hata yapmak,yanlış karar vermek istemiyorum...!

bizde gecen gün bizim evlilik topiğimizde konuştuk bunu
benim hiç ceyizim yok-tu
benım ıkıncı onun ılk evlılıgı
onun aılesı suana kadar el atmadı
benımkıde atmadı ama atacaklar soyluyolar
bende ceyızlerımı almaya basladım
oda televizyonumuzu filan aldı
sonra düşündüm bi televizyon bi buzdolabı hadı ayrıntı gıreyım 5+1 alacak
büyük esyalar kırada oturdugumuz ıcın son anda alınacak yanı borcu evlıyken odenecek ortak keseden
taktım kafaya
dedımkı ama bu haksızlık sen bana yardım etsen dedım oda cok bozuldu o zaman sende alma hepsını son anda alalım beraber odeyelım dedı
arkadaslarımlada paylastım herkezde boyle oluyor dedıler
bende sustum oturdum asagıya
sızın durumunuzada yorum yapamıyorum benzer bısey olmus ama bızım tartısmayla olmadı fıkır benım fıkrım ben hala haksızlık oldugunu dusunuyorum

nişanlılık dönemini ne kadar uzatırsan okadar iyi diye düşünüyorum...bu sıkıntıları herkes yaşıyor fakat kim nekadar elinden geliyorsa o kadar yardımcı olmalı ev kurarken aileler sen ve nişanlın ama şimdiden senn maaşına sahip çıkan ilerde maaaş kartını elinden alır sana zırnık koklatmaz ama benim dikkatimi çeken şey görüştüğünüz gün...nasıl bir öyle bir böyle davranmış karakter bozukluğu falanmı? bir insan sinirliyse aniden gülemez somurtur yani...farklı karaktere bürünüyor.buda insanı oldukça korkutur şahsen ben ürkerim ama oturup herşeyi güzel güzel oturup konuş ve sonra kararını verirsn allah yardımcın olsun!

benim hiç ceyizim yok-tu
büyük esyalar kırada oturdugumuz ıcın son anda alınacak yanı borcu evlıyken odenecek ortak keseden
taktım kafaya
dedımkı ama bu haksızlık sen bana yardım etsen dedım oda cok bozuldu o zaman sende alma hepsını son anda alalım beraber odeyelım dedı
sızın durumunuzada yorum yapamıyorum benzer bısey olmus ama bızım tartısmayla olmadı fıkır benım fıkrım ben hala haksızlık oldugunu dusunuyorum

bu aileler niye böyle yaparlar ki anlamam...

benim hiç ceyizim yok-tu
taktım kafaya

Nişanlınız haklı, artık evliliksonrası senin benim kalmıyor, ortak bütçeden ödeniyor düğün borcu. Haksızlık değil yani.

dün gece hem nişanlım hem kayınpederim defalarca aradılar açmadık..
bugün ben işteyken aramış yine kayınpederim,babama ben gelinimi kaybedemem,siz ne dersenz diyin,onu çok seviyorum,oğulumun annesi kafasını karıştırmış,aklını yıkamış,eşim cahil ne olur kestirp atmayın..
konuşucam oğlumla,o böyle biri değil,annesi çok etkilemiş,cahilce işler yapmış..
babamda çok güveviyordum oğluna,ayıp değlmi onun bu laflar...kızımı bezdirmiş laflarıyla ben artık istemiyorum herseyden önce..gözyaşı döksün diye geitmedim,büyütmedim bu güne kadar...
vs baya uzun bi konuşma geçmiş..
benimlede konusmak istemiş kayınpederim...belki birazdan arar,belkide yarın bilemiyorum..
anlatıcam onada herseyi..
ama tüm olanlar olurken nişanlım dün geceki aramalrı dışında kılını kıpırtdatmadı...
ne mesaj,ne arama hiçbirsey yok..
eğer gerçekten doldurşa geldğni anlarsa,ilk zamanlardaki gibi adam olursa,kadın işlerine karışmazsa ve ailmin güvenini tekrar kazınrse tekrar çıkarım onla bu yola..
ama zaten sevmiyorsa anne emri altında yasayan birinide ben istemem..
o evde beni nişanlımın ezdirmemesi gerekirlken kayınpederim ezdirmedi..
işe bakın...
adamcağız dünden beri uyumamış...
kalbi sızlayıp durmuş..
nişanlıma karşı sessiz durmaya devam edersem hatasını anlarmı sizce?
yoksa onun içinde hersey bitmiş durumdamı?

