Hatayı nerde yapıyorum?

kalemtiras

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2024
287
348
23
35
Merhabalar
Bu konuyu açıp acmamayi çok düşündüm. Duyacaklarimdan korkuyorum ama zamanda çok değerli o sebeple bir akıla ihtiyacım var.

Hayatımda iki aydır birisi var. Gülmeye çok hasret kaldığım bir dönem tanıştık. İlk başta çok takmadım takılır geçerim dedim. Sonra aşık oldum. Ben evlendim bosandim çocuğum yok. O da evlenip boşanmış iki çocuğu var. Eski eşiyle sağlıklı bir iliskileri yok. Evlilik müthiş aile sorunlari ve saygisizlik döngüsüne girmiş. Ama tam olarak nasıl bir ilişkileri var onu da çözemiyorum. Çocuklar küçük zaten 5 yıllık bir evlilikte iki çocuk yaşlarını az çok tahmin edersiniz. Velayet annelerinde baba arada gidip görüyor orda dışarı çıkarıyor eve alip gelmiyor çünkü gece kalkıp anne diye tutturacaklarini biliyor. Bu arada benden az az kendi ailesine bahsediyor yani arkadaşım diye bahsetti ama babası anladı zaten durumu. Neyse gelelim benim kafamdaki soruna mesela kadın bir yere gidecek soruyor kalacak misin gibisinden geçen sadece bunu söyledim dedim neden hesap soruyorsun hesap sormadım kalacak mı çocuklar kimde kalacak o kısmı merak ettim diyor. Sorguluyorum sürekli barışma ihtimalleri var mı gibisinden çünkü tuhaf gelebilir ama kendimi bazen metres gibi hissediyorum yani çocuklarıyla aralarinin açılması vs en son isteyeceğim sey yarın oburgun ikimizin arasında kalsa ben zaten hayatlarından çıkar giderim. Bir kere döndü dedi ki barisirsakta iki gün sonra aynı olacak kaldı ki bu saatten sonra ben o kadına dokunamam üzerine gitmedim. Ama dün mesela durdu çocuklar için üzülüyorum anneleri babaları ayrı büyüyorlar moduna giriyor. Anlıyorum üzülüyorum. Bana gelince beni seviyor yani hissediyorum bunu. Bir yanımda yalnızdı bosluktaydi o döneme denk geldin diyor. Dertlesecek kimsem yoktu yazmak istedim. Yani bu durumda olanlar ne olmalı nasıl olmalı nasıl davranmalıyım. Hiç bilmiyorum.

Bu tarz konuyu burda çok açan oldu size tavsiyem onları okumanız. İleride ne yaşayacaksınız kendiniz okuyun, her insan aynı değildir diyebilirsiniz ama gidişat aynı sonucu da farklı olacak gibi gelmedi.
Olumsuz düşünüyorum konunuz için

35 yaşında, yetişkin bir kadınsınız. Dertsiz başınıza bu kadar dert almaya gerek var mı sizce ? Ayrılıp, yolunuza bakın.

Neden siz hic evlenmemisken evlenmis bosanmis cocuklu biriyle surdurme konusunda israrcisiniz?
Adam "barisirsak da" diye bir cumle kurabiliyor
Yani kadin dese gel tekrar deneyelim, dusunecek gibi
Ben sizi sevdigine hic emin olamadim nedense
Guzel bir yere geziye gitseniz cocuklar da burayi gorse diye ic cekecek modunuz dusecek edecek
Niye bunu cekiyorsunuz?

Çocukların yaşlari en azından ergen olsa bir ihtimal oluru belki vardı ama daha yaşları çok küçük . Kaldı ki sevgiliniz boşanmayı hala atlatamamış gibi . Birde gideceği yerde kalıp kalmayacağını sormasi beni işkillendirdi . Çocuklar kimde kalacak diye soracağı yerde kalacak misin diye soruyor . Kelime dizili beni rahatsız etti . Belki aklı hala orda .

Yok bende tamamen akıl akıldan üstündür mantığıyla geldim. Çünkü şöyle bir durum var gülelim gerçekten her şey yolunda gitsin diye uğraşıyorum kadın bir telefonuyla herşeyi mahfediyor. Ya da işte karşı tarafın ailesinin sorunu bitmiyor. Ya diyorum ki bütün bunlar hala bizim hayatımızdaysa bişey bitmedi. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Evet ben orda tepki koydum sonra aradı hesap sormak için sormadım çocukları düşündüğümden vs dedi dedim bu showa gerek var mıydı?

Bugün bu konulara bu kadar kafanızı yoruyorsanız. Evlendiğiniz zaman daha büyük problem ve kıskançlık yaşarsınız. Çünkü onlarin iletişimi çocuk sebebiyle hiç kesilmeyecek.Çok iyi düşünün. Her konuyu kafanızda ölçüp biçip değerlendirin ki ileride pişmanlığa dönüşen evlilik olmasın. Sizin çocuğunuz yok. Çocuklar büyüdükçe sorumlulukları da artacak haliyle anne baba hep iletişimde kalacak mecburen. Bunlar dize şimdiden zor geliyorsa ileride aranızda bu konuların büyümesi çok olası

Aslında şöyle aklı çok orda diye düşünmüyorum kadınla bayağı şiddete gidecek kadar kötü iletisimleri var. Çocuklarda aklı ama bunu inkar etmiyorum. Belki onun da hayatında biri vardır olabilir bekar kadın modunda ama çocuklarımla muhattap etmesin modunda da.

Boşanıp yoluna bakamayan insanlara tilt oluyorum sürekli iletişim kuracaktın neden boşandın diyorum. Çocuklar için gerekirse konuşulur bir araya gelinir buna okeyim ama eften püften sebeplerle iletişim kurma çabasında olan eski eşler bana sorunlu geliyor. Siz yolunuza bakın en güzeli çok başınız ağrır

Eski eşiyle şiddete gidecek kadar iletişimi olan bir erkek (Allah korusun) siz de ilişkiyi ilerletirseniz size de aynı şekilde davranabilir.

Hissettigim şey kıskançlık değil gerçekten. Yine diyorum sağlıklı iletişimleri olsa belki bu kadar yorucu olmaz benim açımdan. Ama sağlıklı bir iletişimleri yok. Boşanma konusunu bende atlattığını düşünmüyorum ama sordum bunu en başta hemde defalarca. Henüz bir yıl olmamış zaten bosanali.

Peki karşı taraf kabullenmiş gibi görünüyor mu? Adamın hayatına siz girince kıymete binme olmasın. İlişkinizin dinamağini bilemem elbette ama çocuklu eşin artısından çok eksisi olur

İşte bu gerçekten hissettiğim şu an bu. Sorguladigim bütün boşanmış çocukları olan insanlar böyle mi? Çocuklar küçük açıkçası umursamaz bir baba olsaydı istemezdim hayatımda yani merhametini seviyorum. Şu an için evlilik gibi bir planım yok zaten yaşıyorum ama bu böyle devam ederse sanırım yollarımız ayrılacak.

Türk erkeği boşanmış eşini sürekli kıskanıyor,ben de mesela boşanma sürecindeyim ama adam hala deli gibi kıskanıyor muhtemelen boşandıktan sonrada devam edecek.Garip bunlar.Ve iki çocuklu bir adamla evlenip başına bela alma çünkü mutsuz olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…