Hava çok soğuk !

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.098
54.965
1.123
İstanbul
Selam Hanımlar ,

Malum kış bastırdı, kar,soğuk dışardaki canlar çaresiz. Hepsi muhafaza edilemez ama en azından çevrenizdeki hayvanlara yardım etmenizi rica ediyorum. Marketlerde çorbalık tavuklar var, pişirip içine makarna ya da ekmek ilave ediyorum, hafif ılık olarak market poşetlerine koyup, çöp konteynırlarının yanına bırakıyorum. En azından karınları tok olduğu zaman biraz daha dayanıklı olurlar. Hayvan severler zaten bu tip şeyler yapıyor ama bir de buradan hatırlatmak istedim, özel bir şey yapılmasa da en azından kalan yemeklerinizi çöpe karıştırmadan hayvanlar için ayırın, kış şartları zor ve onlar sahipli hayvanlar gibi şanslı değiller, lütfen elinizden geldiği kadar yardımcı olun.

KAtılıyorum sana, umarım bunu herkes yapar. Geçen gün duvar üstünde pusmuş miyavlayan bi kedi gördüm sesi içimi o kadar acıttı ki yiyecek bi şeyler vermek icin bahceye indiğimde orda olmadığını gördüm . tekrar gelir diye duvarın üstüne yiyeceğini koydum, umarım yemiştir pisicik :( penceremizin önünede hep ekmek koyarım kuşlar gelip yer onları. ve o ekmekleri yerken onları izlemek ayrı bi zevk verir insana. Allah ım hiç bi canlıyı aç ve açıkta bırakmasın...

Harika bir hatırlatma..:46:

Bir de koli evler yapıp,uygun yerlere bırakalım..
Büyükçe bir koliyi battal boy çöp poşetiyle kaplıyoruz,koli bandıyla poşeti koliye sabitliyoruz..
Ön tarafını biraz açıyoruz tabii girip çıkmaları için..
Tabanına da gazete seriyoruz yada daha güzeli eski battaniye kazak vs..
Bu şekilde içerde ısınan,yağmurda karda ıslanmayan patiler oluyor..

Böyle havalarda köpekler 16 saat kediler ise 7 saat açlığa dayanabiliyorlarmış. O yüzden yiyecek konusunda her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaçları var. Kuşlar için ekmek kırıntısı, kedi-köpek için de sofra artıkları bile hayatta kalmalarına yardımcı olacaktır.

ben evde kalan yemekleri her zaman plastik yoğurt kabına koyup bahçeye bırakıyorum birde nerde soğukta yatan hayvan görsem evden battaniye gibi bir şey alıp örtüyorum üzerlerine ve her gün yanıma sosis yada tavuk alıyorum çantama koyuyorum yolda köpek yada kedi görürsem hemen veriyorum ama sanırım benden başka kimse yardım etmiyor öyle bir mahalledeyiz ki

Merhaba
Konuyu eskiden açmıştım, ama kış mevsimi hala güncel
İstanbul'da kar bastırdı, lütfen dışarıya bir el atın
Kuru, kuytu yerlere eski kazak, hırka, polar vb şeyler koyabilirsiniz
Özellikle gece tavuk sulu, sıcak paparalar
Plastik leğenlerden evler
Aklınıza ne gelirse iş görür
Tok hayvan daha az üşür, daha dirençli olur
Özellikle Beylikdüzü, Bahçeşehir,İkitelli, Kayabaşı, Tuzla, Beykoz, Pendik civarındaki arkadaşlar bu bölgelerde gece şiddetli don oluyor, yavrular ölüyor.
Nolur yardım edin sokaktaki canlara
M M e g
HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir
elmadilimi elmadilimi
@Sephoraa
Beren Beren
tulipa tulipa
Kazen Kazen
Mune Mune
@mavi_patikli
2bilinmeyen 2bilinmeyen
Samsonn Samsonn
Truman Show Truman Show
@office
Aklıma gelen gelmeyen herkes, bu topikten ses duyurmak zor, lütfen herkes birilerine iletsin

Teşekkürler ATTRAENTE ATTRAENTE .
Kendi adıma şu soğuk kış günlerinde sokaktaki bebekler için barınma ve gıda desteği yapıyorum, en azından bahçemizde bulabildiğimiz kuytu köşelere barınaklar ve yemek kapları koyduk, sağolsun duyarlı komşularda yemek artıklarını koyuyorlar.

Ben minik dostlarimizi evimizin bodrumuna koydugum kedi evlerinde agirliyorum.
Kedi evlerini kendim yaptim karton ve beyaz kopukten en sonuna dis kisimlarina cop poseti gecirdimm
Adore mobilyanin sadece kargo ucreti 10tl karsiligi gonderdigi kedi evlerinden istiyordum ama stokta kalmamis. Takipcisiyim. Yemeklerden kalanlar ve kuru mama veriyoruz. Bodrumdaki nufus 4 iken cok korkak iki kedinin de kendinrizalariyla katilmalari sonucu 6 oldu:)

Konu cok guzel ve yararli. Lutfen duyarli olalim. Onlarin kurku var usumezler Allah oyle yaratmis diyenlere aldirmayalim. Usuyorlar hatta donarak ölüyorlar...

Küçücük şeyler hayat kurtarabilir
Kimseye iyilik diye dayatamayız, kimse evine alıp sahiplenmek zorunda değil
Ama onlarla aynı dünyada yaşıyor ve onların yaşam alanlarını gasp ediyoruz
Eski yünlü bir giyecek, 2 liralık bir leğen ya da bir kap yemek onların hayatını kurtarabilir
Hiç olmazsa bu kadarını borçluyuz onlara

Ben marketten salam alıp veriyorum günde iki sefer sokak kedileri için.
Allah sizden razi olsun. Nacizane sunu belirtmek isterim bir donem ben de boyle yapiyordum ama salam yerine kuru mama alirsaniz petshoplarda cok uyguna var. Onlar icin daha besleyici olur ve ekonomik olarak da daha uygun olur sizin icin.

Allah sizden razi olsun. Nacizane sunu belirtmek isterim bir donem ben de boyle yapiyordum ama salam yerine kuru mama alirsaniz petshoplarda cok uyguna var. Onlar icin daha besleyici olur ve ekonomik olarak da daha uygun olur sizin icin.
Saolun teşekkür ederim bi ara eşimde öyle istedi sonra ya ben bunları ete çok alıştırdım bence yemezler dedi.

Bi ara da ciğer veriyordu eşim şimdi bazen beğenmedikleri bile oluyor :KK70:

Bide bahçe katında bu kediler Oraya inmek gerekicek hergün komşuyu evde bulabilirsek tabii :(

Saolun teşekkür ederim bi ara eşimde öyle istedi sonra ya ben bunları ete çok alıştırdım bence yemezler dedi.

Bi ara da ciğer veriyordu eşim şimdi bazen beğenmedikleri bile oluyor :KK70:

Bide bahçe katında bu kediler Oraya inmek gerekicek hergün komşuyu evde bulabilirsek tabii :KK43:
Anladim tabii sartlari siz daha iyi bilirsiniz pisiler ete cok duskun:) esinizin de sizin de kazanciniz bol olsun:)

IMG-20161224-WA0003.webp

IMG-20161224-WA0007.webp

IMG-20161224-WA0002.webp

Ben evde kalan yemekleri bahceye koyuyorum yiyo kediler kopekler ekmekleride kucuk kucuk yapip balkonun mermerine birakiyorum kuslar yiyor. Elimden fazlasi gelse keske

Back
X