Hastanedeki bilgilerin alakasız kişilere ulaştırılması

Cidi anlamda can sıkıcı ve çirkin bir olayla karşılaşmissiniz.
Ben biraz daha vicdanibakiyorum olaya . Sanki müjde vermek istemiş gibi geldi. Tamam paylaşmaması lazımdı ama yapmış bi eseklik. Şimdi işinden edip zor durumda bırakmayın gidip konuşup korkutun derim ben. Tabi son karar sizin ama işinden olursa mağdur olacaklar varsa o kişilerin durumu üzücü olur

Sevgili burbuk burbuk
Hamileliğim süresince yurtdışında, çok zorlu bi bölgede tek başıma olacağım, eşim de olmayacak yanımda. İnsanlar destek olmak yerine kazan gibi ağızlarıyla köstek olacaklar(akrabalarımı kastediyorum ve eminim bu konudaki tavırlarından)..annem uyku bile uyuyamaz çok merak eder. Doğumuma bile gelememe ihtimali var aklı kalır kadının. Kürtaj oldum, kürtajdan ziyade akraba ve arkadaşların tepkisi mahvetti. Allah korusun tekrarını yaşarım korkusuyla kabuslardayım. 20 gün sonra çok önemli bir sınavım var konsantrasyonum dağıldı. Kv lerdeyim mecburiyetten. Ağızları iki dakka kapanmıyor bi de bunu öğrenirlerse(ki öğrenmişlerdir) benim kafa iyice kazan olacak. Zaten dünden beri 1 gram yer kalmadı. Ayrıca kem gözlerden çok korkuyorum.
Bir de eminim bu çalışan sadece hamilelik değil başka özel bilgilerini de paylaşıyordur insanların. Belki bütün çalışanlar adına caydırıcı olur mahkeme süreci

yapmaması gerekrdi . ama eğer arkadaşı flnsa bnce gayet normal söylemesi .. bunu biliyorsan senin tedbiri alıp başka hastaneye gtmen gerekrdi. ha 3 ay önce ha 3 ay snra öğrenmşler. boşversene..

Yaa bu kadar rahat olmayın allah aşkına. Kural var ceza var yasa var. Bunlar boşu boşuna çıkmadı herhalde. Bir coklarinin böyle şeylerden canlari yandı da öyle çıktı bunlar. Kadincagiz bir tane işini haddini bilmez memur yüzünden magdur olmuş. Onda da onu sucluyorsunuz.
Bu memurun işten atılması gerekir. Çok ciddi bir konu bu.

Yaa bu kadar rahat olmayın allah aşkına. Kural var ceza var yasa var. Bunlar boşu boşuna çıkmadı herhalde. Bir coklarinin böyle şeylerden canlari yandı da öyle çıktı bunlar. Kadincagiz bir tane işini haddini bilmez memur yüzünden magdur olmuş. Onda da onu sucluyorsunuz.
Bu memurun işten atılması gerekir. Çok ciddi bir konu bu.
Her durumda konu sahibini suçlayacak yorumcular çıkıyor. Ben dikkat etmemişim. Arkadaş ne bileyim ben çalışanın kişisel bilgilerini kaynıma yetiştirdiğini hem bilsem bile bu benim tedbirli(!) davranıp başka hastaneye gitmemi mi gerektirirmiş? Çok acayip:KK47:

Hastanın tıbbi ve kişisel bilgilerinin gizliliği hukuk sistemimizde hasta hakları çerçevesinde ele alınmaktadır. bimere şikayet edersen ciddi bir soruşturma geçirir. Burda senin hakkının ihlali söz konusu. Bazı arkadaşlar boş bogazlık etmiş, ayıp etmiş falan demişler. Bu durum bu kadar basit değil. İş ahlakı çöpe atılmış, yasalar çiğnenmiş.

nasıl ispatlayacaksın?ıspat yoksa suç da yok, kafanı takma böyle şeylere, ilk 3 ayda bebeğin organları oluşuyor, maazallah bir sıkıntı olur, herşeyi unut ve bebeğine odaklan bence

kızlar hamileyim, hamileliğimi bikaç ay akrabalara söylemeyi düşünmüyordum. Öncesinde düşük yaptım, birsürü abzürd tepkiyle karşılaştım. Hamileliğim süresince de iş dolayısıyla yurtdışında tek kalacağım. Hem annemi merakta,uykusuz bırakmamak vs vs gibi bir sürü nedenden söylemeyecektim ki.. Hastane çalışanı kaynımı arayıp sizin gelin hamile demiş..sinir oldum, biçok şey de üstüste geldi daha bi sinir oldum
Dava yoluyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen? Sonuna kadar götürmesem de gözünü korkutmak istiyorum, insanların özellerini ilçeye yaymaktan vazgeçerler belki
mahremiyet hakki diye bir sey var ilk once hasta haklarina olmadi bas hekimleye sikayet edin mahremiyet hakkim hilal edildi deyin dava edicem hastaneyi ve saglik bakanligina dilekce yazicam deyin hastanede ortalik karisacaktir tahminim birde o calisan memurmu yoksa calisan tibbi sekreterleden mi isci sinifinda olan ben de tibbi sekreterlik yaptim bir donem ordan biliyorum

memursa bas hekimlik iyi bir firca atar veya surulebilir tibbi sekreterse mumur olmayanlardam isinde olabilir ben hastanede calistigim dönemde kac kisinin tanidiklarim nelerini biliyorumda kimseye soylemedim niye hem kendimi riske atayim o kisinin ozel hayatina burnuma sokayim beni ne ilgilendirir

davayla falan ugrasma eminim senin sikayet etmem o calisinin başını ağrıtır mahsus dava edicem de ki hastanede ortalik bir güzel karissin o çalışan hop oturup hop kalksın biraz diken üstünde oturur eminim bir daha olse yapmaz artik memur degise isten cikartirlar zaten menursa ya sürülür ya hakkında soruşturma açılır yada başhekimlik iyi bir fırça yer

