- Konu Sahibi pamu_kseker
-
kafası belli ki bir şeye çok bozulmuş ki ne diyeceğini bilememiş. özür diler yakında sanırım tabii hatasının farkına varabilen bir kişiliğe sahipse.
bazı erkekler sanki regl oluyor diye düşünmüyor değilim. benzerlerini ben de yaşıyorum. çok garipler ya..
Açıklama getireyim erkeklerin de aslında kendi regl takvimleri vardır. Kadınların regl olmasının sebebi yumurtlamaktır, ve bu yumurtlama da hormonlarla ayarlanır. Hormonların iniş ve çıkışları sebebiyle pms dediğimiz duygusal dönemlere gireriz.
Erkekler içinse, bir vücutta hormonal düzen her zaman lineer olamaz. Parobolik bir eğri de inişli ve çıkışlı artışlı/azalışlı olmalıdır. Testestoron, progesteron ve östrojen elbette kadınlardan çok farklı miktarlarda salgılanır ancak yine de 3ü de salgılanır ve birbirlerini etkilerler. Erkeklerin hormonal döngüsü genelde 24 saatlik kabul edilmesine rağmen, (kadınlarınki aylık mesela) son araştırmalar erkeklerin de kadınlar gibi uzun dönemli hormonal git gellerinin olduğunu gösteriyor sanırım. Henüz çevresel etkenlerin, stresin bıdı bıdının bunun üzerindeki araştırmaları sürüyordu okuduğum makalede. Kesin bir bilgi veremeyeceğim o yüzden.
kafası belli ki bir şeye çok bozulmuş ki ne diyeceğini bilememiş. özür diler yakında sanırım tabii hatasının farkına varabilen bir kişiliğe sahipse.
bazı erkekler sanki regl oluyor diye düşünmüyor değilim. benzerlerini ben de yaşıyorum. çok garipler ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?