yeni evlilik, eski evlilik vs... hiç umurumda olmaz bu konularda, vicdanım itilip kakılmasına izin vermez asla, bakıcısı varmış zaten kuzenin eşiyle vakit geçirebilir bence sorun edilecek bir durum değil. Evlenme diyenleri hayretle okudum, herkes bu duruma düşebilir, insan olarak hayatta bu kadarcık iyiliğimiz olmayacak mı, babanı bakmam dediğim adamla nasıl hayat arkadaşı olunacak. Şimdi kuzeninin annesine babasına bir şey olsa, bakma ihtiyacı olsa eşi boşasın mı kuzenini, ne tuhaf düşünceler bunlar. Baba bu baba dış kapının dış mandalı değil, nişanlısının hatalı olduğu tek nokta bu durumu son anda haber vermesi

Ben üvey kv me bile kıyamadım, herkes evlendi gitti, memlekette yalnız kaldı yaşlı kadın, al getir dedim eşime, 6 çocuk büyütmüş bir kadın bu kadar yalnızlığı hak etmiyor, kv istemedi , kışın gelirim iki ay kalırım, yerimi özlerim kızım dedi, saygı duydum ama gelseydi başımın üzerinde yeri vardı.

Yaşlı ve yatalak insan, yarın benim de öyle olmayacağım garanti mi, bu durumda cicim aylarımı düşünmem bile

Bu arada 9 yıl hasta bakmış, bu konuda gayet tecrübeli biriyim, sorumluluklarını ve zorluklarını biliyorum ama yine de görüşüm bu.

Eşimin babası benim babamdır, kimseye muhtaç etmem, bana muhtaç edenler kendi ayıpları ile yaşasınlar.
Evde büyük olunca gelen giden çok olur, ha bak o modelleri de sokmam kapıdan içeriye, görmek isteyen alsın yanına bir kaç gün ya da dönüşümlü bakılsın, yanaşmıyorlarsa evime de sokmam ancak hastayı mağdur etmem. Yeni evlilik, eski evlilik vs... hiç umurumda olmaz bu konularda, vicdanım itilip kakılmasına izin vermez asla, bakıcısı varmış zaten kuzenin eşiyle vakit geçirebilir bence sorun edilecek bir durum değil. Evlenme diyenleri hayretle okudum, herkes bu duruma düşebilir, insan olarak hayatta bu kadarcık iyiliğimiz olmayacak mı, babanı bakmam dediğim adamla nasıl hayat arkadaşı olunacak. Şimdi kuzeninin annesine babasına bir şey olsa, bakma ihtiyacı olsa eşi boşasın mı kuzenini, ne tuhaf düşünceler bunlar. Baba bu baba dış kapının dış mandalı değil, nişanlısının hatalı olduğu tek nokta bu durumu son anda haber vermesi

Ben üvey kv me bile kıyamadım, herkes evlendi gitti, memlekette yalnız kaldı yaşlı kadın, al getir dedim eşime, 6 çocuk büyütmüş bir kadın bu kadar yalnızlığı hak etmiyor, kv istemedi , kışın gelirim iki ay kalırım, yerimi özlerim kızım dedi, saygı duydum ama gelseydi başımın üzerinde yeri vardı.
Sizin düşüncenize saygım var .
Ama şöyle düşünün, yeni evleneceksiniz ne hayalleriniz umutlariniz var .
Belki 5 sene belki 10 sene bu durum devam edicek.
Diğer herkes hayatlarından hiç bir şekilde ödün vermek istemezken gencecik kız buna nasıl dayansın ?
Belki çok büyük iyilik ama evlilik dediğimiz şey hep mükemmel değil ki.
Insan in kavgası var gürültüsü var.
Yarın bir gün hamileliği lohusaligi var.
Üstelik çok ağır hasta .
Kendinde de değil .
Yani diğer büyük çocuklar hiç oralı olmasın genç 25 yaşında bir kız bunlari çeksin sizce olur mu ?
Biz vicdansız değiliz sadece doğrular var hayatta .
Ki bu zamana kadar kendi çocukları gidip bir çorba bir işini yapmazken bu kiz yaptı.
Nişanlısının işi olduğunda gitti .
Koştu .
Anlatabiliyor muyum bilmiyorum .

Ve bir şey daha itilip kakilma diye bir şey asla yok .
Çok çok iyi bakılıyor .
Doktorrlae bu kadar bakim olmasa çoktan ölmustu dediler .
Sürekli yatan hasta olmasına rağmen hiç bir yarası pisigi yok.

O babanın yerine koydum kendimi...8 tane cocugum var 1 tanesi sadece bakarım diyor...onun da karısı istemiyor...ne acı...kimsesi yok gibi...kimbilir 8 cocugu buyutene dek ne badireler atlattı...bilinci yerinde olsa ne üzülürdü yazık...
Bence baksın çünkü sevap kazanır ne de olsa bişeye karışacak değil babası...
Çünkü ilerde kendi aynı duruma düşse?

