Hastalık yüzünden okula gidememek!!!

Canım dediğim gibi bana kaç EEG çekildi hep bozuktu uykuda ki EEG 1 saatti onda da bozuktu EEG. Şimdi senin o bile çekilmemiş epilepsi hemen teşhis konulacak asla bir şey değil .....kriz anlArın belki psikolojik olarak birseylerden kaçış noktandir bilemem ...ben Ankara da yasamiyordym o zaman Karadeniz şehirlerinden birindeydim canım ama Ankara'ya gidersen de Gazı hast. Hacettepe bu yerler iyidir derim ben canim .

Hastanelerinde çekiniyormuş o,doktora onuda söyledim uyku eegsini Üniversite hastanesine git dedi gittim doktor hemen yapılmaz uyku eegsi o en son aşama senin daha tedavi sürecini yapıcaz dedi
blBurayı hiç anlamadim pardon da neyin tedavi süreciymis Dr a bak ya.... epilepsi olmadan epilepsi ilacı kullanmak mi tedavi dedigi eğer öyle ise saçmalık net olarak epilepsi için takip gerekir uykulu EEG gerekir ama sana yapılmamış bunlar hem o ilaçlar basit ilaçlar değil bana ilk gittiğim Dr direk verdi aldım hiç icmedim.Senin ki epilepsi değil eeglerin hiç bozuk değil inanamiyorum benim bozuk olduğu halde takip gerekir dediler. ..

Aslinda ailen hakli.boyle sik gecirebiliyorsan icleri rahat etmiyordur nasil gondersinler uzaga.keske bulundugun sehirde bir yer kazanabilsen
Şu aralar nerdeyse hergün geçiriyorum mesela bugün sabah banyo yaparken geçirdim ve kendimde olmadan banyodan çıkıp odaya gitmişim oturuyorum kendime geldiğimde başka yerdeydim.akşam tekrar geçirdim bu seferde oda oda gezmişim hiç hatırlamıyorum kendime geldiğimde yanımda annem vardı.Sıklığı değişiyor.

blBurayı hiç anlamadim pardon da neyin tedavi süreciymis Dr a bak ya.... epilepsi olmadan epilepsi ilacı kullanmak mi tedavi dedigi eğer öyle ise saçmalık net olarak epilepsi için takip gerekir uykulu EEG gerekir ama sana yapılmamış bunlar hem o ilaçlar basit ilaçlar değil bana ilk gittiğim Dr direk verdi aldım hiç icmedim.Senin ki epilepsi değil eeglerin hiç bozuk değil inanamiyorum benim bozuk olduğu halde takip gerekir dediler. ..
Söylediğim dr gazi hastanesindekiydi gaziden önceki gün özelde eeg mr çekindim sonuçları hemen gazidekine veririm uyku eegsini çeker diye.ertesi gün sonuçlarımı aldım gaziye gittim(sonuçlar temiz çıktı ve özeldeki doktor psikolojiktir yoksa eeg temiz çıkmaz,haplar etkisini gösterir demişti) gazideki doktora eegyi mr verdiğimde kabul etmedi ilginç bir şekilde bunu kabul edemem burda çekinmeniz lazım dedi bende uzun sürer neden kabul etmiyorsunuz dedim gazi'de çekineceksiniz mecburen dedi hapı arttırdı,nöbetler sıklaşırsa randevu al hemen gel bana dedi ama by randevumu bile 3 ay öncesinden almıştım hemen vermiyorlar.dra bunu söyledim rica edersiniz bi dra bakar dedi resmen başından savdı..eeg mr randevusunu 4 ay sonrasına verdiler tam.hemen uyku eegsi çekilse anlaşılcak ama dahada zaman kaybetmemi istiyorlar.Gazi iyi diye gittim durum bu maalesef :(

Aslinda ailen hakli.boyle sik gecirebiliyorsan icleri rahat etmiyordur nasil gondersinler uzaga.keske bulundugun sehirde bir yer kazanabilsen
İlçede yaşıyorum burda bir üni var ama bölüm olarak işletme bankacılık muhasebe turizm var başka bölüm yok en yakın il bir iki saat uzaklıkta.Gene ordada yurtta kalmam gerekicek.

