Hatırladınız mı beni? Son durumlar epey trajik:(

benim ailemde çok problemli ailemden dolayı depresyon geçirdim. sevgiliyken anlattım herşeyi kocama psikolojimi ruhsuz takıntılı hallerimi.şu an aglama tuttu beni aklıma geldiği için. beni o durumda başkası olsa bırakırdı zaten iyi değildim ama beni sevdiği için hep yanımda oldu beni anlayışla karsiladi sayesinde depresyonu yendim hastalıklı ruh halim normale döndü zor bi süreçti ama geçti. sende ruh halin için anlatmalısın o kadar katlanmışsa seviyordur seni.

İnşallah canım inşallah..senin ruh halin nasıl düZeldi terapi +ilaç mı?
Eşimin bana sevgisinden malesef emin değilim şu sıralar kafam karışık
Ama yine de anlatmayı planlıyorum umarım gerekli şefkati gösterir aşıcaz bunları der... Şu an tek dileğim bu

Annem onun yola çıkacağı akşam sormuş nasılsınız aranız nasıl canım Diye eşim de çok şükür anne , pınar çok değişti iyiyiz demiş..

Aslında bi değişim gösterdim gerçekten şu son 1-2 aydır.. Ama iş gezisine çıktıktan sonra yanımda olmayınca söylediği kötü şeyler aklıma geldi hep oyüzden kötü oldum ve bu kadına gittik dün
Yani aslında olumsuza odaklanmazsam iyi enerji verebiliyorum eşime

bilinçaltın yüzünden kötü dusuncelere kapılıyorsun tek başına aşamazsn yapabilseydin şimdiye duzelirdin canım. ne kadar düşünme destekte olmaz o ruh halinden çıkmadan o dusunceler gitmez. ışte bu yüzden anlatmalısın. eşinin psikiyatrin ailenin desteğiyle duzelirsin insaallah canım.ben ilaç kullanmadım terapi ve eşimle o psikolojiden kurtuldum.

Canım sana mesaj yazmak istiyorum ama beceremedim sayfada nerden özel mesaj yazabiliyoruz

Eşim geldi dün gece...

İki kez sarıldık ikisinde de oğluuuum diye sarıldı zaten kaç gündür yok beni öZlememiş diye hissettim yine hassaslık yapıp boZuldum.. Ama ona çok belli etmesem de anladı bikaç ke sordu yok bişey haytım dedim..
Yatağa geçince sen bana baya bozuksun dedi( paikiyatrın söylediği şeyler Zaten canımı okadar sıkmış ) moral bozukluğum eşim gelince de malesef sürdü...
Sana değil dedim biraz canımsıkkın..
Neden dedi iş gezisine gittim diye mi ? O da var dedim çok mecburi değildi ama biz bunu oturup tartışmadık bile desim doğum bukadr yakın olduu halde.
Bu sefer o bozuldu o bozulunca ben pişman olup ağlamaya başladım pınar üzülecek bişey yok neden ağlıyosun dedi pişman oldum dedim((
Pişman olduğum için gecesini mahvettim diye düşünüp paikiyatrdan az bişey bahsettim ama o gelmeden önce kianlatmamaya kesin kararlı olduğum halde ilaç istediğim için gittiğimi, can sıkkınlığımı anne babamın evliliğine bağladığını .. Sadecw bukadar söyledim
Tepkisi şu oldu: ee anne babamın mutsuz evliliğinin cezaaını ben mi çekiyorum?
O an tekrar yıkıldım pişmanlığım üzerine pişmanlık eklendi ( anlatmayacaktın pınar diye) sonra yani biz mi çekiyoruz diye düZeltti
Daha sevecen yaklaşabilirsin dedim ama ciddi bi konu konuşuyoruz dedi(
Ben her cümlede daha kötü oluyorum
Sonra çevirmeye çalıştım kadın yarım saatte böyle bi şey çıkardı ortaya sonra annemle konuştum o da kızı. Öyle bişey yok kavgalı ortamda büyümediniz diye anlattı dedim...
Bazı noktalarda değişmem gerektiğini söyledi
İşte bozulduğum şeyi o anda söylemek.. Bu beni yoruyo artık desi pınar noldu diye aıruyorum 1 saat söylemiyosun aonra bi yerde söylüyosun dedi bana şeffaf değilsin dedi
Ama güzel şeyler söyleyip yattık herşey düzelecek bebeğimizde geliyor fln diye
Çok pişmanım anlattığım için(((((
Size yemin ediyorum allahım affetsin pişmanlıklarım çoğaldıkça ben kötüye gidiyorum aklımdan iyi şeyler geçmiyor(((((

Öncelikle surat asmayi ağlamayi nolur yapmasan...

