pardon da sizi zerre önemsemeyen bir kocanız var tek cümlenizle kadına sırtını dönmeyen bir adamla aile olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Adam boşanma noktasına gelmiş hala hamile bir kadınla samimiyetini azaltmayacak derecede gamsız
merak etmeyin ilk günü sizle ikinci günü babalarıyla geçirirlerdi birşey olmuyor
yani benim anlamadığım sizin her boşanmış aileden daha çok narin ve kırılgan olduğunuzu iddia etmeniz(yazmasanızda çocuklarıma çok düşkünüm demeniz boşanan kadınların çocuklarına az düşkün oldukları anlamına geliyor)
öbürleri ölsün o zaman
size tak etmemiş etseydi çocuk falan demezdiniz
zaten bunu da kabul etmeyeceksiniz
genelde etmiyorlar.
ama karısına önem vermeyen adamı çocukları da anlıyor o aradaki gerginlik huzursuzluk bir çocuğun anlayamayacağı şeyler değil.neyse siz bilirsiniz tabiki ben sadece bahaneleri, insanların kendilerini kandırmalarını anlayamıyorum.
o kadın gider başkası gelir veya en azından bir şey istersiniz kabul etmez o zaman problemin büyüklüğünü anlarsınız.
insanlar sevdiklerine değer verirler kaybetmekten korkmadıkları insanların öenmleri gitgide azalır bunu sizde gayet iyi bilirsiniz.
paranız var mesleğiniz var imkanınız var demek ki o zaman siz bu mevzuyu gerçekten büyütüyorsunuz veya adama şantaj yapıyorsunuz bak söylediğimi dinle yoksa boşarım
ama boşayacak cesarette yok iyice adamın gözünde değersizleşiyorsunuz
bi süre sonra boşayacaksan boşa boşamayacaksan sus bile diyebilir...
bilemiyorum çokta umurumda değil açıkçası
tek sıkıntı kendinizi kandırıyor olmanız.
bayramda tatilde baba eksikliğinden ziyade koca eksikliği yaşamaktan korktuğunuzu kendinize itiraf ederseniz daha gerçekçi olur tek söyleyeceğim bu.
Lanet olsun boşanmaktan vazgeçtim.Halbuki hiç bu kadar cesaretli olmamıştım.Feragat dilekçesini verdikten sonra gerçekten aile olabileceğimize inanmaya başlamıştım.İlk defa eşimle yaşlanacağımızı hayal ediyordum.O da kendini toparladı ( ya da bana öyle hissettirdi.)Evde daha anlayışlı,yardımcı,çocuklarlaa daha ilgilenir oldu.Artık beni kısıtlamıyordu.Affetmemi kendisine bir şans daha vermemi istedi.Çocuklarım ah canlarım çok düşkünlerdir babalarına onları babasız bırakmak istemedim.Ama tam bir yıldır her tartışmamızın sebebi olan o kadın yine canıma tak ettirdi.Aynı okulda çalıştığımızı söylemiştim önceden de.Eşim mesafeli davranmaya başladı sanıyordum.Meğer öyle değilmiş.Ders sırasında kitap almaya çıktım öğretmenler odasına orda yine kikir kikirler.Neyse ses etmedim.Geçende toplantıdaydık.Bunlar katılmadı toplantı erken bitti.İlk ben iniyordum sınıfa bir baktım koridorda yine kikir kikir fısır fısır kulak kulağalar.Neymiş çocuklar kapıdaymış.Onlar duymasın diye çocuklarla ilgili bir konuda konuşuyorlarmış.Beni görünce ayrılıverdiler bir toparlandılar. Ona evde konuşacağımızı söyledim anladı.Eve gidinceye kadar eşimde bir yalakalık bir yalakalık.Evde bir bağırdım sinirden galiba mahalleye kendimizi dinlettim.Artık dayanamıyorum.Tam bir senedir her tartışma konumuz bu kadın.Eşim diyor ki konuşma dersen konuşmam.Bana ne ya.Mesafeli ol dedim de ne değişti.Gidip kadına söyleyecekmiş oznel konuşmamı istemiyo diye.Allahım bana sabır versin.Çıkar yol bulamadım ne yapayım nerelere gideyim arkadaşlar?????
Öznel suçu diğer öğretmen arkadaşa atma.
Daha önceki konunda da aynen şunları yazmıştım.
''Öznel konularına baktım.
Sorun keşke sadece bu kadın olsaydı da
evde en azından hak ettiğin değeri sana verebilseydi.
Hoş zaten değer verse rahatsız olduğun konuda
daha ilk uyarında eşim yanlış anlıyor der mesafe koyardı.
Hakaret, aşağılama darp, kendi başına buyruk yaşama,
gayet de boşanma sebepleridir...
