Hastalıklar ne anlatır?

MMAATT

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
160
133
48
Bu soruya en doğru cevabı ağır hastalık geçirenler verir. Ama en ağırından en hafifine kadar başımıza gelen hastalıkların bize anlatmak istediği bir şey var;
"Dünya fâni, aldığınız tüm lezzetler fani, gideceğiniz baki bir diyar var. Oraya hazırlanınız..."

Burada yaşadığımız hastalıkları ve hissettirdiklerini anlatabiliriz...

Bu soruya en doğru cevabı ağır hastalık geçirenler verir. Ama en ağırından en hafifine kadar başımıza gelen hastalıkların bize anlatmak istediği bir şey var;
"Dünya fâni, aldığınız tüm lezzetler fani, gideceğiniz baki bir diyar var. Oraya hazırlanınız..."

Burada yaşadığımız hastalıkları ve hissettirdiklerini anlatabiliriz...
cnm ne guzel bi konu acmissin yine :) umarim paylasimlar coook olur

Konuyu görünce böyletesadüf olmaz diye düşündüm. Tam da böyle bir şeye ihtiyacım vardı..
Çok ağır vi hastalık değil benimkisi.
2 senedir dizimdeki tümörle savaşıyorum. Çok korkuttular,çok ağrılar çektim,sırtımı dayayacak birilerini aradım hep.
Ailemden destek görmek istedim. Sırtımı sıvazlayıp "geçecek" demelerini istedim. Olmadı,yapmadılar.
O kadar iğne yedim,saçma sapangereksiz onlarca teste girdim. 3 ay önce kontrole gittiğimde "tamam" dedim "tamam,kansersin,hazırla kendini"
İnan hiç kolay değilmiş. Kendimden önce hep ailemi düşündüm. Destek olmadılar bana ama yıkardı bu onları. Anneannem,uzaktaki ablam,hasta annem,arkadaşlarım,kendinden önce beni düşünen erkek arkadaşım..
Şükür öyle bir şey duymadım doktordan. Raporu elime aldığımda,tümörümün iyi huylu olduğunu okuyunca o an yığıldım olduğum yere. O kadar zor ki.düşüncesi bile zormuş. Rabbim şifa versin tüm hastalara..
Şimdi ameliyat olacağım. Onun için bi tercihte bulunmam gerek. Ya ameliyat olacağım, eğer sinirim zarar görürse ayağımı kullanamayacağım ya da ameliyat olmayacağım bu dayanılmaz ağrıları çekmeye devam edeceğim.. Nerden tutsan elinde kalıyor. Sinirlerim öyle bozuk ki. Allahım dayanma gücü versin. Herkese şifa versin. En önemli şey sağlık,para pul hikaye. Sağlığın olmadıkça her şey boş...

Ameliyatın inş çok güzel geçer .. Evt garip bi tesadüf olmuş. Aslında biz buna tesadüf değil tevafuk diyoruz :) sizin ihtiyacınıza Allah bu şekilde cevap veriyor çünkü... Tesadüf kendi kendine oluşan şeyler manasına gelir. Tevafuk ise herşeyin Allah'ın emri ve izni dairesinde olduğu manasındadır. Bu yüzden yaşadığımız her hadise tesadüf değil tevafuktur. Sizinki de güzel bir tevafuk olmuş

Insan hastalıklarla dünyanın fani olduğunu, dünyaya bazı vazifeler için gönderildiğini, vücudunun kendisine ait değil emanetten verildiğini hissediyor. Bunları hissetmek güzeldir. Hele ki gençken hissediyorsak daha güzeldir. Bu yüzden hastalıklar ceza olarak değilde mükafat olarak algılanmalıdır. Bize hayatın hakikatini ve insanın vazifesini hatırlattığı için..
Ve tüm bu anlattıklarının yanında hastalıklar sabırla ve şükürle karşılanırsa mükafatları da çok fazladır. Hatta hastalığın derecesine göre mükafat artar. Mesela Bediüzzaman Hz zamanında ağır hasta ama sabırla şükreden bir zat var. Bediüzzaman hz diyor ki: o zatı müjdeleyin. Çünkü her dakikası bir gün ibadet hükmüne geçiyor... Böylece kısalık hayatımız genişliyor, çok daha bereketli ve sevapdar geçirmemize sebep oluyor hastalıklar

Back
X