Bilmiyorum fevri mi davrandın ama ben de olsam aynı tepkiyi verirdim sanırım çok kaşınmış bence iyi vermişsin ağzının payını. Susmak da güzel bir cevap oluyor ama ben de böyle bir durumda susamazdım, büyük, tecrübeli ablaların bu konuda ne fikri olur merak etmekteyim. :26:
Bence hiç fevri davranmamışsın, o cevabı gerçekten haketmiş. Zannetmiyorum intihara kalkışacağını, ama yaparsa emin ol senden kaynaklanmaz. İçini ferah tut.
Tolcan ilk intiharını da böyle biriyle didişmesinden dolayı yapmıştı:26:Saniyelik hiç düşünmeden kalkmış annesinin yanından koşup balkondan betona atmış kendini.
Ama ben bu kız böyle diye çekmek zorunda mıyım onun hakaretlerini, ilk seferlerde hep sustum da artık şiştim yani...
Hatta okadar şişmişim ki ortak arkadaşıma da mesaj attım bu sondu artık annesiyle mi konuşursun bilemem bi'sonrakinde gelir ben atarım onu aşağı dedim:26:Ayıp ettim ama elin kızının sürekli böyle küfürünü de çekmek zorunda değilim ki. Bak bir ay sonra yine ekler, engellerim yeni hesap açar.
Arkadaşlar merhaba...
Şu saatte keyfimi kaçıran bi'şey oldu ve ben sinirlerime hakim olamadım hata ettim sanırım.
Şimdi bizim bi'tanıdık var bu kız ilkokulda geldi sonra ortama alışamadı gitti (aynı zamanda yakın arkadaşımla aynı binadalar) sonra lisede aynı okula yazıldı yine aynı senaryo açıktan okudu hep... Bu süreçte tek muhabbetimiz "merhaba"ydı. Ben de bi'dönem böyle olduğum herkesi Facebook profilimden sildim. Sonuçta fotoğraflarımı vs koyuyorum yakın çevrem olsun istedim.
Bu kızı silince önce 11 yaşındaki kız kardeşime yazdı: "Ablan beni eklesin geri canım" diye, kardeşim cevap vermedikçe yazmış böyle bi'ton, sonra ben gördüm zaten. Ben de kıza "seni listeden çıkaran benim küçücük kıza niye okadar mesaj atıp duruyosun bana sorsana onun yerine" dedim ve niye sildiğimi söyledim.
Bu bana bi'hakaretler, bi'küfürler dedim git işine...
Çok açık vermek de istemiyorum da bi'zaman sonra bu kız intihar etti ama öyle ergen işi hap yutayım arkadaşıma da haber vereyim dikkat çekerim kafasında değil bildiğin abuk bi'sebepten 4.kattan atladı tüm kemiklerini kırdı.
Bunları arkadaşım söyledi ben de geçmiş olsun deyip geçtim çünkü gidip görecek samimiyetim yok okula her gelenle görüşemem ya taa 18 yaşımdaki yani, şimdi yaşım 24.
Gelelim günümüze kız iyileşti ayaklandı aylar geçti iki gün önce yine beni eklemiş bu 4.eklemesi. İki gün bekletip reddettim. Gelen mesajla şok oldum diyebilirim. Benim babam yaklaşık 22 senedir oturduğumuz binanın güvenliğine bakıyo emekli oldu taşınıcaz ama kardeşimin okulunu bekliyoruz. Bu kız bana tipik "kapıcı kızı" tripleri s..tir yazmış. Hayır ben zerre takmazdım ama 11 yaşındaki kardeşim gördü "abla niye öyle yazmış ki" deyince koptum ben de...
"Ya he he ondan böyle ısrar kıyamet beni eklemen, eklemeyince çıldırman. Böyle terbiyesiz olduğun için hiç bi'zaman arkadaş olamayacağız. Beni yolda görüp kafanı eğeceğine yüzüme söyle böyle sosyal medyadan saldırma, şikayet dilekçesini gelir evinin kapısına yapıştırırım. Cidden babama kadar lafı uzatınca utanmadın mı yazarken? Bi'daha benimle bu tarz konuşursan bu kadar sakin olmam haberin olsun" yazdım.
Bi'tarafım belli psikolojisi iyi değil boşver dedi, diğer tarafım ben mii uğraşıcam banane dedi. Yine intihar etmez dimi ya :/
Belli ki psikoloji pek iyi degil, oyle bir intiharda zaten gostergesi...
Sonucta makul bir davranis bekleyemezsin, sen ne dersini verebilirsin ne de haddini bildirebilirsin, cunku olmasi gerekenin farkinda bile degil...
Takinti durumu var bildigin, al basina bela olmus seninki, sanssizlik iste...
Bana kalirsa, selamini ver gec, face'den de blok koy, sorarsa da kapattim face'i dersin...
Uzak dur, duzeltebilecegin bir durum degil cunku, sivri davranma ama yuz goz de olma...
