- 24 Ocak 2012
- 14.422
- 50.809
- 798
- Konu Sahibi kardelen84
-
benim ailemde çok problemli ailemden dolayı depresyon geçirdim. sevgiliyken anlattım herşeyi kocama psikolojimi ruhsuz takıntılı hallerimi.şu an aglama tuttu beni aklıma geldiği için. beni o durumda başkası olsa bırakırdı zaten iyi değildim ama beni sevdiği için hep yanımda oldu beni anlayışla karsiladi sayesinde depresyonu yendim hastalıklı ruh halim normale döndü zor bi süreçti ama geçti. sende ruh halin için anlatmalısın o kadar katlanmışsa seviyordur seni.
bilinçaltın yüzünden kötü dusuncelere kapılıyorsun tek başına aşamazsn yapabilseydin şimdiye duzelirdin canım. ne kadar düşünme destekte olmaz o ruh halinden çıkmadan o dusunceler gitmez. ışte bu yüzden anlatmalısın. eşinin psikiyatrin ailenin desteğiyle duzelirsin insaallah canım.ben ilaç kullanmadım terapi ve eşimle o psikolojiden kurtuldum.
Eşim geldi dün gece...
İki kez sarıldık ikisinde de oğluuuum diye sarıldı zaten kaç gündür yok beni öZlememiş diye hissettim yine hassaslık yapıp boZuldum.. Ama ona çok belli etmesem de anladı bikaç ke sordu yok bişey haytım dedim..
Yatağa geçince sen bana baya bozuksun dedi( paikiyatrın söylediği şeyler Zaten canımı okadar sıkmış ) moral bozukluğum eşim gelince de malesef sürdü...
Sana değil dedim biraz canımsıkkın..
Neden dedi iş gezisine gittim diye mi ? O da var dedim çok mecburi değildi ama biz bunu oturup tartışmadık bile desim doğum bukadr yakın olduu halde.
Bu sefer o bozuldu o bozulunca ben pişman olup ağlamaya başladım pınar üzülecek bişey yok neden ağlıyosun dedi pişman oldum dedim((
Pişman olduğum için gecesini mahvettim diye düşünüp paikiyatrdan az bişey bahsettim ama o gelmeden önce kianlatmamaya kesin kararlı olduğum halde ilaç istediğim için gittiğimi, can sıkkınlığımı anne babamın evliliğine bağladığını .. Sadecw bukadar söyledim
Tepkisi şu oldu: ee anne babamın mutsuz evliliğinin cezaaını ben mi çekiyorum?
O an tekrar yıkıldım pişmanlığım üzerine pişmanlık eklendi ( anlatmayacaktın pınar diye) sonra yani biz mi çekiyoruz diye düZeltti
Daha sevecen yaklaşabilirsin dedim ama ciddi bi konu konuşuyoruz dedi(
Ben her cümlede daha kötü oluyorum
Sonra çevirmeye çalıştım kadın yarım saatte böyle bi şey çıkardı ortaya sonra annemle konuştum o da kızı. Öyle bişey yok kavgalı ortamda büyümediniz diye anlattı dedim...
Bazı noktalarda değişmem gerektiğini söyledi
İşte bozulduğum şeyi o anda söylemek.. Bu beni yoruyo artık desipınar noldu diye aıruyorum 1 saat söylemiyosun aonra bi yerde söylüyosun dedi bana şeffaf değilsin dedi
Ama güzel şeyler söyleyip yattık herşey düzelecek bebeğimizde geliyor fln diye
Çok pişmanım anlattığım için(((((
Size yemin ediyorum allahım affetsin pişmanlıklarım çoğaldıkça ben kötüye gidiyorum aklımdan iyi şeyler geçmiyor(((((
Öncelikle surat asmayi ağlamayi nolur yapmasan...
Hani doktorun ne derse ona gore söyleyecektin eşine , doktorun daha uygun bir dil bulabilirdi anne babası suçlu yerine pinar çocukluğunda çok etkilenmiş vs gibi...
Bu psikolog mevzusunu daha da açma çünkü anladim ki uzuntunle uygun kelimeler bulup kendini doğru anlatamiyorsun...
Kotu olman için bir sebep yok pisman da olma neden herseyin kotu tarafina odaklisin.... bugün güzel bir güne başla enerjini topla tüm.gün güler yüzlü olmaya gayret et..
Bak adam demiş neyin var diyorum söylemek için 40 dk ugrastiriyorsun diye.. Erkekler düz kafadalar miy miy nazmis aglamakmis suratmis bunaliyorlar...
Aklindan kotu şeyler geçirme esin seninle hala iletişim.içinde donup arkasini yatabilirdi ama hala seninle konuşup seni anlamaya calisiyor bu güzel bir şey..
