- 14 Kasım 2014
- 2.523
- 4.219
- 333
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Almanya'da başıma geldi. Ayrı bir bölmeye alındım. Botlarımı çoraplarımı çıkarttırdılar. Didik didik arandım. Çok utanmıştım.Bu kadar sinirlenecek bir durum değil. Bunun bir de yurtdışına giderken yabancı ülkede yapılan versiyonu var ki aman aman... Ona denk gelse bu sinirle kesin sınırdışı edilirsiniz.
Şikayet etseniz de bir şey çıkmaz. Görevleri o insanların.
daha komiğini anlatayım
teyzecim iç hatlarda yolculuk yapacak,
havaalanının daha ilk girişinde,
iki sivil yanına yanaşmış, çekmiş kenara.
demişler, size bir silah vereceğiz,
kabin bagajınızda kalacak.
bakalım nereye kadar götürebilirsiniz
bu bir güvenlik tatbikatı
sizi güvenlik durdurduğu vakit biz devreye gireceğiz vs
teyzemin silahtan ödü kopar,
neyse vermişler,
sonuç son kontrol dahil hepsinden geçti.
güvenlikten geçtiği her adımdaki personel hakkında rapor tutulacakmış
(oğlu da polis, çok sık yapılıyormuş)
teyzem teröriste benzemiyor.
ama silah taşıyordu.
tatbikatlar bizim güvenliğimiz için.
biri bizi durdurdu diye incilerimiz dökülmez.
bu terörist muamelesi değil. ayrıca da kimsenin beni nasıl gördüğü zerre umrumda degil zira kendimi biliyorum.
bunu kimse kişisel algılayıp, rezil oldum diye düşünmemeli.
o kadar güvenlik kontrolüne takıldım, hiç rezil olduğumu yada teröriste benzediğimi düşünmedim.
Belki de aranan bir suçluya benzettiler ve ona baktılar. Bu kadar sorun edecek birşey göremedim ben, ne kadar titiz çalışırlarsa o kadar faydamıza olur benceYa herkese yapilacak ya da neden bana yapildigini aciklayacak.beni insanlarin arasindan ayirip bakmanin sebebini ya soyleyecek ya da herkese yapilacak.oyle sey mi olur
Ya beni kesin eroinman falan sandilar o halde.cunku aglamaktan gozlerim kipkirmizi ve sisti.yapsinlar islerini elbette bu degil derdim.ama insanlarin tipine bakarak suclu olabilir diye bu muameleyi yapmak.dunyanin neresinde olursa olsun ilkel.atiyorum bi cihaz koyulur havalimanina herkes parmagini basar gecer.ornek veriyorum.boyle insanlari tipinden dolayi ayirmak vs gercekten hos degil.bu trip falan degil.herkes eait davranilmayi hakederUyuşturucu, bomba, gbt vs her şey için olabilir. 3sene havalimanında çalıştım. Tipiniz kıyafetiniz saçınız bakışınız da sebep olabilir ya da sadece kontrol amaçlı asıl kişiye yönelik şaşırtma amaçlı yapılmışta olabilir.
İnsanlar görevlerini yapıyorlar üç kuruş para için sizin gibi burnu havadaların triplerini çekiyorlar.
Sonra bir olay olduğunda neden denetimler daha sıkı olmuyor diyorsunuz.
Ha birde neden herkesi değil beni aradı demişsiniz havalimanına giren herkes aranmaya kalksa uçak kalkmaz işleyiş aksar. Azıcık mantıklı olsak bıraksak egoları bir kenarda da millet işini layıkıyla yapsa.
Herkes eşit davranılmayı haketse bile herkese eşit davranılacak imkan yok. Ne personel yeterli ne de ekipman o sebeple rastgele seçimler yapılır. Çok takılmayın bence.Ya beni kesin eroinman falan sandilar o halde.cunku aglamaktan gozlerim kipkirmizi ve sisti.yapsinlar islerini elbette bu degil derdim.ama insanlarin tipine bakarak suclu olabilir diye bu muameleyi yapmak.dunyanin neresinde olursa olsun ilkel.atiyorum bi cihaz koyulur havalimanina herkes parmagini basar gecer.ornek veriyorum.boyle insanlari tipinden dolayi ayirmak vs gercekten hos degil.bu trip falan degil.herkes eait davranilmayi hakeder
Konudaki duruma göre sizinki bayağ kötü ama yapacak bir şey yok. Niye beni arıyorsunuz diye olay çıkarsanız ülkeye almazlardı. Şans işte.Almanya'da başıma geldi. Ayrı bir bölmeye alındım. Botlarımı çoraplarımı çıkarttırdılar. Didik didik arandım. Çok utanmıştım.
Dönüş yolunda oldu. Bir an eve geri dönmeyeceğim diye kaygı bile duydum. Ama ben sebebini biliyorum. İletişim problemi yaşamıştık.Konudaki duruma göre sizinki bayağ kötü ama yapacak bir şey yok. Niye beni arıyorsunuz diye olay çıkarsanız ülkeye almazlardı. Şans işte.
Mehtap hanıma hak veriyorum ..
Ekstra güvenlik uygulamasının sebebi ne olabilir bunu bilmek hakkı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?