Allah yardımcın olsun... ''
Hala geçerlidir. Sizin tek olayınız bu kadın değilken,
sen şu an o kadınla samimiyetini kendine bahane ediyorsun...
Umarım eşin düzelir de sen de boşanmadığına pişman olmazsın.
Yoksa düzelmezse şu aşamada sadece boşanmayı ertelemiş olursun...
Konu sahibi özellikle bazı mesajlara cevap vermeden es geçiyor.
Bu soruyu ben ve başka arkadaşlar ara sayfalarda yazdık sizin gibi..
Hadi kocan erkeklik içgüdüsü vs neyse bu kadına terslenemiyor(ne hikmetse), ama siz nasıl dayanıyorsunuz? arada yanlarına gidip kibarca bile olsa kadını neden bozmuyorsunuz? diye defalarca soruldu ama arkadaş dikkate almadı?????????????????bu tarz yorumlarımızı ve hep geçti..
Ben de bunu anlamadım..
Onlar kikirdeşmeye başladığında neden yanlarına gidip "konu nedir" diye sormuyorsunuz? Ya da hani öğretmenler kikirdeyen çocuklara der ya "neye gülüyorsunuz, bize söyleyin de biz de gülelim" diyerek konuya girmiyorsunuz? O kadının özelliği nedir? Eşiniz neden uzak duramıyor, siz neden haddini bildiremiyorsunuz? Ailecek zaafiyetiniz var sanki.
Bu arada evlilik birliğinin her zaman arkasındayım, lakin o olay tek başına yapılmaz. Nasıl ki tek başımıza evlenmiyorsak tek taraflı fedakarlığın da bir işe yarayacağını sanmam. Arkadaşlar konunuzu okuyan 100 kişiden 99 unun düşündüğünü söylemiş, neden sert buldunuz ki? Gerçekleri duymak zordur. Ama arada bir de olsa duymak lazımdır.
öznel konuşmamı istemiyor diyeceğim diye tehdit ediyor aklınca, size suçu atacak. halbuki çok normal siinir olmanız
çekinmeyin, kulak kulağa konuşmak ne demek yahu?
maşallah bu ne samimiyet deyiverin. bi bozun bakalım ikisini de...
onlar utanmıyor siz mi utanacaksınız?
Evet yorumunuzu hatırlıyorum.Eşim düzelmeye başladı konuyu açarken de yazmıştım.Aylardan sonra ilk defa huzurlu olduğumu da belirttim.İşte şimdi çözmeye çalıştığımız bence en büyük sorun bu kaldı.Ben de farkındayım boşanmayı erteliyor olabilirim belki de .Ama yaşama bakış açısı mı desek bilmiyorum benim kızdığım şey ona normal geliyor onun yaptıkları bana ters geliyor orta yolu bulamadık işte.Kendimi de sorguluyorum bu arada.
O arkadaştan çok eşimi suçladığımı da belirttim zaten.O kadın değil eşim biliyor sıkıntımızı.Aşmaya çalıştığımızı.İşte çaba harcıyor görünüp beni kandırması sorun.Ben zaten yaşadığım şoku yazdım sadece.Objektif göremiyorum belki de olayları.Bilmiyorum ya kafam karışık.Bence de umarım boşanmadığıma pişman olmam.
Moralinizi bozmak istemem ama kadin zaten biliyor olabilir. Yani esinizle samimi olduklarina gore ve esiniz size mesafe koydum deyip farkli davrandigina gore, o kadina da Oznel seni kiskaniyo o yuzden cok tartisiyoruz filan diye bahsetmis olabilir. Kadin pek umursayacak biri gibi gozukmuyo. Benzer bisey basima gelmisti ne kadar uzucu oldugunu bilirim. Ama sana verebilecek bir tavsiyem yok cunku bosanma isi bile gundeme gelmis. Is esinde bitiyo tabii ki, bazi arkadaslar kadinla direk konusmani soylemisler bende onlara katiliyorum, eger biraz utanmasi varsa esinden uzaklasir. Tabii sonrasinda esin acisini senden cikarabilir.
Hem de öyle üzücü ki hani aldatılma olsa kestirip atarsın ne olursa olsun dersin de ,yeni bir yol çizersin kendine.böyle olunca bir ad da koyamıyorum samimiyet diyorum.Bu da bana yanlış geliyor ,eşime ve o kadına gayet normal.Neyse şurada 15- 20 gün kaldı bakalım izleyeceğim.Ama bu beni daha çok yoruyor.Aklım hep konuşacaklar mı bakışacaklar mı sorularıyla dolu.
Siz atlatmışsınız ne mutlu.Nasıl başardınız,sizin bir tepkiniz oldu mu,şimdi güvenebiliyor musunuz o kişiye?Benim güvenim sarsıldı,eşim şu saatten sonra değişse,o kadın gitse bile yaşadıklarımı unutamayacağım maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?