Havlama sesine çare var mı ??

YouTube da tam da dediğiniz gibi yapmak isteyen can dostu var adı Abdukerim Kutlu beyefendi

Bugun yürüyüs yapiyodum.. kosu yolunda kocaman bir kopek geliyordu.. gel oglum dedim nasil bir kosusu var nasil bir tatliliktir alahim..
Geldi sevdim sevdim kafasini egdi büktü..
Susamis cöpün altindaki tenekeden kafasini sigdirip su icmeye calisiyodu. Kokmus bakimsizliktan, yipranmis. Kosturarak sokak hayvanlarimiz susuz kalmasin tabelasindaki suluga gotürdüm.. sonra ben yürüdükce pesimden geldi.cok cok sevdim beni koklarken selfie yaptik :)
Ben durdugumda durdu spor aletlerinde ayagimin dibine yatti. Gözlerim doldu cok kotü oldum bir iki kere sevmeme ragme geldi ayagimin altina yatti. Evim uzak. Dedim dur eve gidiyim kemik var , mama var aldigim, kostum hemen icimdende dua ediyorum allahim ne olur gitmesin karni doysun oyle gitsin gittim geldim , ayagimin dibine yattigi yerdediydi sevincle geldi elimdekileri kokladi , yemegi verdim ama arkamdan boynunu buktu. Aglamamak icin zor tutum kendimi...

Simdi sokakta mutlu diyenler benim anlattigimda seye ragmen hala mutlu diyebileceklermi?

Kendinize hayvansever bir semt secın bence. Bizim sitede hemen hemen her daireden kedı kopek seslerı gelıyor bende besliyordum onceden. Kımse hayvan konusunda şikayet etmez yada sorun cıkarmaz. Hatta sokak kedılerı ve kopeklerı ıcın bahcede barakalar var . Yıllardır beslıyoruz tum site sakinleri. Sizin köpekçik evde sıkılıyor enerji atmak istiyor olabılır yada tuvaletı gelmıs onun icin bağırıyor da olabılır. Bir-kac ay sabredin geçer. Keşke o kapı tekmeleyen komsun benım kapımı tekmelese de onu bi döndüre döndüre dövsem :)

Lütfen bu yavruyu bırakmayın. O daha bebek onunla bol bol oynayın .Bahçeli evinize taşınınca size daha iyi yarenlik yapacaktır.
Vermek gibi bir niyetim yok. şu an bütün düzeni o da rahat ve mutlu olsun diye degiştirmiş durumdayız.

Eklentiler

• 20181203_002220.webp
    61,8 KB · Görüntüleme: 89
Vallahi verebileceğim tek tavsiye taşınmanız. Bahçeli bi eve geçin. Binada rahatsız olan insanlara hiçbir şey diyemezsiniz. Çünkü; artık insanların gülen bebek sesine bile tahammülü yok.

Evler çok pahalı, ha diyince yaşam değiştirilmiyor. Ama oda artık çocuğunuz oldu. Ona göre hayat kurmalısınız. 2 aylık bi bebeğin havlamasının durdurulabileceğinide sanmıyorum.

Benimde kedilerim var. 3 kardeş bebekken sahiplendim onları tuxedo (smokin cins) komutlarımız belli bizim hata yaptıklarında ellerimi çırpıyorum herkes anlıyor ki anne kızmış toz oluyorlar olay mahalinden ama yinede gece oynarken at gibi ses çıkarıyor fareler. Allahtan komşularım iyi insanlar. İki kez ev değiştirdim daha önce hemde biri bahçeli siteydi çok sorun yaşadım.
Ama insanların hayvanlara tecavüz edip öldürdüğü bir dünyada onları sokağa bırakmayı düşünmüyorum.
Köpekler kedilere göre daha hareketli, kısırlaştırma düşünüyorsanız kısırlaştırma sonrası biraz sakinleşiyorlar. Ancak köpek kediye göre daha hareketli tavsiyem çoğunluğun hayvan beslediği bir apartmana taşının. Benim apartmanımda 20 daireden 12 si köpek besliyor. O yüzden benim kedilerim pekte göze batmıyor.

Vermek gibi bir niyetim yok. şu an bütün düzeni o da rahat ve mutlu olsun diye degiştirmiş durumdayız.
Çok güzel maşallah. .Arkadaşlar da egitilmesinin kolay olduğunu yazmışlar. Umarım uyumlu bir şekilde gelişimi devam eder.Size şimdiden kolay gelsin:)

Can onlar ya alışmıştır size sakın vermeyin oyuncak değiller ki..komşunuza da birşey diyemedim özünde haklı olabilir rahatsız edici olsa gerek sürekli köpek sesi dinlemek ama kapyı tekmeleyip bağırıp cağıracak seviyede birinden de köpek sesine anlayış göstemesi beklenemez zaten..Allah kolaylık versin size umarım bir çaresini bulursunuz..