Lütfen pozitif ol ve Gülümse...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım dünden beri benimle ilgilendin çok teşekkür ederim(((
Söylemeyecektim ama onu üzdüm diye anlattım sanki bahanemi bilirse bana okadar kızmaz içinden diye düşünüyorum o anlarda
Bir de sadece bilinçaltımı anne babamın evliline bağladı dedim bukadaryani sen de oyüzden mutsuzsun öyle mi dedi , kadının her söylediini amlatsam epey fatklı düşünecekmiş demekki tepkisi malesef olumlu olmadı sarılmasını ben yardım edicem sen üzülme demesini brkledim baktım oralı deilçevirdim
Zaten bidaha açmayıp hatta unutturmak istiyorum , dr a da kendim devam etmeyi düşünüyorum
İnanılmaz hassasım ve yanlışlar yapıyorum
Allah sonumu hayır etsin
Uyuyor şimdi , dediğin gibi surat asmamdan ve derdimi söylemememden çok dertli pınar daha yılmadım ama yoruldum dedi
Ben kendi başıma değişemeyecemi kesin olarak anladm canım okadar kendimi motive ettim halde takılacak bişey buldum oğluum diye sarılsın ne var ki demi gerisi deçorap söküğü gibi geldi işte
Ama dediğin gibi olumlu şeyler söyledi uyumadan önce...
Bak esin yilmadim ama Yoruldum demiş hala seninle... Sen bir iyi olsan esin on iyi olacak..
Sende yilma sakin , eşini yaninda tut..
Kendin icin olmasa bile bebegine güzel bir yuva vermek için çabala.. Senin yasadiklarini onunda yasamasi en kotu şey olur çünkü...
Bugun güzel bir gün olsun, hedefimiz de aglamadan surat asmadan gecen içinde tebessum olan bir gün:)
Eşinin nolur her dediğine alinma , kirilma biliyorsun sende neler cektirdigini eleştirilerini göğüsle ;bundan sonra farklı olacak de Gülümse geç.. Hemen cokme umutsuzluğa kapilma..
Bak bir doktor buldun tesadüfen sorununu öğrendin Allah sana yardim ediyor kapilar aciyor..
Gununuz guzel geçsin inşallah...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İnşallah
Eşime bahsedersem demekki ben yokken yine kötüydü dr a gitmeye ihtiyaç duydu die düşünecek bir de banaa daha çok iş düştüğünü farkedecek bilmiyorum kararsızım söylemmeden yumuşamak daha yi bi fikir mi acaba
sevgili kardelen, annenizin sizi alıp psikiyatriste götürmesini çok takdir ettim.
eşiniz özlemez olurmu ha bebişine sarılmış ha size sarılmış, ikiniz bir değilmisiniz. yetişkin insanların alınganlık yapması, sebepli sebepsiz küsmeleri maalesef ki hepimizi çok itiyor. özellikle tekrarlanan ağlama krizlerinden bıkıp kaçıyorlar. nasıl ki anne gibi davranan kadın itici oluyorsa, çocuk gibi davranan daha da itici oluyor. kocanızın her hareketini irdelemeyin, canı öyle istemiş yapmış deyin geçin, herşeyin altında bir mana aramayın. ne güzel bana şeffaf ol demiş, seninle ilgilenmiyorum dememiş ki. sadece yoruluyorum diyor ki haklı. sıkıntınız neyse o an söyleyin onun suratını saatlerce yapmayın. herşey sizde kilitleniyor. pişman olduğunuzu düşündüğünüz şeylerden ders alın, birdahakine böyle yapmamalıymışım öjğrendim iyi oldu deyin.
arkadaşlarımızın bile sürekli düşük suratlı şikayet eden ve negatif olanlarından uzak durmuyor muyuz. modumu düşüren hiç kimsenin atmosferini solumam. ne güzel evinize yeni bir can geliyor, onun pozitifliğini üzerinizde tutmaya çalışın. mutluluk da mutsuzluk da bulaşıcıdır.
bebeğinizi sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.
Bak bu düşüncen yanlış senin olduğu kadar onu da hataları vardır elbet o sana destek olucak dogum öncesi ne iyi yapmışşın piskologa gitmekte anlatman bile o yokken evliliğini düzeltme çabasında olduğunu gösterir o bunu anlar
Eveto da biliyor hatalarını ve söylüyor..eşim çok sivridillidir eleştirir fazlaca.. Dün söyledim ben eleştirmene karşı değilim sivri dille yapma bunu diye...
Ama tabiki evliliğimizde daha sıkıntılı taraf bendim
Merhaba arkadaşlar önceki konularımdan beni hatırlarsınız...
Doğuma 3 hafta var eşim iş gezisinde.. Aramızdaki kopukluk malesef çok düZelmedi..
