Havalimaninda gordugum muamele

Abartmayın isterseniz. Muhtemelen polislerden belli bir eşkal veya belli bir çantanın, bavulun eşkaline ilişkin bir bilgi verildiği için ve siz de buna uyduğunuz için aradan sizi seçtiler. Herkes potansiyel suçludur potansiyel suçluluğa bu kadar takılmayın önemli olan potansiyeli saklı tutmak :)

Arada bir böyle yapılıyor rastgele seçiliyorsunuz

Ben böyle seylere denk gelince mutlu oluyorum açıkçası, iyi bari güvenlige dikkat ediyorlar diye. Tamamen rastgele seçtiklerini düşünüyorum sizi.
Eşim işi gereği elektronik cihazlar taşır, her seferinde valiz açtırır, cihazları çalıştırırlar patlayıcı olma ihtimaline karşı.
Güzel şeyler bunlar. Alınmayın hiç.

Bir seye gore secmiyorlar rastgele seciyorlar. Sikayet etseniz de elinize bir sey gecmez. Bosu bosuna ugrastiginizla kalirsiniz. Uzerine bir bardak su icin.

Banada yapıldı aynısı eğer geçtiğiniz zaman xray sinyal verirse patlayıcı madde olup olmadığını anlamak için o kağıdı sürüyorlar.Demek ki ya bir ihbar var ya da sıkıya aldılar.Güvenlik güçlerine yardımcı olmak hepimizin yükümlüğüdür.Bu kadar alıngan olmaya gerek yok.Abartmayın.

Gayet normal bir şey. Belki ihbar vardır sizin eşgaliniz uyuyordur. Bir ara denk geldiğimde havaalanında herkese GBT yapılıyordu 15 temmuz sonrası mesela. Bazen de böyle aradan seçip yapabiliyorlar. Polislerin belli bir kimlik sorgulama sayısını tutturması gerekiyor rastgele de seçmiş olabilirler. Ne güzel işte güvenlik önlemi var

Bize de yapıldı eşimle. 2 kez denk geldik gibi hatırlıyorum. Çanta kemer vs gibi yerlere bi kağıt sürüp bi makinede taratmışlardı. Tehlikeli bi maddenin kalıntısı var mı gibi bi test olduğunu düşündüm. Tamamen şans olduğunu düşünüyorum. Güvenlikten o sırada biz değil de arkamızdaki geçse ona yapılırdı muhtemelen.

Ben bana yapilan bu terorist muamelesini kime sikayet edebilirim acaba?adimi aliyorsa nedenini belirtmek zorunda.
Tamamen soytarılık olsun diye kota doldurmak adına yapılan bir işlem. Bunun en dürüst acıklaması bu. Benzerini yaşadım ben de cocuk gibi ağlamıştım sinirden, polis arkadaşım bu şekilde açıklamıştı.

Bunda bu kadar sorun edecek bir şey yok ki rutin uygulama. Yurtdışında daha sıkıntı ya gele türksen varya didik didik ediliyorsun üstümü köpekle koklatmışlıkları var. Arkadasımı vizesi varken herhangi bir sıkıntı yokken Japonya'ya alınmadı geri gönderdiler.

Bence abartiyorsunuz. Iki cocuklu olarak benim de basima geldi Turkiye den Eve donus yapacagimda.
Hatta butun valizlere baktilar.

Guvenlik icin yapmalari lazim. Simdi ben iki cocukluyum niye beni sectiler diye olay cikarip sikayet edersem vay halime.

Fazla takmissiniz kafaya.

