Hastanedeki bilgilerin alakasız kişilere ulaştırılması

Stajyer hemşireler sağlık Bakanlığının üvey evladıdır. Bakanlık hastanelerinde de özel hastanelerde de staj yapabilirler. SabiM bir şey yapamaz bence. Stajyer olduğunu okumadan yazmıştım o mesajı. Okulla bağlantıya geçebilirsiniz. Liseye gidiyorsa ilçeye yakın yerdir. Üniversiteye gidiyorsa bilemem. Hocası stajdan bırakır kesinlikle. 1 sene okılu uzar. Okuldan ithar alır. Hastane konuyu önemserse o hastanede staj yapamaz başka. Aile planlaması eğitimi verdiğimiz kişi hamile kalınca halk sağlığı hocamız stajımızı yakıyordu mesela ünde.

Stj hemsireler stj drlar intornler uvey vs degildir. Yök e baglilar saglik bakanligiyla alakalari yok. Beyaz kod veremezler bile! Biz durumu ogrensin ve bir daha tekrarlamasin diye sikayet etmesini onerdik. suan yaninda calistigi doktorun sorumlulugunda davranislari. Stajlara klinik bilgi icin gittikleri gibi etik konulari da ogrenmeliler. Stj tekrari yapar ama ogrenir boylelikle uzerine vazife olmayan seyler yapmamayi..

Dosyasina da isler mahremiyet neymis ogrenir.. aile meselesiyle ilgili yorum yapamicam su aralar bende de ayni sorunlar var. benim kv de oglunun vicdannina oynama ve aglama krizlerinde. Ben gorusmeme karari aldim..Kelin merhemi olsa kendi basina surermis diyip susuyorum :)
Ahahah ben benimkileri de dava edip arada çıkarıyım diyorum ama:p
Hastaneye de bildirimde bulundum, yazılı dilekçe de yazdım. Hastane yönetimi özür diledi ve geri dönüş yapacaklarını söylediler ama bakalım..

Üvey evlat derken sosyal hak yok,yemekler ücretli ve stajyer ücreti verilmiyor o anlamda söyledim. Şikayet etmesi gereken yer başhemşirelk ve okul yönetimi.

Terbiyesiz. Ona ne ya. CanıM hasta mahremiyeti var. Gevşek ağız alsın cezasını. Çalıştığı kuruma da 184 müydü bakanlığın şikayet hattı ara onları. Gerekli müdahaleyi onlar yapıyor. Dava işi uzun sürer bakanlık açar soruşturmayı. O kişi durup durup senin tahlil sonuçlarına mı bakıyor da biliyor sonucu.
Yaaa bi de soyisim benzerliğinden gidip araştırıp bulmuş. Üniv.1. sınıf küçük de değil. Hastane yönetimi şok oldu. Defaatle altını çizdiğimiz bir konudur diye ama olan benim sinirlerime oldu hiç olmadık zamanda birsürü gereksiz şeyle uğraşmak zorunda kaldım:(

Ben mi kaçırdım okumadım acaba Ünv 1. Sınıf olduğunu. 1. Sınıfta staj yok ünide. Gönüllü staj yapıyor sanırım...

Deontoloji görmeden stajını kabul edende kabahat. Siz peşini bırakmayın. Yarın tekrar arayın ne yaptınız diye.

Konu sahibi suan hakliyken kenara cekip kizi korkutup haksiz konuma gecsin diye akil vermeyin.. bakanlik bisey yapmaz ne demek suan saglik sistemi tamamen hasta memnuniyeti uzerinden isliyor bashekimlik sabim sikayetlerini cok onemsiyor.. rapor vermedigim hasta muayene etmedi diyerek sabimi arayip ilk defa sikayet edildigimde anlamistim ben prosedurun isledigini..
Ben de sabimden umutlu değildim ama bakalım. Tabi ki hiçbir şekilde muhattap olmayı düşünmüyorum. Yanlız haftaya kontrolüm var kalp atışı için. Önceki hamileliğimde kalp atışı için gittiğimde kürtajla sonuçlanmıştı iyice karabasınım oldu doktora gitmek:( walla köy usulü hiç doktora gitmeden zaten yanlız yaşıycam evde doğuruyum diyorum:anneadayı::anne::eek::KK53:

