Havlama sesine çare var mı ??

Bizimde Alman kurdumuz var bir tane.Evimiz bahçeli ve ilk aldığımız zamanlar başladı şikayete.Bahçeye her çıktığında havliyordu çünkü.Kocasi sabah akşam bahçesinde bir isler yapar rahatsız oluyormuş beyefendi.yanyana bahçeler.
Birgün kocasını da alıp bize geldiler şikayete.Esimde ne yapayım siz rahatsız oluyorsunuz diye köpeğimi eve mi kapatayım dedi.O ara bende internetten köpekler havladiginda sadece onların duyabildiği bir sensörlü cihaz gördüm.Kopek havladiginda bir ses çıkarıyor ve onu susturuyor.
Tavsiye ettim isterseniz alın diye aldılar bir iki ise yaradı sonrasında bizimki tınlamadı bile))Sizde deneyebilirsiniz
Şimdi ise alıştılar hatta memnunlar onlarında bahçesini koruyor çünkü işlerine geliyor artık..
Ama apartman dairesinde zor golden cinsi bakımı

Apartman komsumuzun kopegi vardi.Cinslerini pek anlamam ama buyuk bir kopek.Kadin disari cikcagi zaman kopegini apartmana salardi. Gelen gecenin ustune atlardi.Ben korkmadigim ve sevdigim icin ilk zamanlar oyardim.Sadece alerjim oldugu icin sonrasinda hap icmek zorunda kalirdim.(alerjim ileri derecede).Alt komsumda cok korkuyor kopekten ve apartmanda yasli insanlarda var.Bu boyle devam edince kopegin sahibine dedim ki biliyorsun alerjim var yoksa kopegi cok seviyorum onunla sorunum yok ve ust kattadaki de cok korkuyor mumkunse tasma takarmisin disari cikarirken diye.Ve bizim hic birimizle konusmadi. Oysa ki kopek hep havlardi ve hic birimiz bu konuda sikayet etmedik,kapisina gitmedik.Bence bu kadari bencillige giriyor

Sanki savaşıyormus gibi cevap yazıyorsunuz ama olsun ;

Geçenlerde, haberde dayak yiyen köpek sahiplenilmis bir köpekti. Sözde sıcak evin içinde dayak yedi.

Ve neden hemen hemen evde yaşayan köpekler cins köpek ? Barinaktan ya da sokaktan cins olmayan köpekleri çok az kişi sahiplenip evinde bakıyor.

Neden bir köpek ya da herhangi bir hayvan konusu geçtiğinde bebek ile örnek veriyorsunuz anlamadım.

Ağlayan bebeğin yeri evidir. Ağızlığı yoktur.

Ama hayvanların evi sokaklardir. Ev içi gece gündüz havliyorlarsa agizligi vardır.

Bizim apartmanda da 3 evde köpek var. 3 ude cins köpek. Bizim komşuluk ilişkilerimiz iyi olduğu için kimse ses çıkarmıyor.

Evinde köpek besleyen komşularda höt höt değil mahcubiyetle konuşan ses cikardiklarinda özür dileyen medeni hayvanseverler.

Tepki geldiğinde karşıdakini hayvan düşmanı ilan etmeyip mahcubiyetini dile getiren kişilerle , tam tersi kişiler arasında dağlar kadar fark vardır.

Kendi dogrularimin kafasını yaşıyorum senin doğrun sana benim doğru bana da demiş senin peygamberin. ..sürekli havlama sesi ile misafir sesi bir mi ..o senin peygamberin insana usulunce adabinla konuşmayı öğretmedi mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…