- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.384
- 798
Bayanın sürekli izlettiğini düşünmüyorum ben. Kastettiği bence her saniyeyi dolu dolu geçiremezsin arada ufak kaçamaklar olabilir demek istedi diye düşündüm. Yoksa oturt tv başına akşama kadar dememiştir. Bir çizgi filmin 15 yada 10 dk lık bir bölümü verilebilir çocuğa. Bu sebepten otizm olacağını da zannetmiyorum.
Annelik bilgime dayanarak veriyorum canım , izlenimlerime dayanarak veriyorum .Bayanın sürekli izlettiğini düşünmüyorum ben. Kastettiği bence her saniyeyi dolu dolu geçiremezsin arada ufak kaçamaklar olabilir demek istedi diye düşündüm. Yoksa oturt tv başına akşama kadar dememiştir. Bir çizgi filmin 15 yada 10 dk lık bir bölümü verilebilir çocuğa. Bu sebepten otizm olacağını da zannetmiyorum.
sizin sabahta başka bir yorumunuza denk gelmiştim de çok garip bir tarzınız var ve üstelik,kendi kendine oynamıyorsa bir gariplik vardır yaftasını hangi bilgiye dayanarak veriyorsunuz? Kaç çocuk yetiştirdiniz ve kaç çocuk eğittiniz?
Haklılıktan kastınız çocukta bir anormallik olduğu mu? Bu mudur yani uzman görüşünüz?Annelik bilgime dayanarak veriyorum canım , izlenimlerime dayanarak veriyorum .
Tarzımı beğenmeyebilirsin ama çoğu kişi bir müddet sonra dönüp bana ya sen haklıymışsın der.
Söylemezdim ama hadi diyeyim sana burda bir ton taktik versek hiç biri şu yukarda söylediğim kadar kendini kötü hissettirip silkelendirmez.
Yapacak hiç bir şeyin yok ki , ya bu deveyi güdecen ...
Hasbinallah evet bir gariplik var ama siz de.Haklılıktan kastınız çocukta bir anormallik olduğu mu? Bu mudur yani uzman görüşünüz?
Bence sizin görmenizde bir sorun var ben konu sahibi değilim çünkü. Sadece hala kendi oynamıyorsa o çocukta bir gariplik vardır ve amma sızlandın lafınıza takıldım. Baştan yeterince kırıcı konuşmuşsunuz zaten konu sahibine. Fazla kasmayın kendinizi kırmamak için.Hasbinallah evet bir gariplik var ama siz de.
Anlaşılan siz görmek istediğiniz , duymak istediğiniz gibi anluyorsunuz.
Eşin doğru diyor bırak ağlasın çocuk , her ağladığında yanına koşarsan garip olan çocuk değil sen olursun , yani daha nasıl anlatabilirim kırmadan bilemedim.
Arkadaşım bir konu da fikiri belirtmek için illa o diplomaya gerek yok ben bir anneyim ve araştıran bir anneyim bakın bu kitaplar benim evimde süs durmaz her kelimesini sindirerekokurum .Tevafuk bu akşam elimdeydi. Ayrıca konu sahibi siz değilsiniz vallahi siz de bi tuhafsınız , kendi kendine vakit geçir(e)meyen bir çocuğun durumunda tuhaflık(sorun) olabileceğini anlamıyorsunuz heralde.Bu sorun annenin davranışlarından gelişiyor olabilir başka bir şey olabilir vs vs.Bence sizin görmenizde bir sorun var ben konu sahibi değilim çünkü. Sadece hala kendi oynamıyorsa o çocukta bir gariplik vardır ve amma sızlandın lafınıza takıldım. Baştan yeterince kırıcı konuşmuşsunuz zaten konu sahibine. Fazla kasmayın kendinizi kırmamak için.
Bence siz okuduklarınızı tam anlamıyorsunuz. Neden tuhaf olsun ki? Yalnız vakit geçirmeye alışmamıştır,her ağlamasında kucağa alınmıştır ve oda hep bunu bekliyordur. Anne ile daha fazla vakit geçirdiğinden ona bağlanmıştır vs. Ama buna tuhaflık denmez olsa olsa yanlış alışkanlıklar denir.Arkadaşım bir konu da fikiri belirtmek için illa o diplomaya gerek yok ben bir anneyim ve araştıran bir anneyim bakın bu kitaplar benim evimde süs durmaz her kelimesini sindirerekokurum .Tevafuk bu akşam elimdeydi. Ayrıca konu sahibi siz değilsiniz vallahi siz de bi tuhafsınız , kendi kendine vakit geçir(e)meyen bir çocuğun tuhaf olabileceğini anlamıyorsunuz heralde.
