Hava çok soğuk !

proxy.php.webp

IMG_20170110_160605.webp

Bunlardan bikaç tane yapıp dağıttık kuytu köşelere,içlerine polar battaniye koyduk,biraz da kuru mama her birine

Selam Hanımlar ,

Malum kış bastırdı, kar,soğuk dışardaki canlar çaresiz. Hepsi muhafaza edilemez ama en azından çevrenizdeki hayvanlara yardım etmenizi rica ediyorum. Marketlerde çorbalık tavuklar var, pişirip içine makarna ya da ekmek ilave ediyorum, hafif ılık olarak market poşetlerine koyup, çöp konteynırlarının yanına bırakıyorum. En azından karınları tok olduğu zaman biraz daha dayanıklı olurlar. Hayvan severler zaten bu tip şeyler yapıyor ama bir de buradan hatırlatmak istedim, özel bir şey yapılmasa da en azından kalan yemeklerinizi çöpe karıştırmadan hayvanlar için ayırın, kış şartları zor ve onlar sahipli hayvanlar gibi şanslı değiller, lütfen elinizden geldiği kadar yardımcı olun.
Bı de lütfen once kara karsı dışını naylon veya posele korumaya aldığınız kutuların ıcıne polar-yun artıktarı doseyıp olabıldıgınce gızlı bı yerlere (bazı vıcdansızlar atmasın zarar vermesın dıye) koyun..onlar nasılsa bulurlar...ya bu soğukta dışarıda olmak cok korkunç bı durum...lütfenagzı var dılı yok bu garıplere duyarlı ve yardımcı olalım..

Valla isterseniz topa tutun ama sokakta yaşayan okadar çocuk var ki demogoji yapıyorum diye düşünmeyin hayvanlarıda severim ama okadar ihtiyaç sahibi kadın çocuk varken sokaklarda hayvanları bukadar önemsemek biraz bana ters geliyo kusura bakmayın tabiki hayvan besliyorum yicekte bırakırım bazen ama okadar duyarlı olamıcam üzgünüm kişisel algılamayın ben bu olaya fena halde takığım yeri gelmişken sadece dile getirdim yanlış yerlere çekilmesin :KK66: tabii keşke alıntılamadan yazsaydım biraz manidar gözüksede art niyet barındırmıyorum emin olun :KK66:
Valla ben de sahsınıza bınaen degıl de buradan çoğunluğa yonelık soz merclısten dısarı bı duyuruda bulunmak ısterım bu vesıleyle; hayvanları onemseyenlerın yardıma muhtaç ınsanları onemsemedıgını kım soyledı? valla hayvanlara yardım edenlerın toplulumuzda hep bu noktadan taslanmasından bezdım...bazıları tum canlıları gayet cıddıye alır bu durum artık doğal kabul edılıp yadırganmamalı dıye düşünüyorum sahsen...kaldı kı, doga sevmeyen ınsan da sevmez bence

Herkesin kendi görüşü saygı duyarım
Yardımda insan hayvan ayırmam ben
Ancak böyle zor hava şartlarında belediyeler sokaktaki insanlara barınacak yer sağlıyor ama hayvanlar açıkta kalıyor. Kar ve don olaylarında hassasiyetimiz bu yüzden. Yoksa hepsi Allahın yarattığı can ama bu havada önceliğim onlar
Onlar ağzı dılı olamayan tastamam ınsana muhtac melek masum canlar...

Ah mune şu anda Bağcılarda yaşıyorum, burada sokaklar dar, evler arabalar üst üste , İstanbul`un en kalabalık semti burası ve belediyenin hayvanlarla ilgili hiç bir girişimi yok düşün barınak bile yok. Bağcılar rehabilitasyon merkezi E6 üzerinde kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde. İşin kötüsü buranın halkı hayvanda sevmiyor, gece gizli besliyoruz sokaktakileri , bir yerde mama görseler ayaklarıyla eziyorlar hayvanlar alışmasın diye. Beylikdüzünde rahattık orada hava şartları daha zor ama çok besleyen vardı burada sürekli tartışıyoruz insanlarla. Sokakta bir hayvan görmesinler hemen belediyeyi arıyolar. Kediler yine ufak kaçıp saklanıyorlar köpeklerin hiç şansı yok. Burada üçüncü yılım ilk kez bugün bir sokak köpeği gördüm:KK43:((
Hep demısımdır dünyanın en tehlıkelı ınsan karması cahıl gerı kafalı ve kotu ınsan profılıdır dıye...boylesınden her tur fenalığı bekle...gucunun yettıgıne zarar verır

Valla ben de sahsınıza bınaen degıl de buradan çoğunluğa yonelık soz merclısten dısarı bı duyuruda bulunmak ısterım bu vesıleyle; hayvanları onemseyenlerın yardıma muhtaç ınsanları onemsemedıgını kım soyledı? valla hayvanlara yardım edenlerın toplulumuzda hep bu noktadan taslanmasından bezdım...bazıları tum canlıları gayet cıddıye alır bu durum artık doğal kabul edılıp yadırganmamalı dıye düşünüyorum sahsen...kaldı kı, doga sevmeyen ınsan da sevmez bence
Yorum yok canım düşünce özgürlüğü

Bu bizim iş yerimizin önünde duruyor zaten. Yere sabitlenmiş bir şekilde elbette..

Back
X