Hatali davranan benmiyim?

Tekrar yineliyorum.
3 yaş altındaki bebeklere görsel iletişim araçlarından hiçbiri izletilmemelidir.
Anlıyorum, çok zor durumda kalıyorsunuz.
Bazı bebekler yemek yemiyor, uyumuyor vs.
En azından ebeveynler kendileri video çekebilir, içerisinde ailesindeki bireylerin olduğu görüntüler izletilirse farkı göreceklerdir.
Örneğin konu sahibesinin eşi, çocuğunun anne ile oynadığı gibi baba ile oynamadığından söz ediyor.
Babasıyla beraberken ve üçünün olduğu videolar çekebilirse, hem bebek o insanlara alışacak, hem hafızasını güven duygusunu aşılayan ebeveynleri ile dolduracak hem de sosyal zekasını o yaşta geliştirmeye başlayacaktır.
Ya da daha büyük bir yaş grubu için olan zeka oyununu anne oynarken, nasıl yapılacağını videoya çeker ve bebeğine izletirse, birkaç gün sonra bebeğindeki gelişimi takip edebilecektir.
Çünkü o videolarda gerçek bir paylaşım vardır.
Tv de ki gibi monolog dan ibaret değildir ve biliçdışı mesajlara maruz kalmazlar.

Konu sahibi arkadaşım.seni hatalı bulmuyorum yalnız,unuttuğun bir şey var. Her daim çocuğunun yanında olursan asla sensiz kalamaz ve alışamaz. Üstelik babalar anneler kadar ince de yaklaşamaz. Ben şanslıyım eşim bebekliğinden beri ilgilenir (beslenme harici) oyunlar oynatır ama kudurtarak :) Montessori sistemini araştırmanı öneririm. Ev içinde sistemin gerekliliklerini,çocuğa nasıl sorumluluklar vereceğini,ortamı nasıl düzenleyeceğini öğren ve çeşitli etkinlikleri yapabilecek yaşa gelmişsiniz artık. Benim kızım yürümeye başladığı andan itibaren,çamaşır toplar,asmama yardım eder,bulaşık makinesi boşaltır,kurutma makinesine çamaşır atar. Kendi giysilerini makineye yerleştirir.sabahları yumurtasını cezveye koyar bana getirir haşla diye vsvsvs. Misal aktarma çalışmaları yapın. Önüne bir şeyler koyun ve bırakın dağıtsın oynasın. Zamanla dikkat suresi uzayacak. Çocuk bu sıkılır uzun süre vakit geçiremez. Eşinizde dinlenmeye ihtiyaç duyuyordur. Misal ona bir etkinlik verin kızınızın hoşlanacağı. Sizden önce baba yaptırsın,zamanla babamda da değişik şeyler varmış der çocuk :) babayla geçirilen vakitlere önem veriyorum ben.şuan kızım 4 yaşında tam ve evde olduğumuz sürece (eşim aşırı yorgun değilse) her akşam kızım yatana kadar oynarlar. Bunları hem bir anne,hem bir öğretmen, hemde Montessori eğitmeni olarak söylüyorum.

Valla sonuna kadar okuyamadım. O yavruyu siz doğurdunuz eşiniz değil. Sizin kadar özverili ve yakın olmasını bekleyemezsiniz. olamaz da zaten. Bence tavırlarıı normal. Anneler 9 ay bebeğine alışma süreci geçiriyor emzirmesi gecesini gündüzüne katması haşır neşir olması da cabası. Ama baba öyle mi bi bakıyo birden bi bebek dünyaya gelmiş. Baba şok Zor yani anne gibi olamaz.

Annelik bilgime dayanarak veriyorum canım , izlenimlerime dayanarak veriyorum .
Tarzımı beğenmeyebilirsin ama çoğu kişi bir müddet sonra dönüp bana ya sen haklıymışsın der.

Söylemezdim ama hadi diyeyim sana burda bir ton taktik versek hiç biri şu yukarda söylediğim kadar kendini kötü hissettirip silkelendirmez.
Yapacak hiç bir şeyin yok ki , ya bu deveyi güdecen ...

