Hata mı ediyorum?

alimiyon

erteleme, pes etme, vazgeçme, hareket geç!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
3.853
14.696
208
Merhaba kızlar, konu annemin tavırları. Öncelikle böyle bir konu açacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.

Yaklaşık 4 ay sonra düğünüm var malum çeyiz dizme eksik alma gibi telaşımız var şu günlerde. Bizim adetlerimize göre ev eşyası namına her şeyi erkek tarafı alır kız tarafı sandık çeyizi ne ise onunla gider ama nişanlımın durumu pek iyi olmadığı için sağolsun buzdolabımı ve çamaşır makinamıda babam aldı buraya kadar sorun yok ama alındığından bu yana gerek annem gerekse babam o kadar çok lafını ettilerki zaman zaman bizim vazifemiz değildi biz aldık diye başıma da kaktılar daha kullanmadan hem dolaptan hem de makinadan soğudum.

Bunlardan ziyade bir de annemin tavırları beni çok üzüyor 1-2 ay sonra ev tutup yerleştirmeyi planlıyoruz anneme birlikte gider temizler yerleştiririz diyorum ben gelmem Naciye'yle (kuzenim) gidin halledin diyor bu cümlesine o kadar çok kırıldımki tarif edemem çünkü ben taşınmıyorum evleniyorum.

Bir de en ufak bi merdane dahi istesem heveslensem annem daha benim bile yok ne gerek var gibi şeyler deyip hevesimi kursağımda bırakıyor. :cry:

Velhasıl bi kaç gündür odamdan pek çıkmıyorum konuşmuyorum işim varsa yapıp odama geçiyorum böyle davranarak hata mı ediyorum?

İlginç.Boyle zamanlarda anneler kızlarından daha bile heyecanlı olurlar.Özellikle çeyiz konusunda.Mesela benim annem kullanmayacagimi bile bile bi dolu sey almıştı bana kız ceyizinde olur die.Aklıma annen acaba nişanlınımı istemiyor die geldi.Ondanmi soğuk bu kadar?

İlginç.Boyle zamanlarda anneler kızlarından daha bile heyecanlı olurlar.Özellikle çeyiz konusunda.Mesela benim annem kullanmayacagimi bile bile bi dolu sey almıştı bana kız ceyizinde olur die.Aklıma annen acaba nişanlınımı istemiyor die geldi.Ondanmi soğuk bu kadar?
Nişanlımla aralarında bi sorun yaşanmadı hatta gıyabında damadımdan memnunum severim der.

Adetlerde bir yere kadar sartmi uygulamak ? Yoo ...adamin durumu yoksa tabiki karsilikli yardimlasacaksiniz o esyalar ayni zamandan sizin olacak sıkintiya sokmayin insanlari adet bu diye

Çalışsaydınız keşke.

Gönlünüzce alır, eşya için nişanlınıza da bu kadar yüklenmezdiniz.
Atanamamış bir öğretmenim yaşadığım yer küçük ancak marketlerde çalışabilirim buna da babam müsaade etmedi

Adetlerde bir yere kadar sartmi uygulamak ? Yoo ...adamin durumu yoksa tabiki karsilikli yardimlasacaksiniz o esyalar ayni zamandan sizin olacak sıkintiya sokmayin insanlari adet bu diye
Örf adet konularından ben de hoşlanmıyorum ancak ben alınan verilenden ziyade annemin hevesli olmadığı gibi benim heyecanımı ve hevesimi de kırması beni üzüyor neden böyle yaptığına anlam veremiyorum

Örf adet konularından ben de hoşlanmıyorum ancak ben alınan verilenden ziyade annemin hevesli olmadığı gibi benim heyecanımı ve hevesimi de kırması beni üzüyor neden böyle yaptığına anlam veremiyorum

o zaman sizde birşey istemeyin evlenince istediğinizi yavaş yavaş alırsınız.. mesleğinizde varmış .. öylesi daha güzel hem ..

o zaman sizde birşey istemeyin evlenince istediğinizi yavaş yavaş alırsınız.. mesleğinizde varmış .. öylesi daha güzel hem ..
Artık bir isteğim ya da beklentim yok zaten durumların böyle olacağını bilsem buzdolabı ve çamaşır makinasını da almazdım istemezdim.

annen neden böyle yapıyo ki
İnanın hiçbir fikrim yok :KK43: ve evde evlenen ilk benim kardeşlerim henüz küçük ona rağmen bi heves bi heyecan yok kaldıki insanın her evladının mürüvveti ayrı bir heyecan ayrı bir tatlı telaştır diye düşünüyorum.

Artık bir isteğim ya da beklentim yok zaten durumların böyle olacağını bilsem buzdolabı ve çamaşır makinasını da almazdım istemezdim.

siz takmayın kafanıza şimdi bunları bazı aileler fazla önemsiyor bu işleri sanki anayasada yazıyor kız tarafı şunu erkek tarafı bunu almalı diye.. şevkinizi kırmayın gidin gerekirse kendiniz temizleyin evi .. bu hazırlıklar güzel şeyler .. iki üç eşyayı evlendikten sonra gönlünüze göre alırsınız ..

İnanın hiçbir fikrim yok :KK43: ve evde evlenen ilk benim kardeşlerim henüz küçük ona rağmen bi heves bi heyecan yok kaldıki insanın her evladının mürüvveti ayrı bir heyecan ayrı bir tatlı telaştır diye düşünüyorum.
belki yapısı böyledir bilemedim takma kafana ya eksik kalanları evlendikten sonra tamamlarsın olmadı

belki içten içe üzülüyordur evden gideceksiniz diye.. belki yapısı böyledir..

belki yapısı böyledir bilemedim takma kafana ya eksik kalanları evlendikten sonra tamamlarsın olmadı

belki içten içe üzülüyordur evden gideceksiniz diye.. belki yapısı böyledir..
Normalde böyle bi insan değildi yani etrafına karşı tavırları böyle değil. Zaten derdim eksik eşya değil kervan yolda dizilir o konuda müsterihim derdim annemin tavırları çok üzülüyorum içten içe çok dokunuyor.

Sorun ...anne niye boylesin diye acik acik sorun bakalim ne diyecek

Back
X