Deontoloji görmeden stajını kabul edende kabahat. Siz peşini bırakmayın. Yarın tekrar arayın ne yaptınız diye.
Hastane dedi ki biz size "şöyle bi yaptırım uyguladık" gibi bir bildirimde bulunamayız dedi. Dönüşü nasıl yapacaklar onu da bilmiyorum ama kafa bi milyon olduğu için açıkçası yaptırım konusuna da pek inanamadığım için birşey diyemedim. Umarım görevlerini insanlara dedikodu istihbaratı sağlamak şeklinde kullanmaya son verirler. Benim için yapacakları bişey yok zaten. Birsürü anlamsız tepkiye maruz kaldığımla kaldım ders çalışmakla gerçirmem gereken süreyi de mahvetmiş oldum:(

Çok geçmiş olsun. Arkadaşlar güzel çözümler bulmuşlar. Siz de şikayetinizi etmişsiniz zaten, umarım kız için de iyi bir ders olur. Nasıl alakası olmayan kişiyi bulmuş da haber vermiş, ne merak bu.

Neyse bence siz bunları şimdi düşünmeyin. Umarım bundan sonraki süreçte hamileliğiniz ve doğumunuz istediğiniz gibi geçer. Bu da hoş olmasa da böyle bir anı olarak kalır.

Çok geçmiş olsun. Arkadaşlar güzel çözümler bulmuşlar. Siz de şikayetinizi etmişsiniz zaten, umarım kız için de iyi bir ders olur. Nasıl alakası olmayan kişiyi bulmuş da haber vermiş, ne merak bu.

Neyse bence siz bunları şimdi düşünmeyin. Umarım bundan sonraki süreçte hamileliğiniz ve doğumunuz istediğiniz gibi geçer. Bu da hoş olmasa da böyle bir anı olarak kalır.
Çok teşekkür ederim. Aynı apartmanda oturuyorlarmış kaynımla

Hktby Hktby burbuk burbuk sizi etiketlemek istedim son gelişmelerden..
Sabime şikayet belirttim. Öğleden sonra başhekimliğe gitmeyi düşünüyorum yazılı dilekçe vermek için. Söz konusu kişi stajyer hemşire ve kaynımın apartmanında oturuyormuş. Soyismi benzerliğini görünce gidip akraba olduğumuzu öğrenmiş falan filan..
Asıl mesele aile karıştı. Kaynımla dün ufak bi tartışma yaşadık. Kimse bana bişey diyemiyor, yanaşamıyorlar bile ama Herkes eşime yükleniyor. Arayıp arayıp çağırıp onu ikna etmeye çalışıyorlar o da beni. Tabi ki "çok anlamsız ve saçma" geliyor tepkim onlara. Herkes sus pus biraraya geldiğimizde arkamdan yeterince konuşuyorlar çünkü. Bu olayı duyduğum gün eşime çok kırılmıştım başka birşey yüzünden ne onu ne de çok bilmiş ailesini dikkate alasım dahi yok:KK43: sürekli vicdan baskısı yapıyorlar kv de gelip gelip aşırı ilgili, iyi davranarak vicdanıma oynuyor. İyice canım sıkılıyor.
Tabi ki asıl meseleyi kimse anlamıyor. Eşim de sen burdaki insanlara anlatamazsın diye diretiyor. Dava konusunu bilemiyorum henüz araştırmadım açıkçası çok vaktim de yok ama stajyerliğine bu hatası işlerse sanırım o kafi olur diye düşünüyorum. İlginiz için sağolun:KK52:
Hayırlısı olsun. Muhtemelen stajyerliği yanar diye biliyorum.
İnşallah başınıza bir daha böyle bir şey gelmez.

Ahahah ben benimkileri de dava edip arada çıkarıyım diyorum ama:p
Hastaneye de bildirimde bulundum, yazılı dilekçe de yazdım. Hastane yönetimi özür diledi ve geri dönüş yapacaklarını söylediler ama bakalım..
bence hastanede ortalik simdi karismistir hemsire hanim diken ustundedir bu ona iyi bir ders olmustur

Bi yolunu öğrensem, adliyeye mi gitsem acaba. İçin içimi yedi walla
İlk önce bu durumu anlatan bir şikayet dilekçesiyle bahsi geçen hastanenin başhekimliğine bir yazı yazacaksınız ve olayın içeriğini olayı anlatan kişinin ismini olay gününün tarihini vs hepsini belirteceksiniz.Hastanın gizlilik haklarının deşifre edildiğini bu kişi ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını aksi takdir de hastanenizşe alakalı adli merciler de hakkınızı arayarak şikayetçi olacağınızı da yazın.
Bu işlem sonucun da meydana gelecek olan durum o kişiyi disipline verirler yada uzaklaştırma alabilir veyahut işinden olabilir. Ve bu durum sizin tarafınızdan yapıldığı anlaşılır neticesinde kaynınız kv eşiniz dahil birçok kimseyle papaz olabilir yeni hamilelik süreniz de gereksiz polemiklere ve tartışmalara maruz kalabilirsiniz. Yapacağınız her işlemin sonu iyi düşünüp karar verin derim.
Karşı tarafı cezalandırırken kendinizi de üzmeyin derim.