Senle evlendikten sonra annesiyle bir olup bunları burnundan fitil fitil getirmesinler de.:26:

Son düzenleme:
benim hiç ceyizim yok-tu
taktım kafaya

Katılıyorum size.
Çeyiz neticede bizim örf ve adetlerimizin bir parçası, kanun kural değil.
Üstelik eskiden evet kızlar çeyiziyle gelirdi ama maaşıyla gelmezdi, erkek hem borç öder hem eve bakardı.
Bence şu an çalışan bayanların çeyizleri meslekleri, yani maaşları.
Şayet mesele erkeğin yükünü hafifletmekse(neticede bayanlar çeyizlerindeki eşyalarla evin gereksinimlerinin bir kısmını karşılıyor),Çalışan bayanlar eşlerinin yükünü fazlasıyla hafifletiyor, ekstradan çeyiz de çeyiz diye dayatmanın yanlış olduğunu düşünüyorum ben de.

bence oturup sakin kafada bidaha detaylı konusun belliki ogün ailesinlede maddi konuyla ilgili bişey yaşamış ve sende böyle deyince sana patlamış ev eşyalarınızı eşin ödeyeceği için senin maaşınlada geçinmeyi düşünüyo sende bende çeyizimi ödeyeceğim deyince haliyle böyle bi tavır sergiledi ama senin ödeyeceğin miktar çok az ben çalışmıyorum ve benim ailem 3buçuk yıl önce benim çeyizime 30 milyar harcadı bence ailenin okadar maddi bi sıkıntısı yoksa 5 bin az bi rakam olduğu için öderler nişanlınla bu konuda fazla tartışma ama diyosan sen ödersen bende öderim ozaman bencede öde hem niye eşin ödüyo ailesi yapması gerekir evinizi düğününüzü tabi eğer maddi durumları varsa ama fazla yoksa yardımcı olabilir sende yardımcı olmak istemişsin bu güzel bişey ama birbirinizin ve ailelerinizin durumlarını düşünerek karar verip oturup etraflıca konusun tatlıya bağlayın

Blusis yolundan dönme.

Biliyormusun bütün bayanlar bu yüzden mutsuz oluyor. Evlenmeye yakın sorun çıktığında öyle demek istememiştir ay acaba susarsam düzelir mi babam da çok istiyor evlenmemi ay bişe olmaz evlilik stresindendir diyor. Belli ki nişanlın seni ne kadar sevsede sende farkındasın ki savaşmamış. Babası ben konuşurum oğlumla diyince aramış. Lütfen yapma bunu kendine. Ben senin o üzgün mesajlarını ilerde bu forumda okumak istemiyorum. Sen değil miydin bana daha neler neler çıkar önüne diyen? Lütfen mantığını dinle, lütfen.

Bak buyuk harflrle yazıyorum daha şimdiden annesinin doldurusuna geliyor sozunden cıkmıyorsa ayrıl hiç düşünme bile yasayan biri olarak soluyorum eşim annesinden taraf olsaydı şimdiye bosanmıstık ama senın nısanlın tarafını secmiş 2 ay sonra esim sole diye bi konu acacaksın demedı deme

bence oturup sakin kafada bidaha detaylı konusun belliki ogün ailesinlede maddi konuyla ilgili bişey yaşamış ve sende böyle deyince sana patlamış ev eşyalarınızı eşin ödeyeceği için senin maaşınlada geçinmeyi düşünüyo sende bende çeyizimi ödeyeceğim deyince haliyle böyle bi tavır sergiledi ama senin ödeyeceğin miktar çok az ben çalışmıyorum ve benim ailem 3buçuk yıl önce benim çeyizime 30 milyar harcadı bence ailenin okadar maddi bi sıkıntısı yoksa 5 bin az bi rakam olduğu için öderler nişanlınla bu konuda fazla tartışma ama diyosan sen ödersen bende öderim ozaman bencede öde hem niye eşin ödüyo ailesi yapması gerekir evinizi düğününüzü tabi eğer maddi durumları varsa ama fazla yoksa yardımcı olabilir sende yardımcı olmak istemişsin bu güzel bişey ama birbirinizin ve ailelerinizin durumlarını düşünerek karar verip oturup etraflıca konusun tatlıya bağlayın

