Kendini kendince hakli goruyorsun ama maalesef bu isler oyle degil.
Esler isten gelince yemek yiyip dinlenmek, 5 dakka cocuk sevip, tv izlemek ister. Mumkunse aglayan cocuk sesi duymak istemezler.
Zaten yorgun arginim birde cocuk mu bakicam lafi cok duyulur, evlerde...
Birde şu var. Siz de haddinden fazla sakiniyorsunuz cocugunuzu. Tv izlemesi normal. Amannn ben hic izletmem diyen anneleri anlamiyorum. Gun icerisinde o kadar cok saat var ki. Hangi saat dilimine yetisebiliriz ki. Cocuklarda ki efor biz de yok. Kis geldi haliyle her daim parka da goturemiyoruz.
Siz ozverili anne edasiyla aksama kadar kendinizi yorar yipratirsaniz, kocaniz geldiginde de hincinizi ondan cikartirsiniz.
Ben de anneyim. Belki mukemmel degilim. Elimden geldigince ilgilenirim. Ev isi yemizlik yemek cocuk vs. aksama pertim.
Benim ufaklik ikizim gibi. Banyo wc mutfak her daim benle. Buyuk oglum ilkokul bir. Okuma ogreticem diye yirtinip bir yandan da digeriyle ilgileniyorum. Babasina al bak desem 5 dk. Sonra yine bende. Ama esime teror estirmiyorum.
Ayrica kaliteli saatin bilincindeyim ama her saniye kaliteli olmaz.
Yeri gelir oglumla top oynarim, yeri gelir mandallarla bile oyun yapariz, arabalariyla hali ustunde dolaniriz ama tv de izler. Cunku kis disarda ki aktiviteler sekteye ugradi.
Bence kaliteli zaman diye hem kendinizi hem esinizi yildirmayin.
Hatalisin diyemem ama herkesin beklentileri var. Ama olmuyor iste. Esimde baksa bende bi iki saat keyif etsem dedigim gunler olmuyor mu? Oluyor....Hatali davranan benim demek ki :)
Henuz 1,5 yasinda onunla oynarsam cok uyumlu oynuyor.Kızınızla sürekli ilgilenmek zorunda değilsiniz. Fena alıştırmışsınız.
Tek bir şeye cevap vermek istiyorum.Kendini kendince hakli goruyorsun ama maalesef bu isler oyle degil.
Esler isten gelince yemek yiyip dinlenmek, 5 dakka cocuk sevip, tv izlemek ister. Mumkunse aglayan cocuk sesi duymak istemezler.
Zaten yorgun arginim birde cocuk mu bakicam lafi cok duyulur, evlerde...
Birde şu var. Siz de haddinden fazla sakiniyorsunuz cocugunuzu. Tv izlemesi normal. Amannn ben hic izletmem diyen anneleri anlamiyorum. Gun icerisinde o kadar cok saat var ki. Hangi saat dilimine yetisebiliriz ki. Cocuklarda ki efor biz de yok. Kis geldi haliyle her daim parka da goturemiyoruz.
Siz ozverili anne edasiyla aksama kadar kendinizi yorar yipratirsaniz, kocaniz geldiginde de hincinizi ondan cikartirsiniz.
Ben de anneyim. Belki mukemmel degilim. Elimden geldigince ilgilenirim. Ev isi yemizlik yemek cocuk vs. aksama pertim.
Benim ufaklik ikizim gibi. Banyo wc mutfak her daim benle. Buyuk oglum ilkokul bir. Okuma ogreticem diye yirtinip bir yandan da digeriyle ilgileniyorum. Babasina al bak desem 5 dk. Sonra yine bende. Ama esime teror estirmiyorum.
Ayrica kaliteli saatin bilincindeyim ama her saniye kaliteli olmaz.
Yeri gelir oglumla top oynarim, yeri gelir mandallarla bile oyun yapariz, arabalariyla hali ustunde dolaniriz ama tv de izler. Cunku kis disarda ki aktiviteler sekteye ugradi.
Bence kaliteli zaman diye hem kendinizi hem esinizi yildirmayin.
İyi de anne olmak bütün gün çocukla ilgilenmek demek değilki. Arada kendi haline bırakmanız lazım. Oynasın,dağıtsın kimi zaman ağlasın.
Hepimiz çocuklarımızla aktiviteler yapıyoruz ama bazı saatlerde de kendi hayal güçlerini kullanarak oynamalılar.
Tabi ortaya bu manzara çıkıyo sonra. Çılgın atmış bugün kızım :)
Eki Görüntüle 1693339
Biz cocukken izledik kardeslerimle. Sanirim anormal bi durum yok bende ve kardeslerimde.Tek bir şeye cevap vermek istiyorum.
3 yaşından önce bir bebeğe tv izletmek ne kadar sakıncalı biliyor musunuz?
Siz onun yanında bu davranışlarınızı kesmediğiniz için, bebek durmaz tabi, o da ister.
Fakat dikkatli olmak zorundasınız.
Onun daha gelişmeyen becerilerini tv ile köreltip, geciktiriyorsunuz.
Bir bebek, renkleri ve hareketleri tvden değil, anne babasıyla oynadığı eğitici oyunlardan öğrenmeli.
Sadece kendinize zaman bulmak ya da çocuğu oyalamak adına yaptığınız davranış, çocuğunuz büyüdüğünde size misliyle dönecektir.
28 aylık. Ama 15 aylıkken de oynardı enaz 1 saat. Yap-boz çok sever kızım. Çok erken alıştırdım ben.Kiziniz kac yasinda?
Benim kizim alismis belkide tek basina 15 dk ancak oynuyor 15 aylik
Ben yanindaysam cok guzel oynar ama cabuk sikilir bende oyun oynarim mutfakta yemek vs... Yapamiyorum fasulye ayiklasam merak eder pirinc ayiklasam.merak eder yani ben ne yaparsam yapmak istiyor28 aylık. Ama 15 aylıkken de oynardı enaz 1 saat. Yap-boz çok sever kızım. Çok erken alıştırdım ben.
Mutfaktaysam kutuyu mutfağa dökerdik o oynar ben yemek yapardım. Arada normal tabi sıkılıp mızmızlanması.
Ben yanindaysam cok guzel oynar ama cabuk sikilir bende oyun oynarim mutfakta yemek vs... Yapamiyorum fasulye ayiklasam merak eder pirinc ayiklasam.merak eder yani ben ne yaparsam yapmak istiyor28 aylık. Ama 15 aylıkken de oynardı enaz 1 saat. Yap-boz çok sever kızım. Çok erken alıştırdım ben.
Mutfaktaysam kutuyu mutfağa dökerdik o oynar ben yemek yapardım. Arada normal tabi sıkılıp mızmızlanması.
Bilemiyorum sanırım kucak olayına çok alıştırmışsınız. Çünkü bebekler genelde mutfak çekmecelerinden pek sıkılmazlar. O bile zaman kazandırır aslında.Ben yanindaysam cok guzel oynar ama cabuk sikilir bende oyun oynarim mutfakta yemek vs... Yapamiyorum fasulye ayiklasam merak eder pirinc ayiklasam.merak eder yani ben ne yaparsam yapmak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?