• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hata yaptim.. :((

Araba kullanırken sinirini başkasından çıkarmak neden?
Ya o hızla karşınıza bir çocuk çıksa, ya o sinirle hızlanırken kaldırıma çıkıp günahsız insanlara zarar verseniz, ya kasalar meyveler yerine bir anlık hatayla o adama çarpsanız ne olacak? Bunun bedelini nasıl ödeyeceksiniz?

Lütfen araba kullanırken ne olursa olsun sakin olun..böyle şeyler yüzünden işte günahsız insanlar zarar görüyor..

Adama gelince:

Allahından bul..demiştir kesin arkandan..

Alahından bulmadan bence adamdan helallik almalısın..

Bir daha da sinirini suçsuz insanlardan çıkarma..

Evet gerçekten çok büyük bir hata. Yani ne desem bilmiyorum ama özürle affedilecek bir şey değil. Adamın maddi olarak zararını karşılamalısınız. Okuduğum an adama çok üzüldüm çünkü ben muhtaç durumdaki insanlara karşı zaafım var ve elimden geldiğincede öğrenci olmama rağmen yardım ederim. Umarım bir an önce telafi edersiniz.

özür yeterli değil, adamın ziyanını ödemenizde yeterli değil.bir de helallik almanız gerektiğini düşühnüyorum.küçük birşey değil sinirle yapmışsınız affedilir olsun denilemez.çok büyük bir hata ve çok üzüldüm adam için.çünkü büyük ihtimalle büyük zarara uğradı ve kazancıda iyi değildi

Ben de aynen sizin dusunduklerinizi dusunuyorum.. Dusundukce de bir seyler yapmam lazim diyorum :( Onlar hep gezerler sanmiyorum ayni yerde olacaklari ama.. Deneyecegim tabiki.. Allah beni kahretsin ne kadar salaklik yaptim

cok üzüldüm adama yaa yazık zaten öyle meyve sebze satan adamın kazancı ne olacakkı bide sen sırf öfkelisin diye adamın işine zarar vermişim gercekten cok üzülmüşüm kesinlikle aynı saatde tekrar ordan gecip orda o adamı mutlaka bul ve bi miktar para ver öyle kuru kuru özür dilemekle olmaz sonucta o onun kazancıydı oooooooooofffffff ya insanlar bazen nekadar düşüncesiz olabiliyo.... :( yanlş anlama yani bu bekli benmde başıma gelebbilrdi ama işte insan hep sonradan pişman olyo mutlaka bulmalısın adamıııı

o insan için çok üzüldüm suçsuz günahsız evine götüreceği ekmekten oldu belkide. Bence bulursanız birde helallik alın derim..

Kizlar dunden beri aklimi kemiren bir olay var.. Dun eve gelirken abimle tartistim ve moralim bozuktu. Arabayi kullanirken dar bir sokakta onumde giden kendi arabasiyla saticilik yapan manav vardi. Sonra bu adam durdu kenarda kasalarini sokaga bosaltmaya basladi. Ben de sinirliydim kasalarin arasindan hizlica gectim arabayla. Yazik adam saskin bakakaldi arkamdan ve meyve sebzelerin yerlere sacilmasina.. Cogu arabanin altinda kaldi.. Asla ve asla boyle bir sey yapmazdim ama bir anlik oldu. Hem yiyeceklere uzuluyorum mahvoldular nimet sonucta.. Hem de adama uzuluyorum o da onun kazanciydi boyle bir sey yapmaya asla hakkim yoktu... Keske tekrar karsima ciksa da ozur dileyebilsem...

çok çok üzüldüm ya hata oldugunu farketmen güzel ama bütn arkdaşlarımın yprumlarındaki gibi hem özrünü dile hem yardım et adama zararını karşıla belki sana yakışmayan bir davranıştı rabbim öfkeden uzak tuttun bizi vicdanın içinde yap bu yardımı

Hatanin farkinda olmanda cok güzel bisey.
Onu istersen bulursun, zararinida ödersin. Illaki taniyan bilen vardir oralarda.
Yazik kimbilir hangi gariban

Kizlar dunden beri aklimi kemiren bir olay var.. Dun eve gelirken abimle tartistim ve moralim bozuktu. Arabayi kullanirken dar bir sokakta onumde giden kendi arabasiyla saticilik yapan manav vardi. Sonra bu adam durdu kenarda kasalarini sokaga bosaltmaya basladi. Ben de sinirliydim kasalarin arasindan hizlica gectim arabayla. Yazik adam saskin bakakaldi arkamdan ve meyve sebzelerin yerlere sacilmasina.. Cogu arabanin altinda kaldi.. Asla ve asla boyle bir sey yapmazdim ama bir anlik oldu. Hem yiyeceklere uzuluyorum mahvoldular nimet sonucta.. Hem de adama uzuluyorum o da onun kazanciydi boyle bir sey yapmaya asla hakkim yoktu... Keske tekrar karsima ciksa da ozur dileyebilsem...

Offf:( kimbilir belkide cebindeki son parayla almıştı o kasaları, çok üzüldüm gerçekten... İnşallah bulup zararını ödersiniz....

Yapicam elimden gelenin fazlasini tabiki.. Allah hicbirimizi boyle durumlarla sinamasin... Bu olayin agirligini o kadar cok hissediyorum ki.. Cok yakinda rahatlayacagim insallah. Hicbirinize yasatmasin Allah..! :43:

O sokağa boşalttığına göre oralardan birisi olmalı gidip oraya sor soruştur kusura bakmayın ama affedilmez birşey yapmışsınız , düpe düz kul hakkıdır bu , kim bilir ne kadar üzüldü adamcağız ne zarara girdi. Bunu telafi etmeniz lazım yoksa Allah mutlaka çıkartır. Pişmanım demekle olmaz yani..

Canım hem kul hakkına girmiş hemde bir kalp kırmışsın belli.
Ve mesajının birinde okudum lütfen kendine de beddua etme olurmu.:20:
Olayın yaşandığı yere gidip sağda solda esnaf falan varsa sor soruştur belki adam oralara yakın oturuyor belki belli günleri vardır oraya geliyordur.Ama bunu sakın atlama çünkü gerçekten bir insanın hakkı ile kazandığı emeğini zayi etmişsin.
Dilerim kısa zamanda bulursun.Konuyu takip edeceğim inşAllah hayırlı ve güzel haberle gelirsin buraya.

o adamı bulup helallik alıp zararını karsıla.yoksa ettıgı bır ah bır beddua senı yerle bır eder.cevremde tecrubeyle sabıt

Kızlar çok üzerime geldiniz ya kendimi çok kötü hissediyorum. Ağlamaktan harap oldum, cumartesiye kadar nasıl bekleyeceğim bilemiyorum.

Yaptığınız hatanın farkına varmışsınız ve telafi etmek için adama ulaşmaya çalışıyorsunuz. Niyetiniz güzel olduğu için ve Allah'ın rızası için çabaladığınızdan bence adamı bulacaksınız. Bu size bir ders olmuş. İleride belki daha büyük bir zarara sebep olacaktınız, bu vesileyle kontrollü hareket etmenin önemini anladınız. Bence bu sizin ileride öfkelendiğinizde kendinizi frenleyebilmeniz için bir sebep olmuş.

Son düzenleme:
Yaptığınız doğru olmamış ama belli ki çok da üzülmüşsünüz.Olan olmuş kendinizi harap etmeyin daha fazla.Adamı bulup zararını karşılayıp helallik isterseniz hallolur her şey.Bir daha ki sefere daha dikkatli davranırsınız. :)

Son düzenleme:
Back
X