- 23 Ağustos 2010
- 1.662
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
Bence dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Ben yedi yıldır çalışıyorum hala hata yapıyorum. Kendime çok kızıyorum ama yine hata yapıyorum. Bir gün yaşlı bir teyzenin tetkik kağıdına kanda bakılacak değerleri
işaretlerken Betahcg işaretlemişim (gebelik testi). Doktor da imzalarken fark etmemiş doktor kan sonuçlarına bakarken odada asistanlar kahkaha krizine girmişlerdi.
Aynı şeyleri bende yaşadım :) Kendi mesleğim üzerine çalıştığım yerler oldu rahattım fazla hata yapmıyodum. Ama bazı sebeplerden dolayı bir kaç iş yeri değiştirdim ve en son evime çok yakın bi yere girdim. Büyük bi yer hani ne maaşta ne ssk da sorun olmayacak bi yer dolayısıyla kasıldım hani kendimi eksik gördüm ve girdiğim ilk zamanlar hata üstüne hata yani bildiğim yaptığım işi yapamaz oldum. Stres yaptım gece rüyalarıma bile girdi o derece. sonra bigün genel korordinatör beni çağırdı dedim eyvah çıkarılacam kesin işten. İşte hani neden böyle sürekli hata yaptığımı bu işi bildiğimi ama çok basit hatalar yaptığımı falan konuştuk. Sonra farkettim ki bende dikkat sorunu var. Unutuyorum aklımda fazla tutamıyorum. o zaman sana bazı şeyleri daha sık hatırlatalım ama bundan dolayı sıkılmak yok dedi. Tamam dedim ve işe de yaradı. Geçen ay sadece 1 hata yaptım yani baya bi azalttım. Bu ay bi sorunum olmadı maaş günüme kadarda olmaz inşallah :) çünkü para kesiyolar malesef hata olursa şirket zarara uğruyomuşşş.. Sende de dikkat problemi olabilir canım umarım herşey zamanla daha iyi olur senin için çünkü çooook zor bi durum tahmin edebiliyorum((
Bence dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Ben yedi yıldır çalışıyorum hala hata yapıyorum. Kendime çok kızıyorum ama yine hata yapıyorum. Bir gün yaşlı bir teyzenin tetkik kağıdına kanda bakılacak değerleri
işaretlerken Betahcg işaretlemişim (gebelik testi). Doktor da imzalarken fark etmemiş doktor kan sonuçlarına bakarken odada asistanlar kahkaha krizine girmişlerdi.
para işleri zor tabi..
stresten ve deneyimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum.
ben de geçen yıl dersanede çalışıyordum. ortaokulların ingilizce derslerine giriyordum. Sanki bilmediğim konu gibi saçma sapan yanlışlar yapıyordum :)
ilk aylarda deneyimsizlik yüzündendi.
ve de yanlış bişey dersem stresi yüzündendi. 6. ayımda artık aşmıştım çoğu şeyi.
senin işin hesap kitap olduğu için nispeten daha zor.
işlerini adım adım yapmanı ve dönüp o adımları tekrar kontrol etmeni tavsiye ederim...
canım bende muhasebeciyim 4 yıldır bu işi yapıyorum inan bende senin gibiyim..panikim bende dikkat eksikliği var kendime çok kızıyorum sinirleniyorum...unutkanım da ben önüme küçük bi defter aldım herşeyi not alıyorum bazen aldığım notu bile unutuyorumo derece yani ama gayret ediyorum sürekli kendi kendime düşünüyorum zihnimi açık tutmaya çalışıyorum zamanla işleri öğrendikçe hatalar azalır...
Ben dikkat değilde 2 3 işi birden söylüyorlar mesela şu parayı tahsil et sonrada çay getir diyorlar bir işi yaparken 2 cisi kalıyo,biraz havailik var bu aralar düğün stresinden elimde olmadan ama hatalar kabusum oldu artıkçok panik bir insanım patron tamam sıkıntı yok diyo onlar sakinleştiriyo yani
Ben dikkat değilde 2 3 işi birden söylüyorlar mesela şu parayı tahsil et sonrada çay getir diyorlar bir işi yaparken 2 cisi kalıyo,biraz havailik var bu aralar düğün stresinden elimde olmadan ama hatalar kabusum oldu artıkçok panik bir insanım patron tamam sıkıntı yok diyo onlar sakinleştiriyo yani
evet canım napim yaaa bazen çok bunalıyorum...Haa bak bide ne dikkatimi çekti çay kahve temizlik işlerini hiç dert etmiyorum yapıyorum hepsini diyorsunnnn.Sakın yapma sen tam bi fatura işleyeceksin ordan iki çayyy sesi gelecek haydaaa gitti konsantre herkes işini bilsin o zaman sende kendini toplaış olursun zten ve yanlışların da en aza inar :81:
İlk iş deneyimimde bende aynı senin gibi birkaç iş birden yapıyodum belki senden daha fazla. Grafikerim ben normalde. İlk çalıştığım yerde hem çay demleyip çay servisi yapıyodum hem grafikerlik hem sekreterlik hem ön muhasebe işlemleri hemde temizliğini(her sabah ve cumartesi) yapıodum. Hani kaç kişinin yapacağı işi ben tek başıma yapıodum. Hani abartmıyorum çoğu zaman artık karnım kasılırdı wc'ye geçememekten. Zaman yoktuki bi 2 dk kaybolsam telefona bakıcak kimse yokBu duruma 1,5 sene dayandım zaten. Burdan sonra girdiğim yerlerde de alışkanlıktan ötürü ayak işlerini yapıyodum. Sonra bi baktım asıl yapmam gereken işi yapamıyorum. Veee şimdiki çalıştığım yerde sadece ama sadece kendi işimi yapıyorum.Çayım suyum kahvem bile önüme geliyo. Çünkü daha kaliteli yer herkesin görevi ayrı. Ama ilginç olan birşey var. Bu anlattığım yerde çalışırken hiç ama hiç hata yapmadım hatta çıktıktan sonrada patronum kaç kere aradı gel diye gitmedim. Şimdiki çalıştığım yerde ise sadece kendimi işimi yapmama bu kadar rahat olmama rağmen hata üstüne hata yaptım ama artık yapmıyorum :)) Sana tavsiyem kasma hiç kendini rahat ol. Çünkü evimizden çok işyerimizde vakit geçiriyoruz ve huzur burda daha önemli oluyor. Daha rahat olmanı tavsiye ederim canım :)
canım her işte olur bunlar bazen ben de telefon calıyor fln dıyelım bazen bır gun faturaları işliyorum carilerini girmişim ama stoklarını unutmusumben ne kdr çok stres yaparsam o kadar hata yapıyordum. şimdi faturaları işlerken öle bir göz gezdiriyorum teslim ediyorum. önceleri normalde tüm faturaları tek tek kontrol ederdım yanlıs mı yazmısım diye seri numaralarına kadar ama bıraz stresı azaltınca düzelme gördüm kendimde. hıı şimdi hata yapmıyor muyum yapıyorum tabi hatasız insan olmaz zaten,hata bu adı üstünde bilerek,kasıtlı yapılan bir şey değil
Bir tek ben böyleyim sanıyordum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?