- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.695
- 108
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Arada bir böyle yapılıyor rastgele seçiliyorsunuzIc hatlarda yolculuk etmek icin havalimanina geldim.check-in yaptim.kapiya yoneldim.benden sonra gelen kadinlarin kimlik kontrolü sistemden bakilmazken ben bekketilip sistemden bakildim.sonra bagaj ve cantalari gecirirken x-ray cihazindan adam beni durdurup cantamdan bir kagitla sanirim parmak izi aldi.adim soyadim soruldu ve bir kagida yazildi.neden bu dedigimde rutin dendi.ama benden baskasina bu muamele yapilmadi.daha once basima boyle bi sey gelmemisti ve cok rahatsiz oldum.havalimaninda calisan arkadaslar nedenini ogremebilir miyim.bu durumun neden boyle muamele yapilir?tipimi mi begenmediler?
Banada yapıldı aynısı eğer geçtiğiniz zaman xray sinyal verirse patlayıcı madde olup olmadığını anlamak için o kağıdı sürüyorlar.Demek ki ya bir ihbar var ya da sıkıya aldılar.Güvenlik güçlerine yardımcı olmak hepimizin yükümlüğüdür.Bu kadar alıngan olmaya gerek yok.Abartmayın.Ic hatlarda yolculuk etmek icin havalimanina geldim.check-in yaptim.kapiya yoneldim.benden sonra gelen kadinlarin kimlik kontrolü sistemden bakilmazken ben bekketilip sistemden bakildim.sonra bagaj ve cantalari gecirirken x-ray cihazindan adam beni durdurup cantamdan bir kagitla sanirim parmak izi aldi.adim soyadim soruldu ve bir kagida yazildi.neden bu dedigimde rutin dendi.ama benden baskasina bu muamele yapilmadi.daha once basima boyle bi sey gelmemisti ve cok rahatsiz oldum.havalimaninda calisan arkadaslar nedenini ogremebilir miyim.bu durumun neden boyle muamele yapilir?tipimi mi begenmediler?
Tamamen soytarılık olsun diye kota doldurmak adına yapılan bir işlem. Bunun en dürüst acıklaması bu. Benzerini yaşadım ben de cocuk gibi ağlamıştım sinirden, polis arkadaşım bu şekilde açıklamıştı.Ben bana yapilan bu terorist muamelesini kime sikayet edebilirim acaba?adimi aliyorsa nedenini belirtmek zorunda.
Ben sizi haklı buldumBakin ben de cok sık seyehat ediyorum.daha once bu tarz bisiyle karsilasmadim.iki yerde de bu sekilde muamele.gorunce gercekten gerildim.yorgunum uykusuzum tipim kaymis olabilir ama bu yine de beni ayirip bana bu muameleyi yapma hakkini vermez.cok sinirlendim.aikayet edecegim bu uygulamayi kimseye yapmasinlar arada insanlari secip isim.parmak izi almak nedir yani akil kari mi
Benim col yakin bir akrabam yogun bakimda.ona gitmistim apar topar.yuz goz sis hal derman yok
Ama yine de tipe bakip bu muameleyi hak etmedim.insanin aklima bin bir sey geliyor.ucus guvenligini mi bozuyorum yani ne demek.guvenlikse herkesenayni muamele yapilmali.ya da yapildi diyelim bi aciklama yapsinlar sordugumda.onumden baska bir kadin geciyor rahatca ben niye her yerden sorgulanarak geciyorum.bu kotu bir muamele.ve sordum da yani.
Hele Filostin ziyareti varsa isin ucundaabartmayın.
uçuş güvenliği.
rast gele seçiyorlar, bu kadar kişisel algılamanıza lüzum yok.
ben size ailemle israil’de gördüğüm muameleyi bir anlatayım da terörist muamelesi neymiş görürsünüz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?