çeyzm sadece 5 bin tutumuyo canım ailem bugüne kadar benm için harcadkları masraf 28 bin yatak odası dahi işte 5 bini ben ödeym dedim biten bitti...
oda istemiyor bugünde babasıyla konstrdu benım babam...
demekki bitirmek için bahne arıyomus...

Blusis yolundan dönme.

Biliyormusun bütün bayanlar bu yüzden mutsuz oluyor. Evlenmeye yakın sorun çıktığında öyle demek istememiştir ay acaba susarsam düzelir mi babam da çok istiyor evlenmemi ay bişe olmaz evlilik stresindendir diyor. Belli ki nişanlın seni ne kadar sevsede sende farkındasın ki savaşmamış. Babası ben konuşurum oğlumla diyince aramış. Lütfen yapma bunu kendine. Ben senin o üzgün mesajlarını ilerde bu forumda okumak istemiyorum. Sen değil miydin bana daha neler neler çıkar önüne diyen? Lütfen mantığını dinle, lütfen.

canım asla dönmek gibi bir niyetim yok.. teşekkür edemrim yanımda oldgun için..evet ilk güne göre daha iyiyım hergeçen gün daha çok toparlanıcam

canım asla dönmek gibi bir niyetim yok.. teşekkür edemrim yanımda oldgun için..evet ilk güne göre daha iyiyım hergeçen gün daha çok toparlanıcam

Aileni düşün. Onlar yanında olduktan sonra gerisi vız gelir insana. Hem dua et bak elinde 2 çocukla dönmedin baba evine. Senin de dediğin gibi neler neler çıkar karşına. Anlıyorum da seni zor yaşananlar 2 günde hayatın tepetaklak olmuştur ama olsun. Ben biliyorum seni sen burdaki birçoğumuzdan daha cesursun. Kendine inan ve lütfen ararsa falan seni yıldırmasına izin verme.

çeyzm sadece 5 bin tutumuyo canım ailem bugüne kadar benm için harcadkları masraf 28 bin yatak odası dahi işte 5 bini ben ödeym dedim biten bitti...
oda istemiyor bugünde babasıyla konstrdu benım babam...
demekki bitirmek için bahne arıyomus...

anladım cnm ozaman bitirmek istiyosa gidene güle güle diyceksin ama sakın üzülme 5 bin tl için bu kadar olay yaratan ilerde neler yapmazki üstelik sen kendi kazncından ödeyeceksin tmm evlenince senin paran onun parası onun parası senin paran oluyo ama bu kadarda bi erkek karısının parasına göz koymamalı güvenmemeli ayrıca dinimizdede böyle bi erkek ailesini bakmakla yükümlü kadın değil kadının ne kadar parası ve kazancı olursa olsun vermek zorunda değil dinimizde bu böyle...ben kayınvalidemden görüyorum kadın kocasına 5 kurus bile vermio arsalarını satıyo eline milyarlar geçiyo ve kızına damadına yediriyobu kadarıda tabiki fazla yaptığı....yemeğe gidiyoruz kayınpederime kesene bereket diyorum kadın diyo benim paramdan ödedik onun değil densizliğe bakarmısın ama tabikide böylede yapma amaa bi erkekte asla karısın parasına özellikle maasına güvenipte evlenmemelive göz koymamalı...herseyde bi hayır vardır ben bunu çok söylerim demekki hayırlısı böyleymiş

Aileni düşün. Onlar yanında olduktan sonra gerisi vız gelir insana. Hem dua et bak elinde 2 çocukla dönmedin baba evine. Senin de dediğin gibi neler neler çıkar karşına. Anlıyorum da seni zor yaşananlar 2 günde hayatın tepetaklak olmuştur ama olsun. Ben biliyorum seni sen burdaki birçoğumuzdan daha cesursun. Kendine inan ve lütfen ararsa falan seni yıldırmasına izin verme.

