Hatalı mıyım?

normalde misafirperverliğin zamanı olmaz tabiki de ama sizin kına gecenizde arkadaşınızı gezdirmeniz, onun için uğraşmanız falan farklı bir şey, o yüzden tercih dedim çünkü bu dönemler gelinin çok yoğun olduğu ve kendisiyle ilgilenmesi gereken dönemler ve gelinle ilgilenilmesi gereken dönemler.bir de şu var, herkesin misafirperverlik anlayışı aynı değil, kimisi iyi yemek olsun ister kimisi güleryüz olsun ister...belki de o arkadaşınız siz tepkinizi gösterene kadar sizin alınacağınız bir şeyler yaptığının farkında bile değildi.ben o arkadaşınızın yerinde olsam kesinlikle ve kesinlikle özür dilemezdim, düğüne katılmaktan vazgeçip gitmişsiniz.ben öyle meşgul ve stresli bir dönemimde bir arkadaşım(!) iyi ağırlamadınız gibi bir bahaneyle düğüne gelmese bir daha yüzüne bakmam.

Son düzenleme:

özür diledi yani.. şu an 2 yıl oldu hala gel lütfen ben ağırlayamadım o zaman şimdi evimde ağırlarım diyor. kısmet olmadı gidemedim o yüzden..

yani ben de gelin oldum elbette stresi var. ama onun dışında hiçbir şey yok. git saç yaptır giyin tamam yani. bir arkadaşıma 2 kap yemek çıkaramayacaksam onu dinlendiremeyeceksem, aileme gerekeni yapın diyemeyeceksem çağırmam da yani..

madem misafir ağırlamayı bilmiyorum ya da yapmamaktan yanayım ısrar edip gel demem de saçma olur..

siz de çağırmazsınız tabi ki bu da tercih meselesidir..

Siz yine arkadaşınız sizden özür dilediğinde anlayışla karşılamışsınız sanırım eskisi gibi samimiyetiniz var benim arkadaşlarım onların gönlünü almama rağmen surat yaptılar resmen.

Vallahi canım cigerim dedigim iki arkadasim evlendi. Hic boyle sacmaliklar yapmadim. Ilgincmis arkadaslarin

Bizin düğünde kim nerde yattı bilmedi.
Allah'a şükür kimse de bunu dert edip bize gereksiz trip atmadı, işleri daha da zorlaştırmadı.

Anlayış meselesi.

ben sizi anladım.. inanın anlattıklarınızdan sonra siz de hiç problem görmedim. sadece konuya cevap verenler misafiri pek umursamıyor nerde yattı bana ne anlayış meselsi gibi zırvalıyor. o yüzden cevap verdim. asla konunuzu sabote etmek istemiyorum.

yani siz yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız. düğün sabahı aramak gereksiz bir ayrıntı. ha burdaki arkadaşlar gibi stresliyim ne halleri varsa görsünler deseydiniz ayıp olurdu ama belli ki onla aralarında sabit bir fikre kapılmışlar.. biraz akışına bırakın..

gittiğinizde hiç mi ikramda bulunmadılar, hiç mi bir şey yapmadılar?düğüne gitmekten vazgeçebileceğiniz kadar kötü ne olmuş olabilir?ben sadece saç baş yaptırmaktan bahsetmiyorum; belki kız çok streslidir, çok heyecanlıdır falan aklında başka şeyler vardır da düşünememiştir yani.mesela diyelim ki ben birini düğüne çağırdım akraba olsun arkadaş olsun neyse işte, o da gelmedi(veya gelemedi), ben bunu kesinlikle sorun etmem ama evime kadar gelip de iyi ağırlayamadınız diye giderse o insan artık benim gözümde bir hiçtir çünkü bana destek olması gereken bir günde köstek olmuştur, mutlu olmam gereken bir günde üzmüştür ve çok anlayışsız bir insan olduğunu düşünürüm.normal, rahat bir günde misafirliğe çağırsa sonra da yüzünüze bakmasa tamam diyeceğim de belki de hayatında bir defa başına gelecek bir şey yani evlenmek, düğün yapmak, bir defalığına ılımlı yaklaşılabilirdi...neyse sanırım bu konuda anlaşamayacağız, , iyi günler.

Bizin düğünde kim nerde yattı bilmedi.
Allah'a şükür kimse de bunu dert edip bize gereksiz trip atmadı, işleri daha da zorlaştırmadı.

Anlayış meselesi.

demek ki siz oraya gittiğinizde onlarda pek umursamıyorlar o yüzden sorun olmaz zaten.
ama onlar sizi ağırlasa gönlünüzü hoş tutsa beklerlerdi misafir yerine konulmayı

demek ki siz oraya gittiğinizde onlarda pek umursamıyorlar o yüzden sorun olmaz zaten.
ama onlar sizi ağırlasa gönlünüzü hoş tutsa beklerlerdi misafir yerine konulmayı

Etrafımdaki insanlar düğün günü bu hesaplara girecek insanlar değiller.

Ağırlayabilen ağırlar, yoksa kimse düğün günü yemek nerde, yatak nerde demez.

Herkesin stresi bir olmuyor, herkesin misafir sayısı da bir olmuyor.
Çok rahat yattığımız düğün evleri de oldu, böyle bulduğumuz yerde kıvrıldığımız da.
Gittiğimiz yerde hizmet beklemedik, hizmet ettik.