Cidi anlamda can sıkıcı ve çirkin bir olayla karşılaşmissiniz.
Ben biraz daha vicdanibakiyorum olaya . Sanki müjde vermek istemiş gibi geldi. Tamam paylaşmaması lazımdı ama yapmış bi eseklik. Şimdi işinden edip zor durumda bırakmayın gidip konuşup korkutun derim ben. Tabi son karar sizin ama işinden olursa mağdur olacaklar varsa o kişilerin durumu üzücü olur
size bir olay anlatayim bunda yillar once hastanenin birinde o zaman 90 yillar adamin biri geliyor su hasta nerede yatıyor diye soruyor yani hangi odada yattığını soruyor ( Bu arada şimdi söylenmesi yasak Simdi hasta hakları söylüyor bunu sadece bunu belirttim Çünkü bu olaydan sonra yasaklanıyor görevli tıbbi sekreterliğin söylemesi hastanin nerede yaptığına dair bilgi vermesi) o tıbbi sekreter da diyor ki şu odada yattı diyor meger ortada kan davası varmış o yatan hasta öldürüluyor anladinizmi simdi her kural yasanmis bir olay nedicesinde koyuluyor Bilmem anlatabildim mi

size bir olay anlatayim bunda yillar once hastanenin birinde o zaman 90 yillar adamin biri geliyor su hasta nerede yatıyor diye soruyor yani hangi odada yattığını soruyor ( Bu arada şimdi söylenmesi yasak Simdi hasta hakları söylüyor bunu sadece bunu belirttim Çünkü bu olaydan sonra yasaklanıyor görevli tıbbi sekreterliğin söylemesi hastanin nerede yaptığına dair bilgi vermesi) o tıbbi sekreter da diyor ki şu odada yattı diyor meger ortada kan davası varmış o yatan hasta öldürüluyor anladinizmi simdi her kural yasanmis bir olay nedicesinde koyuluyor Bilmem anlatabildim mi
Ben olayı zaten anladım hanımefendi. İşim nedeniyle zaten gizlilik nedir, ihlali nasıl olur, kimlere bilgi verilir, kimlere bilgi verilmez bunların kanun maddeleriyle bilirim.
Ben olayda sadece sanki müjde verme havası varmış gibi sezdim. Karşı tarafı korkutun dedim. Ben olsam vicdan meselesi yapar ve işten attırmaya varacak durum yaratmazdım.
Olay çok çirkin ve yapılmaması gereken bir şey. Bunu anlamamak için kıt zekalı olmak lazım. Konu sahibi ister şikayet eder, ister etmez. Bu onun vicdanına kalmış bir mesele. Ben fikrimi söyledim.

Ben olayı zaten anladım hanımefendi. İşim nedeniyle zaten gizlilik nedir, ihlali nasıl olur, kimlere bilgi verilir, kimlere bilgi verilmez bunların kanun maddeleriyle bilirim.
Ben olayda sadece sanki müjde verme havası varmış gibi sezdim. Karşı tarafı korkutun dedim. Ben olsam vicdan meselesi yapar ve işten attırmaya varacak durum yaratmazdım.
Olay çok çirkin ve yapılmaması gereken bir şey. Bunu anlamamak için kıt zekalı olmak lazım. Konu sahibi ister şikayet eder, ister etmez. Bu onun vicdanına kalmış bir mesele. Ben fikrimi söyledim.
aslinda dava edicem falan hic gerek yok sadece hasta haklarina sikayet etse bile yeterli ama isinden etmeye gerek yok demissiniz ama su var bu bosbagoz çalışanin baska bir tanidigi psikatriye gidebilir yada genc bir kiz kadin dogumcaya gidebilir adet duzemsizligi vardir kizin kalkip birisin adini deliye cikardir diyerinin bilmemniye böyle düşünmek lazim

Bimer e sikayet yazabilirsin o kisinin hangi bolumde calistigini ogren once , hastane yonetimine de konuyla ilgili ilk basta sikayetini ilet.

Hktby Hktby ya da diğer arkadaşlar. Söz konusu kişi kadın doğumcunun yanındaki stajyer hemşire kızmış. Kaynım kızın ismini ve kim olduğunu söylemedi. Çaktırmadan eltimi arayıp ismini ve kadın doğumcunun yanında çalıştığını öğrendim. Soyadı, okulu ve diğer bilgileri kimseyle yüzgöz olmadan nasıl öğrenebilirim acaba?

aslinda dava edicem falan hic gerek yok sadece hasta haklarina sikayet etse bile yeterli ama isinden etmeye gerek yok demissiniz ama su var bu bosbagoz çalışanin baska bir tanidigi psikatriye gidebilir yada genc bir kiz kadin dogumcaya gidebilir adet duzemsizligi vardir kizin kalkip birisin adini deliye cikardir diyerinin bilmemniye böyle düşünmek lazim
Ben de şu bahsettiğiniz noktaya takılı kaldım. Başka polikliniklerde daha ciddi durumlar için yapabilir bu boşboğazlığı.

bu hemşirelere deontoloji dersi verilmiyor mu? Meslek etiğinden bahsedilmiyor mu?

Back
X