hastane masrafı bir soygun :(((( 500 tl üzeri masraf çıktı

Happy Meal

Rabb'im sana emanetiz.
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
2.156
1.185
248
arkadaşlar 70 gun boyunca regl olamadım 3 sefer evde yapılan idrar testi 2 sefer de kan ile gebelik testi yaptım negatif çıktı dr a gittim 64.günümde ultrasonla baktı bi tahlil daha istedi (kan) jimerde muayene ücreti 120tl verdim 25 tl kan tahlili yaptırdım bi da ilaç verdi söktürücü onu aldım kullandım adetinin 3. günü gel dedi gittim 180 tl hormon testine verdim ve dr um sunu söledi.bu arada 2 ay önce bi hormon testi daha istemişti benden ona da 180tl vermiştim ve bişey çıkmamıştı.drum dedi ki sıkıntı yok iyisin denemeye devam :s neredeyse maaşımın tümü bu şekilde gitti kızlar deliricem.tamam kötü bişey çıkmadığına memnunum ama neden böle ya dr uma dedim beni,m durumum pek musait değil bi devlet hastanesinde yaptırsam getirsem dedim evet ama benim istediklerimi nerden bilcek o hastane dedi dr hanım dedim siz bana yazıp veridinizya ben onu laboratuara vericektim onlara bakıcaklardıya onla gideyim dedim.devlet hastanesi o şekilde kabul ediodu tekrar muayene istemeden ama doktorum kabul etmedi.yani durum bu bunun yanında bir sorum daha olacak.hamilelik süresi boyunca çok fazla dr muayenesi oluomusun ve her seferinde yeniden muayene üsreti veriliyormu bilmiyorum ama açıkçası ben hamileliğimi özelde yaşamak istiyorum fakat kayınvalidem (onların durumu gayet iyi) zübeydehanım doğumevinden bi dr buluruz devlette olsun devlet her zaman daha iyi filan diyo.sizde öyle mi yapmalıyım.zübeyde hanım doğumevi hakkında bilgisi olan var mı?çok baştansavma bir yer diye duymuştum çunku.hadi bana bi yardım lütfen

Sanırım Ankara da yaşıyorsunuz.Zübeyde Hanım etlik den bahsediyorsanız ben bir kere gittim,bir daha asla dediğim bir hastane.Sadece bir muayene ve ultrasona girmek için tüm günüm gitti,tıklım tıklım ve hijyenden eser yok.

ozele gıdersen bır dolu bır bos oluyor.yanı bır muayenede verıyosun ucretı ıkıncıde vermıyorsun.tabı bırsuru testte var hamılelık boyunca.soyledıgınız dogumevını bılmıyorum maalesef ona yorum yapamıcam

bursada yaşıyorum bursa zübeydehanım doğumevi bahsettiğim...devlet hastanesi yani...

işe yeni girdim henüz başlatmadılar eşim de bağkurlu ödemeleri malesef aksadı dolayısıyla güvencesiz oldum

sosyal güvencen olmadan özele gitmek gerçekten masraflı
keşke bu testler için devlete gitseydin.
geçmiş olsun önemli olan birşey çıkmaması.
inşallah en kısa zamanda sigortanı yaparlar.

Bursa sanırım diyecektim, öyleymiş..
3. ayıma kadar 4 dr değiştirmiştim ve hastanedeki tüm dr'ları denemiştim (inegöldeyim)
Sonra 6. aya kadar özel muayenehanesine gittim bi dr'un (özeller vardı o zaman)
Kasılmam oldu gittim, kadın "bana sorumluluk yüklüyorsun" dedi tersledi. Özel dr'um değil misin dedim, kızdım çıktım..
Hastanenin doğum katı da kapalıydı virüs muhabbeti vardı..
Özele gitmicem dedim asla!! Öyle kızdım ki..
Görümcem Zübeydede yaptı doğumunu, gayet iyi demişti.. Lüks olmasa da ilgi falan güzel dedi..
Yenidoğan ünitesi var, çocuk dr falan var..
Gittim, çatır çatır doğurdum masrafsız ve memnun da kaldım inan ki..
Özelde olsa yine ben yırtınacaktım sonuçta

Üstelik bir diş hastanesinde çalışıyorum ve kesinlikle devlet hastanelerinin laboratuvarlarının daha güvenli olduğuna inanıyorum..
Artı ben hemşire falan değilim, ama hemen hemen herkes de bunun doğruluğunu onaylıyor sağlık personeli olarak..