Dün annem beni çok kötü görünce kızım ben lohusalığı kara kara düşünmeye başladım bi antidepresan mı başlasan fln dedi..beni zorla bir psikiyatriste götürdü
Paikiyatrist kadına anlattım travmatik bir evlilik sonrAsı şimdiki eşimle tanışıp evlenmem onu çok sevdiğim halde öfkelenmelerim ve kolay affedememelerim surat asmalarım.. Ve sonucunda eşimin benden uzaklaşması
Ağlamaya başladım anlatırken çok fena oldum.. Ben bu eşimi çok seviyorum ama yabancılaştık dedim
Annemin babamın evliliğini sordu
Annem birini çok sevmiş görüşüyorlarmış sevgili gibi mektuplaşıuorlarmış sonra annem onun aldattığını öğrenip ayrılıyor babamla evleniyor sevmeden.. Babm çok kültürlü bi adam üni mezunu ama annem sevememiş evlwndikten sonra da .. Ben ilk çocuklarıyım babam hep üstünw düşmüş annem hep kavga etmişzaten ergenlikte de hep kavga ederlerdi biz babamı haklı görüp anneme içten içe kızardık anneme 4 kız kardeşiz en büyük ben.. O sırada kadın annemi aldı içeri ona sorular sordu pınar ın şuanki duruma nasıl geldiğini düşünüyorsunuz diye başladı.. Annemler bişeyler söyledi.. Kadın da malesef pınar sizin evliliğinizi tekrar ediyor.. Onun da eşi ona çok düşkünken kavgayla kendinden uzaklaştırmış sizin kavgalı evliliğinizi bilinçaltına en çok kaydeden de malesef pınar.. (( ve malesef pınar sevilmeye layık görmüyor kendini ve öZgüveni yok sizce neden dedi. Pınar malesef 30 yaşındaama büyüyememiş küçük bir kız gibi ağlıyor, alınıyor istediği bişey olmayınca surat asıyor Anneme yüklendi biraz ( yetiştirememişsiniz demeye getirdi ben dumur üZerine dumur yaşıyorum okadar fena oldum ki kasının her. Söylediğine.. Peki pınar dedi senin 2. Evliliğin ve daha çok sarılman gerekirken neden bukadar kavga edip onu iteledin ? Ağlayarak bilmiyorum dedim .. Kendini cezalandırıyosun dedi.. Sanki ayrılığa doğru sen sürüklüyosun..
Kadınlonuştukça uyuştum boş bakmalara başladım
Peki ne yapıcaz dedi sen bu adamı yeniden kazanmak istiyor musun ? Evet hem de çok dedim.. İlaç veremem doğuma çok az var , zaten emzirirken de alamazsın
Kilit sensin , değişemezsin bilinçaltında bu yaşına getirdiğin okadar şey var ki.. Ama törpüleyebilirsin..
10 gün sonra göreyim dedi eşini de görmek isterim o, bu evliliği kırtarmayı nekadar istiyor onu görmem lazım dedi.. Ama kadın afallamıştı baya..
İşte arkadaşlar kardeşlerim be ben mutsuz bir evliliğin mutsuz çocuklarıyız.. En çokta ben..
Çıktıktan sonra yürüyemedim annamle dışardaki koltuğa oturduk ne o konuşuyor ne ben.. Kalktık ayağım yere basmıyordu sanki eve 1 saat yolumuz var ve ben yol boyunca hiç konuşmadım. Eve geldik uzandım annemin kardeşimle konuşmasını duydum dr bunları söyledi diye anlatıp ağlıyordu hepsi benim yüzümden diye( ben tekrar yattım ve uyudum
Bugün eşim geliyor eve ben çok korkuyorumumutsuzum okadar şeyle yüzleştikten sonra güçlü hissedemiyorum ama ona değiştiğimi yavaş yavaş göstermem gerekiyor önümde lohusalık...
Sizce eşime dünlü psikiyatr ın söylesiklerini anlatmalı mıyım ? Anlatmak istemiyorum aslında ama bu hale neden geldiğimizin temelimi bilmesinin de faydası olur gibi geliyor..
Bu eşimi kaybedersem hayatımı düşünemiyorum pişmanlığımı düşünemiyorum Baya kötüyüm bazen ölmek istiyorum oğlum tekmeliyor ve ben kahroluyorum
eşine anlat..ama tüm suç annemdeymiş ben sütten çıkma ak kaşığım gibi değil..
kısaca özet geç..
ve bundan sonra değişmeye tam istekli olduğunu gözlerinden okusun..
onu da psikoloğa ikna edersen tabi en güzeli..
ama olmazsa lafla değil hareketlerinle değişme yolunda olduğunu göster..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?