Benim köpegim tam bir canavar !!!!!
Minicik bir boyu var,dik kulaklari var ve agresif zaten kucuk cinsler kompleksli olabiliyor
Her komutu öğrettim. Otur,yat,pati ver,zipla,dön,yatagina gir,bekle,koş,dur.
Tasmasiz yürürken de dur diyince duruyor
Ama gel gelelim havlama
Kapi calar havlar,eve biri gelir havlar. Evden biri giderken de havlar. Bugun varya beni deli etti. Ustelik 6 yasinda küçükte degil yani

Ağızını elimle kapatınca da,havlamasin diye uppp ıppppp diye icten ice havliyor

Ama golden cok kolay egitilir bir cins. Hatta yumurtayi agzinda kirmadan taşıyıp getiren,tek kopekmis. Egitilebilir diye düşünüyorum. Bir yerde kumbaraya para koyup havladiginda,onu sallamanin etkili oldugunu okumustum.

Ama denedim mi tabiki hayir tam bir sinir hastasi suanda yine uppp ipp yapiyor esim kızdı diye cunku kapi çaldı:)

Allah kolaylik versin size,tam egitim çağı cok anlamaz ama 6 aydan sonra rahat olur

Sen nasil tatlı bişeysin ya.Öperim o patileri burnu ben :)
Öncelikle güzel vicdaniniz icin kendi adıma çook ama çook teşekkür ediyorum bir hayvansever olarak.
Var olun.Dünyada sizin gibi insanlar var olsun.Kapi tekmeleyen vandallar değil.
Onlarin yasam alanina kocaman binalar yaptik.Adına ev,yuva adı verdik.Peki onlarin yuvaları??
Disardaki bazi ..... Sizce rahat veriyorlar mi bu yavrucaklara? Türlü iskence,eziyet.
Ne olur vazgecmeyin mücadelenizden birakmayin su masum çocuğu.
Patisinden öpün benim icin bir de olur mu? :)

Öptüm :))

Köpek sesinden haz almamız mi gerekiyor? Elbette rahatsız edici bir ses. .kişi sahiplenmek istiyor diye başkası kahrini çekmek zorunda değil ...
Aksama kadar çocuk,tv sesi,bagiris cagiris sesi hatta sevisme sesleri cikaran insanlardan da biz haz almiyoruz.Keske onlarin yerine her yer kedi kopek sesleri olsa.Peki ne yapalim evdekileri de salalim sokaklara.Sokaklarda da yasam hakkini elinden alsinlar.Peki sonuc?

Köpek sesinden haz almamız mi gerekiyor? Elbette rahatsız edici bir ses. .kişi sahiplenmek istiyor diye başkası kahrini çekmek zorunda değil ...
Köpegin kahrini cekmek zorunda degil ise , ozman cocuklardan , misafirlerden , kavga seslerinden rahatsiz olanlarda cekmek zorunda degil.

Suna benzetin herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil, ama saygi duymak zorunda.
Peygamber efendimiz bile savas da yerini degistirmis hayvanlar rahatsiz olmasin diye.
Siz neyin kafasini yasiyorsunuz.?

Bu konuyla alakalı yapılmış kötü içerikler değerlendirilecek elbette ama hanımlar görüyorum ki, sadece bu site için demiyorum toplum genelinde bir tahammülsüzlük var, kimi kedi köpek sesine, kimi çocuk sesine, kimi misafire, kimi yan komşusuna, kimi anne babasına, kimi kayınvalide görümce eltiye, kimi toplu taşımadaki teyzeye, hatta artık kendine bile tahammülsüz olmuş.

Hayvanlar apartmanda yaşamasın kabul ama nerede yaşasın? Her yeri apartman avm siteler yaptık, bina olmayan yerde asfalt, asfalt olmayan yerde dükkanlar, dükkanların olmadığı yerde çarşı pazar var, hayvanlar mecbur sokaklarda dolanıyor, sokaktaki hayvanı sevmeyen var, korkan var, sevmeyip zehirleyen var, siz burada son 3 ayda kaç kediyi zehirlenmiş halde bulduk biliyor musunuz? Sokakta kimseye en ufak saldırısı olmayan bir köpeğin karnını bıçakla yarıp öldüren cani dolanıyor sokağımızda, daha gözleri açılmamış yavru kedilerin üzerine tazyikli su sıkıp ölüüünnn diye bağıran teyzeyi de anayım, alt ve üst çenesi parke taşı sopa tarzı birşeyle paramparça edilmiş 5 yaşlarında sokak kedisi yaşatamadık öldü, zaten bebekliğinde bir sürü eziyet görmüş olduğundan ürkek olan sokak köpeğinin önce öldüresiye dövülmesi sonra zehirlenmesi ve kanında zehrin tespit edilmesi gibi bir sürü şey yaşıyor o zavallılar.

