Havalimaninda gordugum muamele

tombilibaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
1.393
1.161
53
39
Ic hatlarda yolculuk etmek icin havalimanina geldim.check-in yaptim.kapiya yoneldim.benden sonra gelen kadinlarin kimlik kontrolü sistemden bakilmazken ben bekketilip sistemden bakildim.sonra bagaj ve cantalari gecirirken x-ray cihazindan adam beni durdurup cantamdan bir kagitla sanirim parmak izi aldi.adim soyadim soruldu ve bir kagida yazildi.neden bu dedigimde rutin dendi.ama benden baskasina bu muamele yapilmadi.daha once basima boyle bi sey gelmemisti ve cok rahatsiz oldum.havalimaninda calisan arkadaslar nedenini ogremebilir miyim.bu durumun neden boyle muamele yapilir?tipimi mi begenmediler?

Hiç duymadım böyle bir şey. .Belki de arada bir denk gelen yolcuya yapılıyordur..Göstermelik bir görevimizi tam yapıyoruz modudur .O da size denk gelmiştir.

Cok rahatsiz oldum.herkese yapilsa tamam.aradan secilince berbat hissettiriyor.sebebini de sordum.sikayet edicem

Ben bana yapilan bu terorist muamelesini kime sikayet edebilirim acaba?adimi aliyorsa nedenini belirtmek zorunda.

Ben bana yapilan bu terorist muamelesini kime sikayet edebilirim acaba?adimi aliyorsa nedenini belirtmek zorunda.

Terörist muamelesi değil ki bu. Rutin bir güvenlik uygulaması

Size yapmasın bana yapmasın, peki kime yapacaklar?

Hayir neye dayanarak bunu yaptigini soylemiyor ikinci defa gidip sordum.tipine dayanarak mi insamlari seciyorsunuz dedim artik.bana adimi aliyorsa aciklamak zorunda degil mi bu durumu gercekten sinirlerim bozuldu

Terörist muamelesi değil ki bu. Rutin bir güvenlik uygulaması

Size yapmasın bana yapmasın, peki kime yapacaklar?
Ya herkese yapilacak ya da neden bana yapildigini aciklayacak.beni insanlarin arasindan ayirip bakmanin sebebini ya soyleyecek ya da herkese yapilacak.oyle sey mi olur

Bu resmen potansiyel suclu muamelesi yapmak

Ya herkese yapilacak ya da neden bana yapildigini aciklayacak.beni insanlarin arasindan ayirip bakmanin sebebini ya soyleyecek ya da herkese yapilacak.oyle sey mi olur

Evet trafikte de herkese ehliyet ruhsat sormuyorlar. Arada seçip soruyorlar
Onun gibi düşünün.

Çok gerilmişsiniz belli oluyor ama size özel bir şey değil. Derin nefes alıp rahatlamaya çalışın.

İş nedeniyle de gezmek için de çok sık uçuyorum ama arada bana da denk geliyor. Devlet memuruyum, teröriste benzer fiziğim de yok.

Herkese yapılması zaten zaman ve emek olarak imkansız.

Uygulama böyle düşünün. Gerilmeye gerek yok.

Valla yeri geliyor valiz açtırılıyor.
Sizi bir odaya almamışlar garip garip sorular sormamışlar kötü muamele yapmamışlar.
Ben garipsemedim.
Yapılan kimlik kontrolü ve sizin iddianız olan parmak izi alımı.
Aynı isimden aranan tehlikeli biri olabilir. Adam durup da ya siz tehlikeli biri olabilirsiniz demez.

Bakin ben de cok sık seyehat ediyorum.daha once bu tarz bisiyle karsilasmadim.iki yerde de bu sekilde muamele.gorunce gercekten gerildim.yorgunum uykusuzum tipim kaymis olabilir ama bu yine de beni ayirip bana bu muameleyi yapma hakkini vermez.cok sinirlendim.aikayet edecegim bu uygulamayi kimseye yapmasinlar arada insanlari secip isim.parmak izi almak nedir yani akil kari mi

Sordum.parmak izi aldik dediler.ben tehlikeli biri gibi gorunuyor olmama da ayri sinirlendim.

Hic de bir yere sikayet edemezsiniz. Ucus guvenligi adi altinda istediklerini yapmaya haklari var.
Seyehat etmeyi cok severim,hep gezgin forumlar gezer bloglar okurum. Kac tane insani vizesi -donus bileti-ucak biletleri-parasi varken, Hicbir sebep yokken geri yolladilar anlatamam.
Havaalani personellerinin herseye tam yetkisi vardir. Bu yaşadığınız yani onlarin yaninda hicbirsey degil...
yurtici olabilirsiniz ama sizin bir hareketinizden rahatsiz olup ucaktan bile atabilirler. Buna haklari var,degil sadece ismini almak...

Iki ulke sinirini trenle gecmistim. Sinirdaki Askerler herkesin valizine soyle tepeden bakarken benim tum valizimi mincikladilar-yanlarindaki kopege koklattilar. Icinde ilaçlarımin ve pedlerimin oldugu cantaya derin derin baktilar,sonra 'amaaan neyse' deyip koydular. Dusun trende 10dan fazla vagon var. Herkese boyle baksalar 10saatte gecemezdik siniri. Ama gözlerine beni ve benim gibi birkac kisiyi kestirmisler, onlara baktilar gecti gitti.
herkes kendi baktigi bolgenin güvenliğini saglamak-gerekiyorsa formalitesini uygulamak zorunda.
Ayrica ayni olay basiniza iki kere geldiyse belki de aranan biri ile ayni isimlisinizdir. Her aranan kisi işidli diye aranmiyor ki. Belki de fetöcü biriyle falan isim benzerliginiz vardir...binbir tane sey.
siz sikayet ettiniz diyelim, kimseye gorevini hakkiyla yapiyor diye yaptirim uygulamazlar tabii ki.

Son düzenleme:

Şikayet edebilirsiniz elbette ama elinize ne geçecek?

Görev tanımı gereği bu uygulamayı yapmıştır diyecekler.

Derin nefes alın. 10’a kadar sayın.

Sinirlenseniz de yapacak bir şey yok. Demek ki sizi gözü tutmamış. Ama buna takılmayın. Belki siz görevli olsanız siz de onu tutardınız, belki beni de tutardınız. Kime göre neye gore yani.

Şikayetten de sonuç çıkmaz. Rahatlayın boşverin. Polis de çeviriyor ama neden beni çevirdi demiyorum. Polisler benim valizime bakmıştı mesela, onca kişi varken hem de. Ama umursamadım. Suçlu değilim bisey değilim. Herkes isini yapıyor

Benzer bir kontrolden ben de geçtim, (parmak izi haric) kimlikten cüzdana kadar. Saçımda şu dişli tokalardan bir tane unuttum diye radar üç defa girdim. Kontrol edilmesine bir şey demem ama gişelerde çalışan şu kadınların kendini beğenmişliği beni deli etmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…