Hata yaptim.. :((

strotesphere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
67
18
88
Kizlar dunden beri aklimi kemiren bir olay var.. Dun eve gelirken abimle tartistim ve moralim bozuktu. Arabayi kullanirken dar bir sokakta onumde giden kendi arabasiyla saticilik yapan manav vardi. Sonra bu adam durdu kenarda kasalarini sokaga bosaltmaya basladi. Ben de sinirliydim kasalarin arasindan hizlica gectim arabayla. Yazik adam saskin bakakaldi arkamdan ve meyve sebzelerin yerlere sacilmasina.. Cogu arabanin altinda kaldi.. Asla ve asla boyle bir sey yapmazdim ama bir anlik oldu. Hem yiyeceklere uzuluyorum mahvoldular nimet sonucta.. Hem de adama uzuluyorum o da onun kazanciydi boyle bir sey yapmaya asla hakkim yoktu... Keske tekrar karsima ciksa da ozur dileyebilsem...

o adamı arastırıp durumu anlatın zararını ödeyin bence. adamın ahını alabilirsiniz ahıda tutar bence size hiç zararı olmayan birine zarar vermişsinizz maddi acıdan .o meyvelerı almıs arabaya koymus tezgah acıp satıcaktı evıne para götürcekti belki hastası vardı iilaç alıcaktı vb vb.kimbilir ne üzülmüştür.tekrar gelir belki o sokaga yine.yada cevreye sorun tanıyan varmı diye.

bence özrünüz yetersiz... oraya gidin adamı soruşturun bulun ve maddi zararınıda ödeyin...sonuçta meyve sebze satarak ailesini geçindiren bi insan..

Ben de aynen sizin dusunduklerinizi dusunuyorum.. Dusundukce de bir seyler yapmam lazim diyorum Onlar hep gezerler sanmiyorum ayni yerde olacaklari ama.. Deneyecegim tabiki.. Allah beni kahretsin ne kadar salaklik yaptim

konuyu okuduğuma pişman oldum

çok üzüldüm gerçekten o adamcağıza...

siz çıkartmışsınızdır dersinizi eminim....

lakin aynı saatlerde bırakın oraya gitmeyi , o civarlarda adamı ararsanız bulursunuz derim, seyyarların genelde bellidir yeri

bütün zararını karşılayın , elinizden geleni yapın derim , hemde fazlasıyla ...

ooffff...

Yazık ya belki paraya ihtiyacı olan birisidir, ben olsam gider bulur, öderdim hakkaten

Elimden geleni yapmam mi hic odemem mi.. Keske o sokaga dahi girmeseydim... Allah hepimizi ofkeden sinirden uzak tutsun.. Bayram gunu yaptigim seye bakin!

kul hakkına girmişsiniz o an hemen zararı odemek için elinizi cebinize atacaktınız.ne olursa olsun o adamı bulmalısınız.

Benim gozumde hazmedilemeyecek bir sey yapmissiniz. Hafife alinamayacak, illa ki telafi edilmesi gereken birsey. Benden onceki yorumlara da katiliyorum.
Adami illa ki bulursunuz. Fizandan gelmedi ya, o civarlarda geziyor demek ki. Sorup da bulunabilir, ya da o saatlerde oraya kasalari bosalttigina gore, evinin yakinlarinda diye dusunuyorum.
Ofke kontrol sorununuz var galiba.

neden dönüp yardım etmediniz ki?
seyyar satıcıysa zor bulursunuz yine de araştırın. ben burada üzüldüm vallahi

bence hemen o adamı bulun çok üzüldüm adam belkide onları satıp eve ekmek götürcekti bence yine oralardadır gidip bakın

O civara gidip bekleyin adamı bulamazsanız da orada olan birilerine sorun yaptığınız şey öyle sık sık rastlanacak bir durum değil sonuçta o yüzden dikkat çekmiştir. kendi anlatmıştır birilerine veya görenler vardır olayı anlatırsınız adamı tanıyordur elbet bir şekilde bulursunuz. seyyar olarak meyve sebze satan bir insanın ne kadar parası vardır ki sanki olanını da elinden almışsınız. hem de bayram günü. Ben de çok sinirli bir insanımdır ama böyle bir olay yaşama ihtimalim bile yok. sizin öfke kontrolü probleminiz var sanırım. umarım kendinizi affettirebilirsiniz. pişmanlığınızı görürse affeder büyük ihtimal ama siz istemese de maddi zararını karşılayın bence. bu devirde para kazanmak kolay değil ki hele ki sokaklarda bir şeyler satarak.

