Belediyeye kayıtlı kimliğini aldık. Gece yattık dan sonra havlamıyor. Sabah mama saati gelince havlamaya başlıyor.
Konu sahibi günde 2 kez dışarı çıkarıyormuş. Yeterince dışarı çıktığı sürece evde yaşayıp bol bol sevilmesinden rahatsız oluyorsanız o da sizin vicdanınız. Büyük şehirlerde hayvanların doğal yaşam alanları mı var gerçekten?
Zeki olduğu belli işte minnoşun. Siz onu dürtükleyin sert bir sesle hayır diyerek o öğrenir. Sezar millan izleyin, eğitim videoları ve yazıları okuyun ve goldenların zayıf noktası ödül maması kullanın. O anlarsa havlamasında sıkıntı olduğunu havlamaz. Benim goldenım 4. Aydan 3 yaşına kadar sadece 3 kere havladı. 3 tane havhav o kadar. Goldenlar akıllı, husky olsa sırf pisliğine bile havlayabilir meselaTeşekkür ederim : ))
Yemek saatleri , yemek yeri , yatağı , dışarı çıkış saatleri aynı . Belli bir rutini var sayılır. Dışarı 10 gündür çıkıyor ( aşıları bitmeden izin vermedi veteriner ) ve aslında araçlardan korkuyor zorla yürütmeye çalışıyoruz. Dün akşam biraz daha iyiydi bu konuda.
Hayır komutunu henüz anlamıyor dediğiniz gibi belkide oyun sanıyor. Ama yürüyüşten sonra önce yatağına gidip ayaklarını sildiriyor.Bunu çabuk öğrendi nasıl olduysa. Birde otur komutunu kavradı.Şimdilik bu kadar başarabildik.
Çok bencilce olmaz mı? Kadın belki hasta çocuğu var ya da işten yorgun geliyorköpek sesinden mi rahatsız oluyormuş.
Bende senin sesinden rahatsız oluyorum diyemediniz mi?
Olabilir rahatsiz olabilir neden haksiz buldunuz bende olsam bende olurdum. Kimsenin sesini cekmek zorundamiyim?köpek sesinden mi rahatsız oluyormuş.
Bende senin sesinden rahatsız oluyorum diyemediniz mi?
En kral hayvansever benm o zaman:) 5 kilo değil 15 kilo mamalarla az dağ taş gezmedik. Kış geldi dagdakiler bizleri bekler. Burdanda mesaj vereyim. 1 kap mama 1 kap su her binanın önüne lütfenBugüne kadar evimde 7 kedi 1 köpek sayısız kez balık kuş ve tavşan bakmış biri olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bu hayvanların hiçbirinin doğal ortamı 120m2 evler de değil.Kesinlikle sokak kedileri ve köpekleri ev kedilerinden ve köpeklerinden daha mutlu bana göre.Sokağı görmüş kedi eve bile dönmez.Evde mutluysa neden?Bunun vicdanla alakası yok doğruya doğru demek gerekir.Onların doğal ortamını yok eden insanları suçlamak kolay ama şimdi sözde hayvanseverler sokaklara,arabalara alışmış hayvanları da doğal ortamından koparıp sokağa düştüğü an hiçbi şekilde tutunamayacak hale getiriyor.Bu sevgi falan değil.En kral hayvansever sırtına 5 kilo mamayı yüklenip sokakta besleme yapan hayvanseverdir.Yaralı hayvan görünce veterinere götüren hayvanseverdir.Zevki için kendini ve yalnızlığını tatmin etmek için hayvanları eve kapayan insanlar hayvansever falan olamaz bence.Ben bunu 25 yaşımda anlamıştım inşallah geç olmadan siz de anlarsınız iyi günler
Allah allah ben düşünememişim bunu, çok enteresan
Yazdım bunun cevabını zaten
Hayvanların doğal ortamı evdir diyen zaten yok da hayvanlar sokakta mutludur demenize yorum bile yapamıyorum. Türkiye'de mi geçiyor bu? Fotoğrafınızdaki cana tekrar bakın bence. Evet evde doyasıya koşamıyorlar ama en çok ihtiyaçları olan şeyi alıyorlar, sevgiyi. Sokaktaki pisliklerden tekme yemiyorlar, su içecekleri kap yan devrilmiş olmuyor. Boynu bükük gezmiyorlar. Sahiplenilmiş hayvanlar ve sahiplenilmemiş hayvanlar arasındaki farkı da anlamanızı beklerim, çok anlamışsınız ya her şeyi. Ayrıca benim hayvanlar için ne yapıp ne yapmadığımdan haberiniz var gibi konuşmanız çok tatlıBugüne kadar evimde 7 kedi 1 köpek sayısız kez balık kuş ve tavşan bakmış biri olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bu hayvanların hiçbirinin doğal ortamı 120m2 evler de değil.Kesinlikle sokak kedileri ve köpekleri ev kedilerinden ve köpeklerinden daha mutlu bana göre.Sokağı görmüş kedi eve bile dönmez.Evde mutluysa neden?Bunun vicdanla alakası yok doğruya doğru demek gerekir.Onların doğal ortamını yok eden insanları suçlamak kolay ama şimdi sözde hayvanseverler sokaklara,arabalara alışmış hayvanları da doğal ortamından koparıp sokağa düştüğü an hiçbi şekilde tutunamayacak hale getiriyor.Bu sevgi falan değil.En kral hayvansever sırtına 5 kilo mamayı yüklenip sokakta besleme yapan hayvanseverdir.Yaralı hayvan görünce veterinere götüren hayvanseverdir.Zevki için kendini ve yalnızlığını tatmin etmek için hayvanları eve kapayan insanlar hayvansever falan olamaz bence.Ben bunu 25 yaşımda anlamıştım inşallah geç olmadan siz de anlarsınız iyi günler
Ama siz onlari sahiplendikce ve ucret odeyip aldikca bilincli olarak ciflestirme olasiliklari artmiyor mu? Ben de kopeklere bayiliyorum, ozellikle golden a aşığım mukemmel seyler. Ama herkesten ayni anlayisi beklemek de biraz bencilce geliyorHiç sokakta cins köpek görmediniz mi? Ben husky bile gördüm. Öyle ya da böyle bir evleri olmazsa sokakta kalma olasılıkları çok yüksek.
