• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane çalışanının terbiyesizliği

Aynı şeyi defalarca şehrimde heyet bölümünde yaşadım. Kavga etsen işin yürümüyor,sussan gönül razı değil. Mesaisi 8.30 da başlıyor saat 9 da sinir küpü oluyorlar daha kaç kişi gördün kaç kişiyle görüştün de delirecek kıvama geldin anlamıyorum.

Doktorun ilk kez gördüğü hastaya doğru testi/tahlili isteyebileceğini düşünmüyorsun heralde.
En iyi annesi bilir. <3
Bu gibilerinden hergün 10 tane gelse aha gitti işte doktorun hümanistliği, pozitifliği, yaşama sevinci🤣

Ben benzer bir durumda nasıl gerildiysem siz şiddet görünce prim falan mı aliyorsunuz neden beni tahrik ediyorsunuz dedim
Olay da şu ki kızımın mide ağrısı sebebiyle acile gittik önce covit testi yapacağım diyor doktor hanım
Hayır diyorum ateş yok hiç bir belirti yok yapmayacaksınız
O zaman muayene etmem dedi
Öyle mi öyle
Yukarıdaki cümleyi kurdum devamında da
Neden sizden başkaları doktor olmaya çalışmış da olamamış gibi davranıyorsunuz dedim
Ardından daha hastaneden çıkmadan başhekime ve hasta haklarına şikayet ettim eve geldim il sağlık müdürlüğüne şikayet ettim sonrada cimere yazdım geri dönüş de aldım
Anlamadığım nokta şu bunu orada da söyledim ben doktorun yüzüne dedim ki sabah geliyorsunuz belli bir saate kadar mesai dolduruyorsunuz doğru mu doğru peki dedim bu mesaiye bir güzellikte doldurmak var bir de insanlara kötü olarak doldurmak var neden bir söyler misiniz niye? Sevmiyorsaniz yapmayın bu işi

Son olarak katılıyorum gerçekten birkaç arkadaşın da yazdığı gibi en fazla bu şekilde davranış sağlık sektöründe maalesef
Yapmayacaksın " deyip siddet imasinda bulunup , herkesi doktor mu olmak isteyip de olamiyor mu saniyorsunuz demek kamu isleyisini bozmaktir. Bir de sikayetci olan siz olmussunuz. Ön tani ekartasyonlarinda cikaracaginiz bir yayin ile olusturacaginiz ve uluslararasi capta onaylanmis bir algoritma ile yeni bir yontem tayin ettiginizde bu isleyise de katki saglayacak güzel birsey olur . Öteki türlüsü dediğim gibi işleyişi bozmaktir, siddet imasi ise suçtur.

Kurum numarasından. Bana, bu numaradan arayıp sağlık raporunuzu sorgulayacaksınız dedikleri numaradan.
Kayit altina alindigindan sikayet surecinde ise yarayacaktir. Bu tür calisanlar aslında ayni is yerinde diger calisanlar icin de sorun yaratan kisiler oluyor genellikle. Boyle bir basvuru onlar icin de kanit olusturacaktir.

Bazı yorumlara çok şaşırdım
Arkadaşlar sektörden ne kdr kişi tanıyorsunuz bilmiyorum ama yakında zaten bu problemler kalkacak
Cunku gidiyorlar. Akın akın gidiyorlar. Öğrenci yurdundan 2 arkadaşım toplamda 6 lise arkadaşı tip okuyordu. 6sida gitti daha 2 3 yillik öğrenciler
Yaşadığım şehirde iş arkadaşımın basit bir cerrahi işlemi çıktı. Polemik çıkmasın diye uyruk yazmayacağım 2 yabancı doktor varmış. Bu hastahane ilk açıldığında genel cerrahi bölümünde çok iyiydi hatta ünlü isimleri tedavi etmişti.
Belki 1 kişi kötü niyetlidir ama kalan 9 u 2 senenin yorgunluğu ile bıkmıştır biz evlerimizde güya sıkıntıdan çatlarken hepsi çalıştı birim değiştirerek çalıştı çocuğundan uzak kaldi bazısı sütten kesti arkadaşlarını kaybetti. Biz 2 senedir grip zaten yaaa diyen insanlarız
Ben sağlık sigortam haricinde tamamlayıcı yaptırıyorum en son devlet hastahanesine gittiğimde doktor hüngür hüngür ağlayarak bana baktı yorgunluktan rengi kaçmıştı. Sabah 8de başlayıp 9da kizabilir çünkü bir önceki gün 12de çıkmış olabilir mesela olamazmı?

