- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Ohooo yolda kimlik kontrolü yapıyor polisler mantığı şudur rutin kontrol veya bir eşgal vardır çanta ya da saç rengi ya da kıyafet tipi bu terlik bile olabilir öyle kişilere daha özen gösterip arıyorlardır ve açıklama yapma zorunlulukları yoktur. Bunun için şikayet edemezsiniz bizim güvenliğimiz için ordalar.Hayir neye dayanarak bunu yaptigini soylemiyor ikinci defa gidip sordum.tipine dayanarak mi insamlari seciyorsunuz dedim artik.bana adimi aliyorsa aciklamak zorunda degil mi bu durumu gercekten sinirlerim bozuldu
Oluyor böyle ara sıra.
Çok uçak seyahati yaparım. Bazen piyango bana vurur, herkes kontrolden geçerken beni salıverirler. Bazen de diğer türlü piyango bana vurur, ekstra kontrolden geçerim. Kimi insanların paralı güvenlik şeysi var. Adı aklıma gelmedi. Bu insanlar diğer herkesle birlikte sıraya girip didik didik edilmezler, o güvenlik kaydını gösterip elini kolunu sallaya sallaya geçerler. Benim bir arkadaşta var. Aynı uçağa binerken o pat diye geçti. Ben ise 2 kilometrelik sıranın en sonunda yerimi aldım.
Geçen uçuşumda ellerime bir şeyler sürüp cihazla baktılar, ne yapayım yani, demek ki bir şeyden şüphelendi ya da rastgele seçti. Bazen çantamda bir şey farkedip kenara çekiyorlar karıştırmak için. Benim saklayacak bir şeyim olmadığı için umrumda olmuyor, işleri bitince bana gülümseyip teşekkür ediyorlar, ben de aynı şekilde iyi günler dileyip geçiyorum. Her şeyden de nem kapmayıverin. Valla 40 yıl düşünsem bunlar için terorist muamalesi gördüm diye düşünmek aklıma gelmez. Orası havalimanı, o insanlar da işlerini yapıyorlar. Bir şeyin şüpheli göründüyse açıp iyice bakacaklar tabii ki. Fazla arabesk yaklaşmışsınız.
Aranan veya yasaklı bir şahsa eşgaliniz benziyorsa olabilirIc hatlarda yolculuk etmek icin havalimanina geldim.check-in yaptim.kapiya yoneldim.benden sonra gelen kadinlarin kimlik kontrolü sistemden bakilmazken ben bekketilip sistemden bakildim.sonra bagaj ve cantalari gecirirken x-ray cihazindan adam beni durdurup cantamdan bir kagitla sanirim parmak izi aldi.adim soyadim soruldu ve bir kagida yazildi.neden bu dedigimde rutin dendi.ama benden baskasina bu muamele yapilmadi.daha once basima boyle bi sey gelmemisti ve cok rahatsiz oldum.havalimaninda calisan arkadaslar nedenini ogremebilir miyim.bu durumun neden boyle muamele yapilir?tipimi mi begenmediler?
amerika ya eşimle evlilik yıl dönümü diye gittik güya.
ki eşim 3 yıl öğrenciydi orada.
benim 4. gidişim, onun 10 + giriş çıkışı.
pasaport kontrolü ben geçtim,
pasaport memuru polis çağırdı, eşimi başka bir alana götürdüler.
dedim gidebilir miyim onunla,
git.
neyse, durduğumuz yerde herkes göbeğine kadar sakallı ve arap asıllı. aha dedim usamelerin arasında kaynatacaklar seni.
hayatta geri dönmem. planladık o kadar ikimizin yerine de eğlenirim falan diyordum
neyse efendim, öğrenciliği bitmiş, diplomasını almış ama okulda bir kulübe üyeliği varmış,
onu sonlandırmamış.
okul da çok merak etmiş nerelerde diye, bildirmiş
böyle abuk sabuk bir sebeple 2 saat havaalanında bekletildik
eşyalarımızı köpekler falan kokladı.
yine de sonunda teşekkür ettik valla napalım
rutin bir kontrolün bu kadar büyütülmesinde ne var anlamadım
bir şey olsa güvenlik yok diye ağlarız.
e bu işlerin tatbikatı elbet olacak.
biraz sana biraz bana. ama olmak zorunda.
amerika ya eşimle evlilik yıl dönümü diye gittik güya.
