Hata bende mi sizce ne yapmaliyim

mihrimah16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2018
490
313
103
31
Merhabalar biraz uzun olucak ama yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkurler.28 yasindayim 14 15 yasindayken annem bizi birakip baska bir evlilik yapti.bize ananem bakti buyuttu.kendim okudum mesleğimi elime aldm evlendim kardesimi okuttum evlendirdim parmaklar gosterildik simdiye kadar sukur.seneler sonra annem cikti geldi ben hata yaptim affedin bundan sonra sizin icin varim vb.ananemin hatrina affettik yepyeni sayfa acalim dedik.sonrasinda annemde yine ayni huylar bencillikler kafasina gore yasamalar yani ben hata yaptim affetreyim diye bisey yok.bu durum canimi sikiyor keske affetmeseydim dedim kendi kendime.simdi mesafeli olmayi dusunuyorum ama yinede icimde bir volkan var buyuyor sanki patlasa rahatlayacagim.hayati kendi istedgine gore yasamaya alismis ama ben buna tahammul edemiyorum.benim ikiz kizlarim kardesimin bi oglu var torun torba bakayim evlatlarim icin yasayayim yok.calisicam dedi tamam dedik 3 gun orda 5 gun burda sosyal medyada sacma sapan paylasimlar.uyariyoruz ben napiyorum ki diyor.siz olsaydınız ne yapardiniz tekrar konusmasam bi turlu konussam dertli oluyorum.

Belki guncelleniyodur bu sekilde diye burdan devam etmek istyorum.
Aradan 2 yil gecmis koskoca 2 yil.bir adim ilerleyemedi kendisi.isler olaylsr dahada sarpa sardi git gelleri evlenicem deyip surekli bir turlu evlenememesi.mesafeliyiz evet memlekete gtmedigimiz surece konusmuyoruz.gittigimizdede ordan bir ev aldik duzduk artik ananemde kalmiyoruz ama tabi yinede ayni ortamda bulunmak durumunda kaliyoruz.ozaman is buldum deyip gtti sonra isi birakti yine ananemin basina geldi.
Yokmu yahu bu isin bir caresi söküp atsam hayatimdan tamamen..

Son düzenleme:
Görüşmeyin. Bence ona bir şans vermenizin sebebi kendi içinizde "Gitmeseydi nasıl olurdu?" diye düşünmeniz, anneanenizin hatrı da vardır eminim ama bu kadar tolerans göstermezdiniz. Verdiğiniz şansın bir işe yaramadığı görmüşsünüz. Kendinizi suçlu veya huzursuz hissetmeyin, kendinize zaman tanıyın ve mesafe koyun.

Kusura bakmayın ama okuyunca aklıma müge anlı vb programlardaki çoluğu-çocuğu bırakıp çıtır erkek peşine düşen rezil deyzeler geldi. Ben olsam kesinlikle ama kesinlikle hayatıma, çocuklarıma yaklaştırmam. Pişmanlık falan yalan. Gittiği yerde süresi dolmuş sizin yanınıza kapağı atıp kafasına göre takılmaya gelmiş. Birde sizlerden para tırtıklıyorsa 3-5 ne ala.. Ohhh mis gibi hayat.

Bu arada gittigi donemde de olaylar yasadik yasam tarzini tasvip etmedik hic.bizi dışladi hakaretler falan hic sucumuz yokken.sonrasi pismanlik affedin dedi ananemin yanina geldi.anne dedim yillarca yoktu ama olsun belki hersey guzel olur dedim ama yok.gtmeden oncede cok saglikli iliskimiz yoktu kotu bi cocukluk geçirdim anlatamayacagim cok seylere sahit oldum direndim ama sonuc husran.simdide konusmasam icim icimi yiyor konussam tahammulum yok

Evet haklisiniz hicbir ise yaramadi senelerce yok diyordum en azindan simdi hersey cok daha zor

Inanin katilsaydik katilabilirdik o tarz programlara izledginizden cokta farkli degildi.tamda oyle cunku.kotu seyler yasadik.maddi bir beklentisi yok yani kendisi cocuklarimiza 3 5 biseyler alirdi biz istemesekte.ananemin etkisi cok oldu uzerimizde eskisi gbi bizi bastrmya calisiyor ananem o sizin anneniz diyor napalim diyor yani saglikli dusunemiyorum
Yorumununz icin tsk ederim

ben senın yerınde olsam afetmezdim NET

bütün iletişimi kes , takibi bırak , evinizde huzur burakmaz gibi geldi bana

anneannen afedebilir ama sen afetmek zorunda değilsin ,

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Bir insanın yazdıklarınızı yazabilmesi ne kadar zor olmalı. Çocuklarına yaklaştırma kardeşim. ailene yaklaştırma, çocuklarına yaklaştırma, çocuklarına yaklaştırma,ÇOCUKLARINA YAKLAŞTIRMA...

O senin annen vb. lafları kesinlikle umursama. O kişi anne olmayı seçmemiş. Kendi istemediği sıfatı ona zorla vermeye çalışma. Son olarak çocuklarına,ailene yaklaştırma demişmiydim...

