• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane çalışanının terbiyesizliği

Çünkü isi dustugu icin o an ona muhtac olana kum torbasi, stres topu muamelesi yapmak, daha kolay. Isin düştü ya, mecbursun onunla bi sekilde halletmeye.
Evet aynen oyle. Kendilerine mecbur cani burnunda insanlara resmen it kopek muamelesi yapiyorlar. Valla bana oyle davranani ben de azarliyorum 🤷🏼‍♀️
Bundan seneler evvel eşim ameliyat oldu.Acil bir durum vardı,hemşireler odasına gittim ve bir bakabilirmisiniz diye rica ettim Hemşireler o anda çay kahve eşliğinde muhabbet ediyordu ve bana ben sizin bölümün hemşiresi değilim,git ona söyle diye bir bağırdı kadın,o anda kendimi zor tuttum.Eşimin ablası da o hastanede hemşire ama o anda doğum iznindeydi.O anda zaten psikolojim bitik bir durumdaydı ve o tavır beni o kadar üzdü ki anlatamam.
Gecmis olsun, ne yazik ki bir cogu boyle ve ayni seyi ozel hastanedeki hemsireler yapma luksune sahip degil. Burada sorun genelde devlet hastanesi calisanlarinin denetiminin yeteri kadar yapilmamasi

yahu ihtiyaç olmasa aramazdın zaten zor durumdasın ki aradın. sağlık bakanlığına kadar gidin valla terbiyesizliğe bak :(

Ne kadar yanlış bir tutum. Hakkınızı savunun kesinlikle. Alttan alınabilecek bişey değil bu ne yazık ki.

Bundan seneler evvel eşim ameliyat oldu.Acil bir durum vardı,hemşireler odasına gittim ve bir bakabilirmisiniz diye rica ettim Hemşireler o anda çay kahve eşliğinde muhabbet ediyordu ve bana ben sizin bölümün hemşiresi değilim,git ona söyle diye bir bağırdı kadın,o anda kendimi zor tuttum.Eşimin ablası da o hastanede hemşire ama o anda doğum iznindeydi.O anda zaten psikolojim bitik bir durumdaydı ve o tavır beni o kadar üzdü ki anlatamam.
Verilen tepki hoş değil, ben olsam kalkar hemen ilgili birimin hemşiresini arardım. Maalesef birimdışından biri müdahale edince bu defa personeller arası sıkıntı oluyor. Benim işime ne hakla karışıyorsun karmaşası. Siz sadece yüzeysel görüyorsunuz ama tabiki siz de haklısınız, benim çalışma motivasyonum hep pozitifliktir lakin bazen bazı anlar öyle hastalar geliyor ki düşük mod sonraki hastalara da yansıyor ister istemez.

Verilen tepki hoş değil, ben olsam kalkar hemen ilgili birimin hemşiresini arardım. Maalesef birimdışından biri müdahale edince bu defa personeller arası sıkıntı oluyor. Benim işime ne hakla karışıyorsun karmaşası. Siz sadece yüzeysel görüyorsunuz ama tabiki siz de haklısınız, benim çalışma motivasyonum hep pozitifliktir lakin bazen bazı anlar öyle hastalar geliyor ki düşük mod sonraki hastalara da yansıyor ister istemez.
Keşke uygun bir dille söyleseydi o anda bunu,bazıları gerçekten çok ilgili ve idealist.Benim de çok sağlık çalışanı yakınım var.Uslüp sadece sağlık alanında değil,her alanda çok önemli.

Keşke uygun bir dille söyleseydi o anda bunu,bazıları gerçekten çok ilgili ve idealist.Benim de çok sağlık çalışanı yakınım var.Uslüp sadece sağlık alanında değil,her alanda çok önemli.
Ben sağlık alanında olmasına daha önem verir ve isterim. Diğer kamu kurumlarına da insanların işi elbet düşüyor ama hasta-çaresiz-üzgün olan insanlara karşı daha dikkat edilmesi gerektiğini savunurum. Oğluna gelin arayan teyzeler haricinde kimse keyfinden gelmiyor maalesef. Herkesin acısı yarası sancısı var.

