Hata mı ediyorum?

Bu benim yaram. Belki en hayirli evladi benim, ama nedense yaranamiyorum. Kin de tutamiyorum.yine de elimde avcumda ne varsa veririm mutlu olsun diye. Hata yapiyorum ama yapim boyle. Artik alistim, takmamaya calisiyorum. Evlendigimde kesinlikle evime mudahale ettirtmicem. Suraya dediklerini yaptiklarini yazsam sigmaz. Tek sucum kiz evlat olmak, annem erkeklere duskun. Bir yerden miras gelme durumu vardi. Abinlere ev alirim, sana almam, kocan alsin, hem sen zurnanin son deligisin demisti :) hem en kucugum hem de kizim ya o yuzden hicbi seye hakkim yok :) bunlar hep icimde yara. Hic te gecmeyecek...
insanın annesinden böyle şeyler duyması görmesi gerçekten çok koyuyormuş insana :)

Peki kırgınlığınızı paylaştınız mı annenizle?
Yok paylaşmadım çünkü anlayacaklarını sanmıyorum.
Yani zaten şu anda yeni yeni eşyalar alıyorum biliyorlar aldığımı farkındalardır herhalde
Dediğim gibi onlara fuzuli geliyor bizim istekler klasik anadolu kadını.
Ama siz annem anlar diyorsanız paylaşın sıkıntınızı hislerinizi.
Temizlik konusunda da annem aynı şeyi yapmıştı.Evim ankara da biz konyadayızo zaman annemlerle.
Eşim birini buldu temizletti ben anne biz de gidelim ya da ben gideyim eşyalarımı görücem yerleştiricem filan demiştim aman kim uğraşcak temizletsin yerleştirsin öyle gidelim demişti.
Sonra geldik oh biz hiç uğraşmadık filan demişti.
O kadar eksik var ki evimde hala içimde kalan çok şey var ama napalım bazı anneler çok hevesli bazıları da böyle.

Yok paylaşmadım çünkü anlayacaklarını sanmıyorum.
Yani zaten şu anda yeni yeni eşyalar alıyorum biliyorlar aldığımı farkındalardır herhalde
Dediğim gibi onlara fuzuli geliyor bizim istekler klasik anadolu kadını.
Ama siz annem anlar diyorsanız paylaşın sıkıntınızı hislerinizi.
Temizlik konusunda da annem aynı şeyi yapmıştı.Evim ankara da biz konyadayızo zaman annemlerle.
Eşim birini buldu temizletti ben anne biz de gidelim ya da ben gideyim eşyalarımı görücem yerleştiricem filan demiştim aman kim uğraşcak temizletsin yerleştirsin öyle gidelim demişti.
Sonra geldik oh biz hiç uğraşmadık filan demişti.
O kadar eksik var ki evimde hala içimde kalan çok şey var ama napalım bazı anneler çok hevesli bazıları da böyle.
ben de anlayacağını sanmıyorum yine hatalı ben olup çıkarım. ben de Ankara'da oturcam biz Yozgat'tayız 3 saatlik bi mesafedeyiz ama annem kuzeninle hallet diyor geldiğinde ben ona ev temizletmicem sadece yanımda olsun istiyorum.
peki annenizin bu davranışları üzerine düğününüze kadar tavrınız ne oldu eksisi gibi olabildiniz mi?

Aklıma büyük eltim geldi.3 evladı var.2erkek 1kız.
Hem kızı Hem oğulları evlendirirken öyle bir ilgilendi ki anlatamam.
Avizelerden halısına taa tuvalet terliğine kadar.
Evlatlarının en iyi şekilde evlenmesini sağladı.
Kızının gelinliği için günlerce gezdi kumaş araştırdı vs.
Benim annem benim gelinliğim için bu ne çok pahalı birinden iste giy aldırma millete o kadar pahalı şey dedi.
Ki gayet pazarlık yaparak 2bintlye alınmış bi gelinlikti çiçeği duvağı dahil.
O zaman ne çok kırılmıştım anne ben hiç mi bir şeye layık değilim diye.