[photo="medium"]1239365[/photo]
E tamam işte sorun var problemler var , gariplik , tuhaflık , adını değişince sorun ortadan kalkıyormu allasen .Bence siz okuduklarınızı tam anlamıyorsunuz. Neden tuhaf olsun ki? Yalnız vakit geçirmeye alışmamıştır,her ağlamasında kucağa alınmıştır ve oda hep bunu bekliyordur. Anne ile daha fazla vakit geçirdiğinden ona bağlanmıştır vs. Ama buna tuhaflık denmez olsa olsa yanlış alışkanlıklar denir.
Alışılmış olan her çocuğun emzir koy kenara olması anlamına gelmez. Madem kitap okuyorsunuz her çocuğun birbirinden farklı olacağını da öngörün. Normal değil demekle,yanlış yapmışsın çok alıştırmışsın kucağa demek arasında fark var. Her 1.5 yaşında ki çocuk kendi kendine saatlerce oturup oyanayamaz. Onun dikkat suresi bellidir,nekadar oturacağı bellidir. Kaldı ki saatlerce yerinden kalkmadan ve sesi çıkmadan oturan her çocukta normal değildir. Konu sahibi ilgi bekleyen bir bebeğe fazla ilgi vermiş,ilgiden kastım kucakta taşıma, her daim yanında tutma gibi. Ama sizin amma da yazdın,dramatize ettin,normal değil demeniz,ki ben zaten üslubunuzu eleştirdim. Bunda da evet haklı çıkmışsın bizim çocuk normal değilmiş yanıtı gelmeyecek size.E tamam işte sorun var problemler var , gariplik , tuhaflık , adını değişince sorun ortadan kalkıyormu allasen .
Benim kurduğum cümleleri bana kuruyorsun şimdi ben yukarda ne anlattım ?
Kaldı ki ben normal değil demişim alışılmışın dışında anlamına gelir,kullanmadığım kelimeleri isnat etmeyin lütfen.
Tabi ki lehime bir cevap beklemiyorum ama şunu biliyorum ki herkes içinden muhasebesini yapar.Nasıl ki fazla ilginin çocuk için doğru olmadığını söylüyorsam aksi bir durum olsaydı ilgilenin derdik , konuya ilişkin fikrim buydu benim.Alışılmış olan her çocuğun emzir koy kenara olması anlamına gelmez. Madem kitap okuyorsunuz her çocuğun birbirinden farklı olacağını da öngörün. Normal değil demekle,yanlış yapmışsın çok alıştırmışsın kucağa demek arasında fark var. Her 1.5 yaşında ki çocuk kendi kendine saatlerce oturup oyanayamaz. Onun dikkat suresi bellidir,nekadar oturacağı bellidir. Kaldı ki saatlerce yerinden kalkmadan ve sesi çıkmadan oturan her çocukta normal değildir. Konu sahibi ilgi bekleyen bir bebeğe fazla ilgi vermiş,ilgiden kastım kucakta taşıma, her daim yanında tutma gibi. Ama sizin amma da yazdın,dramatize ettin,normal değil demeniz,ki ben zaten üslubunuzu eleştirdim. Bunda da evet haklı çıkmışsın bizim çocuk normal değilmiş yanıtı gelmeyecek size.
Ben sizin aleyhinize konuşmam sadece burada yazışarak iletişim kurduğumuz için kelimelerin de her şeyi değiştireceğini söylemek istedim. Evet kucağa alıştırmak sorun ve normal değil. Ama kendi kendine oynamıyorsa normal değil demekte normal değil :) neyse tatlıya bağlayalım konuyu. İyi gecelerTabi ki lehime bir cevap beklemiyorum ama şunu biliyorum ki herkes içinden muhasebesini yapar.Nasıl ki fazla ilginin çocuk için doğru olmadığını söylüyorsam aksi bir durum olsaydı ilgilenin derdik , konuya ilişkin fikrim buydu benim.
Ayrıca yine tekrar ediyorum kelimeleri farklı kullanınca anlam değişmiyor ben normal değil derim sen kucağa çok alıştırmışsın dersin ikiside aynı kapıya çıkıyor özetlersek kucağa çok alıştırmak normal değil.Sanırım istediğin cümle bu
Iyi ki soylediniz yil 2015 bilmiyordum vallaSiz yaptığınız şeyin doğru olduğunu savunup, aksini yapanları anlamadığını söyleyen birisiniz.