Takmis iste miss, yani sen ya da baskasi vardir belki sebebi belki de yoktur, dedim ya sanssizlik... Ama dur suna agzinin payini vereyim durumu pek yok bence, yani sonucta kendini biriyle atisti diye 4. kattan asagi firlatan bir hatun bu, sen ne desen, alinmaz, kendine ceki duzen vermez ki...Heexee ilk dediğin gibi yaptım bu sefer 11 yaşındaki kız kardeşime yazıyo ablana söyle bilmem ne.
Engelliyorum kardeşinden, onu da engelliyorum yeni açıyo en son ben kapatıcam facebooku. Hayır bana niye taktı anlamadım ki hani yakın arkadaş oluruz sonra ben okuldan gidince silerim takar anlarım da bu ne yani
Gerçekten sorunlu bir insanmış ben bile korktum. Aman uzak dur o kızdan engelle her yerden, kardeşinde engellesin. Ortak arkadaş ailesine söylesin. Hiç değilse başkalarına sarmaz. Bir an önce tedavi olması herkes açısından iyi olur.
Ya sallaa elin manyagi.. bole bi isanla arkds olman hata olurdu inan basina bela olcak gbi.. ben olsam birini eklesem ve kabul etmese bidaha eklemem ya ne bu 5 sene sonra on kere eklicemdeee hala arkdslik kurucamda vs vs. Bu kiz bi sebepten saplanmis sana ve samimi oldugunu dusunmuorm. Intihar sebebi sen deilsinki neden sen ona bunlari soledin die intihar etsin? Onun baska sorunlari var bence hic takma ailesi ilgilensin.. yazik onada acidim ama senin yapabilcegn hicbise yok gayet normal bi tepki vermissin ben olsam kufrleri yagdirirdim babama ole laf edcek olsa
___dega___
Takmis iste miss, yani sen ya da baskasi vardir belki sebebi belki de yoktur, dedim ya sanssizlik... Ama dur suna agzinin payini vereyim durumu pek yok bence, yani sonucta kendini biriyle atisti diye 4. kattan asagi firlatan bir hatun bu, sen ne desen, alinmaz, kendine ceki duzen vermez ki...
Face'de seni aradiginda bulamasin diye kesin bir gizlilik ayari vs. vardir, ona bir bakin internetten, sonra da kapattim face'i der gecersin...
Hakikaten sinir bozucu:26:
Cidden sagi solu belli olmaz, aman, normalde ben de kok soktururum millete ama bu hatunu gorsem kesin sopayi saklardimHayır annem bana hep sen çok iyisin de senle düşman olunmaz tersin kötü der.
Çok sakin okudum güldüm sonuçta kazık kadar kız oldum takılmam öyle şeylere de kardeşim görüp "abla niye öyle demiş ki" deyince tepem attı bu da ergen çocuk sonuçta takar, üzüledebilir. Bakıcam bi'çaresine çok sıkıldım valla en son gidip kapılarına çalıp annesiyle konuşcam da kapıyı kız açar diye tırsıyorum
Belki "keşke yapmasaydın" diyenler çıkacaktır. Ama ben olsam çok daha ağır konuşurdum böyle sakin olmazdım sanırım .
İyi yapmışsın bence.
Benim aklıma daha başka bişey yanılmadığıma eminim
Ortak arkadaşım bu olaylardan dolayı kardeşi gibi davranıyo suyuna gidiyo hep, oyüzden ona yazdım direk hani belki güzelce konuşur diye.
Bi'de uğraşır yani en son ekleme olayında "Allah'ın köpeği eklemese nolur beni" yazmıştı ben de artık sinirden gülerek "öyledir, bak işine" yazmıştım normal olsa o lafı dediğini dönüp dönüp eklemez zaten...
Açıkcası ben de biraz tırstığımdan eklemiyorum hani ekleyim dursun nolucak diyemiyorum, çevremde istemiyorum çünkü. Tamam intihar ettiğinde çok çok üzüldüm ama bi'tarafımda ürktü kızdan çok fena. Kendi canına o şekil acımayan başkasına acımaz diye düşündüm.
İntihar olayı şöyle ilk intiharı da böyle abuk bi'şeydi. Bi'çocukla mı ne yazışmış çocuk buluşmak istememiş mi ne öyle bi'şey.
Cidden sagi solu belli olmaz, aman, normalde ben de kok soktururum millete ama bu hatunu gorsem kesin sopayi saklardim
Evet, kardesinin durumu kotu olmus, kiyamam...
Biraz problemli bir hatun oldugunu anlat ona da, milletin agzi torba degil ki buzesin mevzusu...
Annesiyle konussan ise yarar mi bilemedim, kadin bile basedemiyordur ki zaten...
Anladim canm bence ailesinden birine msj at fake hesaptan kiziniz bole bole seyler yapior insanlara psikologa goturun falan filan iste iyi olur ama senin km oldgnu bilmesinler ters tepeblir kabak basina patlar
___dega___
Aslında kardeşine yazabilirim de psikologa gidiyo bildiğim kadarıyla:26:
Du bakalım yarın cevap yazar zaten, bi'suyuna gitmeye çalışayım belki düzgünce tekrar tekrar anlatırsam anlar:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?