• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal kırıklığı şiddetli bir duygu vesselam.

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
"Normal" bir insan olduğumu varsayarak yazıyorum.

Bu gece tabiri caizse bir aydınlanma yaşadım.
Hani, çoktandır bildiğin fakat farkında olmadığın birşey varsa, onu nihayet fark ettiğinde anlık bi afallama hali yerleşir ya montunun cebine, öyle.
Su sesi duyunca çişinin gelmesi gibi ya da.

Yılmaz özdil gibi yazı yazmayı bol enter kullanmaktan ibaret sanangillerden olmamaya gayret ederek yazıyorum şu an.

"Let's make the most of the night like we're gonna die young." kafasıyla yaşadığımız çılgın dönemlerde edindiğim bir dostum vardı. Adı AyşeFatmaHayriye olsun. O zamanlar AFH ile "daldan dala" yaşadığımız hayatı mal gibi hem bi b.k zannediyorduk, hem de "ne çektik be" diyorduk. Sıkıntılarımız vardı göya. Üniversite yılları işte, ergenlikten çıkışla yetişkinliğe geçiş arasındaki araftayız. İkisi de değiliz, X noktasından Y noktasına varmak üzere yola çıkmış ama defter başındaki velet varış süresini bir türlü hesaplayamadığı için yarı yolda kalmış, bi türlü Y'ye varamayan noktalar gibiyiz.
Genel olarak sandviçleri bölüşen derecede yakınız. Ya da hangi su şişesi senindi, muhabbetine girmeyecek kadar yani.
O civarda, kendine kalıcı bir adam buldu. Evlilik olmasa da, mantık ilişkisiydi bana göre. Bu yorumumu da kendisine belirttim o zamanlar, inkar etmemekle beraber, "n'apayım canım, ayrılayım mı" dercesine bi bakış atıp geçiştirdi.
Üniverstelilik zamanının bitişine doğru, beraber yaşamaya başladılar, sonradan "bağlandığını" belirtti, iyi dedim. Klasik hikayelerdeki gibi muhabbetimiz azaldı. Ayda bir "selam naber" e kadar düştük. Ha, benim için gene sıkıntı yok, beni tanıyanlar zaten, kişilerin arkadaşlık ilişkilerinde birbirine sorumluluk yüklemesinden yana olmadığımı, bana yazmayı bir anda kesip de teee üç ay sonra 'selam' yazarsa bile nedensizce aynı sıcaklıkla karşılanacaklarını ve muhabbetimin "hıh, naptın, pişti mi pırasan" dan devam edeceğini bilirler.
Gel gör ki bütün kazların ayağı öyle değil.
Bu, benle aynı fikirde olmayan ve nüfusça çoğunlukta olanların, benim gibi pırasadan devam etmeleri tekniken beklenemez. "Nerdeydin" le başlar muhabbet çoğu kimsede.
İşte ben bu gece, o çoğunluktan olan AFH'nin tavrıyla bi aydınlanma yaşadım. Anladım ki, "eğer daha önce samimi olduğunuz bir insanla bir şekilde muhabbetiniz kesilirse, sizi tekrar gördüğünde size aradan geçen zamana rağmen 'eskisi gibi' davranıyorsa, o eskideki zamanlarda, gerçekten de arkadaşınızmış".
Fakat, tam tersi, eğer sizi tekrar gördüğünde size hatırladığınızdan daha "resmi" bir tavır sergilerse, eskiden size karşı bir çıkarı uğruna yanınızda bulunmuş.
Sonra veriler, ışık hızıyla aktı tabii. Bu durumu nerelerde yaşadığımı fark ettim.
Küçük bir ponçik noktası var gerçi. Eğer durum karşı cins için geçerliyse daha ilginçleşiyor.
Eğer önceden bi ara "sohbet" falan ettiğiniz bi karşı cins varsa ve bi süre sonra karşılaştığınızda siz "oo hacı naber" demesini beklerken o size "merhaba, naber" diyorsa, önceden size karşı bi "arkadaş-olmayanvari" ilgisi varmış anlamına geliyor. Düşününce bu durumu ne kadar çok yaşadığımı ve "gerçekten de" öyle olduğunu fark ettim. (ee, ben xcan'la arkadaşız sanıyordum, adam sonradan konuştuğumuzda hafiften resmileşmiş ya la, anaa" şeklinde).

AFH ile de durum böyleymiş meğersem. Bu gece bir yıl aradan sonra "pişt, naber" yazdığımda, bi teşekkür etmediği kaldı. O kibarca davrandı yani, resmilikti bu. Bu da, geçmişte onu bencil olmakla suçladığım sessiz serzenişlerimin alayını haklı çıkardı.
Öte yandan yıllaryılı süregelen bir arkadaşım var ki, en son 7-8 ay önce yazışmışız geçmiş bilgilerine göre. Ama ona ne zaman "hişt, nabıyon" yazsam, cevabı "ayy dur tolete gidip gelip yazcam dur iki dakka" kadar samimi oluyor. Bu da kıstas noktam zaten.