Hakkınızda hayırlısı olsun, gönlünüze göre bulun inşalah doktorunuzu..
Bir de gaza geldim, çok uzattım kusura bakmayın :)))

çok tşk ederim bu konuda beni çok rahatlattınız.bende sanırım öyle yapacağım.eşimde diyorki zübeydehanım doğumevinin drlarından birinişn özel muayenesine gideriz doğumu hastanede yaparsın diyor.bakalım kısmet.daha hamilelik yok.olmadan bunları düşiünüyoruz bizde

bir ağrı kesıcı 15 lıraya maal oluyor sız yıne ıyı kurtulmuşsunuz onca teste

hasta olmamaya çalışcaz başka çare yok

Arkadaşım Rabbim tez vakitte hayırlısıyla doldursun kollarını.

Hastane meselesine gelince. Bir dolu bir boş olayı yok.. Randevundan sonra ilk 10 gün içinde tekrar gidersen ödeme yapmıyorsun ama 11, gün yeniden ödeme yapıyorsun. İlk zaman kese görme kalp atımı derken 1 ayda 2-3 kez gidiyorsun. Doktorun insafına kalmış 10 gün içinde çağırırsa ne ala 11.gün muayneyi ödersin. Onun dışında 3-4 haftada bir yine doktoruna bağlı bu süre aylık kontrollerin olur.. Birde arada yapılan kan- idrar tahlilleri var. Ve tabii ikili üçlü testler yapılıyor. Yani güvencen varsa bir nebze..

Senin doktoruna gelince biz bu tarz tahlilleri devlette yaptırıyoruz doktor kabul ediyor keşke diretseydin sağlık ocağında bile hormon tahlilleri yapılıyor yazık olmuş parana..

Geçmiş olsun..

Son düzenleme:
o testleri size yazıp verseydi ücretsiz devlet hastanesinde yaptırırdınız ne uyuz bir doktormuş, hoş özeldekiler öyle benim ultasonum yeni çekilmişti (kist vardı bende ameliyat için gitmiştim yapıyolarmı diye) diyorum ultrasonum var yok dedi yat ben bakıcam bi güzel parasını aldı şukadar kistin var dedi (sanki ben bilmiyorum) ama biz ameliyat yapmıyoruz dedi yolladı beni neyse gene devlet hastanesine gittim mis gibi ameliyatımı oldum sana tavsiyem iyi bir devlet hastanesinde doktor bulman

katiecim şu ilaç meselesine hiç girmeyaa neyseki ilaç içmekten nefret ediyorum 1,5 tllik ilaca 15 tl veremem hiç

artık özel hastanelerdeki tutum bu galiba benim doktorumda bana dışardan tahlil istemiyorum dedi zaman kaybı oluyormuş falan 2 kan tahlili istiyo 180 tl tarama testlari 200-300 sosyal güvencem olduğu halde...baktık bizi aşacak devlet hastanesini deneyeceğim

arkadaşlarım yazdığınız kıymetli cevaplarınız için çok tşk ederim.beni büyük ölçüde fikir sahibi yaptınız.dualarınız için ayrıca çok tşk ederim.son reglimden bu yana bugün 7gün.yeni süreç yavas yavas gelio.bazen bugünlerde sex yapmak mecburiyet gibi hissettiriyor.benim için buyuk mutluluk çunku bebek ucunda ama eşim inşallah görev gibi hissetmiyordur.bununla ilgili bir şey söylemiyor yani rahatsızlık ya da huzursuzluk göstermiyor.ama yeterince yorgun geliyor.bende hadi bakalım dediğimde sanki görev gibi hissedecek gibi geliyor.1kez söyle olmuştu.ona yakınlaşmıştım sonunun nereye gideceği belli şekilde ama çok yorgunum erken kalkıcam demişti.ama bugun o günlerden dediğimde heee tamam o zaman deyip benimle olmuştu bir başka sefer de bir sonraki ay belki yine yakınlaştım sonu nereye gidecek belli bi şekilde yine çok yorgun ve uykusuzdu yarına bırakalım dedi yarın bi yere gittik öbür gün şehir dışına derken bi de kalmıştık hafta sonu orda akrabalarda neredeyse o aydan 4-5 gun kaybetmiştik.acaba diyorum ben bebeği ondan daha mı çok istiyorum.kan tahlili yaptırmaya gideceğimi bildigi zamanlarda hemen haber ver bana diyo heyecandan öluo ama bazen de nasipse olur zaten kendine bu kadar yukleme diyor.ama sanırım bunu su yuzden diyor ben ona beni heveslendirme olmayınca hayal kırıklığı yasıyorum o yuzden dur bakalım bi tahlil vereyim diyordum belkide beni üğzmemek için böyle yaklaşıyor bilemiyorum :s