7 kat yabancı olsa, düğün evindeysem misafirim demem, daha çok kimseye telaş olmayayım derim, ne yapabilirim ona bakarım.

ben bekledim aileme mahcup oldum.
çok aç gittik aç kaldık.
bebğimle 10 saat yol gittim. ısrar etti arkadaşım baya 5 aylık bebek.
ses de gürültüde yatamıyor. bir yer ayarlanabilirdi.
acaip yorgun düştük hiç dinlenemdik. bir de misafire hizmet edilir normalde neden hizmet ediyorsunuz onu da anlamadım
yani benim örf adetlerimde böyle olmaz o yüzden biz ailece şaşırdık. onlarda kabul ettiler hata ettiklerini zaten.
biz de böyle. iki elimiz kanda olsa geleni güler yüzle mutlu yolcu ederiz.. kültür farkı olabilir. bizim kültürümüz böyle..

Senin gene arkadaşların dış kapının dış mandalı. Benim kendi öz kuzenlerim hem de kardeş gibiyiz dediğim 5 i birden nişan dönemimde bana bu acıyı yaşattılar. İlişkimi olabilecek asgari düzeye indirdim sana da tavsiyem böyle kıskanç fesat insanlarla muhatap olma.. daha sonra içlerinden biri evlendi ve bu olayların ne zor şeyler olduğunu gördü. Yalvar yakar özür diledi anneleri araya soktu ben de dilde barıştım ama bu yaptıklarını gönlüm affetmiyor. Bir daha asla eskisi gibi can ciğer olamayız zaten kendilerine de aynen bunu söyledim. Şimdi aramızda bir selamımız var arada bir akraba ziyaretlerinde rast gelirsek görüşüyoruz o kadar..

Tabii kültür farkı olabilir, doğrudur.

Bizim kültürde düğün sahibine yardım edilir, bir köşede oturulmaz.
Düğün ve cenaze işlerin elbirliğiyle halledildiği zamanlardır bizde.

Bir de çocuğum gürültüde uyuyamaz diyeceğime otel ayarlardım ben, sonuçta düğün evi sessiz de olmaz.

anlatayım. o vakit.
10 saat yol gittim. bebeğim 5 aylıktı. yolda çok acıktık tabi. eşim annem bebeğim ve ben.
çocuk durmadı bişey yiyelim içelim. gidene kadar arabada emzir sıcak oldu soy, soğuk oldu giydir.
eşim dedi x bir sürü yemek hazırlamıştır şimdi yeriz dinleniriz düğününde eğleniriz..
aa gittik yemek yok doğru düzgün. bişeyler çıkardılar yiyemedik bile. sonra annesi geldi yediklerini de kaldırmıyorlar dedi. tabi biz şok!
eşim bir kenarda uyudu 10 saat direksiyon salladı. demediler yazık çocukta eşin de pert olmuş şöyle dinlenin diye..(ben yeni gelin evime götürüp dinlendirmiştim arkadaşımı. üstelik gelin yatağında yat rahat yat demiştim)
sonra düğün başladı evin içinde meşrubat çerez bilmem ne dağıtılıyor. bizi trans geçiyorlar.. yani ben olsam annemi ayarlardım..

çocuk zaten katıla katıla ağlıyor. dedim çocuğu şuraya yatırım da az kimse girmesin. imkan var mı?? annesi de asla oralı olmadı. çok perişan olduk. arkadaşımı çektim dedim biz gidelim çocuk durmuyor hiç tat alamadık. ağladı.. ewt haklısın ilgilenemedim özür dilerim şöyle böyle. ondan sonra annesi hadi komşuma gidip orda kalın siz dedi yok artık ne işimiz var komşu da.. arkadaşım anladı hemenyakın bir akrabasına götürdü bizi. kalıcak yer bile ayarlanmamış. sabahına hediye mi verdim. biz gidelim dedim. sizin başınız kalabalık çocuk da durmuyor.

çocukla neden gittin dersen çok ısrar etti. lütfen gel sensiz olmaz. çocukla ilgileniriz diye. zira çocukla bakkala bile gidemiyordum o zaman..

Son düzenleme:

bak hemen aşağıda anlattım.. neyse ki biz çözdük sorunu.. ya zaten öğretmen evinde kalma fikri geldi aklımıza da yollamadılar sonradan..

e ama siz yanlış kişiye tavır yapmışsınız.annesinin "yediklerini de kaldırmıyorlar" demesi, komşuya gitmenizi söylemesi falan kızılacak şeyler.şimdi " arkadaşım da önceden annesiyle konuşsaydı" diyebilirsiniz ama koskoca kadın, bunları kendi bilmesi lazım.kız da mahcup olmuş, siz oradayken de özür dilemiş, belli annesinin davranışlarından onun da rahatsız olduğu.ilk yorumunuzda o arkadaşınızın sevdiğiniz bir arkadaşınız olduğunu söylemiştiniz, annesi yüzünden öyle bir günde üzmeye ve hatta özür dilemeseydi görüşmezdim demeye ne gerek var.annesine tepkinizi gösterip de oraya kadar gitmişken düğüne de kalmalıydınız bence.çok alındıysanız eskisi kadar yakın olmazsınız ama böyle şeyler yüzünden tamamen arkadaşlığı kesmek bana biraz fazla geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…