Ben sizi haklı buldum
Kimse kusura bakmasın
Kendi başınıza gelse bir düşünün
Bir sürü insanın içinde ( ki öyle yerlerde hapşursan hayatlarında ilk defa birinin hapşırdığına şahit olmuş gibi bön bön bakarlar)
Siz kenara çekileceksiniz farklı muamele göreceksiniz parmak iziniz falan alınacak resmen açıklanamayan rezillik bence çok haklısınız

Geçenlerde şu malum her yerde şubesi olan üç harfli giyim mağazasından alışveriş yaptım ödedim kasiyer ALARMI çıkartmamış kapıya yaklaştığım anda öttü üstelik avm içinde yani hem mağazaiçindeki insanlara hem mağaza dışındaki insanlara rezil oldum
Anında bağırarak nasıl bunun alarmını çıkarmazsınız dedim aldılar çıkardılar defalarca özür dilediler ama aynı şey değil ki alarmın öttüğü anda orda olan beni o şekilde gören herkesi toplayabilecekler mi

Bilmiyorum arkadaşım ben karşıyım böyle şeylere o yüzden konu sahibi yerden göğe haklı kimse kusura bakmasın dahası kimse de bu muameleye maruz kalmak istemez

Belki isminiz çok bilinen bir ad soyad kombiniyse aranan tiplerden biriyle eşleşmiş olabilir. O olmadığınız parmak iziyle belli oluyor. Aklıma bu geldi bir yani ya da rutin arada seçilenlerdendir rastgele. Havalimanlarında ekstra aramalar oluyor. Ben de mesela İsraildeki havalimanında ekstra arandım. Bulunduğum grupta rastgele mi yoksa tipe göre mi bilmiyorum x ray cihazı sırasından çıkartıldım özel güvenlikler aradı çantamı tek tek boşalttı bi kaç kez x rayden geçtim filan. Öyle şüpheli bir tip de degilimdir oysaki.

Beni de Çek cumhuriyetinde durdurmuşlardı öyle , benden önceki herkesin pasaportuna bakıp okuttururup geçirdi sıra bana gelince parmak izi falan istemişti ,ben de tırsmıştım o zaman :)

Benim col yakin bir akrabam yogun bakimda.ona gitmistim apar topar.yuz goz sis hal derman yok
Ama yine de tipe bakip bu muameleyi hak etmedim.insanin aklima bin bir sey geliyor.ucus guvenligini mi bozuyorum yani ne demek.guvenlikse herkesenayni muamele yapilmali.ya da yapildi diyelim bi aciklama yapsinlar sordugumda.onumden baska bir kadin geciyor rahatca ben niye her yerden sorgulanarak geciyorum.bu kotu bir muamele.ve sordum da yani.

O zaman erkekler kendini assın. Büyük meydanlarda, metro çıkışlarında vs azıcık sakallı, casual tiplere bile gbt sorgulaması yapılıyor. Belki de eşgaliniz aranan biriyle örtüşüyor. Ne var bunda? Buradan hiç bir sonuç çıkmaz, kusura bakmayın.

Oluyor böyle ara sıra.
Çok uçak seyahati yaparım. Bazen piyango bana vurur, herkes kontrolden geçerken beni salıverirler. Bazen de diğer türlü piyango bana vurur, ekstra kontrolden geçerim. Kimi insanların paralı güvenlik şeysi var. Adı aklıma gelmedi. Bu insanlar diğer herkesle birlikte sıraya girip didik didik edilmezler, o güvenlik kaydını gösterip elini kolunu sallaya sallaya geçerler. Benim bir arkadaşta var. Aynı uçağa binerken o pat diye geçti. Ben ise 2 kilometrelik sıranın en sonunda yerimi aldım.
Geçen uçuşumda ellerime bir şeyler sürüp cihazla baktılar, ne yapayım yani, demek ki bir şeyden şüphelendi ya da rastgele seçti. Bazen çantamda bir şey farkedip kenara çekiyorlar karıştırmak için. Benim saklayacak bir şeyim olmadığı için umrumda olmuyor, işleri bitince bana gülümseyip teşekkür ediyorlar, ben de aynı şekilde iyi günler dileyip geçiyorum. Her şeyden de nem kapmayıverin. Valla 40 yıl düşünsem bunlar için terorist muamalesi gördüm diye düşünmek aklıma gelmez. Orası havalimanı, o insanlar da işlerini yapıyorlar. Bir şeyin şüpheli göründüyse açıp iyice bakacaklar tabii ki. Fazla arabesk yaklaşmışsınız.

Hele Filostin ziyareti varsa isin ucunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…