Hatali davranan benmiyim?

Cocuklari fanusta yetistiremeyiz.Kosar,duser,dizi kanar,gunde 10_15 dakika televizyon izlerse psikopat olmaz,zaman gelir kendi kendine oynar zaman gelir butun aile vakit gecirir...Neticede insan yani kedi yavrusu degilki belli bir rutini olsun...

Sözüm meclisten dışarı ben 1 saat televızyon ızletıyorum dıyenlere ınanamıyorum.

cunku eger o evde tv kulturu varsa o cocuk 1 degıl 8 saat acık televızyon eslıgınde hıc bakmasa bıle muge anlı sesıyle oyuncak oynuyor. Ben ben demiyorum zira bizim evde televizyon izlenmiyor. Ben bazen mutfakta cok ısım varsa televızyonu ses olsun dıye acıyorum haber saatlerınde. Eger oglum gelıyorsa ve bellıkı duracaksa hemen kapatıyorum televızyonun zararlarının yanı sıra teror ölüm kavga görmesini istemiyorum

2 gündür bizim evde de aynı sorun yaşanıyor. Daha önceleri de yaşanıyordu ama 2 gündür artış gösterdi. Ben çalışıyorum 12 yaşında orta 2'ye giden bir kızım ve 6,5 yaşında 1. sınıfa başlayan bir oğlum var. Akşam 4,30'da babası okuldan alıyor ikisini de eve geçiyorlar. Ödevlerini yapmış oluyorlar ben eve gidene kadar 6,30 gibi evde oluyorum ben. Fakat ben eve gittikten sonra eşim hiç ilgilenmiyor çocuklarla. İlgilendiğinde de belli bir süre sonra bağırıyor. Çocuklar uyuduktan sonra neden böyle yapıyorsun diyorum yoruluyorum çok yaramazlar diyor. Hatta dün gece biraz sinirlendim yeter artık evde negatif bir hava oluşuyor senin yüzünden çocuklar artık sana bir şey sormaya korkar oldu farkında mısın? Değilsende bir düşün istersen dedim. Bu sabah çocukları okula bırakırken aradı neredesin diye okuldayım dedim tamam ben de geliyorum seni işe bırakayım dedi. Geldi çocukları öptü iyi dersler diledi sonra beni işe bıraktı. Araba da önce kırıp döküyorsun sonra gönül almaya çalışıyorsun ama benim istediğim bu değil eski haline geri dön. Yine onlarla oyun oynayan o sevecen haline sürekli bağıran bir adam hali istemiyorum dedim. Dinledi sadece.

DoLL_ biliyormusun doll , cocuklar kendi kendilerine oyun kurup yönetemiyorsa bir sorun olduğununun gercekten göstergesidir.

DoLL_ biliyormusun doll , cocuklar kendi kendilerine oyun kurup yönetemiyorsa bir sorun olduğununun gercekten göstergesidir.
CuteMom 1.5 yaşında çocuktan bahsediyoruz kendi kendine ne kadar uzun oynayabilir? Ben asla oynamaz demiyorum ama koyayım da oynasın diye bırakıp saatlerce oturması beklenemez. Anne ilgisine alışmış ve her daim ilgi bekliyor çocuk. Bu doğru değil elbette ama bu gelişimsel bir sorun değil. Çocuklu ortamlara sokarak,oyın kurmayı öğreterek aşılabilir.

Benim oglum oynuyordu ya
ciddi ciddi oturup oyun kuruyordu yastıkları dızıyordu arkasında oturup bakkalcılık gıbı bıseyler yapıyordu
hatta baska bı sebeble dun aksam resımlere bakarken gordum bunları.
O cocukların hayal dunyasının gelısmesı ıcın o cocuklar kıtap okunmalı her aksam uyutmadan once, cocugun oynadıgı butun oyunu anne kuruyor ve yonetıyorsa cocukta sadece oyuncuysa tek basına kaldıgında bısey yapamaz
konu sahıbının cocuguna fırsatı vermesı gerekıyor
hadı bakalım ne oynayalım demesı gerek ya da sen oyunu kur ben gelıyorum dese cocuk kurması gerek kuracak dedıgım ıkı lego takacak araba cıkaracak kutudan .
ama gel cocugum atcılık oynayacagız atla dersen cocugu anca engellersın

