hatam büyük bundan sonra ne yapmalıyım

Başınıza gelecekleri biraz da siz hazırlamışsınız. Arkadaşlarınızı ailenizden üstün tutamazsınız, onların zamanından rızkından çalıp arkadaşlarınıza veremezsiniz. Nedir Allah aşkına arkadaşı olmayan insan insan olmuyor mu? Siz hatanızı kabul edip özür dilediyseniz, niyetinizi anlattıysanız daha niye üsteliyorsunuz? öyle bir şımartmışsınız ki öyle peşlerinden koşmuşsunuz ki karşınıza geçip "biz yokuz kızınla eşinle ilgilen" diyebiliyorlar yani kendilerini ailenizle aynı kefeye koymuşlar.

Siz bu insanlar için kendinizi paralarken kızınızı ihmal ederken zaman akıp geçiyor bir gün kızınız "sen hep başkalarına benden daha çok değer verdin" derse napacaksınız? ne kadar belli etmiyorum deseniz de karakterinizde insanları çok fazla önemsemek var, ileride bu insanlar değil de başka arkadaşlarınız olacak onları da bu kadar çok önemseyeceksiniz. Onlar hayatınızdan gidecekler, giderler, zaten kısa bir süre o okulda kalacakmışsınız ama aileniz hep yanınızda, onlar için sızlayan vicdanınız aileniz için nasıl sızlar düşündünüz mü? Ben şimdi bunları boşuna konuşuyorum çünkü sayafalar dolusu benzer yorumlar geldi size ama hala aynı tas aynı hamam. Ciddi söylüyorum psikolojik yardım alın. Aşamıyorsunuz ve gerçekten ciddi hasarlara yol açıyor sizde, kısa süre çalışacak olmanıza rağmen rapor alıp ayrılmaya çalışın. Hem size hem ailenize yazık.

Son düzenleme:
[sana özelden yazdım oku :) böylee insancıklaraa asla üzülme degmiyorrrrr çünküü aynı şeylerş yaşadım dostum dedimiz insan oınlara inandı yazık diyorum rabim hesabımı zı çabuk görendir ne oldu ne kazandılarr bie bin katarak ceplerimi dolduu dahamı iy yere geldiler yarın biğün aynı şeyiii mutlaka onalrda yaşıcakk herşey geri dönüşümlü çünkü bekle gör sabırr

canım ben henüz özel mesaj atamıyormuşum..sana o kadar yazdım ama maalesef gönderemedim...inan durumumuz aynı değil...benim vicdanım rahat değil..ben hata yaptım..arkadaşımın bana sığındığı bir konuda onu sattım...inan bu ölümden beter...ama yine de rabbime şükür ediyorum..bana hatamı gösterdi...bir daha asla böyle bir hata yapmıcam..ya göremeseydim yanlışımı..ya hayatım boyu insanlara bunu yapsaydım ne olurdum sonraaa???o kadar ihtiyacım var ki bir dosta arkadaşa...konuşmaya dertleşmeye...

çok çok çokkkk haklısın...bu güne kadar harcadığım zamana ve emeğe ağlıyorum...ben nasıl bir yalanın içindeymişim diyorum...onların da bana hatası olmuştu ama ben onları böyle bir çırpıda silmemiştim...allahım duysun sesimi..affetsin beni...inan bana bu kadar sevilmeyen biri olduğumu bilmiyordum..
sen benim yerimde olsan ne yapardın bunu ciddi soruyorum..çevrendeki herkes sana düşman oldu...meğer ben ne kadar kötüymüşüm...herkes hakkınızda konuşuyorrr...ne olurdunuz söyleyin.....

anlıyorum özeli yeni oldugun için gönderemesindir olsun cnm... benim vicdanım rahat hataa o insanlara telfonlada mesajlada bildirdimm ahımı aldınız hakımı helal etmicem diye çünkü benim lafımı çok başka yerlere çekerek söylemişler dostum dedigm insana artık hiçbişeyim o diyorki bunu sana söylemiştim onalr nerden biliyor dedi bende ne demişim diyince özel hayatıymış benmim söyledigimi zaten kendide anlatıyodu her tanıdıgımıza ama onalr üstünee katarak anlatmışalrrrr yüzleştir diyorum çagır oanlrıd abenide konuşalım diyorum yanaşan yok çok şükürr öyle pisliklerden alalhım beni korumuş çok şükürrrr artık güvenmiyorum sms düzelir inş...şükür sabır alaha havale etmek her namazda benim hakımı aldılar gıybetimi yapılar yatgızıs infaz diye ahlanıyorum sen hiç üzülmee artıkk arkdaş ne yaa geçiciiii unut gitsinn vicdanında rahat etsin onlarda senin için neler söylemişler amaaa

Keşke arkadaşlarına gösterdiğin ilgiyi kendi ailene gösterseydin.