Ben de sabimden umutlu değildim ama bakalım. Tabi ki hiçbir şekilde muhattap olmayı düşünmüyorum. Yanlız haftaya kontrolüm var kalp atışı için. Önceki hamileliğimde kalp atışı için gittiğimde kürtajla sonuçlanmıştı iyice karabasınım oldu doktora gitmek:KK43: walla köy usulü hiç doktora gitmeden zaten yanlız yaşıycam evde doğuruyum diyorum:anneadayı::anne::eek::KK53:

Hic oyle dusunme. Stres faktoru ilk donem icin bebek uzerinde cok etkili.. hersey yolunda olacak diye motive et kendini..

İlk önce bu durumu anlatan bir şikayet dilekçesiyle bahsi geçen hastanenin başhekimliğine bir yazı yazacaksınız ve olayın içeriğini olayı anlatan kişinin ismini olay gününün tarihini vs hepsini belirteceksiniz.Hastanın gizlilik haklarının deşifre edildiğini bu kişi ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını aksi takdir de hastanenizşe alakalı adli merciler de hakkınızı arayarak şikayetçi olacağınızı da yazın.
Bu işlem sonucun da meydana gelecek olan durum o kişiyi disipline verirler yada uzaklaştırma alabilir veyahut işinden olabilir. Ve bu durum sizin tarafınızdan yapıldığı anlaşılır neticesinde kaynınız kv eşiniz dahil birçok kimseyle papaz olabilir yeni hamilelik süreniz de gereksiz polemiklere ve tartışmalara maruz kalabilirsiniz. Yapacağınız her işlemin sonu iyi düşünüp karar verin derim.
Karşı tarafı cezalandırırken kendinizi de üzmeyin derim.
Çok sağolun. Ailede ilişkiler gerildi bu yüzden zaten zalim ve anlayışsız ben gereksiz ve saçma(!) tepkim yüzünden dışlandım. Umrumda değil tabi ki. Hastaneye dilekçeyi verdim keşke sizin ifadelerinizle belirtseydim sinir ve dışlanmışlık duygusuyla bişeyler karaladım geldim. Gerekli bilgileri verdim tabi. En azından stajını iptal ederlerse bikaç gündür yaşadıklarımın bedelini ödemiş olur belki yaşayacaklarımın değil. 20 gün sonra yurtdışına çıkıyorum ve uzun süre yokum iletişimde de olmayacağım burdaki insanlarla sıkıntı da etmiyorum. Hemşire adayının okuluna da bildirimde bulunmayı düşünüyorum bugün ulaşamadım. Hastanedekiler çok iyi niyetliydi bi yaptırım uygulayacaklarından umudum yok açıkçası bakalım

Şimdi bu kız stajı falan yanarsa, veya ne ise bilemiyorum okul hayatından 1 yıl gidecek en iyi ihtimalle, ailesi veya saçmasapan çevresi(nedense öyle bir izlenim uyandırdı bu araştırmacı ve boş yönüyle, kısacası cehalettt) aracılığıyla size fiziksel veya manen bir zarar verir mi onu düşündüm bi an. İnşallah böyle bişey olmaz tabi ki korkutmak istemem zaten hamilesiniz. Ama cahil insandan beklenir diye aklınızda olsun. Hani belki çok düşük bir ihtimal.
Ne bileyim bir yerde pat diye karşınıza çıkıp sözlü taciz dahi yapsa gerilirsiniz.

kızlar hamileyim, hamileliğimi bikaç ay akrabalara söylemeyi düşünmüyordum. Öncesinde düşük yaptım, birsürü abzürd tepkiyle karşılaştım. Hamileliğim süresince de iş dolayısıyla yurtdışında tek kalacağım. Hem annemi merakta,uykusuz bırakmamak vs vs gibi bir sürü nedenden söylemeyecektim ki.. Hastane çalışanı kaynımı arayıp sizin gelin hamile demiş..sinir oldum, biçok şey de üstüste geldi daha bi sinir oldum
Dava yoluyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen? Sonuna kadar götürmesem de gözünü korkutmak istiyorum, insanların özellerini ilçeye yaymaktan vazgeçerler belki

Yasal olarak sizin hiçbir bilginizi izniniz dışında paylaşamaz diye biliyorum . .Bencede yapın aklınızdakini . Bebeğiniz hayırlı olsun bu arada .

Back
X