Hastanedeki bilgilerin alakasız kişilere ulaştırılması

Kızmakta haklısınız.Hasta gizliliği diye bir şey var.İlk bende düşük yaşamıştım.Kızım'a hamile kaldıgım'da ; biraz büyüyene kAdar kimseye söylemek istemiyordum.gittiğim bayan doktorun annesi;gelinimizle tanışıyordu.o bayan doktor annesine;oda gelinimize söylemiş.Gelinimiz beni aradı;ben şaka yolluyla;reddettim.Çünkü eşimle ortak karar almıştık.iki taraf biraz bilmeyecek diye!!!
Ben doktor'a cok sinirlendim.hasta doktor gizlili var diye!!!mesaj attim kibarca.Ben hemen soylemeyi dusunmuyordum.anneniz soylemis bende yanlis bilgi oldugunu soyledim v.s yazdim.oda nazik bir mesaj atti ozur anlamina gelen.ama bir daha o doktor'a gitmedim.

Çok haklısınız. Lutfen bunu yanına bırakmayın. Güzel oneriler verilmiş. En iyisi önce gidip hastanede bir güzel rezil etmek olacak. Sonra başhekimlik. Sonra da savcılığa... Dava delil olmadan leyhinize sonuçlanmasa o kişiye güzel bir ders olur.

Öncelik hastaneye gidip rezil etmek olacak galiba
çok kızdım...direk hasta haklarının ihlali..gidip rezil edicem vs demeyin haklıyken haksız duruma düşersiniz..hastanede hasta hakları birimi vardır..oraya gidip şikayet kaydı oluşturun..gereğini yaparlar..

çok kızdım...direk hasta haklarının ihlali..gidip rezil edicem vs demeyin haklıyken haksız duruma düşersiniz..hastanede hasta hakları birimi vardır..oraya gidip şikayet kaydı oluşturun..gereğini yaparlar..
Bağır çağır rezil edemem zaten ama kocaman bi "sanane" demek istiyorum

Aslında o doktor da davayı haketmiş. Salak mı bunlar ya başka işleri muhabbetleri mi yok

Maalesef..hem hastasi olmaktan vazgectim.Hem de; dersini verdim.
Sizde soyleyen kisiye ben kalp sesini duyim ;hersey olumlu olsun sürpriz yapacaktım.neden soyledın dıyebilirsin iyilikle.

34beden bu ne boşboğazlık bu ne üzerine vazife olmayan işlere karışma isteği?

Yalnız bu çalışanın pozisyonu ne? Onu merak ettim. İşin peşini bırakmassanız hastane yönetimine taşırsanız kişi işinden dahi olabilir. Hastaya ait bilgileri 3.kişiyle paylaşmak suçtur.

Maalesef..hem hastasi olmaktan vazgectim.Hem de; dersini verdim.
Sizde soyleyen kisiye ben kalp sesini duyim ;hersey olumlu olsun sürpriz yapacaktım.neden soyledın dıyebilirsin iyilikle.
Önceki hamileliğimde kalp sesini duymaya gittiğimizde kürtajla sonuçlanmıştı, sürekli o günleri tepkileri hatırlıyorum daha dün yine kürtaj olduğumu gördüm. Süpriz yapmayı da düşünmüyordum açıkçası kv tarafına. Annem benim yurdışında tek başıma bu süreci geçireceğimi bilse kadın uyku uyuyamaz o çalışana bi açıklama yapmak zorunda değilim ama boşboğazlığının bedelini ödettirmek istiyorum

Öğrenmedim henüz pozisyonunu. Kaynımı görürsem öğrenip yarın tanışmaya gidicem. İşinden olmasıyla ilgilenmiyorum gerçekten olursa belki bütün hastaneye iyi bi ders olur.