Söylediğim dr gazi hastanesindekiydi gaziden önceki gün özelde eeg mr çekindim sonuçları hemen gazidekine veririm uyku eegsini çeker diye.ertesi gün sonuçlarımı aldım gaziye gittim(sonuçlar temiz çıktı ve özeldeki doktor psikolojiktir yoksa eeg temiz çıkmaz,haplar etkisini gösterir demişti) gazideki doktora eegyi mr verdiğimde kabul etmedi ilginç bir şekilde bunu kabul edemem burda çekinmeniz lazım dedi bende uzun sürer neden kabul etmiyorsunuz dedim gazi'de çekineceksiniz mecburen dedi hapı arttırdı,nöbetler sıklaşırsa randevu al hemen gel bana dedi ama by randevumu bile 3 ay öncesinden almıştım hemen vermiyorlar.dra bunu söyledim rica edersiniz bi dra bakar dedi resmen başından savdı..eeg mr randevusunu 4 ay sonrasına verdiler tam.hemen uyku eegsi çekilse anlaşılcak ama dahada zaman kaybetmemi istiyorlar.Gazi iyi diye gittim durum bu maalesef :KK43:
sormuştum ama tekrar yazayım.
geçirdiğin krizler epilepsi krizi mi?
dr. ların yorumu ne?
eeg sonuçların da temiz ise durumun yanlış değerlendiriliyor.
olsun al o randevuyu da.
zaten çok zaman kaybetmişssiniz.
en son o da çekilsin bakalım ne denilecek.

Evet hemen epilepsi ilacı verdiler kullandım yan etkilerini çok gördüm.Anlamıyorum drları zaman kaybetmemem lazım ama onlar bikaç seneyi daha gözden çıkar diyorlar resmen... ama hastalık hayatını kısıtlıyor tek başına bir yere çıkamıyorum evde tekken banyoya giremiyorum 5 dklık markete bile gidemiyorum..bunları anlatıyorum ama drlar hala tedavi süreci diyorlar....ilk eeg çekimine gittiğimde kriz gene gelmişti çeken kişi sonucuna eeg sırasında parsiyel nöbet geçirdi diye yazmış.Ama eeg temiz çıkıyor hep anlayamadım.

Evet hemen epilepsi ilacı verdiler kullandım yan etkilerini çok gördüm.Anlamıyorum drları zaman kaybetmemem lazım ama onlar bikaç seneyi daha gözden çıkar diyorlar resmen... ama hastalık hayatını kısıtlıyor tek başına bir yere çıkamıyorum evde tekken banyoya giremiyorum 5 dklık markete bile gidemiyorum..bunları anlatıyorum ama drlar hala tedavi süreci diyorlar....ilk eeg çekimine gittiğimde kriz gene gelmişti çeken kişi sonucuna eeg sırasında parsiyel nöbet geçirdi diye yazmış.Ama eeg temiz çıkıyor hep anlayamadım.
Atak dışında eeg nin negatif çıkması epilepsinin yokluğunun ispatı değildir, eegnin pozitif çıkması da epilepsinin varlığının ispatı değildir ama nöbet sırasında çekilen eeg pozitif çıkmalı. Evet anlattıklarınız parsiyel nöbetin bir çeşidine benziyor ama parsiyel nöbet anlattığınız sıklıkta olmaz ayrıca kullanılan ilaçların bu nöbetleri engellemesi gerekiyor. Sözün özü taşlar yerine oturmuyor.

Teşhis ve tedavi sürecinde yaptırılmış kan tahlilleri elinizin altındandır herhalde. Bunları fotoğraf olarak çekip bana özel mesaj olarak atabilirsiniz.

sormuştum ama tekrar yazayım.
geçirdiğin krizler epilepsi krizi mi?
dr. ların yorumu ne?
eeg sonuçların da temiz ise durumun yanlış değerlendiriliyor.
olsun al o randevuyu da.
zaten çok zaman kaybetmişssiniz.
en son o da çekilsin bakalım ne denilecek.
Epilepsi gibi geçiriyorum doktorların yarısı psikolojik dedi yarısı kesinlikle epilepsisin dedi.Krizlerim epilepsi gibi oluyor yazmıştım; tuhaf bi mide bulantısı gözlerimi bir yere odaklıyorum,ağız şapurttatma, elleri ovuşşturma drlara video olarakta gösterdim geçiriş şeklimi epilepsi dediler ama eeg mr ın temiz çıkmasını hapların etki etmemesi olayında birşey söylemiyorlar sürekli dozu arttırıyorlar oda ağır geliyor kriz sıklaşıyor bende eski dozuna dönüyorum.Nereye gidim ne yapım bilmiyorum hiçbir epilepsi hastasının kalkıp oda oda gezdiğini arabanın önüne atladığını görmedim duymadım :( gazideki dra devam edersem gene en az 2 yılım gidicek.

