YouTube da tam da dediğiniz gibi yapmak isteyen can dostu var adı Abdukerim Kutlu beyefendiİşte bu yüzden bazı hayvanlar doğayla içiçe,mesela müstakil bahçeli evlerde yetişmeli.
Hayvana da günah eve tıkılıp kalıyor, size de yazık başetmek de kolay değil,komşular da haklı hastası var,bebeği var,sınavı var vs...
Vermek gibi bir niyetim yok. şu an bütün düzeni o da rahat ve mutlu olsun diye degiştirmiş durumdayız.Lütfen bu yavruyu bırakmayın. O daha bebek onunla bol bol oynayın .Bahçeli evinize taşınınca size daha iyi yarenlik yapacaktır.
Çok güzel maşallah. .Arkadaşlar da egitilmesinin kolay olduğunu yazmışlar. Umarım uyumlu bir şekilde gelişimi devam eder.Size şimdiden kolay gelsin:)Vermek gibi bir niyetim yok. şu an bütün düzeni o da rahat ve mutlu olsun diye degiştirmiş durumdayız.
Can onlar ya alışmıştır size sakın vermeyin oyuncak değiller ki..komşunuza da birşey diyemedim özünde haklı olabilir rahatsız edici olsa gerek sürekli köpek sesi dinlemek ama kapyı tekmeleyip bağırıp cağıracak seviyede birinden de köpek sesine anlayış göstemesi beklenemez zaten..Allah kolaylık versin size umarım bir çaresini bulursunuz..Vermek gibi bir niyetim yok. şu an bütün düzeni o da rahat ve mutlu olsun diye degiştirmiş durumdayız.
Köpek sesinden haz almamız mi gerekiyor? Elbette rahatsız edici bir ses. .kişi sahiplenmek istiyor diye başkası kahrini çekmek zorunda değil ...köpek sesinden mi rahatsız oluyormuş.
Bende senin sesinden rahatsız oluyorum diyemediniz mi?
Sen nasil tatlı bişeysin ya.Öperim o patileri burnu ben :)Vermek gibi bir niyetim yok. şu an bütün düzeni o da rahat ve mutlu olsun diye degiştirmiş durumdayız.
Öptüm :))Sen nasil tatlı bişeysin ya.Öperim o patileri burnu ben :)
Öncelikle güzel vicdaniniz icin kendi adıma çook ama çook teşekkür ediyorum bir hayvansever olarak.
Var olun.Dünyada sizin gibi insanlar var olsun.Kapi tekmeleyen vandallar değil.
Onlarin yasam alanina kocaman binalar yaptik.Adına ev,yuva adı verdik.Peki onlarin yuvaları??
Disardaki bazi ..... Sizce rahat veriyorlar mi bu yavrucaklara? Türlü iskence,eziyet.
Ne olur vazgecmeyin mücadelenizden birakmayin su masum çocuğu.
Patisinden öpün benim icin bir de olur mu? :)
Aksama kadar çocuk,tv sesi,bagiris cagiris sesi hatta sevisme sesleri cikaran insanlardan da biz haz almiyoruz.Keske onlarin yerine her yer kedi kopek sesleri olsa.Peki ne yapalim evdekileri de salalim sokaklara.Sokaklarda da yasam hakkini elinden alsinlar.Peki sonuc?Köpek sesinden haz almamız mi gerekiyor? Elbette rahatsız edici bir ses. .kişi sahiplenmek istiyor diye başkası kahrini çekmek zorunda değil ...
Köpegin kahrini cekmek zorunda degil ise , ozman cocuklardan , misafirlerden , kavga seslerinden rahatsiz olanlarda cekmek zorunda degil.Köpek sesinden haz almamız mi gerekiyor? Elbette rahatsız edici bir ses. .kişi sahiplenmek istiyor diye başkası kahrini çekmek zorunda değil ...