Bu konuda zaten hemfikiriz. Koruyup kollayacağım derken,çocuğa kendi başına kalmayı oğretememiş konu sahibi,oyun fikrini verememiş. Benim kızımda oynardı ama çook uzun sürmezdi,bir sure sonra başka bir şeye geçiş yapardı.çünkü çevremizde başka çocuk yoktu bebekken ve ancak bizimle oynayabiliyordu. Zamanla dikkat suresi uzadı vs şuan bıraksan saatlerce kendi başına oynayabilir (4yaşında).oyun kurmayı öğretmesi,kendi başına bırakması,yol göstermesi lazım.Çocuk bilmediği için bunu yapamıyor,o sebepten normal değil diyemem buna. Cocuğa fırsat verilse, mesele hallolacak zaten.Kitap mevzusu kesinlikle önemli bizde her gece mutlaka sırayla okuruz ve çok keyif alıyor. Ayrıca ben o ölsem kurtulsam kısmını yeni gördüm sen yazınca dikkat ettim,şuan ne desem bilemedim bayana,şaşkınım

Ben diger konularda yetkin degilim fikir veremeyecegim ama bir konuda uyarmak isterim. Uzmanlara göre cocuklarin tv yada video izlemesi icin en yanlis zaman yemek zamani. Tv karsisinda yedikleri çöpe gitmis gibidir diyorlar. Çocuğun yemek ve eglence saatleri birbirinden bağımsız olmalidir.

Ben de ilgiyi çok abarttığınızı düşünüyorum.
Eşinize ilgi göstermiyorsunuz ve ondan ilgi bekliyorsunuz.

Erkekler kadınlar gibi düşünmüyor.
Eve gelince dinlenmek istiyorlar.

Ben yanindaysam cok guzel oynar ama cabuk sikilir bende oyun oynarim mutfakta yemek vs... Yapamiyorum fasulye ayiklasam merak eder pirinc ayiklasam.merak eder yani ben ne yaparsam yapmak istiyor

yaptırmak da bir çözüm.
benim oğlum o yaşlardayken babannesi ile fasulye ayıklıyordu, akşam da yemeği ben yaptım diye ortalıkta dolanıyordu :)

belki de sorun çocukları oynatmak fikrindedir.
anne baba sürekli çocukla oyun oynayamaz, kendi işleri vardır. e bu işleri yaparken çocuğu bırakamayacağına göre, çocuk da işlerin bir ucundan tutacak :) örneğin toz alırken temiz bir bez kızınıza verin, bırakın ne yapıyorsa yapsın, bir süre sonra sizi taklit etmeye başlayacaktır.
ya da tv açarak yemek yedirmeye çalışmayın diyor uzmanlar, siz de kendinize yemek koyun, ona da koyun, o sizi görerek kendi yemeğe çalışsın, siz kendi tabağınızı yavaşça yiyin.
kısaca kızınızla ilgileniyorsunuz diyerek tüm işlerinizi ertelemeyin. siz kendi rutininizde yaşayın, kızınızı bu rutine alıştırın.

Peki ya çalışan anneler ne yapsın?
Kızım 3,5 yaşında ve anaokuluna gidiyor, 16:00 da çıkıyor, ben gelene kadar annemlerde kalıyor.
Akşam 18:00-18:30 arası eve geliyorum, girmeden önce annemlere uğrayıp kızımı alıyorum.
Allahtan annem yan binada oturuyor.
Öpüşüp koklaşıyoruz, el, ayak temizliği, pijamalar giyiliyor çantamızı kontrol ediyoruz, birazcık oyun oynuyoruz.
Bazen mutfakta vakit geçiriyoruz, kek yada tatlı yapıyoruz.
Derslerini gözden geçiriyoruz, ödevlerimizi yapıyoruz.
Evet anaokulu ve her akşam ödevi oluyor, maalesef ben mükemmeliyetçi ve hırslı bir yapıda olduğum için biraz fazla üsteliyorum.
Babamız 19:30 - 20:30 arası geliyor genellikle, yemek yiyoruz, baba erken gelirse önce yemek sonra ders çalışıyoruz.
En son 21:00-22:00 arası babası masal okuyarak uyutuyor.
Bu arada ben mutfağı ve ortalığa saçılan eşyaları toparlıyorum.
Çamaşırım varsa onu yıkayıp asıyorum, sabaha kuruyor. Ütüyü genellikle sabah namazından sonra yapıyorum.
Sonra kişisel işler, anne-baba saati derken gece yarısı oluyor, dinlenmek mi???
Yok canım 7-8 saat falan uyuyorum yetiyor
Sabah uyan hoop kızı kaldır, tuvalet, el yüz, dişler 20 dakika, giyinme saçlar 20 dakika, okul - iş
çalış çalış çalış, akşam oluyor eve gelirken kızımı annemden alıyorum.......... diye bir kısır döngü.
Yemeklerimi hafta sonu yapıyorum, hafta içi sadece , çorba, makarna, pilav gibi ilaveler yapıyorum.