Keşke okumasaydım..
İçime bişey oldu adamın halını oyle anlatınca siz..
Bakakaldı arkamdan demıssınız demekkı bıranda olmadı,kasten bılerek kasaların arasından hıncınızı cıkartmak ıcın gectınız,
Bilerek bir insanın ekmeğine,malına zarar verdınız.
Kınamıyorum, zıra ınsan neyı kınarsa başına geliyor ama bence cıddı bır ofke sorununuz var,bu belkı kucuk bır olaydı belkı ucuz atlattınız ama tedavı olmanızı onerırım ve ben sızın yerınızde olsaydım sabah kalkar olayın oldugu yerde nobet tutardım,o civardaki bakkala mağazalara not bırakırdım ne bıleyım bır sekılde zaman gecmeden adamı bulmaya calısırdım
Uyuyamazdım,yemek yıyemezdım hatta oturur ağlardım o an aklıma geldikçe..

Bayram günü seyyar arabayla cıkmış çalışıyorsa demek ki muhtaç bırı, neyse ya dusundukce uzuluyorum.
Sizin adınıza da aslında uzuluyorum kul hakkına girmişsiniz Allah korusun beddua etmiş olabilir, hakkını haram da etmıs olabılır.
Mutlaka hellalık almalısınız , maddı manevı telafı etmenız gerekıyor.

İnşallah bulursunuz adamı burdan haberlerınızı beklıyorum.
Kolay gelsın.

cok fazla film izlemenin yan etkileri bunlar sanirim.

Trafik canavari sadece ehliyetsiz,dikkatsiz, ickili araba kullananlara denmiyor bunu anladik bu konuda

Son düzenleme:
Büyük bir kul hakkına girmişsiniz.Neolursa olsun o adamı bulup zararını fazlasıyla karşılayın.Zar zor geçiniyor insanlar.Sizde bile isteye yapmamışsınız belli ki.Gidin aynı sokağa muhakkak tanıdık birileri çıkar...Kul hakkını Allah affetmezmiş.Gidip birebir hakkı olan kişiyi bulup helalleşmek lazım...İnşallah bulursunuz...

Bencede bu adamin resmen hakkini yemis oluyorsun!

Gidip telafi etmelisin.

Öfke denilen illet cok keskin bir Bicak,adam belkide beddua etti?

Bende baya öfkeli olabiliyorum ama düsünüyoruma,orada isini yapan bir adamin niye malina zarar vereyim ki???

gerçekten adamın hakkına girmişsiniz, sizin üzülmeniz bu durum karşısında yetersiz kalıyor, bu özürü gerçek sahibine iletmeniz gerek. maddi boyutunu karşılar mısınız bilemem ama en azından üzüntünüzü dile getirmelisiniz.
adamı bulmanın da o kadar zor olacağını düşünmüyorum, aynı yerden geçmek ya da mahallenin esnafına sormak yeterli olacaktır...

Dun gece hic uyuyamadim ve sabah erkenden o civara gittim. Burasi Turkiye degil, Turkiye olsaydi konu komsuya sorar bir seyler ogrenirdim. Ordan hicbir sey ogrenemedim ama sokaga girmeden onceki dukkanlardan rica ettim, kamera kayitlarina bakmamiz icin. Bakarken adam her cumartesi olmasa da bazi cumartesiler gelir buraya dedi. Nasil icim rahatladi anlatamam. Onu bulana kadar cumartesi gunleri orada olacagim. Allah bana bir cikis kapisi acti sukurler olsun...

Ne deseniz haklisiniz, bir daha olmayacak boyle seyler...

mutlu son olur inşaallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…