Hani doktorun ne derse ona gore söyleyecektin eşine , doktorun daha uygun bir dil bulabilirdi anne babası suçlu yerine pinar çocukluğunda çok etkilenmiş vs gibi...

Bu psikolog mevzusunu daha da açma çünkü anladim ki uzuntunle uygun kelimeler bulup kendini doğru anlatamiyorsun...

Kotu olman için bir sebep yok pisman da olma neden herseyin kotu tarafina odaklisin.... bugün güzel bir güne başla enerjini topla tüm.gün güler yüzlü olmaya gayret et..

Bak adam demiş neyin var diyorum söylemek için 40 dk ugrastiriyorsun diye.. Erkekler düz kafadalar miy miy nazmis aglamakmis suratmis bunaliyorlar...

Aklindan kotu şeyler geçirme esin seninle hala iletişim.içinde donup arkasini yatabilirdi ama hala seninle konuşup seni anlamaya calisiyor bu güzel bir şey..

Lütfen pozitif ol ve Gülümse...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Canım dünden beri benimle ilgilendin çok teşekkür ederim(((
Söylemeyecektim ama onu üzdüm diye anlattım sanki bahanemi bilirse bana okadar kızmaz içinden diye düşünüyorum o anlarda
Bir de sadece bilinçaltımı anne babamın evliline bağladı dedim bukadar yani sen de oyüzden mutsuzsun öyle mi dedi , kadının her söylediini amlatsam epey fatklı düşünecekmiş demekki tepkisi malesef olumlu olmadı sarılmasını ben yardım edicem sen üzülme demesini brkledim baktım oralı deilçevirdim
Zaten bidaha açmayıp hatta unutturmak istiyorum , dr a da kendim devam etmeyi düşünüyorum
İnanılmaz hassasım ve yanlışlar yapıyorum
Allah sonumu hayır etsin
Uyuyor şimdi , dediğin gibi surat asmamdan ve derdimi söylemememden çok dertli pınar daha yılmadım ama yoruldum dedi
Ben kendi başıma değişemeyecemi kesin olarak anladm canım okadar kendimi motive ettim halde takılacak bişey buldum oğluum diye sarılsın ne var ki demi gerisi deçorap söküğü gibi geldi işte
Ama dediğin gibi olumlu şeyler söyledi uyumadan önce...

Bak esin yilmadim ama Yoruldum demiş hala seninle... Sen bir iyi olsan esin on iyi olacak..

Sende yilma sakin , eşini yaninda tut..
Kendin icin olmasa bile bebegine güzel bir yuva vermek için çabala.. Senin yasadiklarini onunda yasamasi en kotu şey olur çünkü...

Bugun güzel bir gün olsun, hedefimiz de aglamadan surat asmadan gecen içinde tebessum olan bir gün:)

Eşinin nolur her dediğine alinma , kirilma biliyorsun sende neler cektirdigini eleştirilerini göğüsle ;bundan sonra farklı olacak de Gülümse geç.. Hemen cokme umutsuzluğa kapilma..

Bak bir doktor buldun tesadüfen sorununu öğrendin Allah sana yardim ediyor kapilar aciyor..

