Hastanede başıma gelenler...

Allah Allah kasap gibiler
Hastaneden almaya bakin isimlerini.
Ne desem bilemedim ..
Ove ove bitiremedikleri saglik sistemimiz bu iste..
Aynen öyle gerçekten. Ali babanın çiftliği mübarek. Saat 15.45 oldu dün sonuç çıktı mı diye bi daha hideyim hem şunların isimlerini öğreneyim dedim danışmadaki adam kimse kalmadı dükkan kapandı erken gel diye kovdu beni. Ben anlam veremiyorum artık bazı şeylere gerçekten resmen yaşamaya çalışıyoruz.

Bimere yazın zaten cocugunuz için üzgünsünüz bide bunların tripleriylemi ugrasacaksınız

ahhh ahhh allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin
ne zaman gitsem ağlaya ağlaya çıkıyorum
insanca muameleyi unutmuşlar
Aynen. Bir de öyle bir şey ki kızımın takip ettiği doktor özel bir hastanede ancak akadeniz anemisi taşıyıcısı olduğu için özel bir tahlil gerekiyor onu da ya devlet hastanesi Ya da fakülte yapabiliyor. Resmen çaresiz kaldım.

Orda azarlayip çocuğu alsaydiniz hemen keşke. Oradan da dogggruuuuu başhekime. Yukardaki yoruma katılıyorum bazı hastaneler hakkaten kahvehane gibi iş bilmez ukalalarla dolu!
Bırak alma kan istemiyorum dedim devam etti ben de iğneyi gelişi güzel çekip çocuğumu ordan alamam ki. Başhekim yoktu ayrıca aradım onu da. Devlet hastenesinde burası oranın uzantısı dediler gidemedim.

benim yegeniminde basına gelmisti damarı bulamadı ısrarla hala ugrastı en sonunda baskası gelsin inat ettiniz beceremiyorsunuz dedik de gitti baskası yaptı bazıları cidden isi beceremiyor ustelik hassas bir meslek birde cocukdan alınıyor kan dikkat edilmeli ama her meslekte bulunuyor boyle tipler

Bimere yazın zaten cocugunuz için üzgünsünüz bide bunların tripleriylemi ugrasacaksınız
Aynen öyle. Ya hani elim kolum kalkmıyor canım sıkkın derler Ya doğruymuş. Yemin ediyorum size elim kolum kalkmıyor bugün inanılmaz kötüyüm. Bir de korktu kızım hep kucağımdaydı tükendim sabaha kadar.

Ben daha önce sağlık ocağında çalışan hemşireyi sağlık bakanlığına şikayet etmiştim. Adını da bilmiyordum. Gün, saat, eşkal tarifi verince buldular.Haftada bir arayıp şikayetimle ilgili neler yapıldığını öğrendim. 3 hafta sonra yazılı kınama cezası almıştı. Peşini bırakmayın.

Gerçekten mi? Şimdi rahatladım
Ben d en her hafta arayacağım. Cok tşk ederim yorumunuz için.

Ya kıyamam bebekmis. Benim bir defasında damarı bulamadılar.Kolu sika sıka kan çıkardılar. Sonra o kan testi çıkmadi kan bozulmuş . Kan alan hemşireler dedi bunu ..Zaten canım yanmış kolum mosmor plmusbagirdim bi kan bile alamayacaksanız niye bursa calisiyonuz dedim.Beceriksizler dedim çıktım.Doktora da gidip anlattım. Ama olan koluma oldu nasıl ağrıdi

rahmetli annemi bir operasyon için götürmüştük
elinden damar yolu açacaklardı
annem çok hastaydı ve damarları çok zor bulunuyodu
neyse zorla dele dele buldular
sonra o hortumun bağlı olduğu bir askı vardı tekerlekli (serumun takıldığı)
ondaki başka bir hortumu da başka kadına takacaklardı
hemşire öyle bir çekti ki askıyı anneciğimin damarını nerdeyse parçalayıp çıktı elindeki iğne

zaten kadıncağız konuşamıyo bağırdı artık canı nasıl yandıysa

hemşire hanım da pişkin bir şekilde ayy görmedim diyo
ben tepki gösterince doktor geldi taktı tekrar
elletmedim bi daha hemşireye

hata her zaman olur ama neden bi özür dilemiyor?
bu kadar sert olmaya gerek var mı?
empati yapılsın demiyorum, sağlık görevlisi hastayla empati yapacak olsa o işlemleri zaten yapamaz.
ama karşıdakinin de acı çeken, korkan, derdi olan hasta bir insan olduğunu unutmamak lazım.

duyarsızlaşma da bir yere kadar.

Öncelikle geçmiş olsun .
Kan damlası kullanamazsınız mı ?
Anamı olduğunu nasıl fark ettiniz benim de öyle bir sıkıntim var .
Kan damlaları dokunuyor bebeğime keçi boynuzu pekmezi veriyorum oda dokunuyor .
Ağlıyor sürekli ne yapıcam şaşırdım kaldım.
Yaşayan biri olarak sizden de bilgi almak istedim.

Kan zaten o şekilde alınıyor yani benim yiğenim var kan aldırdık yeni doğdu sarılık şüphesi vardı 5 günlükke gittik aynı o şekilde bir eldivenle bileğinden sıktılar tüpü de altına koydular damla damla o şekilde aktı ama bebek hareket halinde olduğu için tabii ki zor oluyor biz aldırırken de bebeği tutmama rağmen çok zorlandılar. Neden mosmor oldu onu da anlamadım ne kadar sürdü ki. Ayrıca renkleri bile önemli alelade bir renk aldılar diyorsunuz da tüpün hangi renginin ne için olduğunu siz biliyor musunuz ki hemşireye yanlış renkte tüpü aldı diyorsunuz. 1 yaşında çocuk hareketli olur kolay değl ki bu işler sağlıkçılar ne yapsa yaranamıyor zaten. Sağlıkçı değilim bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…