İşte böyle insana acımazlar, açığını buldular mı yapıştırırlar.

Bundan sonra kimseye hakettiğinden fazla değer verme.

Mudure cikip bu olanlari ve arkadaslarinizin sizi rahatsiz ettigini anlatsaniz. KISISEL problemler calismama performansima engel oluyor lutfen kendilerini uyarin de , bakalim ne oalcak.

Ben en baştan bu kadar içli dışlı olmazdım, ailemden çocuğumdan fazla zaman ayırmazdım, ben insanlarla çok aşırı samimiyet kurmuyorum. Bana hata yaptıkları o zaman da ilişkilerimi tekrardan düzenler biraz mesafe koyardım zaten. O yüzden kendimi tam olarak yerinize koyamıyorum. Diyelim sizin düştüğünüz duruma düştüm, kendimi ifade ederdim özür dilerdim, niyetimin kötü olmadığını anlatırdım. Ama gururumdan bu kadar ödün vermezdim. Tabi ki üzülürdüm kendime kızardım ama kendimi dünyanın en kötü insanı ilan edip hayata küsmezdim. O insanlara da hissettirirdim bunu. Demek ki hiç değerim yokmuş en ufak hatamda beni sildiler gerçek dostum değillermiş bir kaç ay sonra kurtuluyorum diye düşünmeye başlardım çoktan. Düşene bir tekmeye dönmüş aranızdaki gerilim. Herkes beni dışlamış konuşmuyor sürekli ima ve taciz etmeler varsa müdürle görüşürdüm. İşten ayrılırdım.

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun zaman herşeyin ilacı olayın sıcaklığı geçince onlarda vazgeçerler zaten

ama benim anlayamadığım özel bir okuldamı çalıyorsunuz ?nasıl emin olabiliyorsunuz tayininizin çıkacağına ,ayrıca kaçış neden o da farklı bir soru işareti .bende öğretmenim işyerinde huzursuzluk tabi olumsuz bir durum ama çalıştığım tüm okullarda birbiriyle konuşmayanlar küsenler oldu ama grup psikolojisi ne demek ya çok ilginç her kimle sorunun varsa onunla konuşmazsın bu ne böyle laf sokmalar falan
bence daha fazla sessiz kalmayın bu kadar baskın olmalarının nedeni de bu.arkadasınızla direkt konuşmak yerine mektup yazıp evine gönderin konuştuklarınızı yetiştiren aranızı bozan kişi bağırmaya baslayark konuşmanıza izin vermiyorsa

bu duyguyu cok ıyı bılırım bıenzerı başıma geldı 2 ay once,kımseye guvenım kalmadı,hıcbeklemedıgım bırı laf tasıdı kaç kışı ıle aramı bozdu,en yakın arkadaşlarımla aram bı tuhaf oldu..işe gıtmeyıp evden çıkmak ıstemedım,hayatım alt ust oldu bır anda,o aralar kendımı o kadar yalnız hıssettımkı,çunku yapılanlar yuzunden ben suclu duruma dustum,konussam oda bunu dedı şuda sunu dedı dıye cok kısı yanıcaktı,sustum ben yandım..senı benden ıyı kımse anlayamaz, o kadar guvenım sarsıldıkı sevdıklerımden bıle uzaklaştım herkese arkamdan ıs cevırıyor gozu ıle bakar oldum,ben bıle dusundum olsem mı dıye..saçma gelebılır ama ınsanda ufacık şeyler bazen fırtınalar yaratabılıyor,ama kendımı toparladım olaylar duruldu,elbet haklı olan zamanla ortaya cıkcak dedım Allah a havale ettım..
sabret duzelıcektır

herkes bırılerı hakkında yorum yapar,kızgınlıgına denk gelır konusur,kötü olan şey laf tasımaktır,çunku agızdan agıza degısıyor ve çok farklı oluyor
dusununkı bı ortamda herkes konusuyor o kişi hakkında ama sadece senınkını soyluyorlar ve bı kişi gunah kecısı oluyor,bu gerçekten çok yıpratıcı..
yoksa herkes dedıkodu yapıyor kımse yapmadım dıyemez çevremızdekı

birğün bu çay kaşıgı gibi ortalıgı karıştıran insalarrr allah tarfından bulusunalşrr ianşalahhhh

çok teşkler melisdenizcim..yaşadığım bu süreç hayatımın dönüm noktası belki de..inan bazen diyorum ki iyiki de oldu..yoksa hep böyle devam edebilirdi..ama işte önemli olan bu konuda ders almış olmam..asla ama asla kimseye güvenmicem..dedikodu yapılan ortamdan uzaklaşcam..asla yorum yapmıcam..