Sizin düşüncenize saygım var .
Ama şöyle düşünün, yeni evleneceksiniz ne hayalleriniz umutlariniz var .
Belki 5 sene belki 10 sene bu durum devam edicek.
Diğer herkes hayatlarından hiç bir şekilde ödün vermek istemezken gencecik kız buna nasıl dayansın ?
Belki çok büyük iyilik ama evlilik dediğimiz şey hep mükemmel değil ki.
Insan in kavgası var gürültüsü var.
Yarın bir gün hamileliği lohusaligi var.
Üstelik çok ağır hasta .
Kendinde de değil .
Yani diğer büyük çocuklar hiç oralı olmasın genç 25 yaşında bir kız bunlari çeksin sizce olur mu ?
Biz vicdansız değiliz sadece doğrular var hayatta .
Ki bu zamana kadar kendi çocukları gidip bir çorba bir işini yapmazken bu kiz yaptı.
Nişanlısının işi olduğunda gitti .
Koştu .
Anlatabiliyor muyum bilmiyorum .

Benim baktığım pencere farklı olabilir
Ama şu da bir gerçek ki evlilik rüyaların gerçekleştiği bir masal diyarı değil
Hastalıkta var, ölüm de var, doğum da var, bunun evliliğin ilk günlerinde ya da beş on yıl sonra olması fark etmez
Diğer çocukların yaptığı büyük ayıp o tartışılmaz ama herkes kendisinden mesul hayatta
Bugün o kayınpederine merhamet edemiyorsa yarın da eşinin kendi ailesine merhamet etmesini bekleme hakkı olur mu ? Adam benim babama bakılmadıysa senin ebeveynlerine de bakılmayacak diyebilir (hoş buna şahsım olarak vicdanım el vermez ama herkes bir değil) Bunu da bırakın söz konusu olan insan, ne göreceğini sanıyorsunuz evlilikte alice harikalar diyarı mı =) evlilik bir yaşam biçimi önce bunu kabul etmek gerekli, hayaller, evlenince şöyle olacak böyle olacaklar hüsran getirir. Hele şu durumda hep hüsran, çünkü o adam babasını orada bırakıp yeni bir evde yaşayınca mutlu olmayacak, aklı onda kalacak, sürekli sorun yaşanacak. Başkalarının yapmadığının muhasebesini değil, kendi yaşayacaklarının muhasebesini yapması gerekir ha ya da evlenmekten vazgeçecek en kestirme yol olarak

Restini çeksin sormadan tabi ki böyle bişi yapamaz, 8kardeşlerse hepsi elini taşın altına koyacak

Yani bilemedim zor bir karar. Ben k.p ime bakıyorum ama bana emrivaki yapılmadı.
Zor durumda kaldı o zaman eşim. Zar zor söyledi bana, rica etti . Eşimin kişiliğini de bildiğim için kabul ettim.

Eşim vefalıdır, kıymet bilir, nankör değildir. Beni mecbur gibi görmez.
Mecburmusum gibi yaklassaydi kabul etmezdim.

Gelen giden çok oluyor evet ama bu benim kontrolümde oluyor.

Iyi zamanlar sıkça gelip gittiklerinde eşim buna benim.isteğim doğrultusunda kota koydu.

15 günde bir gelmek isteyen geliyordu uygunsak. Iyk baştan çok söylenen oldu , o zamanda eşim " istiyorsanız hep sizde kalsın biz gelelim ziyarete dedi.

Sırayla kalma durumu da yapabilirsiniz sizler , ben kabul etmedim. Babama sorduğumuzda çok mahsunlasti , bizde daimi kalmasını istedik.

Zor mu , elbette çok zor ama onun için çok daha zor. Bakıcısı varsa , eşi nankör değilse, mecburi görmüyorsa kabul edebilir.

Herkesin evlatligi kendine. 8 değil 10 kardes bile olsa herkes kendi çapında evlattir.

Allah sizden razı olsun

O babanın yerine koydum kendimi...8 tane cocugum var 1 tanesi sadece bakarım diyor...onun da karısı istemiyor...ne acı...kimsesi yok gibi...kimbilir 8 cocugu buyutene dek ne badireler atlattı...bilinci yerinde olsa ne üzülürdü yazık...
Bence baksın çünkü sevap kazanır ne de olsa bişeye karışacak değil babası...
Çünkü ilerde kendi aynı duruma düşse?
Bunun için daha evlenmemiş bir çift mi tercih ediliyor .
Şimdiye kadar hiç kimse gelip hiç bir şey yapmadi .
Vicdanlı olmak değil bu kendini kullandırmak bence

Back
X