Özetleyebildiğim kadar özetleyeceğim hanımlar.
Staj için heyet raporuna ihtiyacım vardı, işlemlerimi hallettim bir tek kurul imzası kaldı.
Normalde yarın stajım var. Bu sabah hastaneyi aradım raporu sormak için, çıkmadı ama wp den foto yollayalım dediler ( ne fotosu bilmiyorum artık ). Bende okuldaki imza vs. İşlerini hallettim, staj yapacağım hastaneyi aradım, kesinlikle kabul etmediklerini söylediler.
Stajım zorunlu, ders yerine geçecek, devamsızlık yapmama lüksüm yok, bu dönemde son dönemim mezun olacağım inşallah.
Bende tekrar raporun çıkacağı hastaneyi aradım, “ wp den kabul etmiyorlarmış, stajım zorunlu, devamsızlık yapma lüksüm pek yok acaba ne zaman toplanacak kurul, e devletten kontrol edebilir miyim raporu” demek için. Daha wp den kabul etmiyorlarmış dememe kalmadan karşıdaki kadın deliler gibi bağırmaya başladı sen arayamazsın burayı diye ama nasıl bağırıyor, okuldayım, okulun kafesinde oturuyoruz arkadaşımla şok olduk. Yan masadakiler falan bakıyor, düşünün nasıl bağırıyor. Deliler gibi inanamazsınız. Şok olursunuz. Hiç ama hiç üslubumu bozmadım ve sesimi çıkarmadım ne zaman çıkar raporum dedim bilmiyorum ne zaman çıkarsa çıkar gibi ileri gibi şeyler söylemeye devam etti ve bu şekilde kapattı telefonu.
Şimdi ben bu kadını şikayet etmeye karar verdim. Amacım çok net bir şekilde bu kadınla uğraşmak. Kendini bilmez, bu yaşına kadar kendini eğitememiş ve terbiye edilememiş bu insanla bende muhatap olmayı istemezdim. Ben niye durup dururken hayat zaten bu kadar zorken bir de böyle daha da sıkıcı bir duruma getiren insanlarla uğraşayım ki ?
Cimere şikayet etmeyi planlıyorum ama başka önerileriniz var mı hanımlar ?
Kesinlikle etmelisiniz insanlar şaşırdı artık gerçekten

Ben isim geregi bir cok devlet kurumuna girip cikiyorum. Kimse kimseyi onlar kadar azarlamiyor, azarlamadan isini yapanlar istisnadir ama istisnalar da kaideyi bozmaz biliyosunuz
Bir sürü farklı şehirde oranlama yapabilecek kadar fazla personelle mi muhatap oldunuz? Ben de genellikle eğitim sektöründe çürük elmaları karşılaşıyorum. Ama tüm öğretmenlere genelleme yapsam hoş olmaz.

Evet aynen oyle. Kendilerine mecbur cani burnunda insanlara resmen it kopek muamelesi yapiyorlar. Valla bana oyle davranani ben de azarliyorum 🤷🏼‍♀️

Gecmis olsun, ne yazik ki bir cogu boyle ve ayni seyi ozel hastanedeki hemsireler yapma luksune sahip degil. Burada sorun genelde devlet hastanesi calisanlarinin denetiminin yeteri kadar yapilmamasi
Valla devlet hastanesinden özele geçen doktorun bile tavırları farklı oluyor. Bunu bizzat deneyimledim.Devlet Hastanesi'nde yüzüme bakmayan adam ozeldeki muayenesinde hoşgeldiniz osirius hanım size nasıl yardımcı olabilirim diye ayağa kalkarak muayeneye basladi:kızgın: herkesin aynı hizmeti almaya hakkı var. Parayı basanla devletin sağladığı hizmeti alanın arasında fark olmamali. Hastane calisanlarini tenzih ederek söylüyorum ki bazıları doktorlardan bile fazla yetkiye sahip olduğunu düşünerek hastane sahibi gibi davranıyor. Başhekimin böyle egosu yoktur,ayağı yerden bir karış yukarda yürüyor bir haller hareketler. Devlet Hastanesi'ne tövbe etmiştim ki bazen gitmek durumunda kalıyorum onda bile geriliyorum

Hastane yönetimi, personelini kollayabilir. Bizim bölümde de psikolojik rahatsızlığı olan biri vardı. He he deyip geçiyorlardı. Seslerini geç de olsa çıkarttılar ve sürdüler personeli.

O personel bir daha benzer tavırla yaklaşırsa elinizde delil de olsun. Bence bu kadarına da gerek kalmaz. CİMER'e şikayet yeter ona. Bir süre konuşmalarına dikkat eder. Surat yapar size en fazla ama burnu sürtünmüş olur.

