- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Bibim beğendiğini belli etmek ayrı, bir insanın kişisel bilgilerine erişebildiği için erişmek ayrı.Shotçum öyle diyorsun ama o taciz bu taciz şu taciz insanlar beğendiklerini nasıl belli edicekler hadi o nu geçtim burda milyon tane kadın beğendiği polis dr vs.. gibi bir çok kişiyi beğenip konu açtı nasıl ulaşabilirim diye herkes de yardım etti kimse taciz olarak görmedi ki bende görmüyorum çok da güzel sevimli geliyor herkese belki sen bile yazmışsındır o konulara![]()
Doktor, hemşire, hastabakıcı, resepsiyon görevlisi seni ekleyemez çünkü senin bilgin özeldir. Trafikte sana ceza kesen polis akşam facebooktan ekleyemez. Evine yemek getiren kurye cep telefonundan mesaj atamaz. Bu görevi kötüye kullanmaktır.
Konu açılsa burada, "jinekologumun yardımcısı kayıtlarımdan ismimi bulup instagramdan takip ediyor" dese ne derdin? Veya "eczacı sistemden cep telefonumu bulmuş mesaj gönderiyor" dese? Bunlar olması gereken şeyler mi?
Aleni bilgi diye bir şey vardır. Ben fuarda görevliyken yaka kartımda adım yazıyorsa, standın önünden geçen adam bulabilir beni. Doktorun reçetede adı yazıyorsa ben bulabilirim. Burada önemli olan hemşirenin konu sahibine ulaşması değil, nasıl ulaştığı.
Hasta bilgisi gizli bilgidir. Kimse kafasına göre hastanın bilgilerine ulaşıp kişisel amaçları için kullanamaz.