İnşallah kontrol altına alabilirim teşekkür ederim düşüncem dediklerinizi gayet mantıklı sizinle konuşmak bile o kadar rahatlattı ki teşekkür ederim. Bu psikolojik olarak kendimide düzeltebilsem belki epilepsi de biticek.Sizin önerileriniz varsa söyleyin lütfen çok stres yapn sinirli birisiyim bu hastalık yüzünden hayatım kısıtlandı kendime güvenim yok artık neler yapsam daha iyi olurum fikriniz varsa yardımcı olun lütfen.

Ben böyle meselelere ben olsam diye yaklasirim genelde.
Ben olsam napar eder profesyonel yardım almaya bakardım
İkinci olarakta kesinlikle spor yapardım.
Yürüyüş olur, pilates veya yoga olabilir.
Bu arada fizyoterapist olduğum için profesyonel tavsiye sayılır :) gönül rahatlığıyla yoga yı tavsiye ederim. Bilen biri eşliğinde olsa harika olur. Ama imkan yoksa videolarla bakabilirsin. Yoga da meditasyon da olduğu için zihni dinlendiriyor ki bu da ihtiyacın olan şey.
Ama aynı şeyi ben bir saat sakin bir müzikle yürüyüş yaptığımda da hissediyorum. Yani biraz kişiye bağlı rahatlama meselesi.
Ailemi karşıma alır bana hastaligimi unutturmalari konusunda yardım isterdim
Yakın arkadaşlarım varsa onlarla daha sık gorusurdum. Kafa dağıtmak her zaman iyidir
Örgü gibi el oyalayan ve stres alan uğraşlar bulurdum. Yada yemek, kurabiye vs..
Okulun başlamasına malesef ki az var. Bu süre senin için yeterli olmaz gibi gözüküyor. Okulu çok düşünme. Seneye de gidersin. Önemli olan sağlığın ve bu hastalığı kontrol altına alabilmen ki elbet yapacaksın.

Ben böyle meselelere ben olsam diye yaklasirim genelde.
Ben olsam napar eder profesyonel yardım almaya bakardım
İkinci olarakta kesinlikle spor yapardım.
Yürüyüş olur, pilates veya yoga olabilir.
Bu arada fizyoterapist olduğum için profesyonel tavsiye sayılır :) gönül rahatlığıyla yoga yı tavsiye ederim. Bilen biri eşliğinde olsa harika olur. Ama imkan yoksa videolarla bakabilirsin. Yoga da meditasyon da olduğu için zihni dinlendiriyor ki bu da ihtiyacın olan şey.
Ama aynı şeyi ben bir saat sakin bir müzikle yürüyüş yaptığımda da hissediyorum. Yani biraz kişiye bağlı rahatlama meselesi.
Ailemi karşıma alır bana hastaligimi unutturmalari konusunda yardım isterdim
Yakın arkadaşlarım varsa onlarla daha sık gorusurdum. Kafa dağıtmak her zaman iyidir
Örgü gibi el oyalayan ve stres alan uğraşlar bulurdum. Yada yemek, kurabiye vs..
Okulun başlamasına malesef ki az var. Bu süre senin için yeterli olmaz gibi gözüküyor. Okulu çok düşünme. Seneye de gidersin. Önemli olan sağlığın ve bu hastalığı kontrol altına alabilmen ki elbet yapacaksın.
Profesyonel yardım olarak hangi dra gideceğim hakkında bir fikrim yok tamda bir bilgim olmadan herhangi bi dra gitmek istemiyorum ama çok vakitte kaybedemem hala hapları kullanıyorum ve kriz geçiriyorum :( spor olarak bir hafta önce spora başladım yorucu spor birazcık,ama yoga olarak devam edebilirim videolara bakıcam rahatlama açısından bir yardımı olur belki.Teşşekür ederim önerileriniz için..

Back
X