Velhasıl AFH, beni hayal kırıklığına uğrattın, sana demesem de. Onun üzüntüsü içindeyim birkaç saattir.
Üzüldüğüm şey, arkadaşlığımız neden bitti falan değil. Olabilir, Arkadaşlıklar da dahil her şey doğup, büyüyüp, ölüyor, okey.
Şu saçma sapan "arkadaşken meğersem gerçekten öyle değilmişiz" tespiti canımı sıktı.

Son düzenleme:
Senelerce yediğim içtiğim ayrı gitmeyen, beraber tatillere gittiğim insan nedensizce bir yıldır yok hayatımda, etrafımızdaki herkes "siz küstünüz mü" diyor bizi ayrı görmeye alışık olmadıkları için. Tek tek "hayır" diyorum ama niye koptuğumuzu da bir türlü anlamıyorum. Geçenlerde sokakta karşılaştık tesadüfen, sanki her gün minimum yarım saat konuştuğum insan o değilmiş gibi mahalle komşumla karşılaşmış kıvamda "aa naber, iyilik nolsun, nasıl gidiyor, ehi iyiymiş, hadi görüşürüz" samimiliğinde(!) konuştuk geçtik.

Öte yandan dediğin gibi aylarca görüşmeyip hatta samimi olduğumu bile bilmeyip "naber la" diye lafa girdiğimde sanki üç ay önce değil de dün konuşmuşum gibi devam eden insanlar var, oluyor.

Demem o ki, bu hayatta bir tane can dostun olacak, gerisinden de bir şey beklemeyeceksin.

Bana eski ve çok sevdiğim bir dostumu anımsattın ..
Bizde de böyle bir çok kez hayal kırıklıkları yaşanıp, sonunda kalıcı kopuklukla
sona ermişti ..

Bosver seni dusunmeyini sen hic dusunme hic degilse gercek yuzunu gormussun sana arkadas mi yok canimcim :)

Aman ne üzülüyorsun şekerim.. Bu dünyada her şeyin bir sonu var.. Arkadaşlık da aynı şekilde.. O AFH ile aynı okuldaymışsınız, aynı ortamdaymışsınız, her gün yüz yüze bakıyormuşsunuz ee ister istemez yakınlaşmışsınız arkadaş olmuşsunuz.. Sonra kendine sevgili bulmuş, onun ilgi odağı sevgilisi olmuş.. Bu kadar hayal kırıklığına uğrayacak bir şey yok. İnsanlara hakkettiğinden fazla değer vermeyeceksin güzelim. Kendine ver o değeri..

Senelerce yediğim içtiğim ayrı gitmeyen, beraber tatillere gittiğim insan nedensizce bir yıldır yok hayatımda, etrafımızdaki herkes "siz küstünüz mü" diyor bizi ayrı görmeye alışık olmadıkları için. Tek tek "hayır" diyorum ama niye koptuğumuzu da bir türlü anlamıyorum. Geçenlerde sokakta karşılaştık tesadüfen, sanki her gün minimum yarım saat konuştuğum insan o değilmiş gibi mahalle komşumla karşılaşmış kıvamda "aa naber, iyilik nolsun, nasıl gidiyor, ehi iyiymiş, hadi görüşürüz" samimiliğinde(!) konuştuk geçtik.

Öte yandan dediğin gibi aylarca görüşmeyip hatta samimi olduğumu bile bilmeyip "naber la" diye lafa girdiğimde sanki üç ay önce değil de dün konuşmuşum gibi devam eden insanlar var, oluyor.

Demem o ki, bu hayatta bir tane can dostun olacak, gerisinden de bir şey beklemeyeceksin.
Al işte.
Var lan böyle bişey, var yani. Çarpayım böyle "norm"a, ama var işte. Neyse.

Tek basina olmayi seven, hatta yer yer yalnizligmi dahi kutsayan bir insan olarak "kusura bakma ya arayamadim" cumlelerinin insani oldugum icin o araya giren aylar ve ilk konusma hayatimdaki kisilerin yerini belirlememde epey yardimci olmustur...

Fakat su da var, kimisi gercekten deger verdigi ve alindigi icin soguk yaklasiyor... ya da iletisimin kopmasinin nedeni mevcut bir alinganlikta yattigindan oturu sicak davranmak icinden gelmiyor.
Cikar iliskisi veya ortam muhabbeti mi diye ayrim yapabilmek icin bu ihtimalleri de elemek lazim bence.
Genelde bu tip seylere takilmasam da sirf bu nedenlerle, bana geleni kaldigimiz noktadan karsilamadigim oluyor.

Yazinca farkettim, uzaktan bakinca amma ariza bi tipim : ))

Fakat su da var, kimisi gercekten deger verdigi ve alindigi icin soguk yaklasiyor... ya da iletisimin kopmasinin nedeni mevcut bir alinganlikta yattigindan oturu sicak davranmak icinden gelmiyor.
Şurasını alıntılayayım sadece, kalanına katılıyorum.
Bu ayrımı genelde "alınabilecek insanlarla" samimi olmayarak çözüyorum ben. Dolayısıyla ayırt etmek epey kolaylaşıyor dediğin şeyi. Yoksa doğru, evet, öyleleri de var.
Yani telefon fihristime bakınca kenarına "arkadaş" noktacığı koyduğum insanlar alınmayan tipler hep,
Gün içinde bile yalnız kalma ihtiyacı hisseden biri olarak ben de aksi takdirde işin içinden çıkamazdım çünkü.
Benim sitemim o alınmayangillere.