Yani burda maddiyatta değil mesele aslında evladım için elimden gelenin en iyisini yapayım kafasını görmemek üzdü beni evlat olarak.
Ha eğer durum yoksa da kızım işe gir çalış biz alamayız denilebilirdi.
Ama yok hem hemen evlensin gitsin hem de ben bir şey yapmayayım kafası yanlış geliyo bana.

ben de anlayacağını sanmıyorum yine hatalı ben olup çıkarım. ben de Ankara'da oturcam biz Yozgat'tayız 3 saatlik bi mesafedeyiz ama annem kuzeninle hallet diyor geldiğinde ben ona ev temizletmicem sadece yanımda olsun istiyorum.
peki annenizin bu davranışları üzerine düğününüze kadar tavrınız ne oldu eksisi gibi olabildiniz mi?
Bunun için bi bütçe ayırabiliyorsanız temizliğe yani kuzeninizi de çağırmayın bence.
Kendi işinizi kendiniz halledin kimseye minnet duymayın.
Yani hala kırgınlıklarım var aklıma gelince üzülüyorum ama belli etmiyorum çok.
Düğüne kadar tartışmalar oldu çok stresli bi dönemdi çünkü benim de fevri çıkışlarım oldu elbette.
Ama sonra düzeldi her şey sizin de düzelir emin olun.
Bana kalırsa evdeki son zamanları keyifli hale getirin annenizle zaman geçirin.
Bir şey de istemeyin zaten evlenince alırsınız yavaş yavaş çok güzel markaların indirimleri oluyo mesela onları falan takip edin.

Merhaba kızlar, konu annemin tavırları. Öncelikle böyle bir konu açacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.

Yaklaşık 4 ay sonra düğünüm var malum çeyiz dizme eksik alma gibi telaşımız var şu günlerde. Bizim adetlerimize göre ev eşyası namına her şeyi erkek tarafı alır kız tarafı sandık çeyizi ne ise onunla gider ama nişanlımın durumu pek iyi olmadığı için sağolsun buzdolabımı ve çamaşır makinamıda babam aldı buraya kadar sorun yok ama alındığından bu yana gerek annem gerekse babam o kadar çok lafını ettilerki zaman zaman bizim vazifemiz değildi biz aldık diye başıma da kaktılar daha kullanmadan hem dolaptan hem de makinadan soğudum.

Bunlardan ziyade bir de annemin tavırları beni çok üzüyor 1-2 ay sonra ev tutup yerleştirmeyi planlıyoruz anneme birlikte gider temizler yerleştiririz diyorum ben gelmem Naciye'yle (kuzenim) gidin halledin diyor bu cümlesine o kadar çok kırıldımki tarif edemem çünkü ben taşınmıyorum evleniyorum.

Bir de en ufak bi merdane dahi istesem heveslensem annem daha benim bile yok ne gerek var gibi şeyler deyip hevesimi kursağımda bırakıyor. :cry:

Velhasıl bi kaç gündür odamdan pek çıkmıyorum konuşmuyorum işim varsa yapıp odama geçiyorum böyle davranarak hata mı ediyorum?
Bizim burda da adetler sizinki gibi,hersey olduğu gibi erkek tarafına yığılıyor onlara da yazık günah. Aslında babanız iyi yapmış çünkü genelde çoğu memlekette kız tarafı mutfağı düzer yatak odasını falan alır yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz kimsenin ağzına laf vermemiş olurdunuz karsı taraftan.. Annenize gelince benim annem de senin ki gibi. 21 yasındayım kenarımda çeyiz namına 1 çöpüm bile yokk, anneler normalde heveslenir ben çok üzülüyorum hiç oralı olmuyor seni anlayabliyorum ama annenin bu yaptığı trip atmak mı üzülmek mi yoksa karakteristik bi özellik mi sen daha iyi blirsin ona göre bir yol izlemelisin...

Back
X