Hastalıkla ilgili sorunum

yeldadogus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
198
0
0
41
Eskişehir
merhaba arkadaşlar. yine bir sorunumla ben burdayım.

Allerjik bronşit hastasıyım. temizlik malzemeleri, tozlar, sis, baca dumanı, ev akarı, gibi şeylere alerjilerim var. iş yerim şehir merkezinde, evim de şehir merkezinde ve işime çok yakın. ev kendimize ait kira da değiliz. çıksak kiraya versek zor, şehirimizde toki olduğu için kiralık evler ölece duruyor. çarşı içide kış ayları özellikle sisli ve bacalardan çıkan dumanlar çöküyor. haliyle ben hastalanıyorum. ilaç kullanmayıda hiç sevmiyorum. ama mecbur kalıyorum. aile ziyaretleri yaparız genelde haftada 1 gün. babam kanser hastası olduğu için çok hassas gelmesek desem üzülür. eşimin anneside gelmiyorsunuz etmiyorsunuz der durur. şimdi bu sisli havada dışarı çıkmam zor oluyor. öğle arası bile yemeye giderken rahatsızlandım. öle çıkmazdayımki, zaten ev işlerimi doğru düzgün yapamıyorum. kendimi hep eksik hissediyorum.

işimi mi değiştirsem, evmi mi değiştirsem. yoksa kendimi mi değiştirsem bilemedim.

benimde alerjim var azcık tozlu biyer olsa bir hafta boğaz ağrısı burun tıkanıklığı nefes almada güçlük başlar.hayatımı engellemesine izin vermiyorum.bazen maske takıyorum.sık sık inhaler burun spreyi kullanıyorum çok artınca da hap.yapacak bişey yok çünkü tam tedavisi yok:(

benimde alerjim var azcık tozlu biyer olsa bir hafta boğaz ağrısı burun tıkanıklığı nefes almada güçlük başlar.hayatımı engellemesine izin vermiyorum.bazen maske takıyorum.sık sık inhaler burun spreyi kullanıyorum çok artınca da hap.yapacak bişey yok çünkü tam tedavisi yok:(

evet malesef yok. evlenmeden önce evimiz farklı yerdeydi ve bukadar sık rahatsızlanmazdım. sürekli yanımda inhaler var. psikolojik olarakda rahatsız ediyor beni. geçmiş olsun size

Son düzenleme:
Ben olsam ilaçlarıma devam ederdim...
Ev ya da iş değiştirmek kolay olmasa gerek..
Ortamınız zaten huzursuzsa tamam iyi olabilir..
Ama evinizden ve işinizden memnunsanız değiştirince huzursuz olursanız hem sağlığınız hem de psikolojiniz bozulacak bu defa..
Geçmiş olsun bu arada..

evet malesef yok. evlenmeden önce evimiz farklı yerdeydi ve bukadar sık rahatsızlanmazdım. sürekli yanımda inhaler var. psikolojik olarakda rahatsız ediyor beni. geçmiş olsun size

.psikolojik olarak tabiki zor.mesela bütün ceplerim çantalarım kağıt mendil doludur benim.hemen genzim akmaya başlayınca moralim bozuluyor.hep aynı sıra:geniz akıntısı burunda tıkanmayı boğaz ağrısı takip ediyor burnum akmaya başlayınca ancak ağrılardan kurtuluyorum ve en son kuru öksürük haftalarca sürüyor.dışarda çok is varsa mutlaka maske tak.ben öyle yapıyorum bide eve gelince hemen burnumu ağzımı yıkıyorum eğer duş alamazsam.birde boğazıma gargara aldım bak oda rahatlatır.canım öyle olmayacak şeyden etkileniyoruzki isin pisin olmadığı yermi var sokağa çıkmamamız lazım ozaman.sanada çok geçmiş olsun

öle cnm. kış ayının en sevmediğim yanı bu. alerji aşısı olmuştum. 2 yıl boyunca aşı oldum. o tedavi beni 10 sene kadar korudu. evlendikten sonra başladı herşey. neden olduysa artık.

yediklerimizdenmiş.özellikle hormonlu ve ilaçlı sebze ve meyveler bağışıklık sistemine zarar veriyor buda bu hastalıklara sebep oluyormuş.vücut direncini öldürmüş yediklerimiz ve herkeste özellikle de çocuklarda çok yaygın

yaa... ne yesek ne içsek. herşeyin içinde hormon var. aldıklarımada çok dikkat ederim. herşeyin iyisinden almaya çalışırım. ama hormon varmı yokmu anlaşılsa birde. geçse şu durum artık.

bende alerjik astım vardı
şimdi geçti çok şükür
o burun akıntılarını anlayabiliyorm
kaşınır,tıkanır burnun hapşırırsın
her yolu denedim geçmedi o zamanlar

ballı süt,pekmez,aktardan kekik suyu aldm
parfümden,sigaradan uzak durdum
ilaçlarımıda kullandm düzenli olarak
günde bi sürü ilaç alan ben şimdi almıyorum bile :dance:

sizde bunları deneyin,alerji tam olarak geçmez,nereye giderseniz gidin a.s

Back
X