Konuyu ozetliyim..klasik hikaye..universitede iki yakin arkadas varmis yedikleri ictikleri ayri gitmeyen.sonra bu arkadas mantik cercevesinde birini bulmus onunla yasamaya baslamis.konu sahibinide az aramaya baslayip soguk davranmis birde.
Konu sahibide bu durumu yeni anliyor..yeni anladigi icin soka girmis bu kadar uzun uzadiya bi gazetenin kose yazari havasina burunup zorla suslemeye calismis.

Yahu ne gerek var yok.x y problemi yok yilmaz ozdil.bilmem.ne..bisey cikacak sandim.sonuna kadar okudum birde..kadinlar kulubu burasi

Şüphe içindeyim "bunları farklı bi kullanıcı adıyla ben yazdım da aklım bana bir oyun oynuyo" diye. :KK57:Aynı aydınlanmayı tıpatıp yaşamıştım. 3 farklı yediğim içtiğim ayrı gitmeyen arkadaşım vardı. Ben aynı dönem üçünden birden uzaklaşmış sora aynı gün üçünü de aramıştım. 1.si bikaç aydır aramadığım için tavır koymuştu, 2.si "ayrı kaldık ama olsun sen benim için hep aynısın canım ya iyiki aradın çok mutlu oldum"a girmişti, 3.sü "ben de makarna yiyodum ay iyice kilo aldım zaten yeni bi hoşlandığım çocuk da var şimdi ya ne yapıcam"dan girmişti direk :D canım arkadaşım benim. :) sonuç olarak ilkini bidaha hiç aramadım. İkincisini cook arada arar sorarım. Ama üçüncüsünün yeri bambaşka. Yanii bu nokta vuruşu normun için kutluyorum seni:KK50:

Konuyu ozetliyim..klasik hikaye..universitede iki yakin arkadas varmis yedikleri ictikleri ayri gitmeyen.sonra bu arkadas mantik cercevesinde birini bulmus onunla yasamaya baslamis.konu sahibinide az aramaya baslayip soguk davranmis birde.
Konu sahibide bu durumu yeni anliyor..yeni anladigi icin soka girmis bu kadar uzun uzadiya bi gazetenin kose yazari havasina burunup zorla suslemeye calismis.

Yahu ne gerek var yok.x y problemi yok yilmaz ozdil.bilmem.ne..bisey cikacak sandim.sonuna kadar okudum birde..kadinlar kulubu burasi
Ben konusma tarzini begendim..eglenceli buldum .normalde uzun konulari okuyamiyorum..

Kıroca olacak ama çok doğru bir söz var
"EDERİNDEN FAZLA DEĞER , SOYTARIYI KRAL EDER"
Durum tam anlamıyla bu ben artık kimseyi samimi bulmuyorum..

Yalnız özet tam olmamış, tema yanlış olmuş. Onu belirteyim de, eleştirinde sıkıntı yok.

Normal olamadıgım ıcın cogunluga uyumadıgım ıcın
duzenlı bır arkadaslık ılıskım yok
kafama nasıl eserse takılmamı kaldıramıyorlar :D
rahatım
dolayısıyla bu hıkaye bana teeee 2. kocamı ayarttıgımda ya o ya ben dıyen coook eglendıgım kız arkadasımı anımsattın
sonuc olarak hepsını koydum cuvala :D

Al işte.
Var lan böyle bişey, var yani. Çarpayım böyle "norm"a, ama var işte. Neyse.
Salla boşver.
Bak ben de seneler sonra "demek ki kardeşim dediğin insan bile seni açıklama yapmadan hayatından rahatlıkla çıkarabiliyor, o zaman boşver rahvan gitsin" demeyi öğrendim.

Hayatında olması gereken insanlar işte o aylarca görüşmedikten sonra konuştuğunda hiçbir şey olmamış gibi devam edenler oluyor. Yine de beni aylarca aramamazlık yapma kafanı kırarım diye mesajımı da buradan vereyim. Evet.

Salla boşver.
Bak ben de seneler sonra "demek ki kardeşim dediğin insan bile seni açıklama yapmadan hayatından rahatlıkla çıkarabiliyor, o zaman boşver rahvan gitsin" demeyi öğrendim.

Hayatında olması gereken insanlar işte o aylarca görüşmedikten sonra konuştuğunda hiçbir şey olmamış gibi devam edenler oluyor. Yine de beni aylarca aramamazlık yapma kafanı kırarım diye mesajımı da buradan vereyim. Evet.
Mesajı aldım, hafif bi titreme geldi. Kaç gibi ariyim bugün seni?

Back
X