Rica ederim estağfirullah..
Ama Bahar ya da Doruk da seçeneklerin arasında olabilir..
Çok çok memnuniyet duyuyorum, söylemek istedim.. Umarım kafanı karıştırmam...
Tabii ki düşüneceksin, öyyyyle normal ki :)))

Bir de diğer mesajında bahsettiğin konu çoook çok normal..
Artık düşünmeye başlıyorsun, göreve dönüşüyor (aslında kendimiz öyle hissediyoruz)..
Normalde gaaayet iyi giden bir cinsel hayat, çat diye duruveriyor
Hayırlı bir zamanda gönlünüze göre, sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah Rabbim

Doktorun istedigi tahlilleri sadece anlastigi laboratuvar mi yapabiliyormus? Dolandirma buradan basliyor. Tahliller icin size verdigi formla -tekrar muayene ücreti ödemeden- istediginiz laboratuvarda yaptirabilirsiniz. Tahlil ve testleri istedigine dair mutlaka bir kagit doldurup kaseli imzali vermek zorunda. Size veya laboratuvara. Saglik bakanliginn sitesinde online ihbar hatti var. Üsenmeyin yazin oraya hatta devlet hastanelerinin bu tahlilleri düzgün yapamadigini söyledigini de yazin. Meslegini düzgün ve dürüstce yapan dr arkadaslar üzerine alinmasin ama iste bu yüzden herkes doktorlara karsi önyargili.

çok tşk ederim herpsi çok doğru görev olduğu noktasında diğer başlıktan yazmaya devam edeceğim ama belirtmeliyimki görev de olsa bebek isteniosa öle ya da böle yapılacak artık kaçarı yok

haklısınız drun bana tahlillerini istediği testleri yazdığı kağıt kaşe ya da imzasız bi not kağıdına bi karalamaydı onunla gittim laboratuvara.haklısınız ki,hakkını savunmak duyarlı olmak gerekiyor.kimi zaman gerçekten sessiz kalınmamalı...

İnşallah en kısa sürede anne olursun canım.Özel hastahanede doktora kontrol olduktan sonra tahlillerini dışarıda yaptırabilirsin yaşadıgım şehirdeki özel has.doktorlar illa burada yaptıracaksınız demiyorlar testleri dışarıyada kabul ediyorlar sağlık ocagınada gidebilirsin artık bir çok tahlil sağlık ocagında da yapılıyor hormon tahlilleri falan yapılıyor.

Özel has.bir dolu bir boş olayı yok yukarıda bir arkadaşımızda açıklamış zaten ilk 10 gün için geçerlidir ilk 10 günde giderseniz ücret almazlar ama 11.gün giderseniz ücret alıyorlar.Talil ücretli alınabilir ilk 10 gün içinde Özel has.gittigim bir gün bir amca gelmişti kızıyla beraber doktoru bir ilaç vermiş ve bir hafta sonra hastahanye çagırıyor tabi ilk 10 gün dolmadıgı için ücret ödenmez ama bu amca 1ay sonra gelmiş ve görevli bayanla tartışıyor bir dolu bir boş olması gerek diye tabi yarım saat dil döktüler ilk 10 gün için geçerli diye.

vatandaşın belini büküp cebini doldurmak diye buna denir işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…