Haklılıktan kastınız çocukta bir anormallik olduğu mu? Bu mudur yani uzman görüşünüz?

Haklılıktan kastınız çocukta bir anormallik olduğu mu? Bu mudur yani uzman görüşünüz?
Hasbinallah evet bir gariplik var ama siz de.
Anlaşılan siz görmek istediğiniz , duymak istediğiniz gibi anluyorsunuz.
Eşin doğru diyor bırak ağlasın çocuk , her ağladığında yanına koşarsan garip olan çocuk değil sen olursun , yani daha nasıl anlatabilirim kırmadan bilemedim.

Bence sizin görmenizde bir sorun var ben konu sahibi değilim çünkü. Sadece hala kendi oynamıyorsa o çocukta bir gariplik vardır ve amma sızlandın lafınıza takıldım. Baştan yeterince kırıcı konuşmuşsunuz zaten konu sahibine. Fazla kasmayın kendinizi kırmamak için.

Arkadaşım bir konu da fikiri belirtmek için illa o diplomaya gerek yok ben bir anneyim ve araştıran bir anneyim bakın bu kitaplar benim evimde süs durmaz her kelimesini sindirerekokurum .Tevafuk bu akşam elimdeydi. Ayrıca konu sahibi siz değilsiniz vallahi siz de bi tuhafsınız , kendi kendine vakit geçir(e)meyen bir çocuğun durumunda tuhaflık(sorun) olabileceğini anlamıyorsunuz heralde.Bu sorun annenin davranışlarından gelişiyor olabilir başka bir şey olabilir vs vs.
[photo="medium"]1239365[/photo]

Son düzenleme:
Bence siz okuduklarınızı tam anlamıyorsunuz. Neden tuhaf olsun ki? Yalnız vakit geçirmeye alışmamıştır,her ağlamasında kucağa alınmıştır ve oda hep bunu bekliyordur. Anne ile daha fazla vakit geçirdiğinden ona bağlanmıştır vs. Ama buna tuhaflık denmez olsa olsa yanlış alışkanlıklar denir.

E tamam işte sorun var problemler var , gariplik , tuhaflık , adını değişince sorun ortadan kalkıyormu allasen .
Benim kurduğum cümleleri bana kuruyorsun şimdi ben yukarda ne anlattım ?
Kaldı ki ben normal değil demişim alışılmışın dışında anlamına gelir,kullanmadığım kelimeleri isnat etmeyin lütfen.

Alışılmış olan her çocuğun emzir koy kenara olması anlamına gelmez. Madem kitap okuyorsunuz her çocuğun birbirinden farklı olacağını da öngörün. Normal değil demekle,yanlış yapmışsın çok alıştırmışsın kucağa demek arasında fark var. Her 1.5 yaşında ki çocuk kendi kendine saatlerce oturup oyanayamaz. Onun dikkat suresi bellidir,nekadar oturacağı bellidir. Kaldı ki saatlerce yerinden kalkmadan ve sesi çıkmadan oturan her çocukta normal değildir. Konu sahibi ilgi bekleyen bir bebeğe fazla ilgi vermiş,ilgiden kastım kucakta taşıma, her daim yanında tutma gibi. Ama sizin amma da yazdın,dramatize ettin,normal değil demeniz,ki ben zaten üslubunuzu eleştirdim. Bunda da evet haklı çıkmışsın bizim çocuk normal değilmiş yanıtı gelmeyecek size.

Tabi ki lehime bir cevap beklemiyorum ama şunu biliyorum ki herkes içinden muhasebesini yapar.Nasıl ki fazla ilginin çocuk için doğru olmadığını söylüyorsam aksi bir durum olsaydı ilgilenin derdik , konuya ilişkin fikrim buydu benim.
Ayrıca yine tekrar ediyorum kelimeleri farklı kullanınca anlam değişmiyor ben normal değil derim sen kucağa çok alıştırmışsın dersin ikiside aynı kapıya çıkıyor özetlersek kucağa çok alıştırmak normal değil.Sanırım istediğin cümle bu

