hatam büyük bundan sonra ne yapmalıyım

Hani hatalarından ders almıştın? Hani kimseyi takmayıp hayatına devam edecektin? Bu ders almış halinse sen daha 40 okul da değiştirsen yine aynı dedikodu kazanının içine düşersin.

yoluma kendimi akladıktan sonra devam edecektim...içime sindiremiyordum tüm bunları..çünkü çok yalan vardı..yüzleşmeden sonra 1 gün çok güzeldi herşey...çünkü onunda yalanları çıktı ortaya..bende arkadaşlarımdan özür diledim..belki herşey eskisi gibi olmayacakı ama en azından toparlayacaktım..ama o evde konuştuklarımdan biri gidip saçma sapan herşeyi uluorta yerde anlatınca fırtına koptu..

evlimisin,eşin bişey diyomu? allahtan bela aramak diye buna deniyor heralde... ne güzel giden hayatın varmış,gıybete ne hacetti ya. ki tekrar başa dönmüşsün.ne gerek vardı yüzleştirmek falan.sonuçta bir hata etmişsin,hatanla otur yerine işte...ne gerek var uzatmaya.
anladığım o ki belayı çekiyosun,ama suç belada değil söyliyim.düşünülmeden söylenen sözlerin bedeli vardır,ve anladığım kadarıyla pek düşünmeden konuşmaya devam ediyosun.herşeyi akışına bıraksan ne hoş olacak oysa.

evet eşim bu kez çok kızdı..tekrar onlara inanıp nasıl konuşursun dedi...ama ben dedikodu değil olayları açıklarken anlatmam gerekenleri anlattım..allah benim belamı versinn

Yani yine yaptığın dedikodular ortaya çıktı. Kendini aklamak diyorsun ama başlıkta da hatanı kabul etmişsin. Hatalısın çünkü, işine gidip gelmek ve artniyetsiz dostluklar kurmak varken dedikodu peşinde koşmuşsunuz ve sonunda da yaptığınız dedikodular sizi de bulmuş. Ama siz ısrarla devam ediyorsunuz bu duruma.

Peki ben bundan sonra ne yapıcam....

müdürünle odasından kovacak kadar yüzgöz olmuşsunuz bunlar sizin hareketlerinizin bedeli işte...bundan sonra susar oturursunuz,kimseye ne etliye ne sütlüye karışırsınız...söylenen şeylere,hakkınızda yapılan dedikodulara iğnelemelere kulaklarınızı tıkarsınız.size birisi bu laf taşıma olayından dolayı karşınıza geçip hakaret etse bile efendiliğinizi bozmadan susarsınız,ne olursa olsun tavrınızı bozmazsanız.yüzleştirme,iğneleme,karşılaştırma gibi manasız uzatma hareketlerine girmezseniz...hayatınız eski seyrine kavuşur. müdüre açıklama yapmak zorunda da değilsiniz,ookulda öğrencileri hizaya sokmakla görevli. kocaman kadınlarsınız, sizin hayatınızda ufak bile olsa söz hakkı olamaz.saçma yani.okulun müdürü o.sizin hayatınızın idarecisi değil. ben yüzde yüz suskunluğu ve akışına bırakmayı tavsiye ederim.eşin haklı.istemez tabi karısının saçma işlerle uğraşıp üzülmesini,eve huzursuzluk getirmesini.

pea çok saol canım..inan bu tavsiyelere çok ihtiyacım var..bundan sonra yapacağım tek şey SUSMAK VE ASLA KİMSEYE İNANMAMAK...

pea çok saol canım..inan bu tavsiyelere çok ihtiyacım var..bundan sonra yapacağım tek şey SUSMAK VE ASLA KİMSEYE İNANMAMAK...

ne önemi var canım, yerinde olsam sadece eşime ve kızıma yoğunlaşırım evde.ne düşüneceksin dışarıyı.yaptığın şeyin zaten kötü olduğunu söyledin,keşke yapmasaydım diye...ki hep böyle şeyler yaşayan bir insan olsan gelip buraya ölmeyi düşünüyorum diye konu açmazdın.
bu meseleyi sen bi daha açma okulda kimseye,dertleşeceksen ailenle dertleş bu mesele hakkında, müdürü de takma kafaya.(ne olursa olsun sen bir hanımsın,bir erkek bir hanımı odasından kovamaz,sen ne dicem diye takma)en doğrusunu yaparsın susmakla... ailenle huzurlu ol yeter.dışarda olan dışarda kalıyor bişekilde değilmi.