Keske basarabilsek..Bir ust kat veya alt kattaki insanlara anlayis gosterme zorunlulugu hissederken neden onlara tahammülsüzlük? Hayvan olduklari icin mi?Bu konuyla alakalı yapılmış kötü içerikler değerlendirilecek elbette ama hanımlar görüyorum ki, sadece bu site için demiyorum toplum genelinde bir tahammülsüzlük var, kimi kedi köpek sesine, kimi çocuk sesine, kimi misafire, kimi yan komşusuna, kimi anne babasına, kimi kayınvalide görümce eltiye, kimi toplu taşımadaki teyzeye, hatta artık kendine bile tahammülsüz olmuş.
Hayvanlar apartmanda yaşamasın kabul ama nerede yaşasın? Her yeri apartman avm siteler yaptık, bina olmayan yerde asfalt, asfalt olmayan yerde dükkanlar, dükkanların olmadığı yerde çarşı pazar var, hayvanlar mecbur sokaklarda dolanıyor, sokaktaki hayvanı sevmeyen var, korkan var, sevmeyip zehirleyen var, siz burada son 3 ayda kaç kediyi zehirlenmiş halde bulduk biliyor musunuz? Sokakta kimseye en ufak saldırısı olmayan bir köpeğin karnını bıçakla yarıp öldüren cani dolanıyor sokağımızda, daha gözleri açılmamış yavru kedilerin üzerine tazyikli su sıkıp ölüüünnn diye bağıran teyzeyi de anayım, alt ve üst çenesi parke taşı sopa tarzı birşeyle paramparça edilmiş 5 yaşlarında sokak kedisi yaşatamadık öldü, zaten bebekliğinde bir sürü eziyet görmüş olduğundan ürkek olan sokak köpeğinin önce öldüresiye dövülmesi sonra zehirlenmesi ve kanında zehrin tespit edilmesi gibi bir sürü şey yaşıyor o zavallılar.
Bahçeli ev diyorsunuz, ben bahçeli evimin bahçesinde gömdüm 2 aylık kedi yavrularını, zehirlenmişlerdi, anca 1 tanesini kuratabildim diğerleri ölmüştü, bahçemde doğuran sokak köpeği yüzünden zehirlettiririz hepsini denildi, 1 anne 6 yavrunun canı için endişe ettim, Bahçeli ev dediğinizin yerleşim alanlarından uzak olması lazım ki aman kediniz miyavladı, köpeğiniz havladı denmesin.
Evet kimse kimsenin evcilini sevmek zorunda değil ama birlikte yaşıyorsak biraz hoşgörü biraz anlayış lazım, bir komşumuzun evinden yüksek ses geldiğinde misafirleri vardır olur arada böyle şeyler diyebilmeliyiz, köpeği havlıyorsa acaba hayvanın canımı yandı, birşeyden mi korktu diye düşünmeliyiz önce, biz insanız konuşup sorunları çözebiliriz, rahatsız olduğumuz şeyleri karşımızdakine incitmeden söyleyebiliriz.
Hem birbirimize hem de diğer canlılara hoşgörülü olabiliriz.
Teşekkürlük birşey yapmıyorum, her canlının yaşam hakkı var, bu hakka saygı gösteriyorum, saygı göstermeliyim, benim yaşama hakkım kadar bir ayınında domuzunda yaşama hakkı var, açsınlar Google'a yazsınlar, şehirlerimizden birinde bir avcı kapanında tek ayağını kaybeden anne ayı yavrularını doyurabilmek için şehre iniyor, o bir anne, insanoğlundan görebileceği zarara rağmen bebeklerini doyurmak için şehre inmeyi göze alıyor, ben de anneyim o anne ayının benden farkı nedir?Keske basarabilsek..Bir ust kat veya alt kattaki insanlara anlayis gosterme zorunlulugu hissederken neden onlara tahammülsüzlük? Hayvan olduklari icin mi?
Ben de cok seye sahit oluyorum ve inanin elimden bir sey gelmiyor artik.Çünkü artik onlarin yasam hakkina saygi gösteren bireyler azınlık artık.Çok acı insanlarin bu anlamda bakış açılarını değiştirememek.Değerli yorumunuz icin ve bu azınlıkta oldugunuz icin size de teşekkür ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?