Bahçeli ev diyorsunuz, ben bahçeli evimin bahçesinde gömdüm 2 aylık kedi yavrularını, zehirlenmişlerdi, anca 1 tanesini kurtarabildim diğerleri ölmüştü, bahçemde doğuran sokak köpeği yüzünden zehirlettiririz hepsini denildi, 1 anne 6 yavrunun canı için endişe ettim, Bahçeli ev dediğinizin yerleşim alanlarından uzak olması lazım ki aman kediniz miyavladı, köpeğiniz havladı denmesin.

Evet kimse kimsenin evcilini sevmek zorunda değil ama birlikte yaşıyorsak biraz hoşgörü biraz anlayış lazım, bir komşumuzun evinden yüksek ses geldiğinde misafirleri vardır olur arada böyle şeyler diyebilmeliyiz, köpeği havlıyorsa acaba hayvanın canımı yandı, birşeyden mi korktu diye düşünmeliyiz önce, biz insanız konuşup sorunları çözebiliriz, rahatsız olduğumuz şeyleri karşımızdakine incitmeden söyleyebiliriz.

Hem birbirimize hem de diğer canlılara hoşgörülü olabiliriz.

Son düzenleme:
Keske basarabilsek..Bir ust kat veya alt kattaki insanlara anlayis gosterme zorunlulugu hissederken neden onlara tahammülsüzlük? Hayvan olduklari icin mi?
Ben de cok seye sahit oluyorum ve inanin elimden bir sey gelmiyor artik.Çünkü artik onlarin yasam hakkina saygi gösteren bireyler azınlık artık.Çok acı insanlarin bu anlamda bakış açılarını değiştirememek.Değerli yorumunuz icin ve bu azınlıkta oldugunuz icin size de teşekkür ediyorum.

Teşekkürlük birşey yapmıyorum, her canlının yaşam hakkı var, bu hakka saygı gösteriyorum, saygı göstermeliyim, benim yaşama hakkım kadar bir ayınında domuzunda yaşama hakkı var, açsınlar Google'a yazsınlar, şehirlerimizden birinde bir avcı kapanında tek ayağını kaybeden anne ayı yavrularını doyurabilmek için şehre iniyor, o bir anne, insanoğlundan görebileceği zarara rağmen bebeklerini doyurmak için şehre inmeyi göze alıyor, ben de anneyim o anne ayının benden farkı nedir?
Neden şehire iniyor peki? Çünkü doğa yok oluyor, o hayvancıkların besleneceği alan kalmadı.

Kış geldi duyarız yine şehre inen aç domuzcukların haberlerini, biz insanız akıl yürütebilecek canlılarız, aç bir komşumuzla ekmeğimizi paylaştığımız gibi elimizdekileri diğer canlılarla paylaşabilmeliyiz, buna hoşgörümüz de dahil.

Büyüyünce havlamamayı öğrenir

Karşı apartmana komşular taşındı

Köpekleri bebekti

Taşınınca düzeni iyice bozulmuş havlıyordu

Hatta sabah onlar evden giderken ortalığı yıkıyordu saat 8 de

Üst komşularının küçük çocuğu bir başkasının yaşlı hastası vardı

Ben karşı apartmandan duyuyordum

Büyüdü sesi çıkmıyor artık

Yalnızlık duygusunu azaltmak lazım bebekken oyuncak peluş birşeyler varsa ona verin

Bizim kedi bile gürültü yapıyor bence

Gece yataktan atlıyor koşuyor 3 kg ama ses gider gece vakti

Fakat en fazla yat kız gel vs diyoruz zira kediye laf anlatmak daha zor

Son düzenleme:
Hayvan düşmanı "sevimliler"!! bir kenara çekilsin, nasıl olsa faydaları olmayacak anca bik bik bik içlerinin pisliğini kusacaklar.
Sevgili konu sahibi, öncelikle besleyen tek siz değilmişsiniz, harika olmuş.
Siz yokken yine sizin yaptığınız gürültüden şikayetçi olmuş, bu da harika olmuş.
Yani bu kişinin bizimle sebebini bilmediğimiz kişisel husumeti var diyebilirsiniz, tek besleyen biz değiliz diyebilirsiniz.

Google amcayı açıyoruz, "apartmanda köpeğiyle ilgili sorunu olanlar" yazıyoruz, frmtr diye bir site var, onu okuyoruz.

Yetmedi mi? Buyurunuz; (burayı direkt link olarak vermem lazımdı)
http://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=1916

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…