dertleşecek kimsem kalmadı zaten okulda...tamamen yanlızım..tek dostum eşimmiş sayenizde onu anladım..şu 2 ay bir geçseydi hayırlısıyla...

insanlar neden bu kadar acımasız..benim bugün o halimi gördüler kılları kıpırdamadı..allahım ben nasıl normale dönücem..

insanlar neden bu kadar acımasız..benim bugün o halimi gördüler kılları kıpırdamadı..allahım ben nasıl normale dönücem..

Bu olanları bu kadar kafaya takıyorsan sana ciddi manada psikolojik destek almanı öneririm. Bu yaşadıkların sıradan sorunlar, mutlu bir evliliğin, sağlıklı bir çocuğun, gelecek kaygısı taşımadğın bir işin var ve sen haftalardır 3-5 dedikoducudan uzak kaldğına üzülüyorsun.

ya bak ben de artık böyle düşünmeye başladım...neden sadece bu kadar rezil olmak benim için önemli...ben mi çok takıntılıyım..bunu çok ciddi soruyorum..

Arkadaşlarının yaptıkları grup psikolojisi seninkide yalnızlık... onlar üçü beraber olunca kendilerini güçlü zannediyor sende yalnız olduğundan zayıf zannediyorsun... Hayatımızdan kaç yaşında olursak olalım çok arkadaşlar gelip geçecek önemli olan aile onlar kalıcı... Seni anlamak yerine arkalarını döndülerse kaybedenler onlar hep böyle yanlış anlaşılmalar olur yalnızlığın tadını çıkarmaya bak zorda olsa kendini güçlü hisset

dur bakalım orda ! ne demek kızım olmasa öldürürüm.bu insanlar yaşını başını almış insanlar değil mi ? demek ki senin neyi ne niyetle söyleyip söyleyemeceğini anlayamamış tanıyamamış üstüne atıp bırakmışlar.insanlar için en kolayı önyargı oluşturmak söylenilenlere inanmaktır.dinlemek hep zor gelir ! yerinde olsam durumu açıklamaya çalışırdım baktın hala anlamıyorlar işine konsantre ol sen doğru ol eğri belasını bulur demişler.

çok doğru aslında..ama belkide psikolojik olarak ben böyle hissediyorum yani kendimi yapayanlız kalmış..kimse benimle konuşmuyor aslında ben insanlardan kaçıyorum..öğretmenler odasına bile inmiyorum..sanki herkes beni ayıplıyor gibi hissediyorum...offf allahım affet beni ve bitsin bu işkence...

ben bundan sonra dğru olucam..bundan önce çok eğri oldum..hatam oldu..ama bundan sonra olmıcam..

Git otur o öğretmen odasına, sen kaçtıkça insanlar senin suçlu olduğunu düşünüp üzerine giderler, bu kadar korkak olma, yüzsüz desinler sana ama korkak demesinler, aksine senden korksunlar.Madem o kadar dedikoducu biliyorlar seni,biraz da şirret bilsinler ne olacak?Dövecekler mi?Öldürecekler mi?Zaten her şeyin kötüye gittiğini söyledin, bu raddeden sonra ara düzeltmeye kalkma, otur köşende kimseyi umursama.

Neredeyse hayatı boyunca dışlanmış biri olarak artık insanları çok da takmamayı öğrendim.İnanın arkadaşlık da,dostluk da bir yere kadar,Mezara onlarla mı gireceğiz?yoo.Sizi tanımıyorum ama kızınız olduğunu söylemişsiniz,size kızınıza karşı sorumlu bir anne ve işyerinizde de işinizi düzgün yapmakla sorumlu bir annesiniz ve bu yanında eşine ilgi göstermesi gereken bir eş ve kaynanasına sabretmesi gereken de bir gelin olduğunuzu tahmin ediyorum Bu kadar göreviniz arasında bir göreviniz de varsın eksik olsun.Ne fark eder?

çok tşk ederim..inan benim bunlara ihtiyacım var..asla bir daha düzeltme işine kalkışmam..bu kadar gurursuz olduğumu bende bilmiyordum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…