Konu sahibi senin konun bambaşka, idari işlerde böyle bir durumda mutlaka Karsi tepki vermek gerekiyor zaten yapmışsın.

Özetleyebildiğim kadar özetleyeceğim hanımlar.
Staj için heyet raporuna ihtiyacım vardı, işlemlerimi hallettim bir tek kurul imzası kaldı.
Normalde yarın stajım var. Bu sabah hastaneyi aradım raporu sormak için, çıkmadı ama wp den foto yollayalım dediler ( ne fotosu bilmiyorum artık ). Bende okuldaki imza vs. İşlerini hallettim, staj yapacağım hastaneyi aradım, kesinlikle kabul etmediklerini söylediler.
Stajım zorunlu, ders yerine geçecek, devamsızlık yapmama lüksüm yok, bu dönemde son dönemim mezun olacağım inşallah.
Bende tekrar raporun çıkacağı hastaneyi aradım, “ wp den kabul etmiyorlarmış, stajım zorunlu, devamsızlık yapma lüksüm pek yok acaba ne zaman toplanacak kurul, e devletten kontrol edebilir miyim raporu” demek için. Daha wp den kabul etmiyorlarmış dememe kalmadan karşıdaki kadın deliler gibi bağırmaya başladı sen arayamazsın burayı diye ama nasıl bağırıyor, okuldayım, okulun kafesinde oturuyoruz arkadaşımla şok olduk. Yan masadakiler falan bakıyor, düşünün nasıl bağırıyor. Deliler gibi inanamazsınız. Şok olursunuz. Hiç ama hiç üslubumu bozmadım ve sesimi çıkarmadım ne zaman çıkar raporum dedim bilmiyorum ne zaman çıkarsa çıkar gibi ileri gibi şeyler söylemeye devam etti ve bu şekilde kapattı telefonu.
Şimdi ben bu kadını şikayet etmeye karar verdim. Amacım çok net bir şekilde bu kadınla uğraşmak. Kendini bilmez, bu yaşına kadar kendini eğitememiş ve terbiye edilememiş bu insanla bende muhatap olmayı istemezdim. Ben niye durup dururken hayat zaten bu kadar zorken bir de böyle daha da sıkıcı bir duruma getiren insanlarla uğraşayım ki ?
Cimere şikayet etmeyi planlıyorum ama başka önerileriniz var mı hanımlar ?
Şikayet etmek hakkiniz tabi ki edin ama çok bir yaptırımı olacağını sanmam. Şikayet ettiğiniz kişiden hasta haklari savunma yazisi talep eder. Kanitiniz yoksa, çalışan hakli görülürse uyari bile almaz. Sadece savunma istenilen kişiyi o süre zarfinda strese sokar.

Herkes de ne çok nefret ediyormuş sağlıkçılardan.

Aynı sağlıkçılar şuan karantinaya bile giremiyorlar. Hasta hasta işlerinin başındalar. Sizin acımız var hastayız diyip bir kaç saat tahammül edemediğiniz o kurumlarda insanlar yıllarca çalışıyorlar. Sürekli acı dram. Bu insanların da bir hayatı var. O nöbet aralarında yaşamaya çalışıyorlar. Halk da öyle sevgi dolu ki anlatamam. Hergün kaç kere o sağlık çalışanları halk tarafından psikolojik şiddete maruz kalıyor. Yine o insanlar Sonra da haddini bildirdim diye gururla sağda solda anlatıyorlar. Aferim ne diyim. Kan almada bir hemşire belki günde 1000 kişinin kanını alıyordur. 500 tane laf işitmiştir. Beceremiyceksen almaa elinde çok ağır. Kim koyuyor sizi buralara. paranızı biz veriyoruz. Başkası alsın. Yuh 2 kere deldin. Acemi bu. Vs. Vs. Çarşaf olur uzatmayayım. Sonra bir kere de o hemşire patlar olay olur. Çünkü sağlıkçı olunca insanlıktan siliniyorsunuz. İnsan kadrosundan çıkarılıyoruz sanırım. Çünkü onlar hasta sende psikologsun. Tabi o kanlar alınır. İnsanların işi görülür. Bonus olarak da hakaret. Ohh çok güzel yapıyorlar. İnsanlar da sağlıkçılara had bildirince bir mutlu oluyorlar anlatamam. Bak mutlu ediyoruz insanları işte. Biz mi biz önemli değiliz. Sıkıntı yok.