Ben sizin aleyhinize konuşmam sadece burada yazışarak iletişim kurduğumuz için kelimelerin de her şeyi değiştireceğini söylemek istedim. Evet kucağa alıştırmak sorun ve normal değil. Ama kendi kendine oynamıyorsa normal değil demekte normal değil :) neyse tatlıya bağlayalım konuyu. İyi geceler

Iyi ki soylediniz yil 2015 bilmiyordum valla
Cocugunuzu istediginiz gibi buyutun siz, size birsey diyen olmadi. Ayrica kimseye birsey empoze ettigim yok. Gunde iki saat tv izlediler diye cocuklar alık olmuyor. Ayrica bir buyugum cocuk psikologu ne derdim varsa ki yok herseyi ona danisiyorum. Sizin gibi acayip cok bilgisi olanlara madalya takilmali
Neyse uzun uzun yazmayi bile gerekli gormuyorum. Devaminda siz kitap gibi uxun uzun yazabilirsiniz, kaideye alan yok.

Başta yazdığınız şeyle konuyu bagladığını yer arasında dağlar kadar fark var
siz biz gibi hepimiz gibi cocugunuzla ilgilenip sonrada onun yüzüne bıktım ölsemde kurtulsam intihar edeceğim diyorsunuz öyle mi?
bu hikaye bastan asagı boyle gelısıyor olamaz.
eşiniz kızınızla ilgili olmasını ıstemenız normal
ancak nasıl yapacagını bılmıyorsa göstermek lazım .
Onun dışında bütün gün 1.5 yasındaki bır cocuk 9 saat ılgı beklemesı gerekıyor normalde.
benım oglumda cok ılgıyle buyudu 5.5 yasında bazen hala pesımden gelıyor oda oda tamam anlıyorum ama oyuncaklarıyla oyuna daldıgı zaman sızde ıslerınızı yapabılırsınız veya uzanabılırsınız.

Benimki de iki yasinda. Oyun oynariz, gezeriz, eline boya veririm resim yapariz, hamur oynariz, lego yapariz, beraber yemek yeriz tv de izleriz.
Ama bi tv de izleriz dedik diye kotu anne olduk takti biri bana pesimi birakmiyor

Evet bunu yapabilirim...
Esim elinden geleni yapiyor galiba haksiz olan benim.
Sonradan pisman oluyorum ama fiziksel gucum bitiyor sonrada zihnim yoruluyor esime catiyorum..
Umarim birdaha olmaz bu

Haksız değilsin ama sürekli çocuk odaklı yaşayınız bazı şeyleri göremiyoruz

Senin gergin olmaman en önemlisi

Bîr de mızmızlığı olduğu zaman da kucak yerine başka çözüm bul müzik dinler şarkı söyle vs

Çok da her sıkıntıda anne kucağına alışmasın kendini oyalamayı da biz öğreteceğiz onlara

çocuğunuz var mı ? yok diye tahmin ediyorum, zira çocuk bakımı, kitaplarda yazanları yada uzmanların söylediklerini tekrar ederek olmuyor olamıyor maalesef, kitaplarda çaresiz kalınca ne yapacağın yazmıyor mesela
bir kadın çocuğuna tv izletiyor diye eleştirmek kimseye düşmez, anne her zaman çocuğunun iyiliğini düşünür istisna kişiler dışında, siz fikrinizi söyler geçersiniz
benim arkadaşımın kızı bakıcı tarafından sürekli tv ye maruz kaldığı için sonradan otizm belirtileri göstermeye başladı, bir pedagog yardımı ve sıfır tv ile bu sorunu aştılar. ben bu soruna yakınen şahit olduğum için çocuğuma tv izletmiyorum ama izleteni de eleştirmiyorum. lütfen insanların tercihlerine saygılı olun, fikirlerinizi soran kişlerle paylaşın, ben burada rahatsız oldum Psychopaths a davranışınızdan
ha son olarak, evde doğum dünyada moda oldu, türkiyeye de yavaş yavaş yayılıyor , doğal olmak en güzeli rahat rahat kasmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…