Babam zor bi adamdi o konuda ona hak veriyordum bu sekilde olmayabilirdi ama resmen yasanti icin bizi birakti.ve yukaridda bir bayanin dedigi gbi orda vadesi dolunca pismanim dedi.yani yoksa demezdi eminim.insan cok uzuluyor.mesafeli olmak en iyisi ama cok zorlaniyorum ona hersey demek istyorum ama sacma sapan bir savunma mekanizmasi var icimde tuhaf bir his.evime bana yansiyor senelerce cektim o yokken nelerle ugrastim anlimin akiyla bugunlere geldim simdi var yine cekiyorum keske ailemizi degstrebilsek

O kadar haklisiniz ki..cocuklarim 1 bucuk yasinda ama buyuduklerinde ananeniz bu demek zoruma gidiyor.halbuki benim ananem melek.onlarinkinin sacma bi yasantisi var.inanin anlatamadigim oyle cok sey var ki.neler yasadik kardesimle ikimiz.

O onun evladı çünkü. O affeder herkeste affetsin çocuğunu ister ama sizin evladınız değil.

Ananeniz çocuğuna kıyamayıp sizin affetmenizi istemiş. Ama annenizde bu his pek yok galiba. Kendinizi hiçbir şeye mecbur hissetmeyin bence. Kim hayatımızda ne kadar yer etmek isterse orada durur. Bizim yerleştirmemize gerek yok.

ben senın yerınde olsam afetmezdim NET

bütün iletişimi kes , takibi bırak , evinizde huzur burakmaz gibi geldi bana
Esim butun yasadiklarimi bilmiyor aslinda yuzeysel yani.basta o affetmek istemedi ama ben affedince o da gorusmeye basladi.su an ona gore sadece torunlarina bakmaktan kacan bir anane yani sorumsuz ilgisiz.halbuki ona gelene kadar ohoo. Huzurumu kacirdigini soyleyebilirim evet.affetmeseydim keske diyorum simdi hersey daha zor geliyor anlamiyorum

Umutlandınız. Belki bu sefer olur, aklı başına gelmiştir diye muhtemelen bilinçsizce fazla umutlandınız. Şu an her şeyin daha zor gelmesinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Önceki gidişinde kabullenmiştiniz, bu sefer umut ettiniz ve yine hayal kırıklığı. Üstelik şimdi maalesef eşiniz falan da annenizi tanımış bulundu. Kimse istemez ailesindeki sıkıntıların birinci gözden görülmesini.

Evlatlarınız var, annelik hissini yaşıyor ve tanıyorsunuz. Siz onları bırakıp, dışarıya başka hayatlar yaşamaya gidebilir miydiniz ? Gidemezdiniz. Sizin anneniz gitmiş. Bunu canınızı yakmak için söylemiyorum kendi geçmişim de çok parlak değil fakat şunu anlatmak istiyorum ; her dişi doğurabilir. Şu an ben istesem 3 tane daha doğurayım, sahip çıkmadıktan sonra bir önemi yok ki... Anneniz sadece biyolojik olarak anne. Dolayısıyla ona karşı duygusal bir yükümlülüğünüz yok. "Annemdir ne olursa olsun" düşüncesi sizin için geçersiz.

Mis gibi bir hayat kurmuş, bugün güçlü bir kadın olmuşsunuz. Bir yuvanız ve evlatlarınız var. Kendinizi geçmişin ve o geçmişten gelen insanların esaretinden kurtarın. Yoksa o geçmiş peşinizi bırakmayacak, sizi takip edecek ve bugününüzü, geleceğinizi etkileyecek. Buna izin vermeyin, sizin hayatınız insanların oyun sahası değil. Kimse canı istedikçe girip çıkamasın. Siz çıkarın ve bir daha sokmayın. Ben babama devasa bir mesafe koydum mesela, inanın yıllardır bu kadar huzurlu olmamıştım. O çok imrendiğim baba kız ilişkisini kurmaya çabalarken o kadar yıpranmışım ki... Çünkü benim babam öyle bir baba değil, sizin anneniz de öyle bir anne değil. Tek taraflı fedakârlık sadece acı verir. Üzgünüm... Çok mutlu olmanızı dilerim, annenizi hayatınızdan gönül rahatlığıyla çıkarabilirsiniz umarım. Sevgiler ❤

bence anneniz iyice duzelmeden ya da en azindan duzenli iliski kuracak hale gelmeden cocuklariniza cok yaklastirmayin. cocuklariniz alisirsa sonra kadin bir den kaybolursa ne olacak? kendiniz de mesafeli gorusun. ben olsam esim ve cocuklarimi gorusturmezdim cok

Benim dayimin eski eside oyle 3 oglu vat ve ananem buyuuttu kadin aynen sizin anneniz gbi sosyal medya vs. Torunlarina 3 gun baksa laf yapar sanki bisey yokmus gibi davranir hic bisey yapmams birakan o deilmis gibi huylu huyundan vazgecmez canm ac agzni yum gozunu pisman olms sozde simdi mi neden once deil buyudunuz eliniz ayaginiz tutuyo oyle cikiyolar ortaya gezdi tozdu sizi tasimadi zor geldi ilgilnmek sorumluluk sahibi olmak cnku smdi koca insanlar oldunuz gelir tabi bole anneler anne deil yuz verme onla yasamdin ki bu zamana bundan sonrada ihtiyacin olmasin. Bosver...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…