Kimse demez en çok psikolojik sözel fiziksel şiddete maruz kalan kurumlar sağlık kurumlarıdır. Ama sağlıkçılar sinirlenemez. Çünkü o da memur o da memur. Bir öğretmen iki veliden hakaret duysa ortalığı ayağa kaldırıyor. Bir hemşire günde belki 10-15 tane hakaret işitir. Sesini çıkaramaz. Çıkarırsa olay olur. İnsanlar da çok kibar maşallah keşke sağlıkçılara da olsalar. 10 yılını dolduran çoğu sağlıkçı emeklisini bekleyemeden dayanamayıp istifa ediyor. O noktaya getiriliyor ama patlarsa sıkıntı.

Bir kedinin bile üstüne birkaç kere bassanız gelir sizi cırar ama bu sakinlik beklentisi muaazzzam.

Şurda yaptığınız genelleme bile sağlıkçılara sözel şiddettir. Bu yazdıklarımı konu sahibine değil genelleme yapan çok sevgili kk üyelerine yazdım. Konu sahibi şikayet edebilir. Bende ederdim. Çünkü Uslüp her yerde üsluptur. İlk wp den atayım vs. Yumuşak bir konuşma yapıp ikinci de çıldıran kadının da neden çıldırdığını da ayrıca merak ettim.

Özetleyebildiğim kadar özetleyeceğim hanımlar.
Staj için heyet raporuna ihtiyacım vardı, işlemlerimi hallettim bir tek kurul imzası kaldı.
Normalde yarın stajım var. Bu sabah hastaneyi aradım raporu sormak için, çıkmadı ama wp den foto yollayalım dediler ( ne fotosu bilmiyorum artık ). Bende okuldaki imza vs. İşlerini hallettim, staj yapacağım hastaneyi aradım, kesinlikle kabul etmediklerini söylediler.
Stajım zorunlu, ders yerine geçecek, devamsızlık yapmama lüksüm yok, bu dönemde son dönemim mezun olacağım inşallah.
Bende tekrar raporun çıkacağı hastaneyi aradım, “ wp den kabul etmiyorlarmış, stajım zorunlu, devamsızlık yapma lüksüm pek yok acaba ne zaman toplanacak kurul, e devletten kontrol edebilir miyim raporu” demek için. Daha wp den kabul etmiyorlarmış dememe kalmadan karşıdaki kadın deliler gibi bağırmaya başladı sen arayamazsın burayı diye ama nasıl bağırıyor, okuldayım, okulun kafesinde oturuyoruz arkadaşımla şok olduk. Yan masadakiler falan bakıyor, düşünün nasıl bağırıyor. Deliler gibi inanamazsınız. Şok olursunuz. Hiç ama hiç üslubumu bozmadım ve sesimi çıkarmadım ne zaman çıkar raporum dedim bilmiyorum ne zaman çıkarsa çıkar gibi ileri gibi şeyler söylemeye devam etti ve bu şekilde kapattı telefonu.
Şimdi ben bu kadını şikayet etmeye karar verdim. Amacım çok net bir şekilde bu kadınla uğraşmak. Kendini bilmez, bu yaşına kadar kendini eğitememiş ve terbiye edilememiş bu insanla bende muhatap olmayı istemezdim. Ben niye durup dururken hayat zaten bu kadar zorken bir de böyle daha da sıkıcı bir duruma getiren insanlarla uğraşayım ki ?
Cimere şikayet etmeyi planlıyorum ama başka önerileriniz var mı hanımlar ?
Cimere yaz direkt üslubunu şöyle. Zaten kayır oluyirdur bakarlar. Ayıp ya

Back
X