Dis cikarma, asi ve hastalik dönemlerinde hep kucakta olmasi mi gerekiyor? 1,5 yas konusarak iletisim kurulabilir. Annecim bak ben de cok yoruluyorum seni tasirken kollarim agriyor, ben de hasta olsam sana nasil bakicam, hadi oyuncaklarinla oynayalim diyebilirsiniz. Mesela kanepede yaninizda oturtabilirsiniz kucaginiza almaktansa. Büyük kizimda ayni sizin gibiydim. Bir koldan digerine alirdim yorulunca, hatta kucagimda uyutur öyle koyardim yatagina.

Cekirdek aile diyorsunuz devamli biz de cekirdek aileyiz. Koloni halinde yasamiyoruz. Hatta ben 2,5 yasinda ve 6 aylik bebekle gurbete geldim, esim sabah gider aksam gelirdi tek baktim ikisine. Benim de ilk kizim hicbir yere sigmaz durmazdi. Esimle disarda ayni anda yemek yiyemezdik. Biri yerken digeri kucakta gezdirirdi. Aman sussun aglamasin mizirdanmasin, hasta, atesi var, asi oldu bugün belki korkmustur diye hep kucakta gezdi. Iki tarafin ailesinin de ilk torunu oldugu icin görmemis gibi kapan kucagindan birakmazdi. Teyzesi halasi dayilari anneanne babaanne... Ama ikinci cocukta bunlari yapmadim. Zaten yalniz oldugumuz icin kucaga alisma olayini kesfedemedi. Büyük kizim da bebekti daha ve en cok da kiskanmasin diye kücügü kucagimda gezdirmedim. Hep konustum, bak ben seni besliyorum temizliyorum öpüyorum seviyorum ama sen de anneye yardim edip kendi basina oyuncaklarinla oynayabilirsin dedim. Biraz oynar sonra gelir dizlerime yapisirdi anne anne diye. Alirdim kucagima ya oyuncagini gösterirdi ya mizirdanirdi. Öpüp ilgilenip geri koyardim yere.

Anne olabilirim ama ayni zamanda bireyim benim de haklarim var diyen yabanci kadinlari ayiplardim ne bicim anne bunlar diye ama simdi görüyorum cocuklari kendi baslarina zaman gecirmeyi biliyor. Cocugunuzu bu kadar kucakta gezdirmeyin size asiri bagimli yapmayin diyenleri hatali buluyorsunuz. Iki cocugum oldugu icin aradaki farki biliyorum. Kücük kizim odasinda saatlerce vakit gecirir. Bazen sesi bile cikmayinca ben gider bakarim ne yapiyor diye. Bebekleri, pelus hayvanlari boyama kitaplari, hamur... Biriyle oynamayi birakir digerinle oynar. Büyük kizim da her 15-20 dk da bir anne ne yapabilirim, ne yapacagimi bilmiyorum, neyle oynasam... Kiz 8,5 yasinda ve ben söylüyorum sunla bunla oyna diye. Kendi basina takilamiyor veya gidip kardesini kizdiriyor.

Cocuk sizin hayat sizin. Esinizden sikayetcisiniz ama sizde de hata var. Bütün gün cocuk üstümdeydi simdi de sen bak demeyin. Cocugunuza kendi basina vakit gecirmesini ögretin. Babasi elbet bakmak ister ama siz bunu görev zorunluluk haline getirmissiniz. Adam disari cikartiyor parka götürüyormus. Eve gelince de sevsin öpsün ama cocuk da kendi basina oynayip anne babaya biraz alan yaratsin. Demiyorum siz gecin tv nin karsisina cocugu da yollayin odasina. Salonda bir oyun kösesi yapin yemekten sonra da anne baba sohbet edecek biraz sen de burada oynayabilirsin deyin mesela. Ilk sefer ikinci sefer kabul etmeyebilir huysuzluk yapabilir aglayabilir ama pes etmeden her gün denemek lazim. Kendinizi esinizin yerine koyun. Bütün gün calismanin yaninda o kadar yol tepip aksam karanliginda eve geliyor, sicaklik huzur ariyor, esini cocugunu sevmek öpmek istiyor ama evde durmayan bir cocuk, sikayet eden ve öfke kontrolü yapamayan sinirlendigi zaman intihar edicem diyen bir es buluyor.

Şu an bir kriz icerisindesiniz. Kendiliginden hic bir sey düzelmeyecegi icin sizin bir seyler yapmaniz lazim. Bütün gün cocukla evde olan sizsiniz. Inanin yavas yavas ögretebilirsiniz, sabirla konusarak anlatarak.

Yani....? Bu kadar seyi yapmaniz, etmeniz, sizin hayatiniz sonucta. Ne dememi bekliyorsunuz?

Ben de ayrintili yazarsam iki ciltlik yazi cikar. Burda anneligi yaristirmayi bi biraksaniz. Herkes kendi cocugundan mesuldur.