Gununuz guzel geçsin inşallah...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevgili kardelen84 ,
Senin konularini biliyorum, ozellikle yazmak istedim, oncelikle sana bazi tavsiyelerim olacak.
Bende evliyim ilk evliligim ama evlendigim insan, hayatta en cok fedakarlik yaptigim kisiden ayrildiktan sonra cikmaya basladiggim erkek arkadasimdi.
Ondan onceki sevgilim ben onu cok sevmeme ragmen beni tartaklamisti ve bende senin gibi yeni iliskimde surekli alinganlik surekli sorun surekli mutsuz gezme modundaydim yeni sevgilime acikladim durumu o donem bikac ay anlayisli davrandi sonra gene iliskideki sorunlara geri donuldu, yani demem o ki her iliski kendi bacagindan asiliyor.
Ve yine seni kendime benzettim ki ben evliligimi bitirmeyi dusunuyordum alti yedi aydir, surekli moralimi bozup isyan ediyordum, ve hic beklemedigim bi rahatsizlik cikti ameliyat olacagim, iyilesmek icin aldigim ilac alerji yaptim son dakika hastabeye yetistirildim yoksa oluyordum.
Sana diyeceklerimi iyi dinle, bu durumlar olunca ben tamami ile herseyi sorgulamayi evliligimi kafaya takmayi biraktim, daha sakinlestim ister istemez cunku saglik var isin ucunda , sende de bebek var.
bak esini sorgulama bize benzer bi donem gecirmissiniz , ikimizde birbirimize yorulduk dedik cunku, esimin yorulmasi mumkun degil cunku tum fedakarliklar bendendi , sonradan isik cakti beynimde adam surekli mutsuz surat asilan ortamda cefa cekiyorum diye dusunuyor.
Oncelikle yavastan kendini mutlu etmeye basla evde karninla konustugun saatler olsun bebeginle muzik dinlediginiZ, sonra yavas yavas evde herhangi bi odada gulunseyerek gec, sonra normal konulardan konusun , yasama sevincin oldugunu goster, ben evde raporliydum mesela o gunlerde yavru bi kus gelip otuyordu onu her gun izledim onu anlattim esime hosuna gitti, cunku sorunlardan bikmis adam artik.
Sonra yavas yavas evde yanyana gecerken el temasi kur, sana oglum diyerek sarildiginda gulerek kocacim felan de tepkilerini boyle ver yani bozularak degil.
Benim esimde alinganligima cok kizar o yizden artik bisiyi istemedigimde aninda soyluyorum sicagi sicagina , sundan dolayi rahat edemicem beni de anla felan diyerek .
Bide senin su an cok guzel bi ortak noktan var es olmaktan yorulmus olabilir ama babalik onun icin yeni bi alan:)
Cikin carsiya bebis kiyafetleri cok tatli artik gulunseyerek onlari goster, ortak cocugunuz olacak mutlulukla bekledigini gorsun, once iyi anne olacsgina inandir ki yavas yavas esligine de gerekn puani verecektir.
Ihtiyacin oldukca yaz bak yaptiklarimi yavas yavas dene goreceksin

Harikasın çok ama çok teşekkür ederim sana... Yazdıkların tam bana iyi gelecek şeyler kırılganlığım epey belli oluyor sanırım değil mi

Mesajların okadar iyi geldi ki hemen kalkıp kahvaltı hazırlıcam
Eğer dr a devam edip terapiyle değişebilirsem eşime herşeyi unutturabileceğime inanıyorum uyumadan önce ' sen benim bitanemsin unutma bunu ve canını sıkmadan uyu' dedi
Kaybetme korkusuymuş, alınganlıkmış, öfkeymiş, affedememeymiş... İnşallah dr un yardımı allahımın da izniyle başa çıkıcam
Zaten oğlumla ilgili bir dönüm noktası oldu bu dr bende, aynı algı oluştu oğluma aynı şeyi yaşatmıcam diye... zamanım belki az ama elimden geleni yapıcam

Canım benim çok sağol..
Senin de günün çok güzel geçsin inşallah:)
Tekrar görüşmek üzere..

Bak bu düşüncen yanlış senin olduğu kadar onu da hataları vardır elbet o sana destek olucak dogum öncesi ne iyi yapmışşın piskologa gitmekte anlatman bile o yokken evliliğini düzeltme çabasında olduğunu gösterir o bunu anlar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sevgili kardelen, annenizin sizi alıp psikiyatriste götürmesini çok takdir ettim.
eşiniz özlemez olurmu ha bebişine sarılmış ha size sarılmış, ikiniz bir değilmisiniz. yetişkin insanların alınganlık yapması, sebepli sebepsiz küsmeleri maalesef ki hepimizi çok itiyor. özellikle tekrarlanan ağlama krizlerinden bıkıp kaçıyorlar. nasıl ki anne gibi davranan kadın itici oluyorsa, çocuk gibi davranan daha da itici oluyor. kocanızın her hareketini irdelemeyin, canı öyle istemiş yapmış deyin geçin, herşeyin altında bir mana aramayın. ne güzel bana şeffaf ol demiş, seninle ilgilenmiyorum dememiş ki. sadece yoruluyorum diyor ki haklı. sıkıntınız neyse o an söyleyin onun suratını saatlerce yapmayın. herşey sizde kilitleniyor. pişman olduğunuzu düşündüğünüz şeylerden ders alın, birdahakine böyle yapmamalıymışım öjğrendim iyi oldu deyin.
arkadaşlarımızın bile sürekli düşük suratlı şikayet eden ve negatif olanlarından uzak durmuyor muyuz. modumu düşüren hiç kimsenin atmosferini solumam. ne güzel evinize yeni bir can geliyor, onun pozitifliğini üzerinizde tutmaya çalışın. mutluluk da mutsuzluk da bulaşıcıdır.
bebeğinizi sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.