Dolayısıyla siz, kendi yanlışınızı başkasına doğru bir şekilde empoze etmeye çalışırsanız, ben de yanlışı düzeltirim.
Bu kadar basit bir olay.
Yıl olmuş 2015, siz hala çocuğunuzu kendi büyüdüğünüz şekilde yetiştirmeye çalışıyorsanız zaten en büyük hatayı yapıyorsunuz.
Eski devirlerde doktor da yoktu, evde doğumu gerçekleşen bir sürü üye vardır.
Onlarda evde mi doğursun?
Eskiden bebeklere her şey yedirilip içirilirken, şimdi ilk 6 ay su bile verilmiyor.
Devir değişti anlayacağınız ve bahsettiğiniz şeyin zaten icadı 20.yüzyılın ilk yarısıdır.
Bu yıllarla kıyaslamanız söz konusu bile olamaz.
Sizin örneklemlerinizle bunun gibi daha nicelerini yazarım.
Ayrıca düzelttiğim konu, içeriğine oldukça hakim olduğum ve zararlarını bilimsel nitelikte araştırdığım bir konudur mesleki açıdan.
Uygulayıp uygulamamak sizin elinizde.
Çocuğunuzun iyiliğini düşünüyorsanız, bu konuda uzman birinin söylediğini dikkate alacağınızı zannediyorum.
Aksine zaten yapılacak bir şey yok.
Benimki de iki yasinda. Oyun oynariz, gezeriz, eline boya veririm resim yapariz, hamur oynariz, lego yapariz, beraber yemek yeriz tv de izleriz.Başta yazdığınız şeyle konuyu bagladığını yer arasında dağlar kadar fark var
siz biz gibi hepimiz gibi cocugunuzla ilgilenip sonrada onun yüzüne bıktım ölsemde kurtulsam intihar edeceğim diyorsunuz öyle mi?
bu hikaye bastan asagı boyle gelısıyor olamaz.
eşiniz kızınızla ilgili olmasını ıstemenız normal
ancak nasıl yapacagını bılmıyorsa göstermek lazım .
Onun dışında bütün gün 1.5 yasındaki bır cocuk 9 saat ılgı beklemesı gerekıyor normalde.
benım oglumda cok ılgıyle buyudu 5.5 yasında bazen hala pesımden gelıyor oda oda tamam anlıyorum ama oyuncaklarıyla oyuna daldıgı zaman sızde ıslerınızı yapabılırsınız veya uzanabılırsınız.
Evet bunu yapabilirim...
Esim elinden geleni yapiyor galiba haksiz olan benim.
Sonradan pisman oluyorum ama fiziksel gucum bitiyor sonrada zihnim yoruluyor esime catiyorum..
Umarim birdaha olmaz bu
çocuğunuz var mı ? yok diye tahmin ediyorum, zira çocuk bakımı, kitaplarda yazanları yada uzmanların söylediklerini tekrar ederek olmuyor olamıyor maalesef, kitaplarda çaresiz kalınca ne yapacağın yazmıyor meselaSiz yaptığınız şeyin doğru olduğunu savunup, aksini yapanları anlamadığını söyleyen birisiniz.
Dolayısıyla siz, kendi yanlışınızı başkasına doğru bir şekilde empoze etmeye çalışırsanız, ben de yanlışı düzeltirim.
Bu kadar basit bir olay.
Yıl olmuş 2015, siz hala çocuğunuzu kendi büyüdüğünüz şekilde yetiştirmeye çalışıyorsanız zaten en büyük hatayı yapıyorsunuz.
Eski devirlerde doktor da yoktu, evde doğumu gerçekleşen bir sürü üye vardır.
Onlarda evde mi doğursun?
Eskiden bebeklere her şey yedirilip içirilirken, şimdi ilk 6 ay su bile verilmiyor.
Devir değişti anlayacağınız ve bahsettiğiniz şeyin zaten icadı 20.yüzyılın ilk yarısıdır.
Bu yıllarla kıyaslamanız söz konusu bile olamaz.
Sizin örneklemlerinizle bunun gibi daha nicelerini yazarım.
Ayrıca düzelttiğim konu, içeriğine oldukça hakim olduğum ve zararlarını bilimsel nitelikte araştırdığım bir konudur mesleki açıdan.
Uygulayıp uygulamamak sizin elinizde.
Çocuğunuzun iyiliğini düşünüyorsanız, bu konuda uzman birinin söylediğini dikkate alacağınızı zannediyorum.
Aksine zaten yapılacak bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?