Bir sürü farklı şehirde oranlama yapabilecek kadar fazla personelle mi muhatap oldunuz? Ben de genellikle eğitim sektöründe çürük elmaları karşılaşıyorum. Ama tüm öğretmenlere genelleme yapsam hoş olmaz.
15 senelik avukatim. Adliyeler, tapu mudurlukleri, emniyet, jandarma, hastaneler, liman isletmeleri, sgk mudurlukleri ve baska bir suru kurum. İkna oldunuz mu bilmiyorum, oyle bir zorunlulugum da yok ama popomdan element uyduruyormusum gibi bir muameleyi de kabul etmem

Ben sanirim saglik bakanligina sikayet edip geri donus almistim gecen sene. Ilgili kisi uyrailmisti. En azindan bir dahaki sefere daha dikkatli olur.

Malesef böyle kendini bilmezler çok, ve yine malesef hiç de bişey olmuyor şikayet edince.
Sağlık ocağı canlisi diyebilirim ancak, okumus Dr olmus, baska da bisey olamamis.
Muayene de öksürdüm diye cik odadan hsta hasta gelip beni de hasta ediyorsunuz demişti bana :D
Pardon manava mi gidelim, kasaba mi.
Daha covid falan da yoktu yani.

Neyse psikolojisi bozuk insanlar hayatin her alanında malesef.
Siz yine deşarj olmak için şikayet edin, ama malesef bisey olacağını hiç sanmıyorum :(
Ben saglik ocagi doktorunu sikayet ettim, donus almistim. Uyarildigini soylediler.

Ben benzer bir durumda nasıl gerildiysem siz şiddet görünce prim falan mı aliyorsunuz neden beni tahrik ediyorsunuz dedim
Olay da şu ki kızımın mide ağrısı sebebiyle acile gittik önce covit testi yapacağım diyor doktor hanım
Hayır diyorum ateş yok hiç bir belirti yok yapmayacaksınız
O zaman muayene etmem dedi
Öyle mi öyle
Yukarıdaki cümleyi kurdum devamında da
Neden sizden başkaları doktor olmaya çalışmış da olamamış gibi davranıyorsunuz dedim
Ardından daha hastaneden çıkmadan başhekime ve hasta haklarına şikayet ettim eve geldim il sağlık müdürlüğüne şikayet ettim sonrada cimere yazdım geri dönüş de aldım
Anlamadığım nokta şu bunu orada da söyledim ben doktorun yüzüne dedim ki sabah geliyorsunuz belli bir saate kadar mesai dolduruyorsunuz doğru mu doğru peki dedim bu mesaiye bir güzellikte doldurmak var bir de insanlara kötü olarak doldurmak var neden bir söyler misiniz niye? Sevmiyorsaniz yapmayın bu işi

Son olarak katılıyorum gerçekten birkaç arkadaşın da yazdığı gibi en fazla bu şekilde davranış sağlık sektöründe maalesef

Ben benzer bir durumda nasıl gerildiysem siz şiddet görünce prim falan mı aliyorsunuz neden beni tahrik ediyorsunuz dedim
Olay da şu ki kızımın mide ağrısı sebebiyle acile gittik önce covit testi yapacağım diyor doktor hanım
Hayır diyorum ateş yok hiç bir belirti yok yapmayacaksınız
O zaman muayene etmem dedi
Öyle mi öyle
Yukarıdaki cümleyi kurdum devamında da
Neden sizden başkaları doktor olmaya çalışmış da olamamış gibi davranıyorsunuz dedim
Ardından daha hastaneden çıkmadan başhekime ve hasta haklarına şikayet ettim eve geldim il sağlık müdürlüğüne şikayet ettim sonrada cimere yazdım geri dönüş de aldım
Anlamadığım nokta şu bunu orada da söyledim ben doktorun yüzüne dedim ki sabah geliyorsunuz belli bir saate kadar mesai dolduruyorsunuz doğru mu doğru peki dedim bu mesaiye bir güzellikte doldurmak var bir de insanlara kötü olarak doldurmak var neden bir söyler misiniz niye? Sevmiyorsaniz yapmayın bu işi

Son olarak katılıyorum gerçekten birkaç arkadaşın da yazdığı gibi en fazla bu şekilde davranış sağlık sektöründe maalesef

Covid testi gerçekten gerekli olamaz mı?

Back
X