Söylediğiniz herşey sonuna kadar doğru ve emin olun yanlış davranışlarımı biliyorum ama uygulamaya geçiremiyorum kendime de eşime de okadar söz verdim ki şimdiye kadar.. dün mesela o gelene kadar kendimle nekadar konuşup motive ettiğime inanamazsınız motive ettim , dua ettim.. İş gezisine gittiği için sitem etmicem diye konuşup durdum ama ne oldu işte yazdığım gibi... Biliyorum amabeynim bişeye takılıyor
Dr söyledi zaten bunu tek başıma yapamayacağımı terapi alacağımıama terapiyle bile sadece sivrilikleri törpüleyeceğimizi söyledi. Yani değişemezsin sadece törpüleyebiliriz dedi..
Mutlu bir eş istemek en doğal hakkı çok haklısınız ......
Teşekkür ederim bebeğim için dileğinize

sevgili kardelen, eminim ki düzeleceksin ama dr.unu sakın bırakma, onun yardımıyla atlatacaksın çünkü sorunu biliyorsun ve çözmek istiyorsun. unutma sen mutlu olunca bebişin de mutlu olur, sendeki huzuru hisseder. ona bunu yapma. anne ne hissederse bebeği de onu hisseder ve hamileliği huzurlu geçen annelerin bebekleri daha sakin olur. henüz vakit geç değil, bebeğin için bunu yapabilirsin.

öncelikle samimi konuşacağım kusura bakma senli benli yazmak daha kolay geliyor affına sığınarak
öncelikle konun beni kendime getirdi
bir ay önce doğum yaptım ve eşim çok değişti diye düşünüyordum şu an farkına vardım ki çok mızmızlanmışım
daha önceden de acaba mı diyordum ama eşim benden de sıkıldı biraz
bebeğim kolik ve ağlıyordu göğüslerim yara ve yalnızım bebeğime yalnız bakıyorum hemde 1 haftalıktan beri vetüm bunlar bende lohusa depresyonuna neden oldu dışarı çıkamayışımda ayrı bir olay zaten kolu komşu kimse yok bebek uyandı sonra yazıcam devamını

eşine anlat..ama tüm suç annemdeymiş ben sütten çıkma ak kaşığım gibi değil..
kısaca özet geç..
ve bundan sonra değişmeye tam istekli olduğunu gözlerinden okusun..
onu da psikoloğa ikna edersen tabi en güzeli..
ama olmazsa lafla değil hareketlerinle değişme yolunda olduğunu göster..

Son düzenleme:

Canım
Dr eşimi de görmek istemişti birdahaki randevuya, o nekadar istekli görmem lazım demişti
Benim terapi görmem gerektiğini de söylemişti( çok gittim psikiytriste çok düzensiz ama bu kadın kadar bişeyleri yüzüme vuran olmamıştı.. Diğerleri ilaç yazıp gönderiyordu) bu kadına gidicem ama eşime o gece az bişey bahsettiğimde işte annemlerin evliliğine bağladı bilinçaltı vs diye tepkisi ' ee bunun cezasını ben mi çekiyorum, biz mi çekiyoruz' diye olunca konuyu geçiştirdim , kadına bidaha gitmicemi vs söyledim..
Ama gidicem perşembeye randevu almıştım saat 2 ye.. 4 tede bebek randevumuz var.. Ben eşimden önce çıkayım gideyim haber vermeden o da 4 te dr a gelsin diyeydi planım .. Ama perş için tüm gün izin almış napıcam bilmiyorum ya ertelicem ya da sen de gel dicem..
Eşimin hamilelik boyunca bana yaşattıklarına, ağlama krizlerime eşimin hassas olduğum konularda saçma sapan konuşmalarına dr anlam veremedi..
Karşısında kırılgan bir kadın var.. Daha önceki evliliği hüsran.. Aldatılmış.. Sence neden özellikle seni incitecek konuşmalar yaptı? Dedi ben de beni incitmek istedi çünkü dedim.. O da neden istesin dedi? Ben onu incittiğim için dedim evet pınar dedi başını salladı..
Dün ü çok kötü geçirdim evde yalnız olmak bana iyi gelmiyor hep aklıma onun bana kasten beni üzmek için söylediği şeyler geliyor ve sonrasında hamileliğimdeki ağlama kriZlerim bu evliliği kurtarmak için çabalayacak olsam da ona kinlendiğimi farkediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…