İyi edersin kimsenin arkadaşlığınada güvenme orası arkadaşların sohbet yeri değil iş, çalışma mekanı dikkatli ol dedikodu yapanlar seninde dedikodunu yaparlar

bunu ögrenmen yeterli çünkü bend eartık insanlra güvenmyiorumm 2 hafta önce tüm güvenimi kayvbetim riaykar çıkarcı insan dolu günümüzee alalh onalrı ıslah etsinnn cehennem odunu onlarr ben ah ediyorum malum kişilere örümcek gibii yapısınn ahlarım çünküiş frita çok ğünah başklarının ayıbıı örtmede gece gibi ol demiş mevala hz

canım benim inan herşey unutuluyo buda unutulur ben bi arkadaşla kavga ettim aynı işyerindeydik kanlı bıçaklı olduk ama kesinlikle benim bi suçum yoktu düşün altı ay aynı oda içerisinde tek kelime konuşmadan çalıştık ve sonunda kendisi gelip benden özür diledi barışmak için ve bu insan benden on yaş büyük herkes hata yapabilir önemli olan hatalrı anlamak sende hatanı anlamışsın ama senin o çok sevdiğin dost arkaaş dediğin insanlar şu an kendi yaptıkları hatanın farkıda değiller emin ol bigün kucağına düşerler hiç bişey dümdüz gitmez bak gör kendileri seni arıcak barışmak için sonuçta onlara yaptığın iyiliklerde var lütfen kendini toparla çocuğuna ve eşine ada kendini benimlede şu an yeni işyerimde bazı kişiler konuşmuyo hemde hiç sebepsiz ama zerre takmıyorum bugüne kadar benimle kötü olanların çoğu tek tek yanaştı o yüzden boşver kimse senden çocuğundan ve eşinden değerli olmasın senin için insanlar böyle işte en ufk hatanda seni terkedebiliyolar yalnız bırakabiliyolar hiç sallama her şekilde mutlu olduğunu göster onlara ayrıca kendinide ezdirme onlar kimki ya sana laf atıcak seni ezmeye kalkıcak pabucunun kenarı bile olmasın bna da yaptılar aynı hareketleri laf atmlar laf çarpmalar filan hiç duymamazlıktan geldim yoklar gibi davrandım kapadılar çenelerini baktılar kaale bile almıyorum sen onları taktıkça ciddiye aldıkça daha çok üstüne gelirler hiç ipleme
ne demişler edepsiz susturdum zanneder edepli edebinden susar sen edebini koru ama kendini ezdirmeden..

OLAYLAR EN BAŞA DÖNDÜ HEM DE DAHA DA KÖTÜLEŞEREK..
Olayımı zaten biliyosunuz..ben bu aram bozulan arkadaşlarımla konuşup evime davet ettim ve kendimce bazı şeyleri de kanıtlayarak onları en azından yumuşatmaya benim o kadar da kötülüklerle dolu bir insan olmadığımı anlatmaya çalıştım..ayrıca biliyosunuz komşularımla ilgili de yalanlar söylemişti o pislik..onu da çağırıp yüzleştirmek istedim..
evimde herşey iyiydi,karşı komşumu da çağırıp yüzleştirdim ve bana inanmaya başladılar..onun da yalan söylediğni farkettiler..en azından slmlaşmaya başladık..bugün o iki arkadaşımdan biri dedikodu yapana gidip yüzleşmemiz gerektiğini söylemiş ve benim o dedikoducu hakkında söylediklerimi ona anlatmış..ortalık nasıl karıştı anlatamam...bu pislik kriz geçirdi falan..ben onla yüzleşmem falan dedi..daha sonra odasında bunlarla ne konuştu bilmem bu bana inananlar artık inanmadıklarını söylediler..yani yine bitti..bu sefer işin içine müdür de girdi..kızdı bize..özellikle bana sen ona nasıl arkasından o lafları söylersin dedi..ben de bu okul dışında ,özelde olan bir olay,bunu okula taşıyanlara sorun dedim..odasından kovdu..çok sinirliydi..kızlar sizce müdürü arayayım mı,açıklama için yoksa pazartesiye kadar sakinleşir diye bekleyeyim mi..ne yapmalıyım...

Hani hatalarından ders almıştın? Hani kimseyi takmayıp hayatına devam edecektin? Bu ders almış halinse sen daha 40 okul da değiştirsen yine aynı dedikodu kazanının içine düşersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…