ki eşim 3 yıl öğrenciydi orada.
benim 4. gidişim, onun 10 + giriş çıkışı.
pasaport kontrolü ben geçtim,
pasaport memuru polis çağırdı, eşimi başka bir alana götürdüler.
dedim gidebilir miyim onunla,
git.
neyse, durduğumuz yerde herkes göbeğine kadar sakallı ve arap asıllı. aha dedim usamelerin arasında kaynatacaklar seni.
hayatta geri dönmem. planladık o kadar ikimizin yerine de eğlenirim falan diyordum
neyse efendim, öğrenciliği bitmiş, diplomasını almış ama okulda bir kulübe üyeliği varmış,
onu sonlandırmamış.
okul da çok merak etmiş nerelerde diye, bildirmiş
böyle abuk sabuk bir sebeple 2 saat havaalanında bekletildik
eşyalarımızı köpekler falan kokladı.
yine de sonunda teşekkür ettik valla napalım
rutin bir kontrolün bu kadar büyütülmesinde ne var anlamadım
bir şey olsa güvenlik yok diye ağlarız.
e bu işlerin tatbikatı elbet olacak.
biraz sana biraz bana. ama olmak zorunda.
Siz ne olsun isterdiniz ya herkes aransın kapılara yarım saatten az sürede varmak varken 2-3 saate varılsın ya da hiç kimse aranmasın elini kolunu sallayan geçsin ihbar durumunda şüpheliler göz ardı edilsin ? Ne güzel dünya be. Bir de azarlarcasına kasiyere bağırmak alarmı sökmemiş bilmem ne. Niye sökmesin sizle bir derdi mi var ? Belli ki unutmuş. Güzellikle halletmek varken bu yolları seçmiş olmanız ayrı bi manidar.Ben sizi haklı buldum
Kimse kusura bakmasın
Kendi başınıza gelse bir düşünün
Bir sürü insanın içinde ( ki öyle yerlerde hapşursan hayatlarında ilk defa birinin hapşırdığına şahit olmuş gibi bön bön bakarlar)
Siz kenara çekileceksiniz farklı muamele göreceksiniz parmak iziniz falan alınacak resmen açıklanamayan rezillik bence çok haklısınız
Geçenlerde şu malum her yerde şubesi olan üç harfli giyim mağazasından alışveriş yaptım ödedim kasiyer ALARMI çıkartmamış kapıya yaklaştığım anda öttü üstelik avm içinde yani hem mağazaiçindeki insanlara hem mağaza dışındaki insanlara rezil oldum
Anında bağırarak nasıl bunun alarmını çıkarmazsınız dedim aldılar çıkardılar defalarca özür dilediler ama aynı şey değil ki alarmın öttüğü anda orda olan beni o şekilde gören herkesi toplayabilecekler mi
Bilmiyorum arkadaşım ben karşıyım böyle şeylere o yüzden konu sahibi yerden göğe haklı kimse kusura bakmasın dahası kimse de bu muameleye maruz kalmak istemez
Çok uzak bir zaman değil bir havaalanının ağır makineli silahlarlar basılıp taranması.
Ne kadar çabuk unutuluyor bu olaylar..
Hemen ben suçlu muyum diye ağlamaları artık aşmamız lazım..
bu ne çirkin bir üslup.Tamamen soytarılık olsun diye kota doldurmak adına yapılan bir işlem. Bunun en dürüst acıklaması bu. Benzerini yaşadım ben de cocuk gibi ağlamıştım sinirden, polis arkadaşım bu şekilde açıklamıştı.
“Çirkin “üslup şahsıma ait değil. Bizzat bu cümleyi kullanmıştı. Belki ben üzüldüm diyeydi ,bilemiyorum ama olayın aslı böyleymişbu ne çirkin bir üslup.
arkadaşınız gerçekten polis mi? insan meslektaşlarının yaptığı işi böylesine çirkin tanımlar mı?
işin özün kota doldurmaca olabilir ama tanımlama çok çirkin arkadaşınız da soytarı oluyor o halde?“Çirkin “üslup şahsıma ait değil. Bizzat bu cümleyi kullanmıştı. Belki ben üzüldüm diyeydi ,bilemiyorum ama olayın aslı böyleymiş.. Yani kota doldurmaca...
işin özün kota doldurmaca olabilir ama tanımlama çok çirkin arkadaşınız da soytarı oluyor o halde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?