Yaptigi tam anlamiyla etik disi.. medikal bilgilerinizi onayiniz olmadan 3. Kisilerle paylasamaz.. oncelikle alo 184 u arayip sabim sikayetinde bulunun.. sonra bimere mail atin... sabim sorusturma baslatir hemen

Bizim en cok sıkayet aldigimiz ve en cok yaptirima sahip sabim.. telefonla anlatacaksiniz. Bunun icin pztesiyi beklemenize de gerek yok.

Yaptigi tam anlamiyla etik disi.. medikal bilgilerinizi onayiniz olmadan 3. Kisilerle paylasamaz.. oncelikle alo 184 u arayip sabim sikayetinde bulunun.. sonra bimere mail atin... sabim sorusturma baslatir hemen
Nerde çalışıyorsunuz siz? Bu arada şikayet öncesi delil olsun diye gidip hem kaynımdan hem çalışandan bu tür bilgileri yaydığına dair video görüntüsü almak istiyorum. İnkar edebilirler, dava için delil lazım

Bizim en cok sıkayet aldigimiz ve en cok yaptirima sahip sabim.. telefonla anlatacaksiniz. Bunun icin pztesiyi beklemenize de gerek yok.
Bir de ciddi yaptırımları var mı sizin tarafınızdan? Milletimizin dedikoduculuğunun da bi ispatı işte. Sabim:sağlık bak.iletişim merkezi imiş öğrendim:) Allah kolaylık versin size de

Hocalarımız vaka sunarken dahi hasta adlarını paylaşmaz. Hem etik değildir hem de bildiğim kadarıyla suçtur. Üstelik herkes aman boş ver, bir şey olmaz demiş. Ama ya siz ve eşinizin planlamadığı bir hamilelik olsa ve çocuğu aldırmayı düşünüyor olsaydınız? Hamilelik ciddi bir durum bunu kişinin rızası dışında yayamaz. Siz çıkar çıkmaz telefona sarılıp müjdemi isterim mi dedi bu çalışan? Başhekimliğe şikayete gidin, daha sonra savcılığa giderek hastaneniz hakkında suçduyurusunda bulunacağım deyin. Ha inkar eder, telefon kayıtlarından çıkarsa bile içerik bilinmediği için ceza almayabilir. Ama akıllanır bir daha yapamaz, başhekim vs de iyice fırçalar. Kişinin rızası dışında ses kaydı almak suç sanıyorum. Bu yüzden video, ses kaydı gizli kamera kullanmanızı önermem. Kaynınız aleyhinizde şahitlik ederse kaybedersiniz sanırım.

Kaynım eminim öyle bi durumda aleyhime şahitlik eder. Hatıra niyetine çekiyoruz diyip konuşturmayı düşünüyorum kaynımı. Çalışanı da önce hastanede ziyaret edip ona söyletmeyi düşünüyorum yoksa direkt hastane müdürüne mi çıksam? Yanlış bir yol izlemek istemiyorum. Çok zorlu bi sınavım var 20 gün sonra en kestirme yoldan da halletmek istiyorum(dava konusundan vazgeçmiycem herhalükarda)

Bir de ciddi yaptırımları var mı sizin tarafınızdan? Milletimizin dedikoduculuğunun da bi ispatı işte. Sabim:sağlık bak.iletişim merkezi imiş öğrendim:) Allah kolaylık versin size de

Sikayet edilen biziz.. hicbir sikayet onemsiz kabul edilmiyor. Her sikayet icin savunma veriyoruz durum sizinki kadar ciddiyse sorusturma aciliyor.. bence hic cakit kaybetmeden iletisime gecin..

Sabim icin delil lazim degil. Onun yapmadigini kanitlamasi lazim.. siz su sahis yakinim olan su sahsa hamile oldugum bilgisini onayim ve rizam olmadan paylasmis ve bir sure gizli tutmak istedigim bilgi suan aile tarafindan biliniyor olup beni cok zor durumda birakmistir diye soyleyebilirsiniz.. deontoloji nizamnamesine gore saglik personeli kesinlikle riza olmadan hakkinizda bu tarz bilgileri paylasamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…