Sahipli hayvan ve sahipsiz hayvan die okuyunca gözlerim doldu gerçekten arabayla giderken burda köpek gezdiren çok var yine öyle gördüm yolda sahibi köpeğiyle yürüyüş yapıyor yanlarındada bi sokak kopegi gidiyor. Kadın onuda seviyor ama kendi köpeği öyle mutlu ozguven li pırıl pırıl ki yanndaki gariban yavrum kafa yerde içim parçalanmışti ya. Allah kimseyi sahipsiz çaresiz bırakmasın. Elimizden gelsene hepsine sahip cikablsek en azndn karınları doysaHayvanların doğal ortamı evdir diyen zaten yok da hayvanlar sokakta mutludur demenize yorum bile yapamıyorum. Türkiye'de mi geçiyor bu? Fotoğrafınızdaki cana tekrar bakın bence. Evet evde doyasıya koşamıyorlar ama en çok ihtiyaçları olan şeyi alıyorlar, sevgiyi. Sokaktaki pisliklerden tekme yemiyorlar, su içecekleri kap yan devrilmiş olmuyor. Boynu bükük gezmiyorlar. Sahiplenilmiş hayvanlar ve sahiplenilmemiş hayvanlar arasındaki farkı da anlamanızı beklerim, çok anlamışsınız ya her şeyi. Ayrıca benim hayvanlar için ne yapıp ne yapmadığımdan haberiniz var gibi konuşmanız çok tatlı
Eğitim veren yerlerde gazeteyi rulo yapıp döverek eğitim veriliyor. Henüz küçük ama sizin miniginiz golden daha kolay eğitilebilir bir cins. Bende pekinez var ve inatciligiyla ünlü bir cins benim kızım da en inatcisindan şarj kablolarını sevdiğini farkedince petshoptan ince uzun( rulo gibi kıvrık birşey) kemik aldık havladiginda onu veriyorum oyalanıyor. Kizdigimi sesinizi yükselterek ona kızın ve dokunup sevmeyin. Vurarak cezalandırma işi bana ters ( eğitimci söylemişti) yani kısacası oyuncak ve kemik işinizi görecektir ..Bu hayvan düşmanlarından da nefret ediyorum söylemeden gecemedim.Merhaba , aranızda köpek beslemekte tecrübeli arkadaşlar vardır. Lütfen bir akıl verin.
Yaklaşık 1,5 ay önce 2 aylık bir golden sahiplendik. Sitede bir dairede oturuyoruz ve alt kat komşumuz bizi sürekli site güvenliğine ve polise şikayet ediyor. Havlama sesinden rahatsız oluyormuş. En son geçen akşam kapımızı tekme ve yumruklarla alacaklı gibi çaldı . Ve o gürültüye hem ben hem köpek çok korktuk. Güvenliğe tutanak tutdurdum ama polis çağırmadım.
Daha çok küçük hiç bir komuttan henüz anlamıyor . Böyle sürekli havlama krizlerinde onu susturmak için neler yapabilirim fikir verebilirseniz çok mutlu olurum . Şimdiden teşekkür ederim .
Lütfen bu yavruyu bırakmayın. O daha bebek onunla bol bol oynayın .Bahçeli evinize taşınınca size daha iyi yarenlik yapacaktır.Şua sabah ve akşam olmak üzere dışarı çıkıyor hafta içi. Hafta sonu il dışında bahçeli bir evimiz var orada oluyoruz genellikle ve çocuklarla bütün gün oynuyor. Mutsuzsa gerçekten çok üzülürüm.Daha iyi şartlarda olması için sahiplendik .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?