çok teşekkğr ederim canım..hayatım tepetaklak oldu..hayallarıim hepsi bianda yılkıldı...çok güvendğm,inandgım insan gerçekte yüzünü nasılda gösterde..olanlara hala anlam veremıyorum..çok şükürki ailem hep yanımda..onlar yanımda olmasa hersey daha zor olurdu benım ıcın

Son düzenleme:
anladım cnm ozaman bitirmek istiyosa gidene güle güle diyceksin ama sakın üzülme 5 bin tl için bu kadar olay yaratan ilerde neler yapmazki üstelik sen kendi kazncından ödeyeceksin tmm evlenince senin paran onun parası onun parası senin paran oluyo ama bu kadarda bi erkek karısının parasına göz koymamalı güvenmemeli ayrıca dinimizdede böyle bi erkek ailesini bakmakla yükümlü kadın değil kadının ne kadar parası ve kazancı olursa olsun vermek zorunda değil dinimizde bu böyle...ben kayınvalidemden görüyorum kadın kocasına 5 kurus bile vermio arsalarını satıyo eline milyarlar geçiyo ve kızına damadına yediriyobu kadarıda tabiki fazla yaptığı....yemeğe gidiyoruz kayınpederime kesene bereket diyorum kadın diyo benim paramdan ödedik onun değil densizliğe bakarmısın ama tabikide böylede yapma amaa bi erkekte asla karısın parasına özellikle maasına güvenipte evlenmemelive göz koymamalı...herseyde bi hayır vardır ben bunu çok söylerim demekki hayırlısı böyleymiş

ilgin için teşekkür ederim canım..çok haklısın yazdıklarında..resmen benım maaşıma kazancıma güvenip borcun altına sokacakmıs kendsini..kimseye güvenim kalmadı

nişanlın en son ne diyormuş cnm

ben onun babasıyla telde konusuyordum...babası arada kaldım kızdım ıkınızde ınatsınız sen bi arasan dedi..baba hala hatasnı görmuyormu benmı arıcam birde dedim..oda arkadan,ben bitirdim,aramam ben bitti baba kapat diyordu..
anlamıyorum hersey para içinmydi yani...sevmedmi beni gerçekten...öğretmen oldgum içinmydi tüm bunlar yani..rolmu yaptıbana aylarca...
hiçbirşeye anlam veremıyorum

cnm sen yat kalk allaha dua et erlkenden gördün yüzünü herseyde vardır hayır. şimdi için sızlıyo ama inan evlensen böyle bir adamla geçinmek zorunda kalıcaktın

ben onun babasıyla telde konusuyordum...babası arada kaldım kızdım ıkınızde ınatsınız sen bi arasan dedi..baba hala hatasnı görmuyormu benmı arıcam birde dedim..oda arkadan,ben bitirdim,aramam ben bitti baba kapat diyordu..
anlamıyorum hersey para içinmydi yani...sevmedmi beni gerçekten...öğretmen oldgum içinmydi tüm bunlar yani..rolmu yaptıbana aylarca...
hiçbirşeye anlam veremıyorum

Bu devirde bunlar o kadar önemli ki. Benim şu anda beraber olduğum insanın babası da (ki ben o zamanlar özel sektörde ymm olarak çalışmak istiyordum) özel sektör kötü öğretmen olsun maaşı da iyi tatilleri de bol oturur çocuk bakar demişti. Tabii ben hiç umursamadım. Sende takılma iyiki erkenden dönmüşüm de geç :)

k.peder harici çaba gösteren yoksa, hiç yorma canım kendini..
:31:
kadınlar meslek sahibi olup, ekonomik özgürlüklerini kazandıkça,
bir kısım günümüz erkeği de onları gelir kapısı olarak görmeye başladılar..
aileler ellerini taş altına sokmuyor, çalışan gelin var diye..
2 sene düğün borcu ödeniyor,bu sıkıntı içinde evlilik yıpranıyor..
hayata atılmak madden ve manen zorlaşıyor..
malesef ki yeni evliliklerin çoğunun sorunu bu?

Back
X