Ah ahhh çocuk işi her türlü zor
Fakat ikinizde kendinizce haklısınız
Sen sabahtan akşama kadar kızımla ben ilgileniyorum kişisel bakımımı bile yapmadan diyorsun
Eşinde sabahtan akşama kadar çalıştım eve gidince bi uzanmak benimde hakkım diyor
Aslında 6 aylık doğum iznimde fark ettim ki sadece bebeğe yoğunlaşmak beni daha çok germiş
Sonrasında işe geri döndüm, başka ortamlar başka insanlar ve uğraşlarla meşgulüm. Akşamı da iple çekiyorum kızıma kavuşmak için.
Eşim de ben çalıştım diye kenara çekilemiyor çünkü bende çalıştım ?
Herkes herşeyi dört dörtlük ister ama hiç tv izlemeyen kaç çocuk vardır bilmem
Bende izletmem derdim ki nereye izletmiyosun çocuklar cin gibi daha bebekken kıpırdayamazken yerinden kafayı döndürüp baş aşağı bakıyordu kerata
Arada kendine vakit ayır
Cumartesi ver eşine git kuaföre kişisel ne lazımsa yap ya da yaptır
Kız arkadaşlarınla toplan, çocuk buna engel değil onu da al git
Tek çocuk ve park sıkar bi süre sonra, sohbet edebileceğin tek insan eşinken ona da çocuğa bakmıyosun diye çemkirirsen hayat daha çekilmez hale gelir
Ki bahsettiğim 6 ay bana da hiç iyi gelmemişti, ordan biliyorum

İlk girisi okuduktan sonra herhangi bir cevabi haketmedigini dusundum..
Sizde baska yorumlarinada denk gelmissiniz hanimefendinin.
Boyle uyelere herhangi birsey yazmayin zira kavga ve tartismadan beslenirler.
Bakti ki kavga dogus yok ceker gider baska konuya

Hanımefendiye verdiğim cevaptan rahatsız olmanızı gerektirecek bir durum yok.
Evet haklısınız, çocuğum da yok.
Çünkü kendisi tv izletmiyorum diyen aileleri anlamadığını söylüyor, yani sizi.
İzlemesinin normal olduğunu, günün her saatinde oyun oynamayacağını, bir şekilde zaman geçirmesi gerektiğini savunuyor.
Bence bundan rahatsızlık duymalıydınız.
Ne kadar güzel ki, siz durumun farkında olarak önleminizi almışsınız.
Umarım sizin yazınız birçok ebeveyne örnek olur.
Diğer mesajımda tv yerine alternatif yapılabilecekleri de belirtmiştim, niyetinize anlam veremedim.
Ayrıca evde doğumun moda olduğunu söylüyorsunuz.
Doğrudur, uzman doktor ve hemşire ve evde her türlü tıbbi malzeme eşliğinde hemde...
Varsa bu kadar maddi imkanınız, evde doğurunuz efendim.
Bundan 60 yıl önceki gibi maşrapayla su dökmeli olanla, bunu sırf bana cevap vereceğim diye kıyaslamanız komik olmuş.
Suda doğum da moda, ama dikkat edin bunu söylediniz diye insanlar kendilerini buldukları denize havuza atmasınlar...
Bir şeyi belirtirken iyice açıklamak gerekiyor, çünkü burası Türkiye ve herkesin olanakları kısıtlı!

Doğruyu söyleyenler çogu zaman sevilmez zaten , herkes tarafindan sevilen ve onaylanan kimsenin karakterinde sorun vardir.Umarim herkes tarafindan onaylanan kimselerden olmam.Ki olmadigimda görülüyor

Sende haklısın canım ama eşinde haklı. adam da akşama kadar çalışıyor yorgun argın,hem tüm erkekler böyle neredeyse değiştiremezsin çocukla ilgilen diye.Doğaldır bunalması,sen de çocuğu hayatının tek odak noktası yapmışsın.Biraz kendine zaman ayır.Keşke çalışıyo olsan ben daha doğuma girmeden doğum izni bitse de hemen dönsem işime diyorum.Keşke son ay doğum iznine ayrılmak zorunda kalmasam diyorum.

rahatsızlık duyuyorum, sadece siz değil sizin gibi fikri sorulmadığı halde fikir beyan edip birde üstüne ısrar eden, kadınların anneliklerini eleştiren kişilerden rahatsızlık duyuyorum.
ben size evde doğum yapacağım demedim, kimseye önerdiğimi de söylemedim, yada suda doğum güzelmiş dedim diye kendini suya atacak insanların yaşadığını düşünmüyorum evde doğum derken de haydi evde su kaynatın doğum yapın da demedim kimseye, aslında ben kimseye fikir sormadığı müddetçe birşey söylemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…